Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Μένω σε μια επαρχιακή πόλη στη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμμένα στη Μακεδονία. Πιο συγκεκριμμένα στις Σέρρες. Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας χαμός (και πάλι) σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. Σίγουρα με αφορά το θέμα όπως και όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν τους καίγεται καρφάκι. Τώρα μας πιέζουν όλοι (Η.Π.Α. κλπ.) να αποδεχτούμε μια ονομασία που δε τη θέλουμε. Βλέποντας πριν 2 - 3 μέρες στα κανάλια πως οι γείτονες μας οι Σκοπιανοί αντιδρούν και ξεσπούν στην ελληνική πρεσβεία, οι πολιτικάντηδες μας σκύβουν και πάλι το κεφάλι. Και να φανταστεί κανείς ότι το κρατίδιο των Σκοπίων μπορεί και επιβιώνει χάρη σ' εμάς. Στην Ελλάδα. Με την οικονομική βοήθεια που τους δίνουμε (δεν είναι μικρή) και με τις ελληνικές επιχειρήσεις που ανοίγουν εκεί.
Οι Σκοπιανοί κάνουν συστηματική δουλειά και προπαγάνδα εδώ και δεκαετίες. Οι δικοί μας βέβαια ασχολούνται με DVDs, ξενοπηδήματα, μίζες, βίλες και όλα τα άλλα σοβαρά θέματα. Μόνο με τα εθνικά θέματα δεν ασχολούνται. ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΝΑΛ!
Εδώ και χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε μια κοινή εξωτερική πολιτική, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα είναι κυβέρνηση. Η κάθε αντιπολίτευση κοιτάζει να κατηγορεί και να κράζει την κάθε κυβέρνηση και η λέξη συνεργασία για ορισμένα σοβαρά θέματα είναι ανύπαρκτη. Στο μόνο πράγμα που συμφωνούνε είναι στην αύξηση του μισθού τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί δε ασκούνε βέτο. Τι φοβούνται; Μήπως τα αμερικανάκια μας κάνουν ντα και μας κρατήσουν μούτρα; Μήπως δε θα μας κάνουν κάποιο χατήρι; Μα ούτως ή άλλως μας πηδάνε δίχως σάλιο. Οι Η.Π.Α. θέλουν να κάνουνε τα Βαλκάνια ένα ατελείωτο μπουρδέλο. Ξεχνάτε την αναγνώριση των Σκοπίων από τον George W. Bush την επομένη της επανεκλογής του αφού πρώτα πήρε τις ψήφους όλων των Ελλήνων που ζούνε στις Η.Π.Α.; Ας τους δώσουμε ένα λόγο για να μας πηδάνε (έτσι κι αλλιώς το sex δεν το γλιτώνουμε). Με την Κύπρο τα ίδια δεν πάνε να κάνουνε; Τι περιμένουν τα δικά μας τα κουτορνίθια της βουλής; Δεν καταλαβαίνουν ότι όλοι μας έχουν γραμμένους; Ότι δεν πρέπει να ελπίζουμε σε βοήθεια και υποστήριξη από πουθενά; ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. Ας κάνουν κάτι για μια φορά και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Κάτι για να δείξουμε ότι έχουμε ακόμα τσαμπουκά. Δεν είμαι εθνικιστής. Απλά κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.

buzz it!