Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Print this post

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ


Αυτό το post ήθελα να το ανεβάσω χθες αλλά είμουν ψόφιος από την κούραση. Γιατί; Θα σας πω αμέσως.
Χθες είχε διακοπή ρεύματος στη δουλειά για σχεδόν τρεις ώρες λόγω της απεργίας των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. (Δεν Έχουμε Ηλεκτρισμό). Για να τελειώσω τη δουλειά έπρεπε να περιμένω να έρθει το ρεύμα μαζί με τους συναδέλφους μου. Αποτέλεσμα; Σχόλασα εξίμισι. Έπιασα δουλειά στης έξι το πρωί.
Σήμερα μια από τα ίδια. Σχόλασα στης εφτά. Μιλάμε για τρελλά γούστα. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι όταν καυλώνουν κατεβάζουν τους διακόπτες και στ' αρχίδια τους όλα.
Καλά μαντέψατε. Άρχισα να φορτώνω! Εγώ δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα. Δε με νοιάζουν τα αιτήματα τους. Αυτοί είναι μόνιμοι, παίρνουν καλά φράγκα και όταν δουλεύουν ... δουλεύουν τον κόσμο. Από τη στιγμή που πληρώνω λογαριασμούς και δεν τους χρωστάω οφείλουν να μου παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Το λένε και οι λέξεις. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Γι' αυτό υπάρχουν. Για να εξυπηρετούν τους πολίτες.
Φυσικά στον επόμενο λογαριασμό δε θα κοπεί ένα ευρώ (έτσι... συμβολικά) για το ρεύμα που δεν κατανάλωσα επειδή αυτοί απεργούνε.
Υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφονται από τις μαλακίες των υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. Εστιατόρια, κρεοπωλεία, ανθοπωλεία και ότι άλλο που δε μου έρχεται στο μυαλό αυτήν την ώρα που χρειάζεται ψύξη και επομένως ηλεκτρικό ρεύμα γιατί έχει ευπαθή προϊόντα την έχουνε πατήσει. Θα αποζημιώσει κανένας τους ιδιοκτήτες τους; ΠΑΠΑΡΙΑ!
Οι κλειστοφοβικοί που βρέθηκαν εγκλεισμένοι στα ασανσέρ των πολυκατοικιών και έπαθαν γερό ταράκουλο σε τι φταίνε; Οι άρρωστοι που έχουν ιατρικά μηχανήματα στα σπίτια τους γιατί να περνάνε τέτοια δοκιμασία;
Προσωπικά πιστεύω ότι το κατέβασμα των διακοπτών θα έπρεπε να θεωρείται παράνομο. Όποιος υπάλληλος κάνει τέτοια μαλακία να πάρει πόδι. Υπάρχουν χιλιάδες (για να μην πω εκατομύρια) που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση του. Ουδείς αναντικατάστατος!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΑΓΑΜΗΣΕΙ! ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ!!!

buzz it!

15 σχόλια:

