Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

WEBOMENTARY

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Η σημερινή ανάρτηση είναι για όσους και όσες έχουνε γερά στομάχια. Το γιατί θα το καταλάβετε παρακάτω.
   Ένα από τα χόμπυ μου είναι να τραβάω σκηνές με τη βιντοκάμερα μου και μετά να κάνω διάφορα κλιπάκια επεξεργασμένα στον υπολογιστή με ειδικά προγράμματα. Μου δίνει την αίσθηση της δημιουργίας. Πρόσφατα αποφάσισα να ανεβάζω μερικά στο internet. Μετά σκέφτηκα ότι μπορώ να ψαρέψω υλικό από το διαδύκτιο εφόσον το τελευταίο είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών. Τι εννοώ; Ότι μπορώ να πάρω διάφορα κλιπάκια από το internet σχετικά με μια θεματολογία, να τα ενώσω μεταξύ τους και να τα μοιραστώ μαζί σας. Μου άρεσε αυτή η ιδέα. Είπα να το ονομάσω το εγχείρημα webomentary.  Βγαίνει από τη σύντμηση των λέξεων web και documentary. Web γιατί το υλικό προέρχεται από το διαδύκτιο και documentary γιατί το θεωρώ ως ένα είδος ντοκυμαντέρ. Έτσι λοιπόν είπα να κάνω κατά καιρούς διάφορα webomentaries με διάφορες θεματολογίες. Σκοπός αυτών θα είναι ο προβληματισμός, η ψυχαγωγία και η γνώση. Μπορεί να είναι αστεία, βίαια, κοινωνικά κλπ.
   Το πρώτο είναι ήδη έτοιμο και σας το παρουσιάζω. Φέρει τον τίτλο "The dark side of Islam" και έχει διάρκεια λίγο παραπάνω από μια ώρα. Είναι σε μορφή .flv (όπως στο youtube) αλλά έχει γίνει upload στο blip.tv γιατί μετά από κόπο και πολύ ψάξιμο είναι το μόνο που επιτρέπει upload για αρχεία που διαρκούν πάνω από μια ώρα και έχουν μεγάλο μεγέθος. Παρακάτω σας δίνω και ένα link για να το κάνετε όσοι θέλετε download. Όσοι το κάνετε download θα το παρετε σε μορφή .mpeg4 (mp4), δηλαδή η ποιότητα της εικόνας θα είναι καλύτερη. Να επαναλάβω ότι το υλικό προέρχεται από το internet οπότε μην περιμένετε και την τέλεια εικόνα αλλά αν το αντιγράψετε σε DVD μπορείτε άνετα να το δείτε στο σαλόνι σας. Τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν γι' αυτό το webomentary είναι το Pinnacle studio 12 ultimate, το Nero (wave editor) και το Format factory.
   Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ εδώ. Αν θέλετε να το δείτε στο blip.tv κάντε κλικ εδώ. Όσοι θέλετε βέβαια μπορείτε να το δείτε και εδώ. Για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι οι σκηνές στο παρακάτω video είναι πολύ βίαιες. Θεματολογία του είναι η βία και η έλλειψη δημοκρατίας που υπάρχουν σε πολλές ισλαμικές χώρες. Για να μην παρεξηγηθώ μιλλάω για τον ισλαμικό φανατισμό και τους οπαδούς αυτού. Σαφώς υπάρχουν και χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν όπου το ισλάμ υπάρχει σε πολύ ήπια μορφή χωρίς ακραία συμβάντα, με ανοχή προς τη διαφορετικότητα και σεβασμό για όλους. Φυσικά δεν περιμένω καμία αντίδραση από μερικούς στην Ελλάδα που κόπτονται για μετανάστες, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ελευθερία, καταπίεση κλπ.


buzz it!