Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Print this post

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ

Αφορμή γι' αυτό το post στάθηκε μια διαφήμιση εφημερίδας που είδα στην τηλεόραση. Δεν έχει σημασία ποια εφημερίδα. Πολλές κάνουν το ίδιο με μοναδικό σκοπό τις πωλήσεις. Τι εννοώ; Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη πολλές εφημερίδες τακτοποιούν τον άνεργο κοσμάκη σε δουλειές.
Σαββατοκύριακα πουλάνε με τα DVDs και τα CDs. Τις καθημερινές όμως; Κάτι έπρεπε να γίνει για να υπάρχουν πωλήσεις. Για να προσελκύσεις κάποιον πρέπει να αγγίξεις κάποια ευαίσθητη χορδή του. Για να τσιμπήσει κάποιος τι πιο πιασάρικο από τις αγγελίες για δουλειά; Και δώστου κάθε εβδομάδα χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και ένα σωρό διαγωνισμούς να τρέχουν μέσω Α.Σ.Ε.Π. ή εκτός Α.Σ.Ε.Π. Απορώ πως συνεχίζουμε να έχουμε ανεργία με τόση προσφορά εργασίας.
Το περίεργο είναι πως κάθε φορά που πάω στα Κ.Ε.Π. να πάρω καμιά προκύρηξη βλέπω τα ράφια άδεια και όταν ρωτάω τις υπαλλήλους η απάντηση είναι πάντα η ίδια: "ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΠΩΣ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ".
Ή κάποιοι βλέπουνε όνειρα για δουλειές και μας τις πλασάρουνε μέσω εφημερίδων ή κάποιοι μας τις κρύβουν. ΜΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ; Είναι άξιο απορίας.
Καλός ο χαβαλές αλλά για να σοβαρευτούμε και λιγάκι οι κύριοι που είναι υπεύθυνοι για τις συγκεκριμμένες αγγελίες προσφοράς εργασίας να σταματήσουν να εκμεταλεύονται την αγωνία του κοσμάκη για να πουλήσουνε φυλλάδες. Δεν έχουνε κανένα δικαίωμα να παίζουνε με την ψυχολογία μας. Άϊ σιχτίρ!

buzz it!

15 σχόλια:

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ...ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ,ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ 2000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ.ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ......
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...
    ΝΑ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.......

    http://demosio.outformation.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι περιμένουν την αγροφυλακή. Τελικά το συγκεκριμμένο σώμα έγινε θρύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xμ! Λοιπόν: ο άντρας μου είναι ηλεκτρολόγος και αυτή την εποχή εργάζεται κοντά σε μάστορα. Ο δε μάστορας μέσω αγγελίας έψαχνε εδώ και έναν μήνα να βρει άλλον έναν ηλεκτρολόγο και βεβαίως με την σκεπτικό να μην είναι αλλοδαπός. Ε! Λοιπόν κανείς έλληνας δεν τεχνίτης δεν έκανε τον κόπο να του τηλεφωνήσει ενώ αντιθέτως ενδιαφέρθηκαν αλλοδαποί. Ε, τι να κάνει... αρκέστηκε τελικά σε έναν πιτσιρικά ως βοηθό.
    Τι θέλω να πω; Ότι ή όλοι οι τεχνίτες την είδαν 'εργολάβοι' ή μεγαλοπιαστήκανε!

