Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Print this post

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΑ BLOGS


Λένε ότι η σιωπή είναι χρυσός. Όχι πάντα για εμάς, θα ήθελα να συμπληρώσω. Αρκετές φορές η δική μας σιωπή είναι χρυσός για άλλους και τους εξυπηρετεί με το παραπάνω. Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης των blogs στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσπαθούνε να επιβάλουνε μια σιωπή, η οποία αν εδραιωθεί, δε θα υπάρχει αντίλογος στα κακώς κείμενα. Μας θέλουνε άβουλα και υποταγμένα όντα. Θέλουνε να ρομποτοποιηθούμε (τι έγραψα πάλι!). Προσωπική μου άποψη είναι ότι δε θα τους περάσει (τουλάχιστον τόσο εύκολα). Έλαβα ένα email από το mediaspotgr . Το αναδημοσιεύω:


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGGERS

« ο καταναγκασμός που αφαιρεί από τους ανθρώπους την ελευθερία να κοινοποιούν δημόσια τις απόψεις τους, τους αφαιρεί και την ελευθερία της σκέψης » Καντ

Η ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα, υπάρχει εφόσον αυτά που λες, δεν αγγίζουν ευαίσθητες χορδές.

Πρόσεξε μη πεις κάτι κακό γιαυτούς , μαύρο σκοτάδι σε έφαγε…

Ο,τιδήποτε εκτίθεται δημοσίως επιδέχεται και δημόσια κριτικής.

Σωστά;

Και σίγουρα ένα αρνητικό σχόλιο ή μια αρνητική κριτική δεν αποτελεί δυσφήμιση. Ουδέποτε αποτελούσε. Η άποψη μας όταν είναι δημόσια κρίνεται από όλους όσους την βλέπουν. Είτε αυτοί είναι ειδικοί επί του θέματος είτε όχι. Αν κάποιος έχει μια διαφορετική γνώμη για όσα γράφονται τα σχόλια είναι ανοιχτά και μπορεί επίσης δημόσια να πει τη δική του γνώμη επί των σχολίων. Πράγμα που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης.

Τέλος, διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά τα blogs είναι αυστηρά προσωπικά, ομοίως και οι απόψεις που περιέχονται σε αυτά. Σε αντίθεση με την λειτουργία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, οι συχνότητες των οποίων αποτελούν δημόσια περιουσία και τα παραγόμενα προϊόντα από αυτά, δημόσιο αγαθό.

Η ελευθερία του λόγου αποτελεί συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας, καθώς αποτελεί το σπουδαιότερο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Η κατάργηση ή, έστω, ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου θίγει επομένως την ίδια την ανθρώπινη προσωπικότητα…

Το Σύνταγμα φτιάχτηκε για να προστατεύει απόψεις που ενοχλούν. Τις άλλες, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλει να τις λογοκρίνει κανείς.

«..Το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να εκφράζει ελεύθερα τους στοχασμούς του για ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος, να κρίνει και να κατακρίνει συμπεριφορές που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και να ελέγχει την άσκηση της εξουσίας αποτελεί την ουσία της δημοκρατίας. Η ελευθερία του λόγου δεν αποτελεί προνόμιο, αλλά καθολικό ιστορικό κεντημένο. Οριοθετεί την κοινωνικότητα κάθε ανθρώπου, που δικαιούται και οφείλει να διαλέγεται με τους άλλους, να ενημερώνεται και να πληροφορεί, να μετέχει ενεργά στη συλλογική ζωή...»

Η κάθε προσπάθεια κατάργησης της ελεύθερης έκφρασης θέτει σε δεινή δοκιμασία τις αξίες αυτής καθ’ αυτής της κοινωνίας.

Το θέμα είναι αν σεβόμαστε και στηρίζουμε τα ατομικά δικαιώματα όλων των κατοίκων της χώρας.

WWW.MEDIASPOGR.BLOGSPOT.COM

buzz it!

6 σχόλια:

  1. για αλλη μια φορα ξεφτιλες σαν τον ρουσοπουλο εμπλεξαν ενα ατομο θυμα ,κοιταξτε πως του φερθηκαν το πανελ του μεγκα το πρωι απο τον οικονομεα ντροπη του, δεν ειμασται πιονια του καθε δημοσιογραφισκου εχουμε αποψη μην δεχεσται την φιμωση των μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ στη ΦΙΜΩΣΗ των BLOGS

    Μπορείτε να κατεβάσετε το banner της προώθησης της ιδέας από το

    http://dentnews.wordpress.com



    ΕΧΟΥΜΕ τη ΔΥΝΑΜΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κινηση αυτη ειναι φανερο οτι εχει ενα και μοναδικο στοχο..

    ..το νομοσχεδιο αυτο ερχεται να ενισχυσει την καταστολη και την τρομοκρατια που προσπαθουν εντεχνα να επιβαλλουν σε κομματια της κοινωνιας που επιλεγουν τον δρομο της αντιστασης και της εμπρακτης αμφισβητησης στις υπαρχουσες δομες της κυριαρχιας !!

    ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα έχω να πω: Πολύ μεγάλες κουφάλες οι πολιτικάντηδες μας. Άι σιχτίρ απογευματιάτικα είμαι και μέσα στην τσατίλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. eftikasa ena video gia afto hack day an thes des to.


    http://nhologio.blogspot.com/2008/02/blogs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @puppet_master το είδα το video. LOL!
    Πολύ καλό. Τν άλλη φορά κάνε και ένα με τον Χίτλερ. Ο Παπαδόπουλος είναι λίγο light.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;