Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!

Πως περνάει ο καιρός! Ούτε εγώ το κατάλαβα. Πριν από τρεις μέρες το παρόν ιστολόγιο (a.k.a. Θέμα) έκλεισε τρία χρόνια ζωής. Μόλις σήμερα το συνειδητοποίησα. Στα δύο προηγούμενα γεννέθλια έφτιαχνα ebooks με τις καλύτερες αναρτήσεις (πάντα κατά την υποκειμενική μου άποψη). Φέτος δεν έχει ebook επειδή πολύ απλά το ξέχασα τελείως. Πάντως κάτι θα σας τρατάρω.
Το blogging το ξεκίνησα το 2006 ενώ παλιότερα η παρουσία μου στο διαδύκτιο ήταν μέσω κάπoιων websites. Ξεκίνησα με Geocities και Angelfire το 2000 και λίγο αργότερα προσπάθησα και έκανα κάποια κανονικά websites αλλά λόγω έλλειψης χρήματος τα έκλεισα. Το ιστολογείν είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βγάλω τα εσώψυχα μου, να φωνάξω, να βρίσω, να μοιραστώ. Είναι εκτόνωση με λίγα λόγια. Το καλό είναι (το είπα στο παρελθόν και το ξαναλέω) όταν γνωρίζεσαι με άλλα άτομα και αυτή η γνωριμία προχωράει και από διαδυκτιακή γίνεται προσωπική ή πραγματική (όπως θέλετε πείτε το). Μπορούμε να πούμε ότι το blogging στην Ελλάδα είναι σε ώριμο στάδιο πλέον. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ιστολόγια εικονικά που αποσκοπούνε στο κέρδος, στην παραπληροφόρηση και στο κουτσομπολιό και πίσω από πολλά τέτοια βρίσκονται δημοσιογράφοι. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να προσέχουμε τι διαβάζουμε. Παλιότερα καιγόμουν για αναγνωσιμότητα και σπαταλούσα πάρα πολλές ώρες. Ευτυχώς έχω φύγει από αυτό το τρυπάκι. Έπεσε η αναγνωσιμότητα αλλά δε με νοιάζει. Γιατί να αγχώνομαι; Πάνω απ' όλα το κάνω για τον εαυτό μου. Αν είναι να βρίσκομαι σε μια διαρκή εγρήγορση και άγχος δεν αξίζει τον κόπο. Φέτος το έριξα και στη "διαδυκτιακή ζητιανιά". Στην αριστερή στήλη στο πάνω μέρος έβαλα ένα donation button του Pay Pal. Δεν το θεωρώ κακό ούτε πιέζω κανέναν να συνεισφέρει. Όποιος πιστεύει ότι προσφέρω κάτι και αξίζω μια δωρεά όποιας τάξης και να είναι αυτή ας την κάνει. Αν δε θέλει πάλι δεν πειράζει, καλή καρδιά! Για να απαντήσω σε μερικά emails, στο μισό χρόνο που το έχω βάλει δεν έχω λάβει cent τσακιστό. Μέσα στο λογαριασμό μου στο Pay Pal έχω τρία ευρά που τα έβαλα εγώ για να δω αν όντως δουλεύει το σύστημα. Αυτό για όλους τους κακοήθεις που βιάζονται να κρίνουν και να κατακρίνουν. Τρία χρόνια κλείσαμε λοιπόν και συνεχίζουμε. Μέχρι πότε; Κανείς δεν ξέρει.
Στο blog έγιναν κάποιες ψιλοαλλαγές. Τα φιλικά banners μεταφέρθηκαν σε στατική καρτέλα (Friendly banners). Αυτό έγινε γιατί η homepage παραφορτώθηκε και καθυστερούσε στο άνοιγμα της. Επίσης οι σελίδες Downloads και E-BOOKS ενημερώθηκαν. Στην σελίδα E-BOOKS Θα βρείτε αρκετές προτάσεις για να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν ελληνική και ξένη βιβλιογραφία η οποία επεκτείνεται σε πάρα πολλές κατηγορίες. Στη σελίδα DOWNLOADS θα βρείτε προτεινόμενα websites απ' όπου θα μπορέσετε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν κυριολεκτικά τα πάντα. Antivirus, utilities, recording programs, games, screensavers, programmer and developer programs κ.α.
Δική μου πρόταση είναι ένα πολύ ελαφρύ πρόγραμμα, το Gnet Radio Player. Είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από το ομώνυμο website (ελληνική υπηρεσία), είναι λιτό, ελαφρύ και δωρεάν. Τι κάνει αυτό το πρόγραμμα; Περιέχει πάρα πολλούς ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και απλά επιλέγετε ποιον θα ακούσετε με ένα διπλό κλικ. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να σερφάρετε στο internet για να ακούσετε μουσική, κάποιο αγώνα ποδοσφαίρου ή κάποια εκπομπή λόγου. Banner για κατέβασμα θα βρείτε και στην αριστερή στήλη του ιστολογίου πάνω - πάνω. Φυσικά συμπεριλαμβάνει και το hackaday 's web radio.
