Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Print this post

Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ: ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ

Πριν μερικές μέρες έβλεπα σε ένα κανάλι στην τηλεόραση μερικά αποσπάσματα από τα Mad Video Music Awards... Ειλικρινά τέτοια απομίμηση σε πανηγύρι δεν έχω ξαναδεί. Θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.
Βλέπεις διάφορους εγχώριους stars και wannabe stars που συμπεριφέρονται με ένα τουπέ που δεν έχει προηγούμενο. Προφανώς ξέχασαν ότι βρισκόταν στο θέατρο βράχων και όχι στο Hollywood. Οι πόζες που παίρνουν για φωτογραφήσεις και οι δηλώσεις τους είναι το κάτι άλλο. Το ύφος τους δείχνει: τώρα κάτι είπα ή τώρα κάτι έκανα!
Διάφοροι έλληνες τραγουδιστές να τραγουδάνε ξένες επιτυχίες. Έχω να πω κάτι προς τους διοργανωτές: Σαν το original δεν υπάρχει. Βάλτε το χέρι στην τσέπη για να φέρετε μερικούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Αυτό θα δώσει άλλη αίγλη στο event σας. Δε γίνεται να ακούς Νίνο να τραγουδάει Nirvana (όπως πέρυσι αν θυμάμαι καλά) και I kissed the boy... (παραλλαγή του γνωστού I kissed the girl) με ένα look που φαίνεται να έχει ξεσηκώσει από Placebo και Robin Williams και την άλλη στιγμή να τραγουδάει σκυλάδικα ή κλαψιάρικα καψουροτράγουδα (Κούλα... πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!). Δε λέει.
Καλά, όταν γίνεται η παρουσίαση υποψηφίων τα κείμενα που προλογίζουν οι παρουσιαστές είναι εντελώς γελοία με ανύπαρκτο χιούμορ. Και αυτό βέβαια είναι εισαγώμενο στοιχείο από τις Η.Π.Α. αλλά εκεί οι κειμενογράφοι γράφουν και μερικές φορές κάτι καλό. Εδώ εκτός του ότι τα κείμενα είναι γελοία, κάνουνε μπαμ οι παρουσιαστές ότι είναι καραστημένοι. Δυο - τρεις συμβουλές ηθοποιοίας δε θα έβλαπταν. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Φτάνει τόση αντιγραφή και απομίμηση. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ανάλογα τηλεοπτικά μουσικά βραβεία εμφανίζονται και καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς. Η ψωροκώσταινα και σ' αυτόν τον τομέα παραμένει ουραγός.
Κλείνοντας γιατί είναι και Σου-Κου θα ήθελα να πω ότι με αντιγραφές και φτηνές απομιμήσεις σε κανένα τομέα δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Χρειάζεται δουλειά και από μυαλά που γεννούν καλές και πρωτότυπες ιδέες, δόξα το Θεό στην Ελλάδα έχουμε αρκετά. Εκμεταλευτείτε τα.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;