Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Print this post

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Έτυχε αυτό το post να είναι το διακοσιοστό (200) αυτού του blog και να ασχοληθεί με την Ολυμπιάδα του Πεκίνου που ξεκινάει σε λίγες ώρες.
Μια παγκόσμια συνάντηση διαφημιστών, διαφημιζομένων, εταιριών, πολιτικών και πολιτικάντηδων. Χρυσά μετάλλια θα πάρουν οι καλύτερες φαρμακοβιομηχανίες που μοναδικό κριτήριο για να το κατακτήσουν είναι το πόσο μη ανιχνεύσιμα είναι τα χαπάκια τους από τα διάφορα tests που θα γίνουν στους αθλητές. Ένα τρελλό πανηγύρι υπερκαταναλωτισμού.
Σίγουρα θα υπάρχει και μια μικρή ομάδα ρομαντικών που πιστεύουν στο ολυμπιακό ιδεώδες, στην εκεχειρία και σε όλα τα άλλα που είχαν αξία πριν από χιλιάδες χρόνια αλλά θα τους βαφτίσουνε γραφικούς και έτσι θα περάσουν απαρατήρητοι.
Δεν είμαι κατά των Ολυμπιακών αγώνων αλλά είμαι κατά της όλης διαδικασίας προς τη διεκπεραίωση τους. Μην ξεχνάμε και το 2004 και το χρέος που μας έβαλαν. Θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμα και ορισμένα ολυμπιακά έργα έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού. Και όλα αυτά γιατί; Για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός και να φανεί μια κυρία εφοπλιστού - πρώην πολιτικός - πλούσια κατά την ταπεινή μου γνώμη και ορισμένοι άλλοι παρατρεχάμενοι. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και η μαρμίτα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που άπλωσαν το χέρι να αρπάξουν.
Σίγουρα αυτά δε γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Μπορεί και στην Κίνα να γίνουν αλλά δε νομίζω σε τόσο μεγάλο βαθμό.

buzz it!

7 σχόλια:

  1. το πρωτο μεταλιο το πηρε η ελλαδα, ντοπα ολεεεεεεεεεεεεεεεε μονο ετσι κερδιζουν μεταλια,αντε να κανουνε και καμια μεταγραφη απο τους αλλοδαπους που γυρνανε στο δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε hackaday συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες (δε νομίζω, εξάλλου, να υπάρχει και κάποιος νοήμων άνθρωπος που να διαφωνεί), αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την τελευταία φράση σε ότι αφορά στην Κίνα.

    Αν είδες στην TV, ή αν άκουσες, ή αν διάβασες στο internet σχετικά με την προετοιμασία των ταλαίπωρων αθλητών στην Κίνα θα κατάλαβες πως αυτοί οι Ολυμπιακοί, πέραν του συνήθους πασίδηλου κερδο-κεντρικού και καταναλωτικού τους σκοπού, εξυπηρετούν και ένα άλλο σκοπό που θυμίζει κάτι από αλλοτινές εποχές (εν πολλοίς ξεχασμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας): την πάση θυσία και παντί μέσω ανάδειξη της "Εθνικής Υπεροχής" της Κίνας και των αθλητών της. Δεκάδες αθλητές κατέληξαν στα νοσοκομεία ή "αχρηστεύτηκαν" σωματικά από την υπερπροσπάθεια των προπονήσεων εξαιτίας μιας ιδιότυπης καρατικής τρομοκρατίας για το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο.

    Θυμίζουν όλα αυτά κάτι από ναζισμό;

    Μα κια το άλλο; Η περίφημη καταδυναστευμένη και ατιμασμένη αυτή ολυμπιακή εκεχειρία;... Αυτό πού το πας;

    Μια μικρή συνεισφορά από την πλευρά μου στο θέμα των Ολυμπιακών θα βρείτε στο Link:

    http://panosnotes.blogspot.com/2008/04/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα φίλε Παναγιώτη. Η τελευταία πρόταση του post αναφέρεται στο ότι δεν πιστεύω ότι μετά την Ολυμπιάδα του 2008 οι Κινέζοι θα αφήσουν τα ολυμπιακά τους έργα να ρημάξουν. Όσο για την ολυμπιακή εκεχυρία; Αυτή κατάντησε ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eisai poly isopedotikos Phrame pio polla apo ayta pou dwsame sthn olympiada, opws gia paradeigma polla ekatomiria touristwn twn opiwn ta fraga oloi mazi ta rokanizoume Mia kalyterh polh (Athina), egatastaseis pou den einai oles anekmetaleytes, dromous, xiliades e8elondes, epitelous ellhnas doulepse gia to koino symferon kai oxi gia thn parth tou mono. Oso afora tous xiliades a8lites apo olo ton kosmo pou symetexoun se ayth th diorganwsh tha htan poly adiko na tous valw se ena tsouvali kai na tous petaxsw sta skoupidia Einai an8rwpoi pou doulepsan sklhra gia na einai ekei. Oti kai na poume einai h giorth thw an8rwpothtas kai ayto den to alazei kaneis As ato xaroume kai as afhsoume kai ton kosmo na to xarei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @homo-gr Δε νομίζω ότι είμαι ισοπεδωτικός. Δε μένω στην Αθήνα οπότε οι όποιες αλλαγές έγιναν δε με αγγίζουν. Όσο για τον τουρισμό; Φέτος είναι μειωμένος και η Τουρκία έχει αυξημένο τουρισμό κατά 20%. Και κάτι ακόμα. Ήταν γιορτή της ανθρωπότητας. Όχι μόνο στα αρχαία χρόνια αλλά και όταν ο βαρώνος ντε Κουμπερντέν τους αναβίωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες δίνοντας ότι είχε και δεν είχε στα τέλη του 19ου αιώνα. Τώρα είναι η γιορτή της Coca Cola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. an den se agizoun oi alages pou eginan sthn Athina tote ela na zhseis sthn Thessaloniki pou den egine tipota na deis th diafora Den einai pesmenos fetos o tourismos, den proiptei apo pou8ena Ka8e xrono meta tous olympiakous exoume 2psifio pososto ayxshshs ths kinishs Den einai oute aspra oute mayra ta pragmata, einai kapou sth mesh kai an 8eloume na pame mprosta prepei panda to potiri na to vlepoume misogemato kai oxi misoadeio As mhn eimaste mizeroi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι αλλάγές δε με αγγίζουν γιατί μένω σις Σέρρες και όχι στην Αθήνα όπως νομίζεις. Ποτέ δεν είπα ότι τα πράγματα είναι άσπρο μαύρο. Απλά για να πάμε πιο μπροστά πρέπει να φύγουμε από τη μέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;