Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΕΟ;

Αυτήν την εβδομάδα διεξάγεται στις Σέρρες το ISDE (International Six Days Enduro). Τι είναι αυτό; Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας ανωμάλου δρόμου. Πολλοί το χαρακτηρίζουν και ως ολυμπιάδα της μοτοσυκλέτας. Αυτός ο θεσμός ξεκίνησε από το 1913 στην Αγγλία. Κάθε χρόνο γίνεται σε διαφορετική χώρα. Πέρσι οι αγώνες έλαβαν μέρος στη Χιλή. Με λίγα λόγια μιλάμε για ένα κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού που διεξάγεται φέτος στην Ελλάδα και στην πόλη των Σερρών που θεωρείται πρωτεύουσα για τους αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσυκλέτας λόγω του αυτοκινητοδρομίου και όχι μόνο. Αλλά...
...Πάντα υπάρχει ένα αλλά που αμαυρώνει κάτι πραγματικά καλό. Εμείς οι έλληνες βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Για να οργανωθεί όλο αυτό δεν έπεσε ούτε μισό ευρώ από την Αθήνα και όταν λέω Αθήνα δεν εννοώ τους πολίτες της πρωτεύουσας αλλά όλους τους πολιτικάντηδες και τα κέντρα εξουσίας που εδρεύουν εκεί. Όλη η οργάνωση έγινε με χρήματα των Σερρών. Μόνο το υπουργείο Βορείου Ελλάδος είπε ότι θα δώσει 100000 ευρώ αλλά τελικά έμειναν στα λόγια. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά. Η διοργάνωση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη (όχι ότι δεν είναι καλή τώρα) αν είχαμε και την αρωγή της πολιτείας. Απ' ότι φαίνεται όμως η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για την Αθήνα και όχι ολόκληρη. Για κάποιες περιοχές της μόνο.
Στάλθηκαν προσκλήσεις σε όλους τους πολιτικούς για την τελετή έναρξης και μαντέψτε πόσοι ήρθαν με εξαίρεση τους Σερραίους βουλευτές. ΚΑΝΕΝΑΣ! Στο κλάσιμο, με λίγα λόγια, μας έχουν και όχι μόνο τις Σέρρες αλλά και όλη την επαρχία.Προτίμησαν να πάνε όλοι στα Πρέσπεια που γίνονται κάθε χρόνο και όχι εδώ που το ISDE ήρθε για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά στην Ελλάδα.
Να αναλογιστεί κανείς ότι από αυτό το γεγονός δε θα ωφεληθεί μόνο η πόλη και ο νομός των Σερρών αλλά και οι γύρω νομοί. Γιατί; Οι αποστολές, οι επισκέπτες και διάφοροι άλλοι παράγοντες υπολογίζονται γύρω στις 20000. Οι κλίνες στο νομό Σερρών δεν ξεπερνούνε τις 2500. Πολλοί
έχουν κλείσει δωμάτια στη Κατερίνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στη Δράμα, στο Κιλκίς, ακόμα και στη Βουλγαρία.
Πριν από δυο εβδομάδες είχα αναρτήσει άλλο ένα post σχετικό με το ISDE και μπορείτε να το διαβάσετε αν κάνετε κλικ εδώ. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλοι αυτοί μετά από λίγο καιρό δε θα ντραπούν να έρθουν και να χτυπήσουν την πόρτα μας για να ζητήσουν την ψήφο μας.
Τελικά το μότο "ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ" χρησιμοποιείται μόνο για σκοπιμότητες. Κατά τ' άλλα η ανάπτυξη της περιφέρειας μένει μόνο στα λόγια.

buzz it!