Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Print this post

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΟΝ

ZΗΤΕΙΤΑΙ ΜΕΣΟΝ. Αυτό το post είναι αγγελία. Ναι ζητείται μέσον ή όπως αλλιώς λέγεται. Βύσμα, δόντι, μεσάζων, πλάτες, μπάρμπας. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον γνήσιο ελληνικό τρόπο για εύρεση εργασίας. Με το σταυρό στο χέρι δεν πάει κανείς μπροστά στην Ελλάδα.
Το μέσον ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα για όλα τα θέματα. Από τα πιο ασήμαντα μέχρι τα πιο σοβαρά. Από το να σβήσεις μια κλήση της τροχαίας μέχρι την επιδότηση χρημάτων και το βόλεμα στο δημόσιο.
Έχεις μέσον; Τότε σχεδόν όλα σου πάνε πρίμα. Έχεις λύσει τα προβλήματα σου κατά 80%. Δεν έχεις μέσον; ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΙΣΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ.
Πόσοι ανάξιοι και ανίκανοι έχουν βολευτεί στο δημόσιο και τα ξύνουν σε καθημερινή βάση; Χιλιάδες. Γιατί; Απλά είχαν βύσμα. Τίποτα παραπάνω. Μπροστά στο βύσμα δε φτουράνε πτυχία και πλούσια βιογραφικά. Το μόνο που μένει είναι να θεσπιστεί και μια μέρα ως "Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΥΣΜΑΤΟΣ" και να τη γιορτάζουνε χιλιάδες έλληνες.
Πόσες εικονικές προκυρήξεις έχουνε βγει από τον Α.Σ.Ε.Π. για να βολευτούνε με μέσον κάποιοι τυχεροί;
Μέσον και αξιοκρατία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι. Δε συναντιούνται ποτέ και πουθενά. Πάντα νικητής βγαίνει το μέσον και ηττημένη η αξιοκρατία σε μια μάχη.
Ζητείται μέσον λοιπόν μπας και δούμε όχι άσπρη αλλά μια γκρίζα μέρα (δεν αντέχω άλλη μαυρίλα, όχι άλλο κάρβουνο!). Όποιος έχει να προτείνει κάτι ας στείλει email ή ας αφήσει σχόλιο.

buzz it!

19 σχόλια:

  1. To ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, και το ίντερνετ νωρίτερα!...
    Οι φοβικοί αρχομανείς για να καθυστερήσουν την ολική κατάρρευσή τους και να αποσπάσουν την προσοχή μας από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και τη δοκιμασμένη ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, μας ενοχοποιούν συλλογικά για την ανικανότητά τους και τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα και πουλάνε πολυτελείς "εναλλακτικές" ολιγόχρονες μπλόφες: βι-αι-οκαύσιμα, τοξικά πάνελ, πανάκριβες ανεμογεννήτριες, "ακίνδυνα" ραδιενεργά κλπ.
    Όσοι φίλοι θέλετε, από τους εκατοντάδες που είδατε το βιντεάκι για την κατάρρευση των φοβικών Μάγια (λόγω ξηρασιών μετά από ΨΥΞΗ των ωκεανών και λιγότερες βροχές, όπως ακριβώς συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ), και τις σημερινές προοπτικές, η διεύθυνσή του για να το διαδώσετε είναι:
    http://www.youtube.com/watch?v=dXSHtsOztRk
    http://aftarkia.wordpress.com
    Το μέλλον μας εξαρτάται κυρίως από μας κι όχι από τα σκιάχτρα!
    Είμαστε ευγνώμονες στους ιστοχώρους που φιλοξενούν παρόμοιες φιλειρηνικές προτάσεις, τις οποίες τα ιερατεία και τα ΜΜΕ τους αποσιωπούν εγκληματικά, αν και όχι αιώνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ:ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ!ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΒΛΕΠΕ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΝΟ, ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ,ΘΑ ΚΑΝΩ ! Α.Δ.Ε.Δ.Υ.= ΑΡΧΙΔΙ.ΔΕΝ.ΕΧΕΙΣ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΕΣ ΤΟΥΣ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ntebis Ουδέν
    @ανώνυμος Θίγεις μεγάλο θέμα
    @vasilis Καλά λες, το ξύσιμο δεν κάνει διακρίσεις
    @σκόρπιες σκέψεις Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από αυτό που αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το «σύστημα» εργασίας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε
    1) Να παρακαλάς για το δικαίωμά σου στην εργασία
    2) να υποχρεώνεσαι στον κάθε πούστη για να βρεις μια δουλειά
    3) οι απολαβές σου να είναι τόσες ώστε να μην πεθάνεις και τίποτα παραπάνω
    4) να μαραζώνεις βλέποντας άχρηστους γλύφτες και τεμπέληδες να «προοδεύουν» σε σχέση με σένα που όσο δεν εντάσσεσαι στο σύστημα μένεις στάσιμος

    Όλα τα παραπάνω στοχεύουν σ’ ένα και μόνο πράγμα. Να μας στερούν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό ώστε να μας ελέγχουν. Να είμαστε υποχείριά τους. Να μας εκβιάζουν κάθε φορά παραμονές εκλογών τάζοντάς μας μια θέση εργασίας, μια ελπίδα για κάτι καλύτερο.

