Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Print this post

Α.Σ.Ε.Π. ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Θα διεξαχθεί ένας διαγωνισμός από τον Α.Σ.Ε.Π. όπου τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον κάθε υποψήφιο σημαίνουν κάποια μόρια παραπάνω για τρία χρόνια. Ο διαγωνισμός αυτός αναφέρεται στην προκήρυξη ως: ΤΕΣΤ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ. Αυτά τα μόρια μπορεί ο κάθε διαγωνιζόμενος να τα χρησιμοποιήσει (για τρία χρόνια είπαμε) σε διάφορους διαγωνισμούςτου Α.Σ.Ε.Π. που θέλει να λάβει μέρος. Η συγκεκριμμένη προκήρυξη έχει αριθμό 1Τ/2007.
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι θα προσφέρει όλη αυτή η διαδικασία. Πήρα την προκήρυξη, συμπλήρωσα την αίτηση και την έστειλα στην Αθήνα. Αναγκαστικά. Αν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι των διαφόρων διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. έχουν έξτρα μόρια τότε εγώ δε θα πετύχω σε κανένα διαγωνισμό. 1000%. Οπότε αναγκαστικά και εγώ έστειλα την αίτηση για να λάβω μέρος σε αυτό το τεστ.
Θα γίνει χαμός, εφόσον δόθηκε μια μικρή παράταση τριών ημερών για την κατάθεση των αιτήσεων. Κανονικά η υποβολή των αιτήσεων ήταν μέχρι της 18/2 και τώρα με την παράταση θα μπορεί όποιος θέλει να υποβάλει αίτηση μέχρι και αύριο, την 21/2 δηλαδή.
Το γέλιο θα πέσει με το τεστ. Οι εξεταζόμενοι θα χρειαστεί να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο όπου θα έχει ερωτήσεις βασικών γνώσεων (π.χ.: Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον έχουν πατέρα;). Αυτές οι ερωτήσεις θα έχουν θεματολογία γεωγραφίας, ιστορίας της ανθρωπότητας, επιστήμης, πολιτισμού, φυσικών φαινομένων και νόμους που τα διέπουν (να σας ορκιστώ, αυτό ακριβώς λέει η προκήρυξη), ερωτήσεις για τα όργανα και το πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες παπαριές. Βάση αυτού του τεστ θα κριθεί και η δεξιότητα του κάθε υποψηφίου. Δηλαδή ορθογραφία, κατά πόσο μπορεί να καταλάβει κάποιος ένα γραπτό κείμενο, να εκφραστεί σωστά, αν ξέρει να κάνει πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση, να έχει αντίληψη του χώρου (τι θέλουν να πούνε οι ποιητές ΟΕΟ;), να έχει παρατηρητικότητα και άλλα χαζά.
Δεν ξέρω αλλά κάτι δεν μου κολλάει καλά σε όλη αυτή την υπόθεση. Δηλαδή όλοι αυτοί που σπουδάσανε σε πανεπιστήμια εσωτερικού, εξωτερικού, Τ.Ε.Ι., κολλέγια δεν είναι αξιόπιστοι; Δηλαδή αυτοί είναι κορόϊδα που σπουδάσανε και εγώ που δεν πήγα σε πανεπιστήμιο είμαι έξυπνος. Αρκεί να ξέρω ορθογραφία και να ξέρω τα αυτονόητα και θα τσιμπήσω τα μοριάκια. Γιατί γίνεται όλο αυτό; Μήπως θα βάλουν ερωτήσεις από άλλο πλανήτη που θα γνωρίζουν τις απαντήσεις μερικά άτομα μόνο; Μήπως είναι ένας τρόπος για να αρπάξουν κάποιοι θέσεις με καινούριο πλάγιο τρόπο; Ολίγον από σικέ μου φαίνεται όλη η κατάσταση σαν τα παιχνίδια ποδοσφαίρου.
Τελικά πόσο αξιόπιστος είναι ο Α.Σ.Ε.Π.; Πείτε μου ρε παιδιά.
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

buzz it!

6 σχόλια:

  1. Όσο αξιόπιστα είναι τα περισσότερα στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό που συμμετέχεις. Τίποτε δεν πάει χαμένο και τίποτε δεν αποκλειεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζω απο το προηγούμενο σχόλιο για να προσθέσω ότι το σύστημα χρειάζεται και μερικούς υπαλλήλους που να έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά, να έχουν γνώσεις και να βγάζουν δουλειά. Ξέρω δυο τρείς περιπτώσεις γνωστών που πέρασαν με τέτοιο διαγωνισμό στην εφορία. Αυτά τα τέστ γνώσεων συνήθως τα περνάνε οι άνθρωποι που είναι ενημερωμένοι και διαβάζουν καθημερινά εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμος συμφωνώ
    @margor17 Είναι άραγε αυτός ο διαγωνισμός αξιοκρατικός; Το να διαβάζεις κάθε μέρα εφημερίδα προσωπικά δεν το βρίσκω προσόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναζήτηση χορηγού

    Πρόκειται για δύο Κωπηλάτες ειδικών ικανοτήτων και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται το άθλημα της Κωπηλασίας στο πρόγραμμα. Προπονητής τους είναι ο "παγουράς" Λάμπρος Ρίζος, ο πηδαλιούχος με τον περισσότερο χρυσό στον λαιμό του! Επί σειρά ετών μέλος της εθνικής ομάδας Κωπηλασίας, αμέτρητες φορές Πανελληνιονίκης με το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και οικογενειάρχης. Για τα παιδιά αυτά, τη Ντίνα και το Βαγγέλη δεν ξέρουμε πολλά πράγματα, αλλά σύντομα θα μάθουμε και είμαι σίγουρος ότι μετά το Πεκίνο θα μάθουν όλοι!
    Οι υποψήφιοι χορηγοί πρέπει να αδιαφορήσουν για το Νόμο "απόδοσης-ανταπόδοσης" που καθορίζει την επιλογή του χορηγούμενου αθλητή και να επιλέξουν το Βαγγέλη και τη Ντίνα με τα κριτήρια της "αρχαιοελληνικής χορηγίας", δηλαδή ενίσχυση μιας προσπάθειας που έχει ψυχή, πείσμα, θέληση για ζωή και δημιουργία και που εκφράζεται μέσα από ένα άθλημα την Κωπηλασία, που παρότι -δυστυχώς- δεν είναι και το δημοφιλέστερο, προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε όλους που βρέθηκαν κοντά του, είτε σαν αθλητές, είτε σαν απλοί φίλαθλοι.
    Πληροφορίες θα βρείτε
    http://kopilasia.blogspot.com/2008/02/blog-post_19.html
    και http://www.oraelladas.gr/2008/01/22/sports-olympic-games-2/
    Πρόταση
    Η πρόταση που κάνουμε μέσω του ιστολογίου μας είναι, μία από τις προβολές του χορηγού του Βαγγέλη και της Ντίνας να γίνει μέσω της παρακάτω προβολής παρουσίασης που δημιουργήσαμε και την οποία θα μπορούν όλοι οι bloggers που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν να τη δημοσιεύσουν, αντιγράφοντας τον κώδικα από τη διεύθυνση που θα αναρτήσουμε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της.
    οποιός ενδιαφέρεται ας αφήσει σχόλιο με το URL του εδώ http://kopilasia.blogspot.com/2008/02/check-out-my-slide-show.html ή εδώ epikopos@gmail.com
    για να τον ειδοποιησουμε , επίσης κάθε άλλη ιδέα προβολής ειναι ευπροσδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;