    Απ'την άλλη η μεγάλη απάτη λέγεται 'θέσεις στο δημόσιο'! Ξέρεται τι κονόμα έχει το δημόσιο από τις προκυρήξεις που δημοσιεύονται στις εφημερίδες; Τρέχει ο κάθε νέος κι άνεργος να βρει μια θέση δημοσίου, σκάει 15ευρα στα παράβολα -που είναι άγνωστο σε ποια τσέπη καταλήγουν- και κονομάνε χοντρά. Εγώ όταν θέλησα να καταθέσω μια σειρά αιτήσεων σε νοσοκομεία (είμαι νοσοκόμα όπως λέει το πτυχίο μου κι όπως θυμάμαι) τα έβαλα κάτω και διαπίστωσα ότι θα έσκαγα 150 ευρώ στα παράβολα και τα συστημένα και φυσικά χωρίς να πάρω φράγκο πίσω (αφού ούτως ή άλλως η ανεργία μου βεβαιωνόταν κι απ'τον ΟΑΕΔ).
    Κάποτε θυμάμαι όταν τελείωσα το σχολείο μου είχα βρει αμέσως δουλειά και γενικώς δεν ξέμενα από δουλειά, τώρα πια τα πράγματα έχουν γίνει τόσο ρευστά που ακόμη και οι αγγελίες στις εφημερίδες με τα σχετικά ένθετα για τις νέες θέσεις εργασίας απλά φαντάζουν σαν κόμικ Αστερίξ!!!

    Και δεν ξέρω γιατί δεν έχει βρει ακόμη κάποιος να βάλει μια τάξη σε όλη αυτή την ασυδοσία και να προσγειώσει και μερικούς γονείς που την έχουν δει αφυψηλού και δεν θέλουν τα καμάρια τους να πιάσουν κάνα φτιάρι ή σφυρί σε καμιά οικοδομή μπας και βγάλουν κάνα χαρτζιλίκι!

    Άει στο διάολο πια, γινήκαμε όλοι νεόπλουτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαντρίνα σχετικά με τα παράβολα μυρίζομαι μεγάλη κομπίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ;ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ!ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΑΣ) ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ,"ΜΑΡΙΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ,ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΟΥ!".......ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ........ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ SADRINA ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ "ΒΑΡΙΕΣ" ΔΟΥΛΕΙΕΣ.....ΓΙΝΗΚΑΜΕ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pou na deite me tis prokyrikseis tou IKA ti ginetai
    H teleytaia prokyriksh den ithele viografiko..mnono onomatepwnymo kai bebaiwsh spoudwn...poso pio karasthmenos mporouse na einai aytos o mpourdelodiagwnismos dhladh??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ hackaday
    ότι η κατάθεση του παράβολου σε κάθε αίτηση για πρόσληψη κρύβει μια μεγάλη απάτη είναι κάτι που το πιστεύω κι εγώ. Το κακό είναι ότι κανείς μεγαλοδημιογράφος (λέγε με Μάκη πχ) δεν πήρε το θέμα να το λιανίσει λιγουλάκι και να μας πει σε μας τους ανέργους που σκατά πάνε αυτά τα λεφτά, που στην ουσία τα δανειζόμαστε για να τα δώσουμε στους μεγάλους. Μάλλον εκεί δεν τους πέρνει να χώσουν τις κάμερες για να ερευνήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *~*~EKATH~*~* ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΩΘΗΚΕΣ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ,ΘΑ ΒΟΛΕΨΕΙ ΚΑΝΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ,ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ....
    -ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ,ΑΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ,ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ...
    ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ,ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ,ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ...
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ...

    ΟΥΣΤ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Εκάτη Όλη η Ελλάδα περιμένει την προκύρηξη της αγροφυλακής σαν μεσσία.
    @ανώνυμος Γι' αυτό το λένε Ινστιτούτο Κοροϊδίας Ανθρώπων (Ι.Κ.Α.)
    @sadrina Οι δημοσιογράφοι είναι η χειρότερη φάρα.
    @spyros1000 Και ξανά ΟΥΣΤ στους μπινέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΠΥΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ Η ΚΑΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ!!!!ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ....... ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΛΟΔΟΥΛΕΙΕΣ . ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΟ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ!!! ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμος Γάμα τα φίλε. Ειλικρινά δεν ξέρω και είμαι και πάλι άνεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αν δεν έχεις δουλειά, γκόμενα και λεφτά τι άλλο πρέπει να κάνεις αν όχι να φουντάρεις? (και η υγεία σου να αμφισβητείται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος Σίγουρα πρέπει να προσπαθούμε να κρατάμε ψηλά το ηθικό μας. Δύσκολο αλλά πάντα υπάρχουν και χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;