Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Print this post

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τελικά καλούμαστε να πάμε σε εκλογές την 4η Οκτωβρίου. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι λεφτά θα σπαταλήσουνε για τους προεκλογικούς αγώνες ενώ βρισκόμαστε στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης, η Ε.Ε. μας χτυπάει το καμπανάκι πολλάκις και δια στόματος των ίδιων πολιτικών που έχουμε στη χώρα μας ακούμε ότι τα πράγματα είναι χάλια. Θα φιλοτιμηθούνε αντί για αφίσες, σημαίες, πανό, μπρελόκ, αναπτήρες και άλλα διαφημιστικά να δώσουνε τα χρήματα στους πληγέντες των πυρκαγιών και για αναδάσωση; Μπα! Δε νομίζω!
Για να δούμε τις top υποψηφιότητες σε κλίμακα κομμάτων και όχι μόνο, δηλαδή ποια είναι τα υπέρ τους (αν έχουν) και ποια είναι τα κατά τους (που είναι πάρα πολλά).

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χωρίς λόγια... Πέντε χρόνια τους φάγαμε στη μάπα και πάμε από το κακό στο χειρότερο. Η εν λόγω κυβέρνηση είναι εντελώς ανίκανη. Δεν μπορούνε να τα βρούνε μεταξύ τους και θέλουνε να κυβερνήσουνε κιόλας. Τρομάρα τους! Άγαρμποι μακρυχέρηδες. Δεν ξέρουν ούτε να κλέψουν και οι μείζες και τα σκάνδαλα πάνε σύννεφο. Απορρίπτεται.

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Τώρα τα βρήκαμε τα λεφτά! Κλέφτες με τακτ και μακρυχέρηδες με master. Μειζαδόροι και αυτοί. Και αυτοί μπλεγμένοι σε σκάνδαλα όσο και οι κυβερνώντες. Ο Γιωργάκης ζει σε μια ουτοπία. Νομίζει ότι είναι ικανός να κυβερνήσει. Κάποιος να τον ξυπνήσει παρακαλώ. Απορρίπτεται.

ΛΑ.Ο.Σ.: Μια στο καρφί και μια στο πέταλλο. Μας μπερδεύουν πολύ και τρέχουν πίσω από τα φουστάνια της Ν.Δ. Αυτό το κόμμα είναι η εξέλιξη του κάθε τηλεβιβλιοπώλη που μιλάει για Ε και γενικώς για όλα τα γράμματα της αλφαβήτου. Ξεκάθαρη πολιτική γραμμή δεν έχουν. Πολύ θολό το τοπίο. Απορρίπτεται.

Κ.Κ.Ε.: Ενώ όλα τα κομμουνιστικά κόμματα στον κόσμο εξελίσσονται μόνο το ελληνικό και το αντίστοιχο της Βόρειας Κορέας είναι τόσο κολλημένα. Η θεωρία τους έχει μείνει στάσιμη εδώ και πολλές δεκαετίες. Δε μας πείθουν με τίποτα. Τα ίδια και τα ίδια μια ζωή. Δείτε εδώ κάτι πολύ ενδιαφέρον. Απορρίπτεται.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:
Μιλάμε για ΤΟ τσίρκο. Σφάζονται μεταξύ τους και πριν δυο χρόνια νόμιζαν ότι έκαναν την ανατροπή με το να βάλουν τον Τσίπρα πρόεδρο και θεωρούνε αβάντα το νεαρό της ηλικίας του. Έχει πολλές αμφιλεγόμενες συνιστώσες που υποστηρίζουν τη λαθρομετανάστευση, δηλαδή το δουλεμπόριο (πόσο φιλάνθρωπη στάση είναι αυτή, ε;), αποκαλούνε τα Σκόπια Μακεδονία (ως Βορειοελλαδίτης φτάνει για να τους απορρίψω) και έχουνε τον πιο πλούσιο βουλευτή, τον Αλαβάνο. Φάσκουν και αντιφάσκουν! Εφόσον κόπτονται τόσο υπέρ των μεταναστών και των συνανθρώπων τους, που ήταν και τι έκαναν για τους πληγέντες των πυρκαγιών εκτός από το να εκτοξεύουν ξύλινους λόγους; Δείτε εδώ κάτι ενδιαφέρον. Απορρίπτεται.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:
Δεν ξέρω αλλά κάτι δε μου κολλάει καλά σ' αυτούς. Κάτι δημοσιεύματα και κάτι σχέσεις περίεργες που έχουν με το Ουράνιο Τόξο και δέχονται τα Σκόπια ως Μακεδονία δε μ' αρέσουν. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και η Ελλάδα είναι χιλιοκαμμένη. Όχι άλλο κάρβουνο! Απορρίπτεται.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ:
Αλλιώς οι γνωστοί - άγνωστοι. Όχι δαγκωτό. Το μόνο που ξέρουν είναι να ρημάζουν, να σπάνε, να καίνε σημαίες, να το παίζουν υπερασπιστές των φτωχών, των μεταναστών και όλων των κατατρεγμένων. Από λόγια όμως χορτάσαμε. Από πράξεις μηδέν εις το πηλίκον. Απορρίπτεται.

ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ:
Πρεσβεύουν την ιδέα: "Όταν εμείς φιλοσοφούσαμε όλοι οι άλλοι κρέμονταν από τα δέντρα και βοσκούσαν σα πιθήκια". Κάποιος να τους πει ότι δεν υπάρχει άρια φυλή και να αφήσουν τις μαλακίες κατά μέρος. Αν η ιδεολογία τους είναι τόσο συρρικνωμένη όσο ένα ξυλοφόρτωμα ενός μετανάστη που έχει διαφορετικό χρώμα, πιστεύω και γλώσσα τότε δεν αξίζει να ασχολούμαστε μαζί τους. Απορρίπτεται.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα κόμματα μικρότερα αλλά δε μπορώ να γράψω για όλα γιατί θα πρέπει να ξημερωθώ και από την άλλη δεν είμαι και γνώστης των πάντων. Δύο ερωτήματα προκύπτουν: α) Να ψηφίσουμε; και β) Αν ναι, τι να ψηφίσουμε;
Για 'μένα το να πάει κάποιος να μην ψηφίσει είναι και αυτό μια πολιτική στάση, απόλυτα σεβαστή, η οποία μπορεί να φανερώνει διάφορες αιτιολογίες. Μπορεί κάποιος να αγανάκτησε με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση και να θέλει να απέχει ως ένδειξη διαμαρτυρίας, μπορεί κάποιος να είναι τόσο βολεμμένος που δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Σίγουρα οι περισσότεροι απέχοντες (όπως και στις Ευρωεκλογές) ανήκουν στην πρώτη κατηγορία.
Το έχω πει και άλλες φορές και θα το ξαναπώ. Το εκλογικό σύστημα που έχουμε μπάζει από χίλιες μεριές και είναι σάπιο. Θα προτιμούσα οι πολίτες να ψηφίζουν και να εκλέγουν τους πάντες: Πρόεδρο της δημοκρατίας, πρωθυπουργό, υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές. Με αυτόν τον τρόπο ίσως να περιοριστούνε λίγο οι κλίκες και οι κλεψιές. Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε και την προηγούμενη ανάρτηση μου.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να υποθέσω για μετά τις εκλογές. Αυτό που ξέρω είναι ότι πολλοί πάλι θα ψηφίσουν τα μεγάλα κόμματα προσπαθώντας να κανονίσουν κάποιο ρουσφέτι. Θα λειτουργήσουν ατομιστικά και δε θα κοιτάξουν τη συλλογικότητα και το κοινό καλό.

buzz it!

18 σχόλια:

  1. I nea dimokratia iposxethike ena laptop se olous tous mathites alla men edose stin a gymnasiou pou toys einai axristo Kai de oti to ekane gt ixere out plisiazoun oi ekloges ante na doume ti tha pei stin ΔΕΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ntebis Πολύ σωστή η παρατήρηση σου αλλά τα pc πλέον είναι χρήσιμα σε όλους ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες. Πάντως και 'γω απόρώ με το τι παπαριές θα πει στη Δ.Ε.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δεχθω αρκετους απο τους λογους για τους οποιους απορριπτεις σχεδον τους παντες.

    Το θεμα ειναι τι προτεινει κανείς, γιατι αν τους απορριπτεις ολους τοτε ποια η λυση;

    Ο κανενας;

