Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Print this post

ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ - ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Τον τελευταίο καιρό επικρατεί μια αναμπουμπούλα με τις express αποδόσεις ιθαγένειας σε μετανάστες. Κομπίνα μου μυρίζεται από την πλευρά του Γ.Α.Π. Γιατί; Μάλλον κατάλαβε ότι με το ρυθμό που πάει δεν τη βγάζει την τετραετία και για να έχει σίγουρη τη νίκη του σε επόμενες εκλογές δίνει ως αντάλλαγμα ιθαγένεια για να πάρει ψήφους.
   Γιατί όμως όχι υπηκοότητα; Θα μου πείτε υπάρχει διαφορά; Φαινομενικά είναι το ίδιο πράγμα αλλά στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Εδώ δε γίνεται αυτόματα έλληνας πολίτης όποιος γεννιέται στη χώρα μας όπως στις Η.Π.Α., στην Αυστραλία, στη Γερμανία και αλλού. Ο λόγος; Στην Ελλάδα ισχύει το δίκαιο του αίματος και όχι το δίκαιο του εδάφους. Το πρώτο σημαίνει ότι για να έχει κάποιος ελληνική ιθαγένεια πρέπει κάποιος από τους προγόνους του (γονείς, παππούδες) έστω και ένας να είναι έλληνας. Το δεύτερο πρεσβεύει ότι από τη στιγμή που κάποιος γεννηθεί σε μια χώρα διαφορετική από αυτήν της καταγωγής του γίνεται αυτόματα πολίτης της χώρας που γεννήθηκε με όλα τα προνόμια και τις υποχρεώσεις του. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ και εδώ όπως και τις διαφορές μεταξύ υπηκοότητας και ιθαγένειας.
   Στην Ελλάδα για να πάρει κάποιος μετανάστης ιθαγένεια πρέπει να έχει γεννηθεί εδώ, να έχει υπηρετήσει τον ελληνικό στρατό (για τους άνδρες), να έχει αφομοιωθεί μέχρι ένα βαθμό από την ελληνική κουλτούρα, τους ελληνικούς θεσμούς και τις ελληνικές παραδόσεις και το κυριότερο να προσφέρει στην Ελλάδα.
   Σίγουρα τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και μεγαλώνουν εδώ πρέπει να παίρνουν αυτόματα την ελληνική υπηκοότητα έτσι ώστε να μη θεωρούνται απάτριδες (έτσι και αλλιώς πολλά παιδιά τη μόνη χώρα που γνώρισαν ως πατρίδα είναι η Ελλάδα) και όταν τελειώσουν τις σπουδές τους να μη δίνουν καθημερινό αγώνα για τα χαρτιά παραμονής τους.
   Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικές κινήσεις γιατί υπάρχουν και αρκετοί μετανάστες που θα εκμεταλευτούνε την ιθαγενοποίηση. Πρέπει επίσης να τους γίνει γνωστό ότι η ιθαγενοποίηση και η παραλαβή υπηκοότητας συνεπάγεται και την παραλαβή ενός μεγάλου, κατά κεφαλήν, πολλών χιλιάδων ευρώ χρέους.
   Ο πρωθυπουργός όμως δε λέει να κάνει και κάτι για να σταματήσει η λαθρομετανάστευση ή έστω να μειωθεί. Κακά τα ψέμματα αλλά μια μικρή και φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Καλό πράγμα ο ανθρωπισμός αλλά να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο. Όπως προανέφερα η Ελλάδα είναι μια μικρή και φτωχή χώρα και δε μπορεί να προσφέρει πολλά (στην ουσία ούτε τα στοιχειώδη). Αυτό σε συνάρτηση με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών θα φέρει το χάος. Και οι ντόπιοι θα γίνουν πιο καχύποπτοι και βίαιοι γιατί θα αισθάνονται ότι απειλούνται και οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες θα ζούνε σε μια κόλαση και λόγω ανεργίας προκειμένου να ζήσουν θα καταφύγουν σε πράξεις παραβατικότητας.
