Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Print this post

ΗΣΥΧΙΑ... ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

Σήμερα είναι η μέρα των αγανακτισμένων ελλήνων σε όλη την Ελλάδα. Σε όλη; Μπα! Εδώ στις Σέρρες όλα τα προβλήματα μας είναι λυμένα. Ή εγώ ζω σε μια εικονική πραγματικότητα, σε μια ουτοπία ή όλα πάνε καλά ή η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης και κατ' επέκτασην του νομού κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Δημιουργήθηκαν δύο σελίδες στο facebook για συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην πλατεία Ελευθερίας (τραγική ειρωνία η ονομασία αυτή αν αναλογιστούμε τη σκλαβιά στην οποία ζούμε εδώ και χρόνια). Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή γύρω στα 400 άτομα. Πόσοι βρεθήκαμε εκεί; Πενήντα με εξήντα. Τα περιστέρια της πλατείας εννοείται ότι ήταν πολύ περισσότερα. Τρεις με τέσσερις κάμερες από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια ήρθαν να καταγράψουν και ν' αποθανατίσουν την "αγανάκτιση" των Σερραίων. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν ότι ο κόσμος δεν το ήξερε γιατί το facebbok και τα κινητά πήραν φωτιά αλλά...
Που να κουνήσεις τον Σερραίο όταν παίζει ο Π.Α.Ο.Κ.; Υπήρξε χρήστης που ανάρτησε σε μια σχετική σελίδα την απαίτηση να αλλάξει μέρα και ώρα το συμβάν γιατί παίζει η ΠΑΟΚΑΡΑ. Φίλε μου ελπίζω η ΠΑΟΚΑΡΑ να σου δώσει λεφτά για να ζήσεις και να αγοράζεις εισιτήρια για να τη θαυμάζεις από κοντά στην Τούμπα ή να πληρώνεις το ρεύμα για να μπορείς να τη βλέπεις στην τηλεόραση.
Πραγματικά ντράπηκα που είμαι Σερραίος. Πάντα αυτή η πόλη απείχε από τέτοιες κινήσεις. Μοναδικές εξαιρέσεις ήταν όταν η Ελλάδα το 2004 πήρε το Euro στην Πορτογαλία όπου βγήκαν ακόμα και οι γιαγιάδες και όταν μίλησε ο Κραμάν-Αλής πριν λίγα χρόνια. Μόνο τότε έδωσαν το παρών αν και το δεύτερο ήταν καλά σκηνοθετημένο έτσι ώστε στην τηλεόραση να φαίνεται λαοθάλασσα ενώ δεν υφίσταντο αυτό το πράγμα.
Αυτή είναι η πόλη της απελπισίας. Την ώρα που μαζευτήκαμε στην πλατεία μερικοί νοματαίοι, οι καφετέριες δούλευαν μια χαρά όπως και τα ουζερί όπως και κάθε μαγαζί που είχε τηλεόραση και μετέδιδε τον αγώνα.
Υποτίθεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στα Τ.Ε.Ι. Σερρών περίπου δεκατέσσερις χιλιάδες φοιτητές αν δεν κάνω λάθος. Πού είναι το φοιτηταριό της πόλης οέο; Μήπως όλοι τους μετά τις σπουδές έχουν ένα μέλλον να τους περιμένει στρωμένο με ροδοπέταλα; Δε νομίζω!
Η ανεπίσημη ανεργία στο νομό Σερρών ξεπερνάει το 40%. Πού είναι όλοι αυτοί οι άνεργοι; Μήπως είμαι μόνο εγώ άνεργος τελικά; Δεν τους ενδιαφέρει;
Οι μαγαζάτορες πού είναι; Κάθε μέρα βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι κλείνουν τα μαγαζιά τους. Σήμερα, Τετάρτη, η αγορά είναι κλειστή. Μόνο λόγια;
Μια γνωστή μου απολύθηκε πριν λίγο καιρό αλλά αποφάσισε να πάει για καφέ. Ούτε για ένα τέταρτο της ώρας έδωσε το παρών. Ας έρθει να μου κλαφτεί!
Συνάντησα ένα γνωστό μου που είναι συνταξιούχος. Με ρώτησε τι ώρα παίζει ο Π.Α.Ο.Κ. και σε ποιο κανάλι.
Τηλεφώνησα σε γνωστούς αλλά ή κοιμόντουσαν, ή έπαιζαν Play Station ή έκαναν κάτι άλλο εξίσου παραγωγικό.
Ευτυχώς που υπήρχαν τα καθημερινά παππούδια και οι μαμάδες με τα καροτσάκια αλλιώς θα φαινόμασταν σα να κλαίγαμε κάποιο μακαρίτη!
Καλά λένε οι Ισπανοί: "Ησυχία για να μην ξυπνήσουν οι έλληνες". Για τους Σερραίους και κανόνια να βαράνε μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να ξυπνήσουν ούτε μία στο εκατομύριο.
Ζηλεύω τις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Δεν έβγαλα ούτε μια φωτογραφία από την πλατεία των Σερρών για να μην αυτοξεφτιλιστώ. Ελπίζω να ξαναοργανωθεί παρόμοια κίνηση και να είμαστε περισσότεροι. Πάντως περίμενα περισσότερο κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γιατί μιλάμε για πόλεις εκατομυρίων κατοίκων.

buzz it!

