Τρίτη, 22 Απριλίου 2008

Print this post

ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ...

Και που λες φιλαράκι πάλι καλά που ήρθε το Πάσχα και πήραμε το δώρο. Όχι ότι ξελασπώσαμε, απλά πληρώσαμε τους λογαριασμούς πιο εύκολα και καταφέραμε να αγοράσουμε και πέντε πακέτα τσιγάρα για να φουμάρουμε αντί να στρίβουμε καπνό μέρες που 'ναι.
Μέχρι την περασμένη εβδομάδα τα μεγάλα κεφάλια του τόπου έκοβαν βασιλόπιτες. Από 'δω και πέρα μέχρι τον Αύγουστο θα τσουγκρίζουνε αυγά και θα τρώνε τσουρέκια. Ναι σου λέω... θα μας τα κάνουνε τσουρέκια. Θα βαρεθούμε να βλέπουμε φιέστες στην τηλεόραση. Όλοι οι άρχοντες θα κάνουν επισκέψεις σε νοσοκομεία, γηροκομεία, και σε άλλα ιδρύματα και θα δείξουνε το κοινωνικό τους πρόσωπο στο γυαλί.
Οι περισσότεροι αντί να σουβλίσουμε αρνάκι ή κατσικάκι το πολύ - πολύ να σουβλίσουμε κανένα κοτοπουλάκι για να μη σου πω ότι θα τη βγάλουμε με σουβλάκι. Το κοτοπουλάκι που σου έλεγα; Ναι αυτό που θα σουβλίσουμε... Περίμενε να μας κάνει μερικά αυγουλάκια για να τα βάψουμε όπως απαιτεί το έθιμο και μετά θα το στείλουμε στη σούβλα... Όχι κόκκινα όμως, αλλά μαύρα. Όπως το χάλι μας. Από το τίποτα καλό είναι και αυτό θα μου πεις. Δεν αντιλέγω. Άντε να γίνει και κανένα τραπέζι στους άστεγους. Αυτούς μόνο Πάσχα και Χριστούγεννα τους θυμούνται.
Τέτοιες μέρες που υποτίθεται ότι είναι άγιες και μέρες κατάνυξης καλούμαστε να επιδοθούμε σε ένα όργιο υπερκαταναλωτισμού. Δες ρε φίλε τηλεόραση και θα καταλάβεις τι σου λέω. Οι διαφημίσεις είναι στα φόρτε τους. Πασχαλιάτικη προσφορά εδώ, μόνο τις μέρες του Πάσχα εκεί και πάει λέγοντας.
Μερικές φορές θα ήθελα να μπορώ να τρέχω σαν τον Φόρεστ Γκαμπ για να γλιτώσω απ' όλα αυτά.
Άντε καλή ανάσταση.

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;