Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008

Print this post

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ


Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας ψιλοχαμός στα τηλεοπτικά κανάλια σχετικά με το συμφωνητικό συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Ακούγονται χίλιες δυο απόψεις αλλά ελάχιστες έχουν βάθος. Η μαλακία πάει σύννεφο σ' αυτή τη χώρα. Περισσότερο αυτοί που εκφράζουν απόψεις για όλους και για όλα (και όχι μόνο για το θέμα των ομοφυλοφίλων) βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα για χορτάσουν τη βουλιμία τους για αυτοπροβολή. Αποτέλεσμα αυτού, οι διάφορες μπαρούφες που ακούμε καθημερινά στην τηλεόραση.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο καθένας μπορεί και πρέπει να κάνει ότι θέλει στο κρεββάτι του. Ελεύθερη χώρα είμαστε (υποτίθεται). Το συμφωνητικό συμβίωσης δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συμβόλαιο μεταξύ των ατόμων που επιθυμούν να συμβιώσουν για να είναι κατοχυρωμένοι και νομικά. Δε μιλάμε για μυστήριο γάμου. Τώρα αν κάποιοι θέλουν αυτή τη νομική πράξη να την κάνουν πιο επίσημη και να τη βαφτίσουν "γάμο" δεν πιστεύω ότι έγινε και τίποτα.
Έχουμε περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα να λύσουμε παρά να κολλάμε σε τέτοια θέματα. Στο κάτω - κάτω πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο άσχετα αν συμφωνούμε με τα πιστεύω του καθενός ή όχι.
Ομοφιλόφιλοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν είτε το θέλουμε, είτε όχι. Τώρα κάποιοι που κάνουνε λόγο για υιοθεσίες το θεωρώ λίγο τραβηγμένο από τη στιγμή που ένα straight ζευγάρι περνάει από σαράντα κύμματα για να υιοθετήσει ένα παιδί και η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα στη χώρα μας. Πόσες, ακόμα, δυσκολίες θα αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων για να πετύχει κάτι τέτοιο.
Δεν είμαι υπέρ ή κατά των ομοφιλοφίλων. Απλά πιστεύω ότι μια νομική κάλυψη στο να έχουν από κοινού κάποια πράγματα με κάποιον άλλο δεν είναι κατακριτέο.

buzz it!

6 σχόλια:

 1. Απολυτα σωστες οι παρατηρησεις σου!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπήρχε ένα υβριστικό σχόλιο για κάποιο blogger από έναν ανώνυμο. Στην αρχή του απάντησα καταλλήλως αλλά μετά αποφάσισα να σβήσω τα σχόλια σύμφωνα με την τακτική του παρόντος blog την οποία μπορείτε να τη δείτε στο προφίλ μου.
  Είπαμε: Δε βρίζουμε ανωνύμως χωρίς λόγο κάποιους μόνο και μόνο για να τους θίξουμε. ΓΚΕΓΚΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δυστυχώς στη χώρα μς ακόμα κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας σε πολλά πραγματα. επίσης νομίζουμε πως αν κάτι δεν το κοιτάμε δεν υπάρχει. συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. μέτρον άριστον όμως. αρχίζουμε και αγγίζουμε υπερβολές όπως γίνεται συνήθως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έχεις δίκιο. Αυτά δεν είναι σημαντικά θέματα για να γίνεται ντόρος... Αν θυμάσαι ο Ανδρέας το πρώτο μέτρο που πήρε ήταν η κατάργηση της μαθητικής ποδιάς, λες και η χώρα δεν είχε σημαντικότερα προβλήματα. Τώρα οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή μας από αυτά που καίνε, ανάγεται από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης σε μείζον θέμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. www.arelis.gr
  περιεχει ερωτονομικον
  για τους ομοφοβικους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είναι κάτι πέρα από το φυσιολογικό προφίλ των κοινωνιών!!! αν κάποιος πιστεύει οτι έχω λάθος άποψη τότε να αναλογιστεί το εξής: Τότε αν η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το φυσιολογικό, γιατί να μην είναι κάτι το φυσιολογικό και η παιδεραστία(και αυτή την κατηγορική είναι στις σεξουαλικές προτιμήσεις); Στην Ολλανδία υπάρχει εδώ και χρόνια κόμμα παιδεραστών που κατεβαίνει στις εκλογές κάθε χρόνο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;