Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Print this post

ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!

Πως περνάει ο καιρός! Ούτε εγώ το κατάλαβα. Πριν από τρεις μέρες το παρόν ιστολόγιο (a.k.a. Θέμα) έκλεισε τρία χρόνια ζωής. Μόλις σήμερα το συνειδητοποίησα. Στα δύο προηγούμενα γεννέθλια έφτιαχνα ebooks με τις καλύτερες αναρτήσεις (πάντα κατά την υποκειμενική μου άποψη). Φέτος δεν έχει ebook επειδή πολύ απλά το ξέχασα τελείως. Πάντως κάτι θα σας τρατάρω.
Το blogging το ξεκίνησα το 2006 ενώ παλιότερα η παρουσία μου στο διαδύκτιο ήταν μέσω κάπoιων websites. Ξεκίνησα με Geocities και Angelfire το 2000 και λίγο αργότερα προσπάθησα και έκανα κάποια κανονικά websites αλλά λόγω έλλειψης χρήματος τα έκλεισα. Το ιστολογείν είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βγάλω τα εσώψυχα μου, να φωνάξω, να βρίσω, να μοιραστώ. Είναι εκτόνωση με λίγα λόγια. Το καλό είναι (το είπα στο παρελθόν και το ξαναλέω) όταν γνωρίζεσαι με άλλα άτομα και αυτή η γνωριμία προχωράει και από διαδυκτιακή γίνεται προσωπική ή πραγματική (όπως θέλετε πείτε το). Μπορούμε να πούμε ότι το blogging στην Ελλάδα είναι σε ώριμο στάδιο πλέον. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ιστολόγια εικονικά που αποσκοπούνε στο κέρδος, στην παραπληροφόρηση και στο κουτσομπολιό και πίσω από πολλά τέτοια βρίσκονται δημοσιογράφοι. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να προσέχουμε τι διαβάζουμε. Παλιότερα καιγόμουν για αναγνωσιμότητα και σπαταλούσα πάρα πολλές ώρες. Ευτυχώς έχω φύγει από αυτό το τρυπάκι. Έπεσε η αναγνωσιμότητα αλλά δε με νοιάζει. Γιατί να αγχώνομαι; Πάνω απ' όλα το κάνω για τον εαυτό μου. Αν είναι να βρίσκομαι σε μια διαρκή εγρήγορση και άγχος δεν αξίζει τον κόπο. Φέτος το έριξα και στη "διαδυκτιακή ζητιανιά". Στην αριστερή στήλη στο πάνω μέρος έβαλα ένα donation button του Pay Pal. Δεν το θεωρώ κακό ούτε πιέζω κανέναν να συνεισφέρει. Όποιος πιστεύει ότι προσφέρω κάτι και αξίζω μια δωρεά όποιας τάξης και να είναι αυτή ας την κάνει. Αν δε θέλει πάλι δεν πειράζει, καλή καρδιά! Για να απαντήσω σε μερικά emails, στο μισό χρόνο που το έχω βάλει δεν έχω λάβει cent τσακιστό. Μέσα στο λογαριασμό μου στο Pay Pal έχω τρία ευρά που τα έβαλα εγώ για να δω αν όντως δουλεύει το σύστημα. Αυτό για όλους τους κακοήθεις που βιάζονται να κρίνουν και να κατακρίνουν. Τρία χρόνια κλείσαμε λοιπόν και συνεχίζουμε. Μέχρι πότε; Κανείς δεν ξέρει.
Στο blog έγιναν κάποιες ψιλοαλλαγές. Τα φιλικά banners μεταφέρθηκαν σε στατική καρτέλα (Friendly banners). Αυτό έγινε γιατί η homepage παραφορτώθηκε και καθυστερούσε στο άνοιγμα της. Επίσης οι σελίδες Downloads και E-BOOKS ενημερώθηκαν. Στην σελίδα E-BOOKS Θα βρείτε αρκετές προτάσεις για να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν ελληνική και ξένη βιβλιογραφία η οποία επεκτείνεται σε πάρα πολλές κατηγορίες. Στη σελίδα DOWNLOADS θα βρείτε προτεινόμενα websites απ' όπου θα μπορέσετε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν κυριολεκτικά τα πάντα. Antivirus, utilities, recording programs, games, screensavers, programmer and developer programs κ.α.
Δική μου πρόταση είναι ένα πολύ ελαφρύ πρόγραμμα, το Gnet Radio Player. Είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από το ομώνυμο website (ελληνική υπηρεσία), είναι λιτό, ελαφρύ και δωρεάν. Τι κάνει αυτό το πρόγραμμα; Περιέχει πάρα πολλούς ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και απλά επιλέγετε ποιον θα ακούσετε με ένα διπλό κλικ. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να σερφάρετε στο internet για να ακούσετε μουσική, κάποιο αγώνα ποδοσφαίρου ή κάποια εκπομπή λόγου. Banner για κατέβασμα θα βρείτε και στην αριστερή στήλη του ιστολογίου πάνω - πάνω. Φυσικά συμπεριλαμβάνει και το hackaday 's web radio.