  1. Απο τότε που οι αρχισυνδικαλιστες γίνονται βουλευτές χάλασε η δουλειά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι αλήθεια. Αλήθεια πώς τον λένε εκείνο τον πρώην πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε.που έγινε βουλευτής - βολεμμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου και ιδιαίτερα ότι λόγω της απεργίας αναγκάζεσαι να μένεις μεχρι αργά στη δουλειά. Μου έχει συμβεί πολλές φορές. Δεν θεωρώ όμως υπεύθυνους του απεργούς και αυτοί χάνουν μεροκάματα, είναι στους δρόμους και δεν νομίζω οτι τους αρέσει αυτή η κατάσταση. Η αγανάκτηση μου στρέφεται στήν κυβέρνηση και φυσικά στη Διοίκηση της ΔΕΗ. Kαι όσο για τα χρήματα δεν παίρνουν και τοσα πολλά. Αν ποτέ πιάσεις δουλεια στο δημόσιο θα το διαπιστώσεις και ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @margor Ένα είναι σίγουρο. Αν πιάσω δουλειά στο δημόσιο θα παίρνω περισσότερα από τα 630 ευρώ που παίρνω τώρα το μήνα. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων μας. Το αν απεργούν και χάνουν μεροκάματα δε με ενδιαφέρει. Πόσες φορές συμπαραστάθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τους ιδιωτικούς; ΠΟΤΕ. Εμένα μου τη δίνει να εκμεταλλεύνται τις θέσεις τους και να παραλύουν μια χώρα με το έτσι θέλω. Δηλαδή ή θα γίνει αυτό που θέλουν 'η θα την πληρώσουμε όλοι, ακόμη και αυτοί που δε φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκείνο που έχω καταλάβει είναι οτι το σύστημα των κυβερνήσεων να στρέφουν εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων έχει πιάσει. Σίγουρα φίλε hackaday θα πληρώσεις κι εσύ τη νύφη όταν γίνεται μια απεργία. Έτσι γίνεται αλλιώς οι απεργίες δεν θα είχαν κανένα νόημα. Ο καθένας διεκδικεί με το τρόπο που μπορεί, μέχρι και οι αγρότες που δεν έχουν άλλο τρόπο, κλείνουν τους δρόμους. Στον ιδιωτικό τομέα το δικαίωμα της απεργίας ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ με τις ευλογίες του υπουργείου και γι αυτό το πρόγραμμα είναι να γίνουν όλα ιδιωτικά να δουλεύουν όλοι (και τα παιδιά μου) για 600-700 ευρώ και να είμαστε ήσυχοι οτι δεν θα κοπεί το ρεύμα.
    Η παρέμβαση είναι 100% φιλική hackaday

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αληθεια με ποιο δικαιωμα κλεινουν καποιοι μαλακες τους διακοπτες την ΔΕΗ και μας κοβουν την ηλεκτρικη παροχη?εχουν κληρονομησει το ρευμα απο τους πατεραδες μας? τους ανηκει δηλαδη και αποφασιζουν για εμας ποτε θα το διανεμουν?μηπως μπορουν οι αντιστοιχοι υπαλληλοι στην υδρευση να κανουν το ιδιο?να κοψουν την παροχη νερου οταν απεργησουν και να αποφασισουν ποτε θα πιουμε νερο και ποτε θα πλυθουμε? δεν γαμιεστε λεω εγω ολοι εσεις που βρηκατε μια θεση στη ΔΕΗ επιδη οι πατεραδες σας πλακωσαν στα τσιμπουκια τους βολευτες για να διοριστειτε.μηπως νομιζετε οτι γι αυτο το λογο εχετε το δικαιωμα να γαματε εσεις εμας? για να ξεπληρωσετε τα τσιμπουκια? σε λιγο θα βρεθουν και καποιοι να μας πουνε ποτε θα αναπνεουμε κιολας.θα αποφασιζουν για την παροχη οξυγονου.αει γαμηθειτε ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αθλιοι Γιάννη είμαι σίγουρος 1000% ότι η παρέμβαση σου είναι φιλική. Τα σχόλια τα έχω ενεργοποιημένα για να ακούγονται διαφορετικές απόψεις. Αν ήθελα να λέω τα δικά μου θα τα απενεργοποιούσα. Απλώς δε συμφωνώ με την τακτική αυτή. Ούτε με τους γεωργούς που κλείνουν τους δρόμους συμφωνώ.
    @ανώνυμος Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζητάς να είναι καλοπροαίρετοι οι άλλοι, την ίδια στιγμή που εσύ είσαι εντελώς κακοπροαίρετος.

    Και είσαι και λάθος: λες να κόψουν συμβολικά ένα ευρώ για ρεύμα που ΔΕΝ κατανάλωσες;?
    Μα ... αν ΔΕΝ το κατανάλωσες, δεν το πληρώνεις!!

    Εφόσον η επιχείρηση όπου εργάζεσαι σε κράτησε υπερωρία, πρέπει να σε πληρώσει. Αν δεν το κάνει, παρανομεί.
    Αν παρανομεί ο εργοδότης σου, δε σημαίνει ότι φταίνε όσοι απεργούν!

