Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Print this post

ΟΤΑΝ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Πριν από μερικές μέρες ένας συνάδελφος (καινούριος στην εταιρία) από την κατάψυξη όταν σχόλασε βρήκε ένα σημείωμα στο αυτοκίνητο του που έλεγε: "Παρακαλώ επικοινωνείστε με την εταιρεία" και είχε ένα τηλεφωνικό νούμερο. Πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος και από την άλλη μεριά της γραμμής ήταν ο υπεύθυνος ανθρωπίνων πόρων της εταιρίας που δουλεύουμε. Ένα κωλόπαιδο 29 χρονών που νομίζει ότι επειδή σπούδασε στην Αγγλία και έχει 4x4 BMW ότι έχει πιάσει τον παπά από τ' αρχίδια (συγνώμη για το υβραιολόγιο μου αλλά τα έχω πάρει πραγματικά, θα δείτε στη συνέχεια τι εννοώ).
Το λοιπόν ο συνάδελφος που βρήκε το ραβασάκι έχει ένα αυτοκίνητο που έχει τα χάλια του. Αυτό ενόχλησε τον υπεύθυνο των ανθρωπίνων πόρων ο οποίος είπε στον κάτοχο του αυτοκινήτου ότι λίγο έλειψε να πάρει τηλέφωνο την ασφάλεια γιατί νόμιζε ότι το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο (τώρα από που έβγαλε αυτό το συμπέρασμα ο κόπανος θα σας γελάσω). Μετά έσκασε και η αληθινή βόμβα. Το αυτοκίνητο αυτό δεν συμβαδίζει με το κύρος της εταιρείας και προσβάλει την αισθητική της. ΜΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΥΝΑΝΑΣ!!! Για να μην τα πολυλογώ το παιδί την άλλη μέρα ήρθε στη δουλειά με μηχανάκι και δεν έχει δίπλωμα. Αυτό είναι φυσικό γιατί σαν νέος που είναι ψάρωσε, και προφανώς για να δουλεύει κάποιος στους -35 C πρέπει να έχει μεγάλα ζόρια, οπότε ο συνάδελφος προτίμησε να μην αντιδράσει, να μην πει τίποτα για να μη χάσει τη δουλειά του.
Με ποιο δικαίωμα ρε παπάρα προσβάλεις έτσι κάποιον άλλο; Με τι λεφτά να αγοράσει ο άνθρωπος άλλο αυτοκίνητο όταν οι μισθοί μας είναι πιο κάτω και από τον κατώτερο μισθό; Όταν το δικό σου μηνιάτικο είναι αυξημένο από τις περικοπές που τρώμε στους μισθούς μας πουλάς και μούρη ρε γαμήδι; Αλλά έτσι είναι... Το γλείψιμο δεν έχει όριο αρκεί να γίνεσαι αρεστός στους προϊσταμένους σου. Θίχτηκε η κωλοεταιρεία από τη σακαράκα του κακομοίρη. Άι στο διάολο ρε μπαστάρδια! Άι σιχτίρ!
Το συμβάν είναι πέρα για πέρα αληθινό και έγινε προχτές. Απλά μερικοί που το παίζουν δουλευταράδες ενώ το ξύνουν όλη μέρα ασχολούνται με τους άλλους αντί να κοιτάζουν τον εαυτό τους.

buzz it!

13 σχόλια:

  1. Αυτή η ανωτερότητα που αισθάνονται μερικοί ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ απέναντι σε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ μόνο και μόνο γιατι ο ένας εργάζεται στα γραφεία και οι άλλοι στις αποθήκες, ή επειδή έχουν υψηλότερο μισθό, είναι το θέμα που θα σχολιάσω αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συναδελφος σου πρεπει να του πει οτι επιτηδες ερχεται με την σακαρακα στη δουλεια και οχι με την Πορσε (που την κρυβει στι υπογειο γκαραζ του σπιτιου του) γιατι τριγυρνουν κατι κωλοπαιδα με κατσαβιδια και γδερνουν τα καλα αυτοκινητα.

    Για να γινει περισοοτερο πιστευτος θα μπορουσε προηγουμενως καποιο κωλοπαιδο να περιποιηθει την μπεμβε του γλυφτη... ολως τυχαιως... βεβαιως βεβαιως.

