Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΘΕΣΕΙΣ ΛΑΒΕΤΕ!

Ανεπίσημα έχουμε ήδη μπει στην περίοδο των Χριστουγέννων. Καθημερινά όλο και περισσότερα καταστήματα και σπίτια στολίζονται. Άρχισαν και οι πρώτες διαφημίσεις στα Μ.Μ.Ε. με προσφορές και άλλες δελεαστικές προτάσεις όπως διακοποδάνεια, καταναλωτικά, πιστωτικές κ.ο.κ. Βλέπετε είναι ημέρες αγάπης, φροντίδας, και προδέρμ. Ξεχνάνε να πούνε ότι είναι και μέρες κρίσης. Είναι λιγάκι σουρεαλιστικό εφόσον η συντριπτική πλειοψηφεία των πολιτών μαύρα χριστούγεννα θα κάνει. Το σίγουρο είναι ένα. Δεν υπάρχει χρήμα.
Τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια των εορτών; Θα πάρουν σβάρνα όλοι οι τρομεροί ρεπόρτες των καναλιών τα μαγαζιά και τις λαϊκές ως επιθεωρητές τιμών. Οι καταστηματάρχες θα παραπονιούνται ότι η κίνηση είναι πεσμένη και ο κοσμάκης θα τριγυρνάει με άδεια καλάθια γιατί και οι τσέπες και τα πορτοφόλια είναι άδεια. Το χριστουγεννιάτικο δώρο θα εξανεμιστεί σε χρόνο dt πληρώνοντας λογαριασμούς και δόσεις σε δάνεια.
Κάπου μέσα σ' αυτή τη σύγχηση θα στολιστούνε και τα δέντρα στις πλατείες και τα περισσότερα θα φέρουν το όνομα: "ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ". Μάλλον το δέντρο του αράπη θα είναι με τέτοια παπάρα που τρώμε από τα κομματόσκυλα τους πολιτικάντηδες.
Και μια και έφερε ο λόγος τους τριακόσιους απατεώνες εκεί να δείτε ρεβεγιόν και τσιμπούσια. Εν μέσω της κρίσης θα μας λένε από το τηλεοπτικό βήμα λόγια κατανόησης, παρηγοριάς και ευχές αλλά στην πραγματικότητα θα είναι οι μόνοι που θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Έδωσαν ενάμισι εκατομύριο ευρά για εξήντα υβριδικά αυτοκίνητα και για να δικαιολογηθούνε είπανε ότι σκέφτηκαν το περιβάλλον.
Το σίγουρο είναι ένα. Όλοι θα τη βγάλουμε σπαρτιάτικα και οι περισσότεροι θα αρκεστούνε στα τηλεοπτικά ρεβεγιόν τα οποία θα είναι για άλλη μια φορά εκτρώματα που θα λένε τα ίδια και τα ίδια, με μοντέλες - γλάστρες για ντεκόρ και τα σκυλάδικα τραγούδια θα δίνουν και θα παίρνουν. Μιλάμε για την απόλυτη κατάντια.

buzz it!