    Η καραμέλα περί κατεβάσματος του διακόπτη είναι τουλάχιστον αστεία. Η ΓΕΝΟΠ είναι η πρώτη χαμένη όταν κόβεται το ρεύμα σε σπίτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @esp0ir Πρώτον δεν είμαι κακοπροαίρετος, δύτερον πέθανε μια γυναίκα γιατί δεν είχε ρεύμα για να δουλέψουν τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή, τρίτον εγώ δε γουστάρω να κάνω υπερωρίες επειδή έχουν καύλες οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, τέταρτον πολλοί επαγγελματίες με ευπαθή προϊόντα πλήρωσαν τη νύφη γιατί αυτά χάλασαν, πέμπτον ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι που κλείστηκαν σε ασανσέρ και είναι κλειστοφοβικοί και έφαγαν τη φρίκη της ζωής τους, έκτον το συμβολικό ευρώ που λέω δεν είναι για το ρεύμα που δεν καταναλώθηκε αλλά τα χρήματα που έχασα γιατί δεν είχα ρεύμα να λειτουργεί ο υπολογιστής μουμε αποτέλεσμα να μη μπορώ να κάνω τη δουλειά μου/. Μπορώ να λέω για ώρες αλλά νομίζω ότι φτάνουν για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1) Αυτό εξάγεται από το πνεύμα και το ύφος.
    2) Η γυναίκα πέθανε επειδή κανείς συγγενής της δεν μπήκε στον κόπο να την πάει στο νοσοκομείο ή να καλέσει το ΕΚΑΒ. Και ο γιατρός της δήλωσε ότι ήταν "περίεργο" που η συσκευή της δεν είχε μπαταρία (χαλασμένη? μαϊμού?).
    3) Τις υπερωρίες σου τις επιβάλει το αφεντικό, όχι οι απεργοί.
    4) Είσαι επαγγελματίας με ευπαθές προϊόν? Οι διακοπές ήταν ελάχιστες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι ίδιοι επαγγελματίες που γκρινιάζουν δε θα έχουν κανένα δισταγμό να μας ταϊσουν κάτι μπαγιάτικο σε απόλυτα φυσιολογικές συνθήκες.
    5) Κλείστηκες εσύ στο ασανσέρ? Μου δίνεις την εντύπωση ότι απλά υιοθετείς αμέσως ό,τι λένε στα δελτία ειδήσεων. Αμάσητο.
    6) Δεν βγαίνει νόημα. Λες "πληρώνω και δεν έχω ρεύμα" και μετά λες "μιλάω για το ευρώ που έχασα". Αποφάσισε!

    Αν νομίζεις ότι έχασες κάτι με μια ή δύο ώρες χωρίς ρεύμα, περίμενε να μπουν στο παιχνίδι οι ιδιώτες τύπου ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, και θα δεις που θα πάει η τιμή της μονάδας!

    Περίμενε να φορτωθεί το ΙΚΑ με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και θα δεις για πότε θα μπλοκάρει το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @esp0ir Ακόμα και το γαμωπάγιο που πληρώνουμε είναι λεφτά. Προφανώς θα είσαι δημόσιος υπάλληλος ή θα δουλεύεις στη ΔΕΗ για να υπερασπίζεσαι τόσο σθεναρά την εν λόγω εταιρία και να εθελοτυφλείς σε όλα τα στραβά που έχει φέρει η κατάσταση. Και στο κάτω κάτω εγώ όταν απεργώ δεν απεργώ σε βάρος κάποιου άλλου όπως αυτοί . Και με ποιο δικαίωμα ρε φίλε να μας κόψουν το ρεύμα; Χωράφι τους είναι; Αν ναι να αλλάξουν ονομασία στην εταιρία και να μην τη λένε Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Όσο για το ΙΚΑ; Μάλλον έχασες επεισόδια φίλε.ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ. Οι ασφαλισμένοι αυτού του φορέα δεν περιμένουν τίποτα. Οι όποιοι καινούριοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μάθουν τι εστί βερίκοκο οπότε ως ασφαλισμένος του κωλοΙΚΑ δεν τρομάζω με το αν έρθουν 10, 100, 100000 καινούριοι.
    Προφανώς ακολουθείς κάποια γραμμή που σου επιβάλλουν με αποτέλεσμα να τα βλέπεις όλα ωραία και καλά. Προβλήματα δεν έχει κανένας εκτός από τη ΔΕΗ. Σίγουρα πιστεύεις ότι η ΔΕΗ δε φταίει σε τίποτα για τα όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν . Μόνο όλοι οι άλλοι φταίνε για την κατάντια της ΔΕΗ.
    Ρε μήπως τ' αρπάζεις; Δε μας τα λες καλά.
    Όσο για το πνεύμα μου και το ήθος μου άσε να με κρίνουν άλλοι που με ξέρουν καλύτερα και για να καταλάβεις αν είμαι κακοπροαίρετος αν έχεις χρόνο κάτσε και διάβασε μερικά posts που έχω ανεβάσει για να έχεις μια ποιο σφαιρική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρόλο που θα ήταν εύκολη λύση να υποθέσεις ότι είμαι «εγκάθετη της ΓΕΝΟΠ», δεν είμαι. Η μοναδική μου σχέση με τη ΔΕΗ είναι ως πελάτης. Ούτε «τα αρπάζω». Ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι.

