Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Print this post

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΒΑΡΙΑ

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Πριν από λίγο είχα βγει στην αγορά για κάτι δουλειές και εισέπραξα ότι και τις τελευταίες μέρες. Κατήφεια, προβληματισμός, στεναχώρια, άγχος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν στόλισαν τα μαγαζιά τους και τα σπίτια τους. Ο κόσμος στην καλύτερη περίπτωση για να νιώσει το πνεύμα των γιορτών θα βγει έξω για να κοιτάξει τις βιτρίνες. Για να μπει μέσα στα μαγαζιά δεν υπάρχει περίπτωση. Και πως να μπει από τη στιγμή που δεν υπάρχει σάλιο;
Βέβαια υπάρχουν και μερικοί μαγαζάτορες και "επαγγελματίες" των οποίων ο οργανισμός το τραβάει το λουκέτο γιατί κάνουν απατεωνιές. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου πήγα στην αντιπροσωπεία απ' όπου αγόρασα το αυτοκίνητο μου πριν πεντέμισι χρόνια για να αλλάξω μπαταρία. Έσκασα 75 ευρά και απόδειξη δεν πήρα γιατί έκαναν συντήρηση στους υπολογιστές (αυτη ήταν η δικαιολογία τους) αν και έπρεπε να μου δώσουνε χειρόγραφη και τρυπημένη από την εφορία. Μου είπαν να πάω μια από τις επόμενες μέρες να την πάρω. Πήρα δυο-τρεις φορές τηλέφωνο (για να μην πηγαινοέρχομαι άδικα) αλλά μου είπαν ότι τα συστήματα τους δεν ήταν έτοιμα και είπα να πάω να την πάρω μετά από τις γιορτές.
Έφτασε η παραμονή Χριστουγέννων και το βράδυ ξεκινήσαμε να βρούμε κάποιους φίλους. Πάω να γυρίσω το κλειδί στο διακόπτη μίζας και ρεύμα γιοκ. Oh yes... έμεινα από μπαταρία. Δεν ξέχασα τα φώτα αναμένα ή κάτι άλλο απλά χωρίς να ξέρω τι συμβαίνει ούτε να μπορώ να υποψιαστώ δεν υπήρχε ρεύμα. Φωνάζω την οδική βοήθεια και μέσα σε ελάχιστο χρόνο ήρθαν και μου έδωσαν ρεύμα. Έκανα μια βόλτα μπας και γεμίσει η μπαταρία και δεν έδωσα σημασία το υπόλοιπο βράδυ. Την επομένη (ανήμερα Χριστουγέννων) από περιέργεια πήγα να βάλω μπροστά τον κινητήρα αλλά και πάλι ρεύμα γιοκ. Ξαναφωνάζω την οδική βοήθεια και όταν ήθε ο υπάλληλος με ρώτησε: "Που βρήκες αυτή τη μπαταρία;". "Στην επίσημη αντιπροσωπεία", του λέω. "Πόσο την πλήρωσες;", ξαναρωτά. "75 ευρώ", ξαναπαντάω. "Λοιπόν εγώ θα σου πω δυο πραγματάκια. Αυτή η μπαταρία δεν είναι πιστοποιημένη. Αν ήταν καλή, το λαμπάκι (είναι ξηρού τύπου, χωρίς να παίρνει υγρά μπαταρίας) θα έπρεπε να πρασινίζει, να φωσφορίζει ενώ εδώ είναι κατάμαυρο". Δεν είπα τίποτα. Αυτό το τριήμερο το πέρασα παρέα με την οδική βοήθεια και με γνωστούς και συγγενείς από τους οποίους ζητούσα να μου δώσουν ρεύμα. Μονάχα έβραζα μέσα μου και περίμενα πως και πως θα περάσει ο καιρός και θα έρθει η Δευτέρα για να πάω και να τους περιλάβω.
Ήρθε η Δευτέρα και πρώτο μου μέλημα ήταν να πάω στην αντιπροσωπεία και να τους τα χώσω. Με υποδέχτηκαν με χαμόγελα αλλά μέσα σε ένα λεπτό το χαμόγελο σβήστηκε από τη μούρη τους όταν άκουγαν τα μπινελίκια. Επίσημη αντιπροσωπεία να πουλάει σκάρτο πράγμα; Όταν τους το είπα προσβλήθηκαν και πήγαν να αντιδράσουν και έτσι τους περίλαβα για τα καλά. Την έλεγξαν και με με ένα ηλίθο χαμόγελο μου ανακοίνωσαν ότι είναι άδεια. ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ ΡΕ ΤΖΙΜΑΝΙΑ! Αν δεν ήταν άδεια θα βρισκόμουν στο μαγαζί σας; Εννοείται ότι την άλλαξαν χωρίς να διαμαρτυρηθούνε και μου έκοψαν και την απόδειξη που μου χρωστούσαν. Έτοιμος λοιπόν να πάω να φύγω, ρίχνω μια ματιά στην απόδειξη και αυτό που βλέπω δε μου αρέσει. Ενώ είχα πληρώσει 75 η απόδειξη ήταν για 67. Κατεβαίνω από το αυτοκίνητο και το λέω στο μάστορα. "Δεν υπάρχει πρόβλημα", μου λέει. "Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα για ΄σένα, εγώ τα πλήρωσα και όχι εσύ", του λέω και συνέχισα: "εσύ έβγαλες οχτώ αυρώ μαύρα και δε φτάνει αυτό που τράβηξα τόσες μέρες με τη μπαταρία που μου έδωσες τώρα μου παίζεις πουστιά και με την απόδειξη". "Μην το βλέπεις έτσι", μου λέει. Καθώς πήγαινα ξανά προς το αυτοκίνητο τρώω μια φλασιά και του λέω: "Θα χρειαστώ επίσης δυο υαλοκαθαριστήρες για μπροστά και έναν για πίσω". Τους έφερε και εγώ πάω να φύγω. "Δε θα με πληρώσεις;", μου λέει. "Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα", του είπα και έφυγα. Καθώς έφευγα έβλεπα από τον καθρέφτη που με κοιτούσε σα χάνος.
Επαγγελματισμός του κώλου. Άντε και χρειαζόταν να μεταφέρω επιγόντως κάποιον στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητο Χριστουγεννιάτικα αλλά δε θα μπορούσα επειδή η επίσημη αντιπροσωπεία ήθελε να πουλήσει τη σκάρτη πραμάτεια της. Πώς θα έπρεπε να αντιδράσω εγώ ή οποιοσδήποτε παθών;
Ίσως ακουστεί σκληρό αλλά τέτοιους απατεώνες πρέπει να τους κλείνουν τα μαγαζιά με συνοπτικές διαδικασίες και να τους κατάσχουν τα πάντα (ποιος ξέρει τι λεφτά βγάζουν με τέτοιες λαμογιές). Ίσως μόνο έτσι πάρουν το μάθημα τους.
Υ.Γ.: Μη χάσετε απόψε στις 19:00 το hackaday 's live show στο hackaday 's web radio.

