Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Print this post

"ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ"


Χθες το βράδυ έκατσα να δω τη θεματική βραδιά στην ΕΤ1. Δύο πολύ καλά ντοκιμαντέρ σχετικά με τις αιρέσεις και τις σέκτες στις Η.Π.Α. Έβλεπες μικρά παιδάκια που τα έκαναν πλύση εγκεφάλου γονείς και δήθεν σωτήρες, να δηλώνουν ότι δε φοβούνται να πεθάνουν για την πίστη τους.
Η πλύση εγκεφάλου γίνεται παντού και από παντού. Τι εννοώ; Όταν λέω παντού μπορεί να είναι στο σχολείο, στο σπίτι, στην εκκλησία, στο στρατό, σε διάφορες οργανώσεις κ.α. Όταν λέω από παντού εννοώ ότι μπορεί να είναι από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση (το κυρίως μέσο που χρησιμοποιείται για πλύση εγκεφάλου), τον τύπο, πόρτα - πόρτα (αυτόν τον τρόπο τον χρησιμοποιούν οι μάρτυρες του Ιεχωβά), το internet.
Σίγουρα η πλύση εγκεφάλου δε χρησιμοποιείται για καλό σκοπό. Αυτοί που την ασκούνε ψάχνουν για ευκολόπιστα θύματα με σκοπό να τα εκμεταλευτούν για λογαριασμό τους είτε είναι αυτός πολιτικός, οικονομικός κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πολίτες των Η.Π.Α. Η συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει ότι λανσάρει (και όπως το λανσάρει) το CNN, το FOX NEWS, το CBS, το ABC και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επανεκλογή του Bush στις τελευταίες εκλογές. Κέρδισε γιατί τον ψήφισαν όλοι οι θρησκευόμενοι πολίτες οι οποίοι έφαγαν μια πλύση εγκεφάλου στις εκκλησίες τους λέγοντας τους ότι ο Bush είναι καλός άνθρωπος, καλός χριστιανός και πολεμάει για το συμφέρον της πατρίδας τους.
Το δεύτερο ντοκιμαντέρ ήταν σοκαριστικό. Στις δεκαετίες του '60 και του '70 ένας αμερικανός, ο Jim Jones, κατάφερε να προσυλητίσει χιλιάδες κόσμο και να ιδρύσει την αίρεση "Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ". Ασκούσε στους οπαδούς του ψυχολογική βία και όχι μόνο. Όταν στα τέλη της δεκαετίας του '70 τα πράγματα έγιναν ασφυκτικά γι' αυτόν έγινε μακελειό. Η μεγαλύτερη "αυτοκτονία" (δολοφονία). 900 περίπου άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, ήπιαν υδροκυάνιο. Όποιος αρνούταν να πιει θα πυροβολλούνταν.
Ένας τρόπος υπάρχει για να μην πέφτουνε θύματα οι άνθρωποι. Θα πρέπει να ψάχνονται και να μην καταπίνουν σαν αμάσητη τροφή ότι τους λανσάρουν.
Παρόμοια πλύση εγκεφάλου προσπαθούν να μας κάνουν και οι πολιτικοί παρουσιάζοντας μας ότι όλα πάνε προς το καλύτερο ενώ στην πραγματικότητα όλοι πάμε κατά διαόλου.
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;

Υ.Γ.: Για παραλαβή των δώρων κάντε κλικ εδώ.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;