    Μια απλή ιδιώτης είμαι, στην «αγορά» εργασίας, που αγανάκτησε να τρώει κουτόχορτο από τα ΜΜΕ (τους πάλαι ποτέ «νταβατζήδες») που ταϊζει ο Ρουσόπουλος.

    Τους μπουκώνει μέρα νύχτα με ζεστό «Κρατικό» χρήμα: διαφημίσεις ΟΠΑΠ, Υπουργείων, ΟΤΕ, Cosmote, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Ασφαλιστική κλπ. Και όταν ένας μεγαλομέτοχος του ΟΤΕ (η MIG) θέλησε να μάθει με τι κριτήριο μοιράζουν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κονδύλι της διαφήμισης, αναστατώθηκαν.

    Η ΓΣΕΕ δεν έχει διαφημιστικό κονδύλι, βλέπεις! Τι προσδοκούν να κερδίσουν τα ΜΜΕ προβάλοντας τις απόψεις των απεργών;? Ενώ αν τους θάψουν, θα πάρουν το «δωράκι» τους.

    Είναι τυχαίο που ο Τράγκας έριχνε διαρκώς καρφιά προς τα πάνω μέχρι που τον μπούκωσαν με 2+ εκατομμύρια κρατικής διαφήμισης? Συνειδητοποιείς ότι παίρνει 24 ευρώ κρατική επιχορήγηση για κάθε ΦΥΛΛΟ εφημερίδας (Χώρα της Κυριακής) που εκδίδει; (στοιχεία του 2007 που έχουν δημοσιευτεί.)

    Ως δια μαγείας, τα βλέπει όλα αγγελικά πλασμένα και αναρωτιέται με νόημα αν θα πάθουμε τύφο από την απεργία των εργατών στην καθαριότητα.

    Ο δε Κοντομηνάς, τρίβει τα χέρια του: πελάτες ήθελε! Μας στέλνουν συστημένους στην αγκαλιά του. Πρώτα πρέπει να απελπιστούμε, μετά να σκεφτούμε «να κοιτάξουμε τον κώλο μας» και να κάνουμε ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό συμβόλαιο για μη μείνουμε στην ψάθα.

    Ε, όχι, δεν εμπιστεύομαι τους χρυσοκάνθαρους των 8! Προτιμώ να σκέφτομαι, να ψάχνω στοιχεία, να κρίνω μόνη τι ισχύει και τι όχι.

    Διάβασα εδώ
    http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%C4%C5%C7+%26+%E1%F4%FD%F7%E7%EC%E1&a=&id=33492568
    για δύο εργάτες (30 & 39 ετών) που καθάριζαν την τέφρα με το χέρι και τους καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να πάθουν καθολικά εγκαύματα. Και εκείνοι που μπήκαν να τους σώσουν, πάθανε επίσης εγκαύματα (αλλά όχι 100%).

    Θέλεις να μου πεις ότι αυτοί είναι «καλοβολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι» και «ρετιρέ»? Αυτοί είναι οι εγκάθετοι που τα αρπάζουν?
    Εσύ με πόσα λεφτά θα έμπαινες μες στο καμίνι να καθαρίσεις την τέφρα;

    Προσωπικά, δε θα άφηνα τον άντρα μου να κάνει τέτοια δουλειά και να ρισκάρει ότι δε θα ξαναδεί το παιδί του, ούτε με 5 χιλιάρικα το μήνα!