Και τώρα θα σας πω μερικά πράγματα για το καύχημα μου. Το hackaday 's web radio προστέθηκε αυτή τη χρονιά στο παρόν ιστολόγιο και δημιουργήθηκε από την αγάπη που τρέφω για το ραδιόφωνο. Είναι να μην κολλήσεις. Σαν ναρκωτικό είναι, όπως το κυνήγι, το ψάρεμα, ο τζόγος. Ασχολήθηκα αρκετά χρόνια με το ραδιόφωνο πολλά χρόνια (και σαν πειρατής και αργότερα σε τοπικούς ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς). Αποτραβήχτηκα για διάφορους λόγους για αρκετά χρόνια αλλά το internet μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι εντελώς δικό μου. Το δικό μου ραδιοφωνικό σταθμό και έτσι άδραξα την ευκαιρία. Ξεκίνησε δειλά με σχεδόν τίποτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναβαθμίστηκε τόσο σε software όσο και σε hardware (κονσόλα, επαγγελματικό μικρόφωνο, pop shield, βάση, επαγγελματικά ακουστικά, 5.1 ηχεία με ενισχυτή και επένδυση ξύλου, επαγγελματική καλωδίωση, καλύτερο router). Για το σταθμό αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται ένα desktop, ένα laptop, κονσόλα Yamaha MG124cx, πυκνωτικό μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος Phantom +48V με pop shield και αντικραδασμική βάση, επαγγελματικά ακουστικά, 5.1 ηχεία με ενισχυτή φτιαγμένα από ξύλο, καινούριος router, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος της Western Digital, ένα εξωτερικό DVD recorder lightscribe της LG, ειδικό επαγγελματικό software για ραδιοφωνικούς σταθμούς και η καλωδίωση είναι άκρως επαγγελματική. Η αναβάθμιση θα συνεχιστεί με την προσθήκη και άλλων "μηχανημάτων" (άλλος ένας υπολογιστής, UPS, άλλος ένα εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυναμικό μικρόφωνο Elvis style και άλλα έξι δυναμικά μικρόφωνα) και με περισσότερα jingles. Πολύ πιθανόν είναι και η αναβάθμιση του software που χρησιμοποιείται. Την τελευταία εβομάδα ο ραδιοφωνικός σταθμός του παρόντος ιστολογίου προστέθηκε σε άλλους εφτά ραδιοφωνικούς aggregators και μετράμε ήδη δέκα προσθήκες σε ισάριθμους ραδιοφωνικούς aggregators τους οποίους μπορείτε να δείτε και να τους επισκευτείτε μέσω της στατικής σελίδας του ραδιοφώνου. Επιδίωξη του hackaday 's web radio είναι να ξεκινήσει να βγάζει κλήσεις skype στον αέρα. Αυτό μπορεί να γίνει και τώρα αλλά πολύ πιθανόν να υπάρξουν κάποιες διαταραχές στη ροή του προγράμματος, οπότε καλύτερα είναι να περιμένουμε λιγάκι για να γίνει σωστή δουλειά. Ο σταθμός εκπέμπει μόνο διαδυκτιακά 24/7 (24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα) μόνο μουσική, χωρίς διαφημίσεις στα 160 kbps Stereo. Μελλοντικά ίσως το hackaday 's web radio να αποκτήσει δικό του σπίτι στο διαδύκτιο. Τα MTV Unplugged shows θα επιστρέψουν σύντομα τις Κυριακές. Φυσικά όλα τα παραπάνω για να γίνουν θέλουν χρόνο, κόπο και χρήμα. Τα δύο πρώτα μπορώ να τα διαθέσω με το παραπάνω. Για το τρίτο όμως τα πράγματα δυσκολεύουν λιγάκι.
Στην αριστερή στήλη κάτω από το banner του Gnet Radio Player μπήκε ένας pop up radio player ο οποίος προέρχεται από το eradiotv.gr. Τι κάνει αυτός ο player; Το λέει το όνομα του. Κάνετε κλικ πάνω στο banner και αναδύεται ένα παράθυρο με έναν player ο οποίος μεταδίδει το hackaday 's web radio.
Στη ίδια στήλη αμέσως κάτω από τον pop up player θα δείτε εικονίδια από διάφορους players. Επιλέξτε με ποιο πρόγραμμα θέλετε να ακούσετε το hackaday 's web radio και κάντε κλικ.
Στη δεξιά στήλη προστέθηκε ένα καινούριο banner για το ραδιοφωνικό σταθμό του ιστολογίου και από κάτω ο κώδικας αυτού. Όποιος θέλει μπορεί να το συμπεριλάβει στο blog του.
Αυτά λοιπόν... Μπήκαμε στην τέταρτη χρονιά. Ελπίζω να είναι και αυτή χρονιά δημιουργίας. Ευχαριστώ όλους σας για την στήριξη σας και να ζητήσω μια συγνώμη που δεν αφήνω σχόλια συχνά στα ιστολόγια σας αλλά το ραδιόφωνο και το Locus Blogus μου τρώνε αρκετό χρόνο. Σας επισκέπτομαι για να σας διαβάσω αλλά με την υπάρχουσα κατάσταση ο χρόνος είναι ελάχιστος. Ειδικά όταν απαντώ με emails στον καθένα χωριστά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το pc του ή το blog του.

