Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Print this post

ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΛΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ

Πριν μερικές μέρες καταφέραμε να γίνουμε ρόμπα στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη με τους μπράβους που σκότωσαν τον Αυστραλό τουρίστα στη Μύκονο. Τώρα καταφέραμε να γίνουμε ρόμπα και στο βόρειο ημισφαίριο με τον αποκεφαλισμό της άτυχης δασκάλας που έλαβε μέρος στη Σαντορίνη.
Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία το CNN μας είχε σε περίοπτη θέση. Έχουμε ξεφύγει τελείως ως λαός. Δεν υπάρχει αμφιβολία.
Σίγουρα η βασική μέριμνα των κατοίκων των νησιών είναι να μην πέσει ο τουρισμός. Προσωπικά πιστεύω ότι μας χρειάζονται πότε πότε μερικές σφαλιάρες για να συνερχόμαστε. Φάσκουμε και αντιφάσκουμε στην Ελλάδα. Ενώ ξεσηκωνόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται σε διάφορες"τριτοκοσμικές" χώρες δεν κοιτάζουμε που στη χώρα μας ισχεί ο νόμος του δυνατότερου, του τσαμπουκά, αυτού που έχει τις καλύτερες διασυνδέσεις.
Για να ξεκινήσει κάτι να δουλεύει σε αυτόν τον τόπο πρέπει πρώτα να γίνει το κακό. Η πρόληψη είναι άγνωστη λέξη. Για άλλη μια φορά αποδυκνείεται ότι μπροστά στο χρήμα όλα τα μάτια στραβώνουν. Οι μπράβοι κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και οι διάφοροι ψυχάκηδες βρίσκουν άσυλο μέσα στην τρέλλα του καλοκαιριού.

buzz it!

5 σχόλια:

  1. Παιδιά δεν πάνε καλά τα πράγματα. Καθόλου καλά. Έχω αρχίσει να φοβάμαι. Τελικά υπάρχουν νόμοι σ΄ αυτή τη χώρα ή όχι? Να ξέρω. Έχω την εντύπωση ότι δεν ισχύει τίποτα. Μπαίνεις στο λεωφορείο και δεν ξέρεις αν θα βγεις ζωντανός. Μήπως πρέπει ν΄ αρχίσουμε να οπλοφορούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΗ ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΚΕΓΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω παίδες... Όλοι τα 'εχουν παίξει σ' αυτή τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τα παραλέμε παιδιά.Και μόνο που σχολιάζουμε ένα τέτοιο θέμα, δείχνει πως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Hackaday, διαφωνώ πως γίναμε ρόμπα. Σε ποιους γίναμε ρόμπα,και γιατί; Στους Αμερικάνους; Που μπαίνουν στα σχολεία και καθαρίζουν συμμαθητές τους;
    'H στους Αυστραλούς των 750 απαγωγών παιδιών το 2007 και των 15000 -καταγεγραμένων- βιασμών; (Η Αυστραλία έχει σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με εμάς)
    Απλά επειδή είναι πολύ σπάνιο είδος εγκλήματος στην χώρα μας,τράβηξε το ενδιαφέρον.
    Τρελοί υπήρχαν και θα υπάρχουν ΚΑΙ στην Ελλάδα.Και αποτρόπαια εγκλήματα γίνοταν και θα γίνονται και εδώ.Δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τις υπόλοιπες χώρες.Ανθρωποι ζούνε και εδώ, όπως και αλλού.
    Τώρα αν κάποιοι αστοιχείωτοι ξένοι ακούνε Ελλάδα και νομίζουν πως πρόκειται για ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα πολυτελείας όπου τα πάντα θα έπρεπε να είναι ονειρικά, πρόβλημα τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ironfist72 Δε διαφωνώ ως προς τους αμερικάνους και τους αυστραλούς και όσα λες γι' αυτούς. Αυτό δεν πάει να πει ότι πρέπει να γίνουμε όμοιοι τους. Η Αυστραλία έχει 21.187.000 κατοίκους. Πηγή: http://www.emporis.com/en/wm/co/?id=australia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;