    Αυτοί που εργάζονται στους υποσταθμούς και στα ορυχεία είναι οι καλύτεροι πελάτες των ογκολόγων. Ψάξε να δεις: γνωρίζει κανείς συνταξιούχο εργάτη της ΔΕΗ που να έφτασε τα 75-80? Τους θερίζει ο καρκίνος!

    Δεν στο κόβουν αυτοί το ρεύμα: η Κυβέρνηση στο κόβει για να στραφείς εναντίον τους και προφανώς τα καταφέρνει. Επιλέγει να το κόψει σε σένα αντί των βιομηχάνων, επειδή εσύ θα αγανακτήσεις.

    Τε’σπα’, αν προτιμάς να επαναπαύεσαι στην εύκολη γκρίνια και τις κακιούλες για τη μία ώρα κομμένου ρεύματος (αν δεν αντέχεις τις αντίθετες απόψεις), ευχαρίστως να σταματήσω να σε ενοχλώ. :)

    Αν αποφασίσεις ότι τελικά σε αφορά το τι συμβαίνει στη χώρα γιατί μια μέρα θα το βρεις μπροστά σου, αν θελήσεις να δράσεις ενάντια στην πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού, τότε κατέβα στην απεργία την Τετάρτη. Με όποιο μπλοκ και όποιο σύνθημα προτιμάς, δεν έχει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @esp0ir
    1. Είμαι υπέρ του διαλόγου. Αν ήμουν κατά θα διέγραφα τα σχόλια σου.
    2. Πίστεψε με η δουλειά μου είναι μεγάλο παλούκι επίσης. Δουλεύω το λιγότερο 10 ώρες ημερησίως σε κατάψυξη με -35C και πολλές φορές (τις περισσότερες) δουλεύω δεκατετράωρα και Κυριακές και πληρώνομαι 620 ευρώ το μήνα.
    3. Συζητάμε οπότε δε με ενοχλείς. Χαίρομαι όταν ακούω αντίθετες απόψεις. Πιστεύω σ'αυτό που είπε και ο Ρουσώ: "Μπορεί να διαφωνώ μαζί σου αλλά δε θα σταματήσω ποτέ να υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να λες ελέυθερα αυτά που πιστεύεις". Με λίγα λόγια είσαι πάντα ευπρόσδεκτη στο blog μου.
    4. Αν κάνεις μια βόλτα στα posts που έχω αναρτήσει θα δεις ότι δε διαφωνούμε σε όλα.
    5. Έχει πολύ (μα πάρα πολύ) καιρό που σταμάτησα να ενημερώνομαι από τηλεόραση και εφημερίδες. Προτιμώ το Internet.
    6. Είμαι από Σέρρες. Ένας νομός όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινα. 35% Εδώ είναι τέτοιες οι κλίκες που αν απεργήσεις έχασες τη δουλειά σου με συνοπτικές διαδικασίες και το δίκιο σου δεν το βρίσκεις (πίστεψε με, τα έχω πάθει ουκ ολίγες φορές και έχει καεί η γούνα μου προ πολλού)με ΤΙΠΟΤΑ.
    7. Δεν ψηφίζω γιατί απλούστατα έχασα την εμπιστοσύνη μου σε όλους. Προσωπικά πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πάρει την κατω βόλτα και η κατάσταση δε σώζεται ούτε με θαύμα.
    8. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι άνεργη και ξένη (άρα δε βρίσκει δουλειά για τα επόμενα 3-4 χρόνια). Πες μου σε παρακαλώ. Και να απεργήσω τι μισθό θα πάρω για να ανταπεξέλθω στην καθημερινότητα; Πολλές φορές κάνω δουλειές του ποδαριού για να τα φέρω βόλτα με αποτέλεσμα να μην έχω προσωπική ζωή και να κοιμάμαι το πολύ 4 ώρες το εικοσιτετράωρο.
    9.Ούτε επαναπαύομαι στην εύκολη γκρίνια ούτε στις κακίες. Αυτά που λες κακίες είναι η αγανάκτηση μου. Η απλή λογική μου λέει πολύ απλά ότι δε με παίρνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ έτσι όπως είναι η κατάσταση μου. Και να σου πω και κάτι άλλο; Εγώ πολύ ευχαρίστως να πάω για δουλειά και ας πεθάνω στα 50. Όλοι αυτοί που κάνουν αυτή την κωλοδουλειά (δεν είμαι αναίσθητος, ξέρω ότι είναι χοντρό μανίκι) την κάνουν εν γνώση τους.
    10. Για 'μένα το καλύτερο είναι να σταματήσουμε όλοι να δίνουμε εισφορές στα ταμεία, τα ταμεία να καταργηθούν και να έχουμε ιδιωτικές ασφάλειες (πρόσεξε, όχι ιδιωτικές ως έχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αλλά εταιρίες με κύρος όπως στο εξωτερικό).
    11. Όπως λες ότι είναι εύκολη λύση να νομίζω ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος αλλά δεν είσαι (άρα κάνω λάθος) έτσι και εσύ κάνεις λάθος που κρίνεις έναν άνθρωπο μέσα από ένα post και κατακρίνεις το ήθος του και οτ πνεύμα του.
    Σου ζητώ συγνώμη για τον απότομο τρόπο μου και τα βρισίδια αλλά είμαι κατά της ξύλινης (καθωσπρεπικίστικης) γλώσσας. Προτιμώ τα μπινελίκια γιατί είναι πιο ζωντανός τρόπος έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2. Είσαι η γενιά των 700 ευρώ (μικτά). Δες και αυτό αν σε ενδιαφέρει:
    http://g700.blogspot.com/