buzz it!

26 σχόλια:

 1. Χρόνια πολλά και δημιουργικά!
  Πάντα τέτοια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Gi Gaga Kouni Beli Ευχαριστώ πολύ. Αμήν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Kατ' αρχήν Χρόνια Πολλά και καλά, η συνάντησή μας στο blogging εγινε αν θυμάμαι καλά μεσα απο το μπλογκ "Πανωλεθρίαμβος", ενα μπλογκ που πολύ θέλω να ξυπνήξσει και πάλι.
  Ειχα κι εγω Geocities περίπου το 2001 και ηταν μια πρωταρχική μορφή blogging.
  Τρία χρόνια δεν ειναι και λίγα, ε Χακ ;
  Αντε εύχομαι κι άλλα τρίς επι 30 φορές, δηλ... 90 χρόνια μπλόγερος χαχαχ :)
  Λέω να προσθέσω στο μπλογκ μου το σημα του e-ραδιοσταθμού σου κι ετσι απο κει να μπαίνω εγω κι όποιος θέλει.
  Να σαι καλά αγαπητέ Χακεβίτσιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @tzonakos Να 'σαι καλά βρε Τζονάκο. Ο Πανωλεθρίαμβος... Περνάω από εκεί πότε - πότε αλλά συστυχω΄ς ακόμα βρίσκεται σε χειμερία νάρκη. Φυσικά υπάρχει λόγος. Μακάρι να επανέλθει. Θα το ήθελα πολύ. 90 χρόνια blogging? ας κλείσουμε τα 5 με το καλό και βλέπουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝΤΕ ΜΗΤΣΑΡΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ...ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ,ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΑΛΑΒΟΣ ΠΑΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΣΑΚ ΗΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΟΤΑΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΚΛΑΣΑΝ ΤΟΝ ......ΤΣΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @spyros1000 Ευχαριστώ Σπυράκο. Το θέμα είναι να βγάζουμε αυτά που έχουμε μέσα μας και όποιον αρέσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να τα κατοστήσεις ...
  Έτσι κι εγώ χωρίς να το καταλάβω πριν λίγες μέρες έκλεισα τα τρία χρόνια (και δεν το μετάνοιωσα) !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Side21 Ε τότε χρόνια πολλά και σ' εσένα και ότι επιθυμείς μέσα από το blog σου να το βρεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Oι σκέψεις σου για το μπλόγκινγκ με εκφράζουν απόλυτα...
  Πολύχρονο,τράβα μπροστά κι ακολουθάμε:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλημέρα! Να τα εκατοστήσεις φιλαράκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μπράααβοοοοοο παιδί μου! μπράβο...και εις ανώτερα...να τα εκατοστήσει,το μπλογκάκι σου...ε,εμ οφείλω να ομολογήσω ότι,είναι πάρα πολύυ καλό και από θεματολογία...και από όλα... και φυσικά όπως λες και δώ,έχεις ρίξει τρελλή δουλειά να το φτιάξεις...αλλά..