Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Print this post

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

Πριν από τρεις ώρες πήγα σε ένα μαγαζί με την καλή μου για ψώνια. Όπως οι περισσότεροι έτσι και εμείς περιμέναμε τις εκπτώσεις. Μη φανταστείτε τίποτα σοβαρό. Κανένα τζινάκι θα παίρναμε.
Προχτές βρήκα στο γραμματοκιβώτιο μου ένα διαφημιστικό φυλλάδιο από ένα μαγαζί ρούχων που έλεγε ότι έχει εκπτώσεις 50% και οι τιμές ξεκινούσαν από 10 ευρώ σε μάρκες όπως 3GUYS κλπ. Τότε άρχισα να γίνομαι δύσπιστος αλλά λέω δε χάνουμε και τίποτα αν πάμε να ρίξουμε μια ματιά.
Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και πάμε στο μαγαζί που έλεγε το φυλλάδιο. Με το που μπήκα μέσα στο κατάστημα κατάλαβα ότι την πατήσαμε.
Ότι στοκ υπήρχε από την τελευταία δεκαετία το έβγαλαν σε προσφορά. Βέβαια τιμές των 10 ευρώ δεν υπήρχαν πουθενά. Απλά τα άτομα έβαλαν το δεκάρικο στο φυλλάδιο για να τσιμπήσουν πελατεία. Ότι παλιατζούρα ξεχασμένη υπήρχε την έβρισκες εκεί. Νόμιζα ότι μπήκα σε αντικερί ρούχων.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ - ΑΠΑΤΗ! Οι περισσότεροι μαγαζάτορες βγάζουν ότι στοκ έχουν στις εκπτώσεις και αν είναι να βάλουν ρούχα του σήμερα απλά στο ταμπελάκι με την τιμή κρατάνε αυτή που είχαν πριν τις εκπτώσεις και βάζουν ακόμη μία διπλάσια διεγραμμένη. Παλιό το κόλπο. Δεν ξέρω για τις άλλες πόλεις τι γίνεται αλλά εδώ αν πάει κανείς να αγοράσει από γνωστό κατάστημα οι τιμές το πολύ να πέσουν 15% ή 20%.
Με λίγα λόγια οι έμποροι στις Σέρρες να μη μιξοκλαίνε ότι δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά και ότι όλοι πηγαίνουν για ψώνια στη Θεσσαλονίκη ή στη Βουλγαρία. Μια ζωή τα ίδια. Πλασάρουν ότι παλιομοδίτικο υπάρχει για καινούριο το οποίο το αγοράζουν κοψοχρονιά και μετά το πουλάνε για χρυσάφι. Τα γνωστά καραγκιοζιλίκια δηλαδή.
Εννοείται ότι δεν αγοράσαμε τίποτα. Καλύτερα να πάω στη Θεσσαλονίκη ένα απόγευμα όπου και ποικιλία θα βρω και καλύτερες τιμές.
Αν θέλετε πείτε μου την κατάσταση που επικρατεί στις πόλεις σας.

buzz it!

2 σχόλια:

  1. μια ζωή τα ίδια και τα ιδια....

    ετσι οπως τρωνε το κεφαλι τους ας προσεχουνε....

    μη κλαινε μετα.... αλλαξανε οι καιροι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκπτώσεις είναι να προλάβεις τις πρώτες ημέρες ίσως κάποια καλά κομμάτια, μετά ισχύει αυτό ακριβώς που λες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;