    Γενικως, αυτα τα σκουληκια που μεταφερουν τα κομπλεξ τους εκ του ασφαλους στους αναγκεμενους, θα πρεπει να τα λειωνουμε χωρις ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @οι άθλιοι Γιάννη περιμένω με αγωνία να διαβάσω το αυριανό post σου.
    @ανώνυμος Εγώ φίλε μου είπα στο συνάδελφο μου το εξής απλό: "Πες το μαλάκα να σου δώσει τη Μπέμπα του για να μην έχει πρόβλημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κλασσικός ακουσμένος μαλάκας..
    (και δυστυχώς αυξάνονται αυτοί)

    εμένα μου την λένε μονίμως και συνέχεια για το ντύσιμο γιατί είμαι ότι να ναι και αυτοί είναι κουστούμια γραβάτες κλπ. (το πως την παλεύουν ποτέ δεν το κατάλαβα)
    αλλά ακόμη δεν τους παίρνει να με στείλουν :)

    Δεν ξέρω τι θα του έκανα αλλά για αρχή θα του γαμούσα ό,τι account έχει και δεν έχει, τηλεφ. συνδέσεις, DSL και όλα τα σχετικά και μετά θα αυτοσχεδίαζα
    (μια μικρή εκτόνωση για αρχή δηλαδή)
    Ή μήπως καμιά χρέωση στο κινητό του 10,000 ευρώ πχ σε κλήσεις στα νησιά του Πάσχα να φρικάρει;
    Όρεξη να υπάρχει.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @fusmoker Αυτό το σκέφτηκα και εγώ ακι λέω να κάνω μια πρόταση στον παθόντα για να πάρει ένα μάθημα το καθήκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να υποθέσω ότι δεν έχετε σωματείο, εε;

    Τε'σπα', πέρα από τα σχόλια των προηγούμενων, υπάρχει και μια ακόμη τακτική:
    Απαντάς "ΟΚ!" για να μη σε πρήζει (κακώς, κάκιστα, κλπ) και την άλλη μέρα έρχεσαι με το ίδιο αμάξι. Με ένα κασετοφωνάκι στην τσέπη (ή έστω το record στο κινητό έτοιμο). Και όταν του κάνει την ίδια ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΠΑΡΑΛΟΓΗ παρατήρηση, την καταγράφει για πιθανή μελλοντική χρήση (επιθεώρηση εργασίας).

    Ξέρω, παράνομη και η καταγραφή. Αλλά δεν μπορεί να τον απολύσει με αυτό το λόγο ούτε και η εταιρία (που υποψιάζομαι ότι είναι μεγάλη και ξένη) διακινδυνεύει να κυκλοφορήσει τέτοιο πράγμα προς τα έξω (τώρα που διαφημίζεται και θέλει να το παίξει "φίλη" του κόσμου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτο ειναι φαινομενο της κοινωνιας μας ,η το αντιμετωπίζεις η το αφήνεις αν τον αφήσει θα πάρει θάρρος για να κάνει τα ιδια και χειρότερα και σε άλλους ,δουλεύω 10 χρόνια σε περιβάλλον πολυεθνικής με απόφοιτους κολλεγίων και άλλων παπαροσχολών εξωτερικού ,τους έχω κόψει το θάρρος και όλα πάνε καλά ,γιατί συν της αλλοις ειναι και φοβιτσιάρηδες ,η ανεπάρκεια τους καλύπτεται από την οχι έμφυτη νοημοσύνη τους αλλά απο την πλαστική νοημοσύνη που τους χάρισαν οι πληρωμένες απο τον μπαμπά ,όπως όλοι οι γόνοι των πολιτικών η πλουσίων αυτης της χώρας .Μην μασάτε φτύστε τους και θα πουν ότι ψυχαλίζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dwse mou to tilefwno tou papara. Yparxoun lyseis. Paratiritirio ergasias kai synigoros tou politi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @esp0ir Όντως σωματείο δεν υπάρχει. Στην επαρχία σπανίζουν αυτά τα πράγματα δυστυχώς. Την ίδια σκέψη που έκανες (για το κασσετοφωνάκι) την έκανα και εγώ και το πρότεινα στο συνάδελφο μου. Τώρα το τι θα πράξει το ξέρει μόνο αυτός. Μακάρι να το κάνει.
    @ανώνυμος Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου. Κάποιοι νομίζουν επειδή ανήκουν στην κατηγορία: "ΕΧΟΝΤΕΣ" μπορούν να αλωνίζουν οπουδήποτε αλλά αν βρθούν μπροστά σε μια δυσκολία την οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί το χρήμα του μπαμπά τότε πελαγώνουν.
    @dimitris Συνονόματε μακάρι να ήξερα το τηλέφωνο του παπάρα. Θα τον παραπέμψω και εκεί αλλάείναι πολύ ήσυχο το συγκεκριμμένο άτομο και φοβάται μη χάσει τη δουλειά του γιατί είναι καινούριος. Την τελευταία λέξη την έχει αυτός και όχι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
    Β.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ξέρω balabala αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Νομίζεις ότι δεν ψάχνω; Χάλια η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. να παει να γαμηθει ο μαλακας και ολοι οι μαλακες που εχουν καβαλησει το καλαμι και που εκμεταλευονται την αναγκη των ανθρωπων για ενα κομματι ψωμι. γαμω την κοινωνια μου και τον προισταμενο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος ...και όμως υπάρχουν πολλοί σαν κι αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;