Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως βλέπεται στο blog έγινε ένα πολύ - πολύ μικρό lifting. Άλλαξε το logo και έγινε λίγο πιο Matrix. Ταιριάζει με την ελληνική πραγματικότητα όπου η φαντασία με την πραγματικότητα μπλέκονται με αποτέλεσμα να μη ξέρουμε τι μας γίνεται (πολλές φορές χωρίς να φταίμε).
Στα δεξιά του blog θα δείτε ένα νέο banner με τον κώδικα του το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μικρογραφία του logo.
Η τελευταία αλλαγή δε φαίνεται αλλά ακούγεται. Στο κάτω μέρος του blog υπάρχει ένα podcast. Περιέχει διακόσια τραγούδια. Τα πάνω από εκατόν είκοσι αντικαταστάθηκαν με άλλα. Η αλήθεια είναι ότι το ρεπερτόριο σκλήρυνε αλλά τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε ένα mood πολύ heavy metal. Ίσως επηρεάστηκα από το live των AC/DC που θα γίνει στο Ολυμπιακό στάδιο στην Αθήνα στης 28 Μαΐου (να μην ξεχνιώμαστε). Πάντως στο συγκεκριμένο podcast υπάρχουν και άλλα είδη μουσικής όπως Ska, Blues, Rock κ.α.
Πέρα από την πλάκα έκατσα και τα έφτιαξα χθες το βράδυ μέχρι τις τρεις το πρωί για να εκτονωθώ. Μου βγαίνει το δημιουργικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο λόγος; Ανακάλυψα ότι στις ελληνικές τράπεζες η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων έχουν ακόμη πλήρη άγνοια για την ιντερνετική πραγματικότητα και τις online συναλλαγές. Πήγα χθες το πρωί σε τρεις τράπεζες για να ρωτήσω κάτι, σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουν στο internet banking και ανακάλυψα ότι δε γνωρίζουν τίποτα παραπάνω απ' ότι λέει το διαφημιστικό φυλλάδιο. Πολλοί δεν έχουν ιδέα για το Pay Pal. Τελικά βγάλαμε άκρη χάρη σ' έναν άλλο πελάτη που άκουσε τι ήθελα και μου εξήγησε.
Σήμερα πήγα μια βόλτα σε τράπεζες για άλλο λόγο. Χθες ήρθε η επιταγή από το AdSense της Google. Η εν λόγω εταιρία πληρώνει μέσω Citibank. Στις Σέρρες Citibank γιοκ! Όταν έδειχνα την επιταγή σε διάφορους τραπεζικούς υπαλλήλους και προϊσταμμένους με κοιτούσαν με μισό μάτι, σα να έκανα κάτι κακό. Ένιωσα σαν απατεώνας! Δε είχαν ιδέα για το AdSense και άλλα παρόμοια. Τους ήταν εντελώς άγνωστο το όλο θέμα. Πέρασε μια ώρα για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται και ότι η επιταγή είναι κανονική και όχι μαϊμού. Μαύρα μεσάνυχτα έχουν! Τελικά η λύση ήταν πολύ απλή. Δίνεις στο γκισέ την επιταγή, αρκεί να έχεις λογαριασμό στην τράπεζα και τα χρήματα σε μια με δυο μέρες μπαίνουν στο λογαριασμό.
Μια απορία έχω. Οι τράπεζες δεν κάνουν σεμινάρια στους υπαλλήλους τους για να τους ενημερώσουν για διάφορες εξελίξεις, νέες υπηρεσίες και προϊόντα;

buzz it!