Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Print this post

ΔΩΡΟ MASTERCARD

Πριν από ενάμισι χρόνο αγόρασα μια τηλεόραση από ένα κατάστημα. Εννοείται με δόσεις. Η διαδικασία γνωστή. Σου κάνουν ένα δάνειο από μια τράπεζα που συνεργάζονται και μετά αυτοί παίρνουν όλα τα χρήματα από αυτήν και ο πελάτης πληρώνει τις δόσεις στην τράπεζα μέσω του καταστήματος που έγινε η αγορά του προϊόντος.
Πριν από μερικές μέρες βρήκα ένα σημείωμα από τον ταχυδρόμο ότι έχω συστημένο γράμμα. Την επομένη πήγα στο ταχυδρομείο να το παραλάβω με μεγάλη περιέργεια γιατί δεν περίμενα κάτι από κανένα. Όταν το πήρα είδα ότι ήταν ένας φάκελος από τη Cetelem. Αυτό είναι μια τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν το παραπάνω κατάστημα απ' όπου αγόρασα την τηλεόραση. Ανοίγω το φάκελο και βλέπω μια mastercard με το όνομα μου πάνω και μια επιστολή η οποία έλεγε ότι επειδή είμαι συνεπής με τις δόσεις μου μου κάνουν δώρο μια πιστωτική κάρτα. Ούτε μπήκαν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μου για να δούνε αν ενδιαφέρομαι ή όχι. Λίγες μέρες μετά βρήκα πεταμένο στο πάτωμα της εισόδου της πολυκατοικίας που μένω ένα φάκελλο με το όνομα μου και το σήμα της Cetelem. Ήταν ο κωδικός (PIN) της πιστωτικής που μου έκαναν "δώρο". Ούτε που τους ενδιαφέρει αν θα πέσει σε λάθος χέρια το χαρτί με το PIN. Φυσικά καταστράφηκαν και οι δύο φάκελλοι κατευθείαν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω με την τράπεζα για να ζητήσω εξηγήσεις, τα πως και τα γιατί. Μάταιος ο κόπος. Με ποιο δικαίωμα βγάζουν κάτι στο όνομα μου χωρίς να πάρουν την έγκριση μου; Τεσπα! Μια παράκληση θα ήθελα να κάνω κλείνοντας. Αν κανένας υπάλληλος της Cetelem διαβάζει αυτό το post τον θερμοπαρακαλώ να πει στους συναδέλφους του να σηκώσουν το τηλέφωνο για να τους βρίσω. Όσο γρηγορότερα γίνεται, πριν ξεθυμάνω.

buzz it!

13 σχόλια:

  1. Καλορίζικη ...η νέα κάρτα!

    Το ωραίο είναι ότι η σουρεάλ έκδοση της κάρτας έγινε για...επιβράβευση!

    Ax! τι ωραία περνάμε με τις τράπεζες...

    Υ.Σ.: και τι απάντηση "περιμένετε" εδώ που τα λέμε?

    φιλικά

    worldcity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @worldcity Όντως... πρέπει να λέμε και αυχαριστώ που μας ανέκριναν για να μας πίνουν το αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρεις μια παροιμία που λέει:
    "Του χαρίζανε ένα γάιδαρο και τον κοιτούσε στα δόντια"
    Καλό ΣΒΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @zoyzoy Αν ο γάιδαρος είναι η mastercard ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άφησα στο meebo σχόλιο, αλλά δεν το είδα να εμφανίζεται, οπότε το ξαναγράφω εδώ. Τα ίδια είχα πάθει πριν καιρό, όταν αποφάσισα να κλείσω την πιστωτική που είχα από citibank. Μια ώρα στο γκισέ να με παρακαλάνε στο στύλ "μα γιατί θέλετε να την κλείσετε" δεν είστε ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες μας" "να σας μειώσουμε το επιτόκιιο"!!!!! κλ.π, να μην πολυλογώ. Με είχε πιάσει το φιλότιμο και καθόμουν και απαντούσα, αλλά στο τέλος, πήρα το στυλό του γκισέ, τη χαράκωσα και την άφησα στην αποσβολωνένη υπάλληλο (εννοείται την είχα αποπληρώσει εντελώς πρώτα). Τέλος να πω οτι κάθε φορά που μπαίνω πλέον εδώ και στο locus blocus, πατάω τα λίνκς των διαφημίσεων, προτρέπω όσους φίλους θέλουν να το κάνουν. Δεν είναι κακό να αλληλοβοηθιόμαστε, μισό λεπτό θα μας πάρει (μην το σχολιάσεις αν δε θέλεις, ξέρω οτι δεν θα ήθελες καν να το αναφέρω αλλά έτσι θεώρησα)