   Η Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με τον ορθόδοξο χριστιανισμό. Με τους ερχόμενους πρόσφυγες, μετανάστες (νόμιμοι και λαθραίοι) από μουσουλμανικά κράτη θα δημιουργηθούνε και κοινωνικά προβλήματα. Πολλοί από τους ερχόμενους μουσουλμάνους ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα επικαλούμενοι ότι δεν σεβόμαστε οι υπόλοιποι την κουλτούρα τους και τη θρησκεία τους (θυμάστε το δήθεν κοράνι που έσχισε ο αστυνομικός;) την ίδια στιγμή που σε αραβικά κράτη και όπου αλλού κυριαρχεί το ισλάμ υποχρεώνουν τους δυτικούς να κρύβουν τους σταυρούς που φοράνε στο λαιμό και οι γυναίκες πρέπει να έχουν καλυμμένο κεφάλι και να προσέχουν την ένδυση τους. Σε περίπτωση που οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα είναι μεγάλος αριθμός θα απαιτήσουν να θεωρηθούν και θα διαδίδουν ότι είναι μειονότητα. Αυτό σημαίνει υποχωρήσεις από την οποιαδήποτε κυβέρνηση και απορρόφηση κρατικών κονδυλίων από τις μουσουλμανικές ομάδες. Το σωστό είναι ότι όποιος πηγαίνει ως πρόσφυγας ή μετανάστης σε οποιαδήποτε χώρα πρέπει να σέβεται τη χώρα που τον υποδέχεται.
   Αυτό που λένε ότι τα ταμεία έχουν ανάγκη τους μετανάστες και ότι αυτοί θα μας σώσουν είναι μύθος. Από τη στιγμή που πολλοί έλληνες (και όχι μόνο) είναι άνεργοι και πολλοί αναγκάζονται από τους εργοδότες να δουλεύουν χωρίς ένσημα  και με μερική απασχόληση πως θα βρεθούνε δουλειές για τους μετανάστες που θα κολλάνε ένσημα και έτσι θα εισφέρουν στα ταμεία;
   Σε πολλές χώρες για να πάει κάποιος μετανάστης πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Ήδη σε πολλές χώρες για να πάει κάποιος και να δουλέψει πρέπει να είναι επιστήμονας, γιατρός ή να κατέχει μια τέχνη που έχει έλλειψη στη χώρα υποδοχής. Ανειδίκευτους εργάτες δεν παίρνουν. Στην Ελλάδα  οι περισσότεροι είναι ανειδίκευτοι. Που θα δουλέψουνε; Η ανοικοδόμηση της χώρας σταμάτησε, η αγροτιά αναστενάζει, τα εμπορικά μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
   Στην Ισλανδία φτάνει το 1/4 του πληθυσμού της χώρας να ζητήσει και να γίνει δημοψήφισμα. Στην Ελλάδα γιατί δε γίνεται ποτέ; Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα θα έπρεπε να παίρνει τις αποφάσεις ο λαός και αυτός να επωμίζεται τις όποιες συνέπειες των αποφάσεων του. 
   Δυστυχώς όμως οι καρεκλοκένταυροι πολιτικάντηδες της Ελλάδας νομίζουν ότι είναι ικανοί να λύσουν όλα τα προβλήματα. Ακόμα και τον τεραγωνισμού του κύκλου. Πάντα όμως αποδεικνύουν ότι είναι παντελώς ανίκανοι. Κάνουν τα πράγματα χειρότερα και μένουν ατιμώρητοι. Οι απλοί πολίτες καλούνται να υποστούνε τις συνέπειες ενώ οι πραγματικοί ένοχοι αντί να ζητούνε συγνώμη παίρνουν παχυλούς μισθούς, μείζες και αποποιούνται τις ευθύνες τους. Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Το 2010 θα είναι μεγάλο παλούκι και έπεται η συνέχεια.
   Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για την υποδοχή τόσων μεταναστών και προσφύγων και όλα αυτά γίνονται με μια βιασύνη και εντελώς πρόχειρα με αποτέλεσμα οι έλληνες να νιώθουν μια μεγάλη πίεση η οποία πολλές φορές εκδηλώνεται όχι με τον καλύτερο τρόπο. Σε αυτό το σημείο δε φταίνε αυτοί που διαμαρτύρονται αλλά αυτοί που μαγειρεύουν όλες τις εξελίξεις.
   Επειδή ξέρω ότι αυτή η ανάρτηση δε θα αρέσει σε μερικούς ψευτοπροοδευτικούς έχω να τους πω αν θέλουν να δείξουν τον υποτιθέμενο ανθρωπισμό που τους διακρίνει και να συμβάλλουν  στην εκτόνωση του προβλήματος με τους λαθρομετανάστες, μπορούνε να κάνουν το εξής: Να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους και να φιλοξενήσουν όλους αυτούς για τους οποίους φωνάζουν και κατηγορούνε τους υπόλοιπους ως ρατσιστές. Δε νομίζω να το κάνουν όμως. Το μόνο που κάνουν είναι να μας πρήζουν με ξύλινους πομπώδεις λόγους. Από λόγια παχιά άλλο τίποτα αλλά από πράξεις μηδέν. Αλήθεια αν κάποιος λαθρομετανάστης οδηγηθεί από το ένστικτο της επιβίωσης να μπει μέσα σε ένα σπίτι να κλέψει ή και να κάνει κατάληψη σε κάποια ακατοίκητη ιδιοκτησία ενός δήθεν προοδευτικού τότε ο τελευταίος τι θα κάνει; Δε νομίζω να είναι τόσο αλτρουιστής! Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. Πρέπει να πάψει να είναι ξέφραγο αμπέλι.

buzz it!