buzz it!

22 σχόλια:

  1. Η μαλακία είναι το οτι στο τέλος σε αναγκάζουν να μπινελικώσεις λες και δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις απο το να χαλάς την διάθεση σου αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

    Καλές γιορτές φίλε μου, καλή, καλύτερη χρονιά εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Πολίτης της Μπανανίας Έτσι είναι. Γιατί ο χρόνος που έφαγα και το άγχος αυτές τις μέρες; Τεσπα! Πάει και αυτό. Καλή νέα χρονιά να έχουμε (που δεν το βλέπω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xαχαχα, "δεν υπάρχει πρόβλημα" που γελάω, ετσι :))
    Ωραίος ! σούπερ, καλά τους φέρθηκες !
    Αλλα σου χάλασαν τις μέρες απο τη σύγχυση που σου προκάλεσαν, πω ρε συ ! Πρέπει πρώτα να κοιτάς μη σε κλέβουν και μετά να φεύγεις.
    Πολλή αλητεία !
    Εμένα με έκλεψε βενζινάς με προφανώς πειραγμένη αντλία, το πήρα χαμπάρι αφού έφυγα αλλα στο εξής θα ελέγχω λεπτομερώς τι μου πουλάνε, θα τους βγάζω την πίστη ανάποδα, μέχρι και με πινακίδα απ έξω θα στέκομαι να ενημερώνω τον κόσμο οτι ειναι κλέφτες.
    Οι απατεώνες δεν εχουν θρήκευμα, δεν εχουν πολιτικό κόμμα, δεν εχουν τίποτα, εξαπατούν τους συμπολίτες τους, αυτο κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tzonakos Δυστυχώς πρέπει να είμαστε καχύποπτοι με τους πάντες. Ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Καλά και οι βενζινάδες είναι μεγάλη πληγή.
    Ηθικό δίδαγμα; Η απατεωνιά είναι υπεράνω κομμάτων, φυλλών, θρησευμάτων κλπ. Τα πάντα όλα για το χρήμα.
    Μια ερώτηση έχω ρε γαμώτο: Δε σκξέφτονται ότι έτσι θα χάσουν πελάτες και ότι θα αρχίσει η δυσφήμιση; Τόσο στο ζαμάν φου το έριξαν; Μετά βγαίνουν στα κανάλια και κλαίγονται ότι δεν έχουν δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @apneagr Χρόνια πολλά, καλά και ανθρώπινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ξέρετε ότι επειδή είμαι μες στα πράγματα δεν υπάρχει βενζινάς που να κλέβει. Θα του το είχαν κλείσει το μαγαζί. ο δείκτης φταίει γιατί κολάει πολλές φορές. Για αυτό επειδή εσείς είστε άνεργοι δεν πρέπει να σας φταίνε όλα. Σε αυτό το blog δεν γράφεις και τίποτα καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος Σώπα ρε μεγάλε... Όλα τα ξέρεις; Για όλους τους βενζινάδες της Ελλάδας; Ποιος είσαι; Που ζεις; Είδες ποτέ κανέναν να τιμωρείται; Το ότι είμαστε άνεργοι είναι εν μέρη απόροια των διαφόρων λαμογιών. Αν δε σου αρέσει το blog άντε σύρε και γαμήσου χριστουγεννιάτικα και μη ξαναμπείς. Ανώνυμα όλοι λένε τα δικά τους. Όλοι μέσα στα πράγματα είναι γι' αυτό το λόγο και η Ελλάδα πάτωσε. Επειδή ελλάχιστοι έμειναν στην απ' έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωπα τζιμάκο, φορτωμένο σε βλέπω (και με το δίκιο σου). Δυστυχώς φίλε υπάρχει διάχυτη η απατεωνιά στη χώρα, όποιος αρπάξει, ότι αρπάξει. Κι αυτό συμβαίνει γιατί όλοι ξέρουν πως οι διαχειριστές δεν είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν, μόνο που και που, κάνουν διαπιστώσεις. Έτσι η κατάσταση αντί να βελτιώνεται γίνεται όλο και χειρότερη.
    Σου εύχομαι ηρεμία (όσο γίνεται) κι αντίσταση στον κάθε απατεώνα.
