Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ;

Ανακοινώθηκε επιτέλους από το site του Α.Σ.Ε.Π. ότι το τεστ δεξιοτήτων για τα έχτρα μόρια θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Νοεμβρίου (σε εφτά μέρες). Ως εδώ όλα καλά.
Πριν από αρκετούς μήνες, το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2008, έκανα και 'γω τα χαρτιά μου όπως χιλιάδες έλληνες και τα έστειλα μέσω ΕΛ.ΤΑ. στο Α.Σ.Ε.Π. και περίμενα εναγωνίως για το τεστ. Βλέπετε μέσον, βύσμα, μπάρμπα στην Κορώνη, δόντι ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, δεν έχω. Με λίγα λόγια είμαι καταδικασμένος. Είπα να δώσω αυτό το τεστ δεξιοτήτων όχι ότι πιστεύω σ' αυτό, απλά αν δεν πάρω τα μόρια θα είμαι πολύ πίσω σε σχέση με άλλους που θα τα έχουν πάρει όσον αφορά τους διάφορους διαγωνισμούς που θα προκυρηχθούν στο μέλλον. Όσοι έχουν βύσμα θα πάνε να λάβουνε μέρος σ' αυτές τις εξετάσεις για να πάρουνε τα μόρια για να είναι περισσότερο καλυμμένοι. Αν δεν πάω και 'γω τότε θα φέρουν τα μόρια ως δικαιολογία αν πω ότι έχουν βύσμα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό το τεστ είναι σκέτη παρωδία (αλήθεια πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην επαγγελματική καριέρα κάποιου αν γνωρίζει ο τελευταίος ποιος είναι ο επίτροπος της Ε.Ε.; Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει αυτήν τη σημαντική πληροφορία πόσο κακό μπορεί να επιφέρει στη δουλειά του και τι συνέπειες θα υπάρξουν στο γενικό καλό;) Θα μ' αφήσουν να δώσω όμως εξετάσεις;
Όπως έλεγα έστειλα τα χαρτιά συστημένα. Αυτό σημαίνει ότι έχω και απόδειξη από τα ΕΛ.ΤΑ. Μπήκα χθες στο site του Α.Σ.Ε.Π. στο οποίο είμαι μέλος για τη γρηγορότερη εξυπηρέτηση μου και για την ευκολία μου (όπως λένε οι ίδιοι) και μπήκα στο ανάλογο link για το τεστ δεξιοτήτων για να δω σε πιο εξεταστικό κέντρο θα πάω να δώσω εξετάσεις. Συμπληρώνω τα στοιχεία της φόρμας (όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, Α.Τ., Α.Μ.) για τη γρήγορη εξεύρεση των αποτελεσμάτων και όταν πατάω το enter περιμένω ελάχιστα δευτερόλεπτα με αγωνία. Τελικά αποτελέσματα γιοκ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Τ' ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΕΟ; Προσπάθησα καμιά δεκαριά φορές νομίζοντας ότι πληκτρολόγησα κάτι λάθος όταν συμπλήρωνα τα στοιχεία μου αλλά αποτελέσματα με τ'όνομα μου δεν έβγαιναν. Υπόψην ότι το site λέει ότι υπάρχει online πίνακας με τα ονόματα των συμμετεχόντων στο τεστ δεξιοτήτων και τα εξεταστικά κέντρα. Τους έστειλα e-mail διαμαρτυρίας (ναι φέρθηκα πολιτισμένα) αν και δεν περιμένω απάντηση. Λένε ότι θα αναρτηθούν πίνακες και στις νομαρχίες. Θα πάω να δω αύριο. Αν δεν υπάρχει το όνομα μου ούτε εκεί κάτι πάει στραβά.
Δεν ξέρω αν αντιμετώπισαν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα. Θα ήθελα πολύ να μάθω γι' αυτό αν κάποιος αντιμετώπισε το ίδιο ή βρήκε το όνομα του στο site του Α.Σ.Ε.Π. θα ήθελα να μου πει. Αν τελικά δεν αναρτήθηκαν ονόματα και εξεταστικά κέντρα στο site, μικρό (σχετικά) το κακό. Από την άλλη απορώ σε τι ωφελεί που έγινα μέλος στο site του Α.Σ.Ε.Π. εφόσον πρέπει να πάω στη νομαρχία. Αν δε δουλεύει όπως πρέπει η ιστοσελίδα τους μιλάμε για άλλη μια προχειρότητα όπως τόσες άλλες στην Ελλάδα. Υπάρχουν στο internet απλά για να υπάρχουν.
Να βρίσω ακόμα δεν μπορώ γιατί πρέπει να περιμένω να ξημερώσει η αυριανή ημέρα και να επισκεφτώ τη νομαρχία για να δω αν τελικά υπάρχει το όνομα μου ή όχι στους εκεί αναρτημένους πίνακες (αν έχουν αναρτηθεί). Αν δεν το βρω θα πρέπει να παίρνω τηλέφωνο στα κεντρικά για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και αν δεν δωθεί λύση να τους κράξω από 'δω και να προβώ σε καταγγελίες στο Συνήγορο του Πολίτη και δεν ξέρω και 'γω που αλλού.
Βαρέθηκα το Γολγοθά, τη γραφειοκρατία, την προχειρότητα και τις αδικαιολόγητες δυσκολίες. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

buzz it!