να,γιατί δεν ασχολείσαι με το ραδιόφωνο επαγγελματικά? εννοώ κανονικά και όχι,μέσα από το διαδύκτιο? πιστέυω θα ήσουν καλός,επειδή αγαπάς αυτήν την ασχολία όπως βλέπω...για σκέψου γιατί όχι?κάποιοι άλλοι ηλίθιοι,που βγαίνουν και το παίζουν και καλά παραγωγοί,ραδιοφώνου και οι εκπομπές τους είναι,στην ουσία μούφα είναι καλύτεροί?και μιλάω για πολλούς φτασμένους και γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς...καλημέρες...κ...keep walking...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Συνέχα jim, μέχρι οι ψίθυροι να γίνουν κραυγές!
  Άντε, και του χρόνου καλύτερα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @VAD Ευχαριστώ VAD. Πιστεύω ότι ένας blogger ωριμάζει όταν πάψει να ασχολείται με την αναγνωσιμότητα του, εκτός και αν αποσκοπεί στο κέρδος οπότε η αναγνωσιμότητα είναι μονόδρομος.
  @fotis Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ Φώτη. Καλορόζικο και το ιστολόγιο σου. Μπήκα μέσα πριν από λίγο. Οι polaroid είναι όλα τα λεφτά.
  @Αθανασία Ευχαριστώ Αθανασία. Με το ταδιόφωνο πως να ασχοληθώ; Να εκπέμπω και στα FM? Θέλει τρελά λεφτά άσε που δε δίνουν πια άδειες. Να γίνω παραγωγός; Στη επαρχία δεν πληρώνει κανένας. Να κατέβω στην Αθήνα; Πρέπει να μπω σε κυκλώματα και κλίκες και δεν το 'χω.Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
  @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Αμήν και πότε Γιάννη. Ευχαριστώ πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Το 'βαλα, το πατάω και κολλάει.
  Τι κάνω λάθος ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @tzonakos Δεν το βλέπω. Αν δεν βλέπω δε μπορώ να σου κάνω διάγνωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Eιναι επάνω στις καρτέλες.
  Κάτω απο την κεφαλίδα του μπλογκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @tzonakos Για να ακούσεις με αυτόν τον τρόπο πρέπει να έχεις κάποιο από τα προγράμματα εγκατεστημένα στο pc σου. Στην ουσία δίνει εντολή να ανοίξει ένα παράθυρο κάτω δεξιά και να επιλέξεις πρόγραμμα. Έλεγξε αν ο κώδικας κλείνει σε < /a>. Εγώ θα σου πρότεινα να σου στείλω τον κώδικα του player με email ή να σου δώσω τον κώδικα για να βάλεις τον pop up player του eradiotv.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @hackaday Μόλις το έλεγξα και βλέπω ότι δουλεύει μια χαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. 3χρόνια σ'ανέχομαι:))
  Πως τα κατάφερα?
  Πλάκα κάνω δεν πιστεύω να με παίρνεις στα σοβαρά?
  Εύχομαι να'σαι συνέχεια το ίδιο δημιουργικός και
  ευρηματικός να'χεις πολλούς αναγνώστες να γεμίσει το pay-pal με ευρώ για πολλά πολλά χρόνια.

  Και να κατορθώσεις να πάρεις πτυχίο!