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γεια σου Γιάννη και χρόνια πολλά.Άλλοι με κάνουν να φορτώνω και έχουμε και μερικούς ανώνυμους να μας λένε ότι οι συνομοταξίες που ανήκουν είναι πεντακάθαρες και πάντα φταίνε άλλοι. Δεν καταλαβαίνουν ότι αν δεν κάνουν κάθαρση μεταξύ τους αντί να συγκαλύπτουν και να το ρίχνουν στο δε βαριέσαι κάνουν μεγάλο κακό. Τεσπα! Καλή χρονιά να έχουμε (που δεν θα έχουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Γ.Κ. Να 'σαι καλά αλλά για ποιο απ' όλα; Για την ανάρτηση ή για τα μπινελίκια στα σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωραίος! πολύ καλά τους ξηγήθηκες.
    τι σόι αντιπροσωπεία είναι αυτή;! κλεφτες, λωποδήτες.
    πάλι καλά που σου άλλαξαν την μπαταρία χωρίς να σε βγάλουν τρελό ότι την πήρες απ'αλλού. εγώ αυτό φοβήθηκα ότι θα έκαναν!
    καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kάτσε τώρα να σε κάνω να ξαναφτιαχτείς :)
    Εταιρεία μύνησε μπλόγκερ γιατι ενω του πούλησε ελλατωματικό προϊόν, εκείνος "απαιτούσε" ( μα τι υπερβολές ) να του το αντικαταστήσουν μεσα στην εγγύηση, η εταιρεία δεν του το επισκεύασε, δεν το αντικατέστησε κι επειδη εκείνος τα έγραψε στο μπλογκ του, η εταιρεία του κάνει αγωγή για δυσφήμιση -παρακαλώ- και του ζητά 200.000 ευρώ αποζημίωση !
    http://maga.gr/2010/10/09/apple_greece_tragedy/
    Φτιάχτηκες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @DaisyCrazy Ναι καλά... ας μην την άλλαζαν. Κτευθείαν θα τους κάρφωνα στην εφορία που δε μου είχαν κόψει απόδειξη. ΚΑι αν μπορούνε ας αποδείξουν ότι δεν είχαν βάλει αυτοί τη μπαταρία.
    @tzonakos Σήμερα ξύπνησα ήρεμος και εσύ πάλι μ' έκανες βαπόρι. Συγχαρητήρια μ' έφτιαξες πάλι... Το διάβασα το άρθρο. Δυστυχώς δεν είναι η μόνη εταιρία που δουλεύει έτσι αλλά η συντριπτική πλειοψηφία. Μερικές φορές η βία (βλέπε Χατζηδάκης) πρέπει να είναι μονόδρομος εφόσον σ' αυτή τη χώρα πολύ σπάνια βρίκει κάποιος καταναλωτής το δίκιο του. Άσε και το τι πουστιές παίζουν με τις εγγυήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σόρρι βρε συ :)
    Απλά ήμουν σίγουρος οτι θα θελες να μάθεις αυτη την ιστορία.
    Και πρόσεξε με, του εχουν κάνει του ανθρώπου απ οτι λένε, διπλή αγωγή, δηλαδη και μύνηση ( για να παει φυλακή ) και αγωγή αποζημίωσης για συκοφάντηση κι εξύβριση ( σε κάποιο ποστ του ειχε γράψε λέει τη λέξη "λαμόγια" ) ...
    Αν δικαιωθεί η εταιρεία, τότε ανοίγει ο δρόμος για την κάθε εταιρεία να σε κάνει αγωγές τρελές επειδη ενω σε κορόϊδεψαν, εσυ τα πήρες και ανέβασες πόστ όπου πάνω στον -δικαιολογημένο- θυμό σου τους στολίζεις κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @tzonakos Προσωπικά δεν πιστεύω να πάθει κάτι ο καταναλωτής λόγω του ότι είμαστε (ακόμα) στην Ε.Ε. και οι Ευρωπαϊκοί νόμοι υπερσκελίζουν τους τοπικούς σε περιπτώσεις διενέξεων μεταξύ εταιριών και καταναλωτών. Υποτίθεται ότι πρέπει να δουλεύουν οι εδώ εταιρίες με την ίδια πολιτική (στον τομέα αντιμετώπισης προβλημάτων καταναλωτών) όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Τώρα γιατί ακόμα εδώ στο ελλαδιστάν έχουμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά; Πολύ απλά οι καταγγελίες των καταναλωτών είναι ελλάχιστες γιατί τρομοκρατούνται από τις εταιρίες που παρουσιάζουν τους νόμους διαστρεβλωμένους και όπως τους συμφέρει. Φταίμε και ως καταναλωτές γιατί δεν επιδιώκουμε την πληροφόρηση μας και τα δικαιώματα μας. Αν αυξηθούνε κατακόρυφα οι καταγγελίες να δεις τι καλά που θα συμορφωθούνε οι εταιρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε μου θα ήθελα να σου ευχηθώ (αυτό το μπορώ) :-)
    ό,τι καλύτερο με τη νέα χρονιά. Ό,τι θέλεις, επιθυμείς, να πραγματοποιηθεί.

    Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να σε χαίρονται.

    Χρόνια Πολλά
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Βάσσια Γεια σου Βάσσια και χρόνια πολλά. Ευχαριστώ για τις ευχές και τις ανταποδίδω στο εκατονταπλάσιο. Μακάρι ο νέος έτος να μη μας ξεσκίσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Hackaday, εχεις μεγάλο δίκιο για όσα γράφεις. Αυτός είναι ο τόπος μας, δυστυχώς.

    Να σου ευχηθώ ολόψυχα Καλή Χρονιά με υγεία, πρόοδο και ευτυχία σε σένα και την οικογένειά σου. Είσαι σε καλό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Locus Publicus Χαιρετώ τον ξενιτεμένο. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε. Αυτός δεν είναι ο τόπος μας Μάκη. Ο τόπος μας είναι μια χαρά. Αυτή είναι η συμπεριφορά μιας πολύ μεγάλης μερίδας κατοίκων του τόπου μας δυστυχώς. Τον καλό δρόμο που λες δεν κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το...πνευμα των χριστουγεννων! χαχαχαχα!!Τι να πεις...εμπλεξες με μαλακες παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @gatodiakritikos Και να σκεφτείς ότι μόλις τώρα είδα ότι και η δεύτερη μπαταρία τα έπαιξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;