15 σχόλια:

  1. Ταυτίζονται οι αντιλήψεις μας στο θέμα,γιατί οι
    ψευτοπροοδευτικοί πάντα έτσι ενεργούν καιροσκοπικά , δεν ενδιαφέρονται για τις μελοντικές συνέπειες , αρκεί να δρέψουν τις δάφνες της ματαιόδοξης προοδευτηκότητας που τούς
    εκφράζει.Τόσο σοβαρά ζητήματα μόνο με Δημοψήφισμα μπορούν να βρούν λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Corfu79 Δεν τους συμφέρει το δημοψήφισμα γιατί η πλειοψηφία θα τους ανατρέψει τα σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γεια σου Γιάννη. Ετοιμάσου να ρίξεις πολύ βρισίδι το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι γεννήθηκαν εδώ και δηλώνουν Έλληνες ψυχί και σώματι πάνε στρατό κλ.π, να τους δωθεί ιθαγένεια και στους γονείς υπηκοότητα. Όταν το Σαμάρι με τον δρακουμέλ άνοιγαν τα σύνορα, ήρθαν μπόλικοι. Να ξεκαθαριστεί το θέμα, ποιοί προσφέρουν, ποιοί όχι. Να μην ξεχνάνε και οι προοδευτικοί και οι μη προοδευτικοί πως σαν άρχισε η εκμετάλλευση του πάρε μεροκάματο 5€ τη μέρα, μας πήρε η μπάλα όλους! Και όχι κύριοι, δεν είμαστε τεμπέληδες οι νέοι... Πολύ ευχαρίστως θα πήγαινα να κάνω αγροτικές και οτιδήποτε άλλες δουλειές που τις έχω κάνει άλλωστε, όχι όμως με 5 και 10€ να πα να να να να... Καλά τα γράφεις Χάκ φιλαράκι, είπα να προσθέσω και αυτό. Που να δείς εδώ στο Athens τι γίνεται. Εκεί που μου την έπεφτε ένας Πακιστανός σε κάθε φανάρι, τώρα είναι 2 και 3! δεν ξέρεις από ποια μεριά να πρωτοδιώξεις! Οι δε αστυνομικοί? στα @@ τους. Ρε μπας και πέρνουν ταρίφα και αυτοί? έχει κάτσει κανένας να αναρωτηθεί πόσα βγάζουν στα φανάρια? ειδικά έχω παρατηρήσει, "χτυπάνε" κυρίως γυναίκες, κατα προτίμηση με παιδιά στο πίσω κάθισμα, 2η επιλογή οικογένειες (άντρας οδηγός, με οικογένεια μαζί) τρίτη, ζευγαράκια πιτσιρικάδες. Καλά σχεδόν όλοι κάτι δίνουν από φόβο. Όταν δε θά'χουν και αυτό το "διόδιο" που πολύ γρήγορα δε θα έχουν και οι "φαναριτζήδες" θα πεινάσουν και γίνει αυτό που γράφεις στην τελευταία παράγραφό σου, τότε θα δούνε όοοολοι οι πολιτικάντηδες ανεξαιρέτως και αυτοί που τους έφεραν και όσοι τους πολλαπλασίασαν (πασοκ). Και επιτέλους, να κλείσουν και τα υπόγεια τζαμιά τους και αν θέλουν τζαμί για να μας πουν αφήνουν εκκλησία να χτιστεί στο saudi arabopakistan? γιατί δεν ξέρω, δηλαδή ας με ενημερώσει κάποιος, όχι φυσικά οτι καίγομαι, με τις εκκλησίες και τους κοιλαροπαπάδες...
    Και επιτέλους, όποιος δεν ξέρει Ελληνικά γραφή και ανάγνωση στα τσακίδια και αν δεν ξέρουν να μάθουν και όταν μάθουν να τα μιλάνε και στο δρόμο. Βαρέθηκα να θέλω να κάτσω κάπου και να μην καταλαβαίνω αν με βρίζει ο κάθε ένας Αλβανός, ενώ αν τον βρίσω εγώ θα... δημιουργηθεί θέμα! Δηλαδή μήπως να μάθουμε εμείς Αλβανικά? και ναι δε με νοιάζει πως, ούτε υποδομές έχουμε, ούτε κέντρα υποδοχής ούτε τίποτα. Στα τέτοια μου. Και 'μένα δε με ρωτήσανε αν ήθελα να γεννηθώ σ'αυτήν την χώρα, ότι νάναι και αν ήταν να διαλέξω αλλού θα διάλεγα να γεννηθώ και ούτε θα με έννοιαζε το Ελλαδιστάν αλλά εδώ τη βρήκαν όλοι αυτοί τη γη της επαγγελίας και 'μεις οι ....κες ακόμα την ψάχνουμε (εξαιρώ ξαναλέω τη δεύτερη γενιά 16-17 χρονών και τους γονείς τους που όντως πάλεψαν και αυτά τα παιδιά στην πλειοψηφία τους είναι και νιώθουν Έλληνες ανεξαρτήτου χρώματος)