8 σχόλια:

  1. Φίλε μου έτσι είναι η αρχή - διστακτική και με μικρούς σχετικά αριθμούς (αν σκεφτείς όμως ότι όλο το πράγμα οργανώθηκε από στόμα σε στόμα μέσω του fb δεν είναι λίγοι όσοι βρέθηκαν εκεί) και σιγά σιγά σαν χιονοστοιβάδα μεγαλώνει και κατρακυλά για να καταλήξει στα κεφάλια όσων τους αξίζει.
    Πολύ χάρηκα με όλα όσα έγιναν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @DaisyCrazy Δεν αντιλέγω αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν έχουμε τη χρονική πολυτέλεια να το πολυσκεφτόμαστε και να είμαστε διστακτικοί. Τουλάχιστο αυτοί που παραπονιούνται κάθε μέρα (και όχι άδικα) θα έπρεπε να είχαν δώσει το παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι είναι στις επαρχίες μην παραπονιέσαι.
    Εδώ γύρω στα 250άτομα μαζεύτηκαν την δεύτερη μέρα μόνο 27 ελπίζω σήμερα να γίνει κάτι καλύτερο!
    Τουλάχιστον ας βγεί ένα καλό αποτέλεσμα!

    Δεν μου πέρασες για το παιχνιδάκι για έλα μια βόλτα να σε αποκωδικοποιήσω:))

    Τα θαλασσινά μου για καλό ΠΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @zoyzoy Φυσικά και θα παραπονιέμαι. Στη Σύρο 250 άτομα και στις Σέρρες με πληθυσμό 100 με 120 χιλιάδες ούτε 70. Ποιό παιχνίδι; βασικά έχω χάσει επεισόδια λόγο διαβάσματος για τις εξετάσεις. Γι' αυτό αραίψσα και τις αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Grafw Greeklish Giati Kapoio Provlima Exei Eite I Selida Eite To Pc M. Loipon file m min perimeneis na vgoyne ston dromo 1000ades apo tin mia mera stin alli....edw otan pige na ginei i epanastasi toy 1821 ypirxan para polloi p legane oti einai kala me toys toyrkoys...opote min perimeneis apo tin mia mera stin alli na ginoyne polla...K Mono P Vgikane Merikoi Apo To Spiti Toys Oti Sikothikan Apo Ton Kanape Toys Einai Megali Kinisi....Parolayta Me Provlimatizei Ayto To "Axrwmo Kinima" K i provoli poy exei apo ta kanalia k moy fainetai poly ypopto ayto edw exoyne ginei stin Ellada poreies k sygentroseis 150.000adwn stin Athina k de to edeikse oyte ena kanali....Mipws paizei tpt allo apo pisw??? Kala ekanan k vgikane stis plateies oi anthrwpoi k makari na vgoyne perissoteroi ma prepei na exoyne mia roh ena sxediasmo ola ayta....i allagi diaxeirisis tis katastasis stin Ellada K Stin Kathe Ellada den tha allaksei apolytos TIPOTA....Alles Allages prepei k MPOROYN na ginoyn....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμος Δεν αντιλέγω... Και εγώ το παρατήρησα το άχρωμο κίνημα και την υπερπροβολή του. Εγώ χρόνια λέω ότι πρέπει να βγαίνουμε στους δρόμους μόνο ως έλληνες πολίτες που απαιτούνε τα αυτονόητα. Δρομολογητές, αρχηγοί και οποιοσδήποτε πάει να παίξει τέτοιο ρόλο είναι ύποπτος. Σίγουρα από τη στιγμή που τα ΜΜΕ το προβάλουν αντί να το θάψουν ή να το υπονομεύσουν είναι ύποπτο. Τι πρέπει να κάνουμε; ΝΑ έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα και να φιλτράρουμε τα πάντα. Να μη δεχόμαστε αμάσητη τροφή. Το είπα και αλλού. Στις συγκεντρώσεις πρέπει να κουβαλάμε ελληνικές σημαίες. Τίποτε άλλο. Ζούμε σε ύπουλους καιρούς και πρέπει να προσέχουμε τα νώτα μας για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως. Το ζητούμενο είναι να μην εξαφανιστεί η οργή του κόσμου με συγκεντρώσεις φούσκα έτσι ώστε κάποιοι που κινούνε τα νήματα να μπορούνε να δρούνε ανενόχλητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @hackaday
    (τωρα μπορω να γραψω κανονικα)
    Η Οργη υπαρχει καιρο τωρα δεν δημιουργηθηκε σε μια μερα το θεμα ειναι πως την εξωτερικευεις κ προς ποια κατευθυνση γιατι οι μουτζες κ τα ουυυυυυ δεν μου λενε τπτ(εδω γιαουρτια τρωνε κ δε περνουνε χαμπαρι με τις μουτζες θα πτοηθουν?)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος Εγώ το είπα και αλλού. Να στηθούνε 300 ψεύτικες κρεμάλες (για να δώσουν συμβολικό χαρακτήρα) έξω από τη βουλή έτσι ώστε οι κηφήνες που είναι εκεί μέσα να καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν τους ανέχεται άλλο. Δεν υπάρχει αναίμακτη επανάσταση. Καλό θα ήταν μαζί με τις ειρηνικές συγκεντρώσεις να υπάρχουν και σοβαρά αιτήματα και προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;