    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ektoras Το meebo δεν επιτρέπει μεγάλα σχόλια. Όσο για τις πιστωτικές δε χρειάζεται να στήσεις κουβέντα. Χάνεις το χρόνο σου. Αν δεν παίρνει από λόγια ο/η υπάλληλος κατέστεψε την κατευθείαν μπροστά στα μάτια της. Όσο για τις διαφημίσεις: Δεν απαιτώ από κανένα να κάνει κλικ και ποτέ δεν το έκανα θέμα μια και τα έσοδα από αυτές είανι για γέλια. Και η "μαμά" Google δεν επιτρέπει την παρότρυνση για κλικ. Δε θέλω να επεκταθώ παραπάνω γιατί υπάρχουν και μαλάκες που νομίζουν ότι από τις διαφημίσεις βγάζουμε περιουσία ολόκληρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ειναι ακριβως τραπεζα η cetelem. Mια τοκογλυφικη υπηρεσια ειναι στο πιο επισημο.
    Καθε σοβαρη τραπεζα (που δεν υπαρχουν αλλα λεμε τωρα) θα εποικηνωνουσε μαζι σου πρωτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ανώνυμος Στο φάκελο που μου έστειλαν λέει ότι από τραπεζική εταιρία έχει γίνει τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλως σε βρηκα! κοιτα...επειδη ειμαι σχετικη λογω δουλειας εχε υπ'οψη σου οτι αυτο που σου εγινε ειναι παρανομο και καταχρηστικο.Αν δεν εχεις καταστρεψει την καρτα και με δικηγορο τους κανεις αγωγη θα βγαλεις λεφτα,ξερω τι σου λεω υπαρχει πλεον δεδικασμενο!
    ειναι πλεον απαραδεκτο οι τραπεζες να λειτουργουν ετσι! ρωτα δικηγορο και πες του να ψαξει τις προσφατες αποφασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @καψοραχη Καλά που μου το είπες. Θα την ψάξω την υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχε υπ'όψιν ότι όσο εσύ κρατάς την κάρτα και δεν την επιστρέφεις να ακυρωθεί θα λαμβάνεις έγγραφο με βάση το οποίο οφείλεις να πληρώνεις ένα ποσό για την κάρτα κι ας μην την χρησιμοποιείς. Ο αδερφός μου είχε πάρει ένα καταναλωτικό δάνειο και του έβγαλαν δύο πιστωτικές με το έτσι θέλω. Τις κρατά βέβαια για ώρα ανάγκης -και δεν τις έχει χρησιμοποιήσει ποτέ- όμως κάθε χρόνο πληρώνει ένα αντίτιμο κάπου στα 30 ευρώ. Αν δεν θες να το πληρώνεις πήγαινέ την πίσω να στην ακυρώσουν. Είναι κρίμα να μαζευτεί το ποσό και να τρέχεις να πληρώνεις γαμησιάτικα κι ας μην ...πήδησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @sadrina Για να έρχονται check για γαμησιάτικες συνδρομές πρέπει να την ενεργοποιήσω. Το κουφό; Δεν υπάρχει κατάστημα της Cetelem στις Σέρρες. Εγώ πήρα απόφαση να τους πάω στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα κι ο αδερφός μου δεν την έχει ενεργοποιήσει. Κι όσο η κάρτα παραμένει στην κατοχή του και δεν την επιστρέφει στην τράπεζα θα πληρώνει τον χρόνο το... ενοίκιο, μιας και είναι ιδιοκτησία της τράπεζας. Πήγαινε λοιπόν στην Εθνική και μίλα με τον προϊστάμενο στις πιστωτικές κάρτες και ζήτα ακύρωση, πριν βρεθείς προ εκπλήξεως από κει που δεν το περιμένεις. Για να ακυρωθεί η κάρτα εντελώς θα πρέπει να την κινήσεις και να φανείς και κακοπληρώτης στις δόσεις για αρκετό διάστημα, οπότε μετά αρχίζουν να παίζουν οι τσαμπουκο-εταιρείες για τις εισπράξεις των οφειλών και κατά συνέπεια η θέση σου στην μαύρη λίστα του Τειρεσία. Άκου που σου λέω... αν δεν σ'ενδιαφέρει η κάρτα επέστρέψέ την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;