  Τα θαλασσινά μου (όχι @)φιλιά :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @zoyzoy Είδες; Ανοσία έπαθες. Το πτυχίο πάνω απ' όλα ζουζού μου το πτυχίο... και υγεία φυσικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Έλα ρε Χάκ, ίδια σειρά είμαστε :) Το blogging το άρχισα τον Σεπτέμβρη του 2007 σε google template, και είχε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά που αναφέρεις και εσύ εδώ. Το έμαθα τυχαία, με πολύ κόπο και χρόνο έφτιαξα το 1ο blog. Από εσωτερική ανάγκη για ένα "ξέσπασμα" μια φωνή. Ασχολούμουν καθημερινά κλ.π. που αναφέρεις για το δικό σου. Μετά από την κατεδάφισή του από την google για τους γνωστούς λόγους, συνέχισα, αλλά όχι πλέον τόσο έντονα και με τον καιρό καταστάλαξα σε αυτό που έχω σήμερα.

  Με την πάροδο του χρόνου, ήρθαν και οι φιλίες. Άλλες καλές, άλλες απλά γνωριμίες, και κανα δυο κακές. Έτσι είναι, όμορφα Τζιμάρα, πολύ όμορφα, να τα χιλιάσεις.

  Ξέρω την τρέλα σου και τις αστείρευτες γνώσεις σου για την πληροφορική και τη μουσική. Ξέρω και ξέρεις εσύ εμένα και ’γω εσένα. Είναι μεγάλη η χαρά μου, γιατί είσαι αυθεντικός άνθρωπος και ψυχάρα.

  Ένα από τα χαρακτηριστικά σου είναι οτι προσφέρεις απλόχερα δίχως να περιμένεις ανταλλάγματα. Χαρακτηριστικό και του blog σου φυσικά.

  Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις όσο μπορείς. Μια μέρα να είμαστε καλά, το Hackaday's web radio ελπίζω να ακούγεται πανελλαδικά.

  Θα τα πούμε στους Bon Jovi σίγουρα, αν όχι πιο νωρίς :)

  Θα είμαι βέβαια λίγο πιο πίσω, γιατί 350 ευρά είναι απίστευτο ποσό για τις οικονομικές μου δυνατότητες.

  Καλό Σαββατοκύριακο ρε φιλάρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @rrage Να 'σαι καλά ρε Έκτορα. Ευχαριστώ. Αυτό με τις γνώσεις μην το επαναλλάβεις γιατί δεν είναι αλήθεια. Ούτε αστείρευτες γνώσεις έχω, ούτε είμαι κάποιος ξερόλας. Να μην ξεχνάμε ότι η γνώση είναι άπειρη. όσο για τα 350 ευρά μη νομίζεις ότι το ποσό δε φαντάζει αστρονομικό και για 'μένα. Απλά έτυχαν οι συγκυρίες και συγγενείς και κοντινοί μου άνθρωποι είπαν να μου κάνουν ένα καλό δώρο. Πάντως δικαιούμαι και parking οπότε θα βολευτούμε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Έχεις δίκιο μαν, η γνώση είναι αστείρευτη, είναι και δύναμη. ( Knowledge is power )

  Το κατάλαβα βρε πως ήταν δώρο το εισιτήριο, το αναφέρεις άλλωστε. Μπράβο στους συγγενείς και φίλους σου, γιατί το αξίζεις.

  Όσο για την παραμονή σου στη χαμουτζιά, μην κλείσεις κανα ξενοδοχείο, πάρε τηλέφωνο οκ?

  Θα περάσουμε όμορφα.

  Όπως σου προανέφερα, πού πιθανό να μη πω σίγουρο θα τα πούμε από κοντά πολύ πιο πρίν, όταν πρώτα ο Θεός, ανέβω Σαλόνικα

  c u man :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @Ektoras έλα ρε μεγάλε... Πότε ανεβαίνεις με το καλό; Χρύπα τηλέφωνο... Για 'μολόγα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Πολά χρόνια ακόμη εύχομαι blogging γιατί και με τα δύο σου ιστολόγια μας έχεις προσφέρει σχεδόν τα πάντα!

  Μπορεί να μην σε παρακολουθούσα όλα τα χρόνια, αλλά, κρίνω.

  Φιλιά
  καλή συνέχεια hack
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. @Βάσσια Να 'σαι καλά βρε Βάσσια αλλά τα παραλές. όχι και τα πάντα... Γλυκύτατο το σχόλιο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;