    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @αντώνης Μάλλον δεν κατάλαβες το σκεπτικό αυτής της ανάρτησης το οποίο αναφέρω στο τέλος αυτής. Αυτό που λέω είναι ότι όποιος και να βγει είμαστε καταδικασμένοι. Ακόμα να έχει και τις καλύτερες προθέσεις πολύ πιθανόν να "χαλάσει" γιατί ευνοεί το εκλογικό και πολιτικό σύστημα ως έχει. Οι πολίτες με την υπάρχουσα κατάσταση είναι ευνουχισμένοι. Ο νόμος προϋποθέτει δημοψηφίσματα σε σοβαρά θέματα όπως είναι το ευρώ, την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε., την ένταξη της Τουρκίας στη Ε.Ε. και άλλα πολλά (όπως γίνεται σε Γαλλία, Σουηδία, Δανία και άλλες χώρες). Εδώ κάθε πότε γίνεται δημοψίφισμα; Για να φτάσω στο δια ταύτα: Πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα γιατί έτσι όπως έχει ευνοεί τις πολιτικές κλίκες και τις συμμορίες. Δε θεωρώ ότι ένας βουλευτής μπορεί να αντικαταστήσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους (δηλαδή τους ψηφοφόρους του), αλλά μόνο να τους εκπροσωπήσει. Επομένως όταν ψηφίζει για κάτι με ένα ναι ή ένα όχι είναι υποκειμενικό... Τελειώνοντας θέλω να πω ότι πρέπει οι πολιτικοί να αποδυναμωθούνε λιγάκι σε σχέση με τους απλούς πολίτες και μια καλή αρχή είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα κι καλο χειμωνα!!! Να πω οτι εχεις αδικο;;;Δεν θα το πω. Να πω οτι μετα τις εκλογες δεν θα αλλαξει εστω και κατι;;;; Αυτό ΘΑ το πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @gatodiakritikos Καλημέρα και καλό φθινόπωρο πρώτα... μετά έρχεται ο χειμώνας. Αυτό είναι που με προβληματίζει ότι όποιος και να βγει στις εκλογές θα είναι μια από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kαλησπερα δημητρη.
    Θα ηθελα τα φωτα σου σε κατι ασχετο με το θεμα του ποστ.
    Υπαρχει καποια ιστοσελιδα που να δειχνει ποια μπλογκ εχουν βαλει τις επωδυνες αληθειες ως λινκ?
    Θα ηθελα να τους το ανταποδωσω ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @spyros1000 Μπες εδώ: http://www.sitedossier.com
    Φυσικά υπάρχουν πολλοί α΄λλοι τρόποι για να κάνεις αυτό που θέλεις όπως είναι το technorati κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν ξέρω αν το επισήμανε κανείς αλλά στις 4 οκτώβρη είναι η παγκόσμια μέρα των ζώων...απόλυτα αντιπροσωπευτική ημέρα για τους έλληνες ψηφοφόρους...

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Palalos Γεια σου και καλή εβδομάδα. Ευχαριστώ για την επισήμανση. Δηλαδή ανήμερα της γιορτής μας έχουμε εκλογές ε; Πρέπει να γίνει μεγάλη φιέστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και δεν είμαι αναρχικός, οι γνωστοί-άγνωστοι ΔΕΝ είναι αναρχικοί, ή τουλάχιστον δεν είναι αυτό που ορίζουμε με την λέξη αναρχικός.

    Οι περισσότεροι "γνωστοί-άγνωστοι" είναι ακροδεξιοί ή μπάτσοι με κουκούλες, με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν "διπλή άρνηση", από τις ιστορικότερες μορφές προπαγάνδας.


    Επίσης, κάτι δεν πάει καλά με το textbox για τα σχόλια, δεν δουλεύουν τα arrow & nav. keys με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις διορθώσεις στο σχόλιο πριν το δημοσιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος Σε αυτόν τον τύπο textbox τα βελάκια δε δουλεύουν. Σε όποιο blog και να πας που έχει το ίδιο textbox θα παρατηεήσεις το ίδιο πράγμα.
    Δεν είπα ότι οι μπάτσοι και το κράτος δεν έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους. Όλοι θυμούνται τις φωτό από τα επεισόδια του Δεκέμβρη που έδειχναν μπάτσους μαζί με κουκουλοφόρους να τα λένε σα φιλαράκια χαλαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ: Αλλιώς οι γνωστοί - άγνωστοι. Όχι δαγκωτό. Το μόνο που ξέρουν είναι να ρημάζουν, να σπάνε, να καίνε σημαίες, να το παίζουν υπερασπιστές των φτωχών, των μεταναστών και όλων των κατατρεγμένων. Από λόγια όμως χορτάσαμε. Από πράξεις μηδέν εις το πηλίκον"