Και τώρα θα σας πω μερικά πράγματα για το καύχημα μου. Το hackaday 's web radio προστέθηκε αυτή τη χρονιά στο παρόν ιστολόγιο και δημιουργήθηκε από την αγάπη που τρέφω για το ραδιόφωνο. Είναι να μην κολλήσεις. Σαν ναρκωτικό είναι, όπως το κυνήγι, το ψάρεμα, ο τζόγος. Ασχολήθηκα αρκετά χρόνια με το ραδιόφωνο πολλά χρόνια (και σαν πειρατής και αργότερα σε τοπικούς ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς). Αποτραβήχτηκα για διάφορους λόγους για αρκετά χρόνια αλλά το internet μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι εντελώς δικό μου. Το δικό μου ραδιοφωνικό σταθμό και έτσι άδραξα την ευκαιρία. Ξεκίνησε δειλά με σχεδόν τίποτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναβαθμίστηκε τόσο σε software όσο και σε hardware (κονσόλα, επαγγελματικό μικρόφωνο, pop shield, βάση, επαγγελματικά ακουστικά, 5.1 ηχεία με ενισχυτή και επένδυση ξύλου, επαγγελματική καλωδίωση, καλύτερο router). Για το σταθμό αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται ένα desktop, ένα laptop, κονσόλα Yamaha MG124cx, πυκνωτικό μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος Phantom +48V με pop shield και αντικραδασμική βάση, επαγγελματικά ακουστικά, 5.1 ηχεία με ενισχυτή φτιαγμένα από ξύλο, καινούριος router, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος της Western Digital, ένα εξωτερικό DVD recorder lightscribe της LG, ειδικό επαγγελματικό software για ραδιοφωνικούς σταθμούς και η καλωδίωση είναι άκρως επαγγελματική. Η αναβάθμιση θα συνεχιστεί με την προσθήκη και άλλων "μηχανημάτων" (άλλος ένας υπολογιστής, UPS, άλλος ένα εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυναμικό μικρόφωνο Elvis style και άλλα έξι δυναμικά μικρόφωνα) και με περισσότερα jingles. Πολύ πιθανόν είναι και η αναβάθμιση του software που χρησιμοποιείται. Την τελευταία εβομάδα ο ραδιοφωνικός σταθμός του παρόντος ιστολογίου προστέθηκε σε άλλους εφτά ραδιοφωνικούς aggregators και μετράμε ήδη δέκα προσθήκες σε ισάριθμους ραδιοφωνικούς aggregators τους οποίους μπορείτε να δείτε και να τους επισκευτείτε μέσω της στατικής σελίδας του ραδιοφώνου. Επιδίωξη του hackaday 's web radio είναι να ξεκινήσει να βγάζει κλήσεις skype στον αέρα. Αυτό μπορεί να γίνει και τώρα αλλά πολύ πιθανόν να υπάρξουν κάποιες διαταραχές στη ροή του προγράμματος, οπότε καλύτερα είναι να περιμένουμε λιγάκι για να γίνει σωστή δουλειά. Ο σταθμός εκπέμπει μόνο διαδυκτιακά 24/7 (24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα) μόνο μουσική, χωρίς διαφημίσεις στα 160 kbps Stereo. Μελλοντικά ίσως το hackaday 's web radio να αποκτήσει δικό του σπίτι στο διαδύκτιο. Τα MTV Unplugged shows θα επιστρέψουν σύντομα τις Κυριακές. Φυσικά όλα τα παραπάνω για να γίνουν θέλουν χρόνο, κόπο και χρήμα. Τα δύο πρώτα μπορώ να τα διαθέσω με το παραπάνω. Για το τρίτο όμως τα πράγματα δυσκολεύουν λιγάκι.
Στην αριστερή στήλη κάτω από το banner του Gnet Radio Player μπήκε ένας pop up radio player ο οποίος προέρχεται από το eradiotv.gr. Τι κάνει αυτός ο player; Το λέει το όνομα του. Κάνετε κλικ πάνω στο banner και αναδύεται ένα παράθυρο με έναν player ο οποίος μεταδίδει το hackaday 's web radio.
Στη ίδια στήλη αμέσως κάτω από τον pop up player θα δείτε εικονίδια από διάφορους players. Επιλέξτε με ποιο πρόγραμμα θέλετε να ακούσετε το hackaday 's web radio και κάντε κλικ.
Στη δεξιά στήλη προστέθηκε ένα καινούριο banner για το ραδιοφωνικό σταθμό του ιστολογίου και από κάτω ο κώδικας αυτού. Όποιος θέλει μπορεί να το συμπεριλάβει στο blog του.
Αυτά λοιπόν... Μπήκαμε στην τέταρτη χρονιά. Ελπίζω να είναι και αυτή χρονιά δημιουργίας. Ευχαριστώ όλους σας για την στήριξη σας και να ζητήσω μια συγνώμη που δεν αφήνω σχόλια συχνά στα ιστολόγια σας αλλά το ραδιόφωνο και το Locus Blogus μου τρώνε αρκετό χρόνο. Σας επισκέπτομαι για να σας διαβάσω αλλά με την υπάρχουσα κατάσταση ο χρόνος είναι ελάχιστος. Ειδικά όταν απαντώ με emails στον καθένα χωριστά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το pc του ή το blog του.

buzz it!