    6. Καταλαβαίνω απολύτως το πρόβλημα. Κι εγώ στην επαρχία μένω και κάνω δύο δουλειές (και άλλες 2 ο άντρας μου) και μερικές φορές αργούν να μας πληρώσουν, ή δεν μας πληρώνουν και τρέχουμε. Και ξέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις απεργία = απόλυση + δε βρίσκεις δουλειά επειδή «καταγράφεσαι». Ο σημαντικότερος λόγος που κάνω 2η δουλειά (και διαρκώς ψάχνω για κάτι άλλο) είναι αυτός: να απαλλαγώ από την εξάρτηση του ενός εργοδότη.

    7. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος σου. Από εκεί πηγάζουν όλα τα υπόλοιπα. Αν είχες ψηφίσει κάποιο μικρό κόμμα (εντός ή εκτός βουλής) θα έστελνες το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην Εξουσία. Δε θα σου πω εγώ ποιο, αυτό είναι δική σου επιλογή. Το θέμα είναι ότι η αποχή λύνει τα χέρια του κάθε Καραμανλή. Πιστεύει ότι είμαστε πρόβατα.

    10. Η επιλογή ασφαλιστικού φορέα / συστήματος θα ήταν εφικτή σε μια οικονομία τύπου Αγγλίας. Το θέμα είναι πως η παρούσα κυβέρνηση φέρεται σχιζοφρενικά. Διατηρεί μόνο τα στοιχεία του φιλελευθερισμού που βολεύουν το μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς να μας δίνει τις αντίστοιχες ελευθερίες / προστασίες.
    Π.χ. δεν χτυπάει τα καρτέλ, μας αφήνει εκτεθειμένους στις αποφάσεις των βιομηχάνων για το πόσο θα αυξηθεί η τιμή βασικών αγαθών. Και τυχαία, ανεβάζουν τις τιμές όλοι μαζί, ώστε να μην έχεις επιλογή να αγοράσεις το ανταγωνιστικό φτηνότερο προϊόν. Η ΝΔ εφαρμόζει φιλελευθερισμό «γιαλαντζί».

    Σε κάθε περίπτωση, η λύση των προβλημάτων μας (ως εργατική τάξη) δεν είναι να στρεφόμαστε ο ένας ενάντια στον άλλο. Μόνο με κατανόηση και αλληλεγγύη μπορούμε να προσδοκούμε κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @esp0ir Εγώ προσωπικά έχω σκεφτεί και άλλη μια λύση. Μετανάστευση. Αν δε δω χαϊρι σε 1-2 χρόνια δε θα κάτσω να με φάει το άγχος. Υπάρχουν ακόμα οργανωμένα κράτη. Όπως σου είπα σε προηγούμε νο σχόλιο αν κάτσεις και διαβάσεις μερικά posts του blog μου θα δεις ότι δενδιαφωνούμε σε πολλά. Μάλλον συμφωνούμε παρά διαφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;