    Συγνωμη αλλα δεν ξερεις τι σου γινεται . Οι αναρχικοι δεν κατεβαινουν πουθενα στην πολιτικη απλα δεν γουσταρουν αυτο το πολιτικό συστημα . Πως γίνεται να ψηφίσεις ενα κόμμα που δεν υπάρχει ? Τα βλεπεις και ενημερωνεσαι μονόπλευρα μου φαίνεται . Σορρυ για την επίθεση μα ήμαρτον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ektakto Peristatiko Μάλλος εσύ τα βλέπεις επιφανειακά. Με την έννοια ψηφίζω εννοώ ότι τάσσομαι με κάποιους. Οι αναρχικοί - αντιεξουσιαστές όντως δεν έχουν κόμμα γιατί δεν πρόκειται να τους ψηφίσουν πολλοί. Υπάρχουν όμως άλλα κόμματα και συνιστώσες που τους υποθάλπτουν. Αυτό είναι γνωστό. Τώρα αν θεωρείς τον εαυτό σου έναν απ' αυτούς και θίγεσαι με τα λεγόμενα μου τι να σου πω! Εγώ λέω τη γνώμη μου και σε όποιον αρέσει. Αλλά για να με κρίνεις ως άτομο που ενημερώνεται μονόπλευρα, μάλλον εσύ βγάζεις βιαστικά αποτελέσματα. Αν κάνεις μια καλύτερη πλοήγηση στο blog μου και στις αναρτήσεις μου θα δεις ότι μιλάω τη γλώσσα της λογικής και όχι του φανατισμού. Θα δεις ότι έχω σιχτιρίσει γιατί τελικά όλοι θέλουν να εκμεταλευτούνε τον απλό λαό. Κυβερνώντες και αντιπολίτευση (και αντιπολίτευση δεν ονομάζω μόνο υο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά όλους όσους δεν ψηφίζουν Ν.Δ.).
    Απ΄ότι βλέπω είσαι φοιτητής, δηλαδή μικρότερος από 'μένα. Κράτα λίγο την επιθετικότηττα σου και το φανατισμό σου και άκου και κανένα μεγαλύτερο. Είμαι 35 χρονών και ίσως να έχω φάει μερικές ψυχρολουσίες παραπάνω από 'σένα. Δε λέω ότι δεν πρέπει να έχεις γνώμη αλλά αν πάρω το γεγονός ότι είσαι φοιτητής και αν υποθέσω ότι συντηρείσαι από την οικογένεια σου (απόλυτα κατανοητό) δεν πιοστεύω ότι έχεις και τόσες εμπειρίες από την αγορά εργασίας και το άγχος της επιβίωσης. Με λίγα λόγια για να κλείσω αυτό το σεντόνι: Άσε τα κυρήγματα σου κατά μέρος. Σε 'μένα δεν πιάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μάλλον δεν καταλαβαίνεις .... Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .Δεν μπορεί να ενταχθει μεσα στο συστημα που τωρα υπαρχει . Τωρα αυτα που μου λες περι φοιτητή και τέτοια τα ακούω βερεσε . Η ηλικία δεν σε κάνει κάτι . ουτε οι εμπειρίες αν δεν εχεις την δυνατότητα της αφομοίωσης . Εγω ειμαι μαζι σου σε αυτα που γράφεις αν και διαφωνώ άπλα τονίζω ενα λάθος σου . Λάθος που στο επισημαίνω για να το ψάξεις .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ektakto Peristatiko Η αναρχία δεν είναι κόμμα... Χαίρω πολύ... Ίσως συντακτικά να είναι λάθος αλλά αν δεις την ανάρτηση όχι επιφανειακά, αυτό που λέω είναι ότι απ' όπου και να πάμε , όπου και να ενταχθούμε θα λερωθούμε. Η αναρχία συνυπάρχει με την υπάρχουσα κατάσταση και το βιώσαμε το Δεκέμβρη και η πρώτη υποστηρίχθηκε από τους μπάτσους, τα κόμματα κλπ. Εσύ αποκαλώντας την πολιτικό σύστημα το βλέπεις λιγάκι πιο μακριά... πιο θεωρητικά. Θα παραμείνει θεωρία και τίποτε άλλο. Σαν πολιτικό σύστημα καμιά χώρα δεν την ασπάστηκε και ούτε πρόκειται. Οπότε να βλέπουμε τα πράγματα και λίγο πιο πρακτικά και για να γίνει λιγάκι σωστή δουλειά σ' αυτή τη γαμημένη μπανανία που ζούμε. Αυτά που σου είπα περί φοιτητή μην τα απορρίπτεις. Κράτησε τα σε ένα πίσω μέρος του μυαλού σου και θα με θυμηθείς όταν θα βγεις στην αγορά εργασίας. Αν βιώσεις την ανεργία (κάτι που σου το απεύχομαι), και την ακρίβεια χωρίς υποστήριξη από κανέναν θα δεις τα πράγματα με πιο πρακτική ματιά και όχι με με ρομαντισμό και φιλοσοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;