Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΡΚΑΡΩ ΚΑΙ ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ

Μερικοί τύποι είναι απίστευτοι. Νομίζουν ότι μπορούνε να κάνουν ότι θέλουν, να οικειοποιούνται τα πάντα, να τα θεωρούνε κτήμα τους και αν τυχόν πάει κανείς να καταπατήσει την αυθαίρετη ιδιοκτησία τους ζητάνε και τα ρέστα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Είναι ένας τύπος στη γειτονιά που μένω ο οποίος αν και συνταξιούχος έχει και δουλεύει το μαγαζί του και πάνω από το μαγαζί του είναι το σπίτι του. Ως εδώ όλα καλά. ΑΛΛΑ το άτομο έχει και ένα κωλοσυνήθειο. Πιάνει χώρο παρκαρίσματος για δυο αυτοκίνητα με καρέκλες και τενεκέδες. Ένα για το δικό του και ένα για το αυτοκίνητο του γιου του. Υπόψην δεν έχει άδεια από την τροχαία ή τη νομαρχία για να το κάνει αυτό.
Το λοιπόν χθες μόλις επέστρεψα από τη δουλειά το απόγευμα ξεθεωμένος ψάχνω για μέρος να παρκάρω αλλά τίποτα. Προχωρώντας σιγά - σιγά λίγο πριν τη διασταύρωση στα δεξιά του δρόμου βλέπω ένα άνετο μέρος. Ωραία: Πλησιάζω λίγο ακόμα και βλέπω τις καρέκλες του τυπά. Ανάβω alarm, κατεβαίνω από το αυτοκίνητο και βάζω τις καρέκλες στο πεζοδρόμιο. Παρκάρω ωραία και άνετα και σκέφτομαι ότι αν ήταν ο γέρος από μια μεριά και να μ' έβλεπε θα έβγαζε αφρούς. Με το που σβήνω τη μηχανή ακούω κορνάρισμα από πίσω. Τι ήθελα και τον μελετούσα τον κωλόγερο; Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του με τη γυναίκα του και την κόρη του. Σαλταρισμένος όπως ήμουν από τη δύσκολη μέρα στη δουλειά πάω να του μιλήσω και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
- Τι έγινε ρε μάστορα;
- Πάρε τ' αυτοκίνητο σου για να βάλω το δικό μου.
- Έχεις άδεια;
- Έχω.

- Που είναι; Γιατί δεν υπάρχει ταμπελάκι με τον αριθμό της άδειας;
- Κοίταξε ... η λογική τι λέει.

- Ρε μάστορα για να μη σπαταλάμε σάλιο αν δεν έχεις άδεια αυτό που κάνεις με τις καρέκλες είναι παράνομο και αν έχεις πρόβλημα να φωνάξουμε την τροχαία.
- Ποια τροχαία. Εδώ είναι το σπίτι μου, είναι θέμα λογικής.
Να μην τα πολυλογώ την ώρα που μιλούσαμε άδειασαν άλλες δυο θέσεις και ο γέρος είχε την απαίτηση να πάρω το αυτοκίνητο μου για να βάλει το δικό του και υποδεικνύοντας σε πιο μέρος να παρκάρω. Τι λέει το άτομο ΟΕΟ; Τότε ήταν που πείσμωσα και άρχισα να φωνάζω. Για άλλη μια φορά έγινα νούμερο στη γειτονιά εφόσον βγήκαν όλοι στα μπαλκόνια. Να φανταστείτε ότι η αρραβωνιαστικιά μου που πήγε σε ένα μαγαζί σε άλλο δρόμο με άκουσε από απόσταση άνω των εκατό πενήντα μέτρων.
Να προσπαθεί ο παππούς να με μεταπείσει για να πάρω το αυτοκίνητο αλλά εγώ τίποτα. Το τι μαλακίες έλεγε ως επιχειρήματα δε λέγεται. Το βασικό του επιχείρημα ήταν η λογική. Τώρα ποια λογική; Μάλλον αυτή που έχει στο μυαλό του, αυτή που τον εξυπηρετεί και την αντιλαμβάνεται μόνο αυτός. Κάνει χαμαλίκι λέει. Κουβαλάει από το αυτοκίνητο του σακιά με προϊόντα. Μαλακίες. Εγώ όταν γυρνάω από το super market μαλάκας είμαι που κουβαλάω τις σακούλες πολλές φορές για εκατό μέτρα; Έβαλα ποτέ καρέκλες για να πιάσω θέση κάτω από το μπαλκόνι μου;
Μαλώναμε για περίπου είκοσι λεπτά. Βγήκε και ο γιος του (τον οποίο τον γνωρίζω από το σχολείο) στο μπαλκόνι και είπε στον πατέρα του να σταματήσει. Φοβήθηκε όταν άκουσε για αστυνομία; Κατάλαβε ότι ο γέρος του έχει άδικο; Δεν ξέρω. Υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο γιος του ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Δε βγήκε γιατί είναι λίγο γκάου αλλά ίσως θέλει να ξαναβάλει υποψηφιότητα στις επόμενες οπότε αν μαθευτούνε οι μαλακίες που κάνουν οικογενειακώς θα πάρει τον πούλο στα σίγουρα για άλλη μια φορά.
Η γυναίκα του είχε και στόμα. Το χρησιμοποίησε για να πει την παρακάτω πίπα: "Απ' όλη τη γειτονιά μόνο εσύ φέρνεις αντίδραση και δημιουργείς θέμα". ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ ΚΑΡΓΙΑ; Επειδή οι άλλοι σας ανέχονται και γίνονται θύματα εν γνώση τους πρέπει να ακολουθήσω και 'γω την ίδια γραμμή;
Αλλά και η κόρη του που είναι ίδια ηλικία μ' εμένα την άκουσα να με αποκαλεί βλάκα. Ποια; Αυτή που έμεινε τρεις φορές στην πρώτη γυμνασίου και μετά το παράτησε. Ντάξ'... Έχει και πρόβλημα η κοπέλα. Είναι λίγο βλαμμένη και δεν το λέω για να τη θίξω αλλά είναι αλήθεια. Έχει πρόβλημα. Της έριξα και αυτηνής ένα γερό σιχτίρισμα και το βούλωσε.
Κάτι μου λέει ότι μια βεντέτα γεννήθηκε. Θα έχουμε τρελλά shows. Θα τους πάω κόντρα όσο δεν πάει. Αν συνεχιστεί θα τους βγάλω ονομαστικώς στο katagelies για αρχή και μετά θα τους ρίξω και μια μήνυση. Θα γίνει της πουτάνας. Άι σιχτίρ με όλους τους μαλάκες...

buzz it!