    Κατα τ΄άλλα, ας απολαύσουμε τις τελευταίες ρουφηξιές τσιγάρων χιλιάρικου, σε λίγο θα κοστίζει τα διπλάσια! Για... τη φουκαριάρα την υγεία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα. Όλα αυτά σε κάνουν ρατσιστή στο τέλος χωρίς να το θες. Είναι θέμα επιβίωσης τελικά. Εκεί θα μας φτάσουν, στο στάδιο των πρωτόγονων που σκοτώνονται μεταξύ τους για τις βασικές ανάγκες.
    Άσχετο, εγώ δε δίνω ποτέ σ΄ όλους αυτούς στα φανάρια, ανοίγω τους υαλοκαθαριστήρες και τους διώχνω... δεν το είχα σκεφτεί ότι θα έπρεπε να φοβάμαι!! Λες...??? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @rrage Εγώ πολύ θα ήθελα να γίνεται έστω και μια φορά δημοψήφισμα. Δυστυχώς όμως δε θα το κάνουν γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει. Σε σοβαρά θέματα όπως αυτό, στην ένταξη της τουρκίας στην Ε.Ε., στο ευρώ και σε άλλα πρέπει ο λαός να παίρνει αποφάσεις μέσω δημοψηφίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Σουζάνα Xατζηνικολάου Το θέμα δεν είναι να κυριαρχήσιε ο φόβος αλλά το μέτρο στο πόσους μπορεί να έχει η ελλάδα. Πιστεύω στη συμβίωση διφόρων πολιτισμών αλλά αυτό να γίνεται με σεβασμό της μιας πλευράς προς την άλλη. Δυστυχώς όμως τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που και να μη θέλεις γίνεσαι ρατσιστής για λόγους που προκύπτουν όπως είναι η επιβίωση. Το σφάλμα όμως δεν είναι των μεταναστών και των προσφύγων όπως δεν είναι και των ελλήνων. Είναι αυτών που παίρνουν αποφάσεις ή πιέζονται να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις χωρίς να σκέφτονται τις όποιες συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΣΟΥΗΔΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΔΟΛΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΟΒΟΛΑΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΠΧ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
    Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.
    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΕΓΩ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ,ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΩΦΕΛΗ,ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ(ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΓΗΓΕΝΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α,ΜΗΤΣΑΡΑ ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ...


    http://cid-1cadae13039f027f.skydrive.live.com/self.aspx/EFORIA1/EFORIA.zip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @spyros1000 Αυτό εννοώ ρε Σπύρο. Θα έρχονται να γεννοβολάνε στην Ελλάδα, θα παίρνουν τα επιδόματα, θα αποκτούνε ιθαγένεια και θα γεμίσιε όλη η Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

    Ιθαγένεια είναι ο δημοσίου δικαίου δεσμός ενός ατόμου προς την πολιτεία στο λαό της οποίας αυτός ανήκει. Στη σύγχρονη εποχή στα δημοκρατικά καθεστώτα προτιμάται ο όρος ιθαγένεια παρά ο όρος υπηκοότητα, ο οποίος παραπέμπει σε παλαιότερα καθεστώτα και σε σχέση υποτέλειας μεταξύ κράτους (μονάρχη) και πολίτη (υπήκοος<υπακοή).

    Αντίθετα, δεν πρέπει να συγχέεται η ιθαγένεια με την εθνικότητα, με την οποία εννούμε το δεσμό ενός ατόμου προς ορισμένο έθνος· και ως γνωστόν οι έννοιες του κράτους και του έθνους είναι τελείως διαφορετικές η μία από την άλλη. Είναι δυνατόν κάποιος να έχει διαφορετική ιθαγένεια και εθνικότητα (π.χ. εθνικές μειονότητες ή πολιτογραφημένοι μετανάστες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ghostrider Καλή η Βικιπαίδεια αλλά όλοι ξέρουν ότι δεν είναι πάντα τα άρθρα της αξιόπιστα για τον απλούστατο λόγο ότι ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει ή να μετατρέψει ένα κείμενο όπως θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτη μπορει να λει οτι θελει, Εσυ τη καταλαβενεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ghostrider Δεν αντιλέγω αλλά δεν παύω να είμαι και επιφυλλακτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;