    Κι εμείς πιστά και υπάκουα ζωάκια κάθε φορά να ξαναβγάζουμε στις εκλογές τους ίδιους ανθρώπους.

    Αγαπητέ hackaday είμαι ένας από τους «βολεμένους» στο δημόσιο. Παίρνω 980 ευρώ το μήνα. Πιστεύεις ότι «βολεύτηκα»; Δεν θα διαφωνήσω ότι οι αποδοχές μου είναι πιο σίγουρες και περισσότερες από τις αποδοχές της γενιάς των 700 ευρώ.

    Μπαίνοντας στο δημόσιο δεν αγωνιώ πλέον για το «μέλλον» γιατί κατάλαβα ότι δεν έχω μέλλον. Αγωνιώ για την κάθε μέρα. Με 860 ευρώ βασικό μισθό ξέρω ότι θα παίρνω κάθε χρόνο 3 ευρώ αύξηση το χρόνο και 30 ευρώ αύξηση κάθε 2 χρόνια που αλλάζω μισθολογική κλίμακα. Στα 65 μου θα παίρνω 1300 με 1500 ευρώ το μήνα.
    Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Ξέρω από τώρα ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.
    Να μην φοβάμαι να κεράσω ένα φίλο,
    να μην δουλεύω δεύτερη δουλειά για να τσοντάρω στο εισόδημα,
    να μπορώ κι εγώ να πάω στην άδειά μου 10 μέρες διακοπές

    Το πρόβλημα πιστεύω είναι πιο σοβαρό από τους «βολεμένους» και τους «μη βολεμένους», γιατί ακόμα και αυτοί που βολευτήκαν σε μια θεσούλα υπόγραψαν ένα δια βίου συμβόλαιο για τον ενταφιασμό τους σ’ ένα σύστημα που θα τους κρατά για πάντα ένα σκαλί κάτω από το όριο της αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε grbase αυτό το post πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι μομφή προς το πρόσωπο σου ή οποιονδήποτε άλλο. Πρέπει να παραδεχτείς όμως ότι η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων το ξύνουν και με τα δυο χέρια και πολλοί απ' αυτούς είναι ανίκανοι για τις θέσεις που έχουν καταλάβει.
    Να σου πω και για 'μένα τώρα. Δούλεύω συμβασιούχος σε ιδιωτική εταιρία. Πιο συγκεκριμμένα δουλεύω μέσα σε κατάψυξη στους -30C και στους -35C. Ο μισθός μου είναι 640 με 660 ευρώ. Μόνο από το Μάρτη μέχρι τον Αύγουστο μας δίνουν 100 ευρώ παραπάνω ως επίδομα ψύχους θαρρείς τους άλλους μήνες δε δουλεύουμε στην κατάψυξη. Το μέλλον μου αβέβαιο εφόσον δεν γνωρίζω αν του χρόνου θα δουλεύω εκεί. Τα πάντα είναι ρευστά. Τις τριετίες τις μετράνε σύμφωνα με τα ένσημα που έχεις κολλημένα στην εταιρία και όχι στον ασφαλιστικό φορέα όπως λέει ο νόμος. Άρα αύξηση και αλλαγή μισθολογικής κλίμακας κάθε έξι χρόνια (είπαμε εποχιακός, μέχρι να συμπληρώσω τριετία ... ζήσε Μάη μου...). Είσαι ασφαλισμένος στο δημόσιο. Μεγάλη αβάντα. Εγώ είμαι στο Ι.Κ.Α. Μεγάλο μπουρδέλο. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τι εστί Ι.Κ.Α. Αν όχι πες μου να σου εξηγήσω.
    Εγώ παίρνω άδεια όταν μου πούνε τα αφεντικά. Αν αιτηθώ όποτε θέλω εγώ τότε του χρόνου πολύ πιθανόν να μη δουλεύω εκεί γιατί θα είμαι σταμπαρισμένος. Προσωπική ζωή δεν έχω γιατί μας ξεσκίζουν στις υπερωρίες και μας βάζουν να δουλεύουμε και Κυριακές χωρίς να μας ρωτάνε αν μπορούμε ή όχι. Αν τολμήσουμε να πούμε κάτι μας λένε: "εδώ δεν είναι δημόσιο".
    Δεν ξέρω τι ακριβώς δουλειά κάνεις αλλά μπορεί να πάρεις και προαγωγή ή μετάταξη. Εγώ όχι. Τα χρήματα που αναφέρεις ότι παίρνεις και θα πάρεις για τους περισσότερους είναι όνειρο θερινής νυκτός. Εγώ για να τα βγάλω αυτά τα χρήματα και γενικώς για να τα βγάλω πέρα κάνω δυο και τρεις δουλειές. Κακά τα ψέματα το κράτος προσέχει πολύπερισσότερο τους δημόσιους υπαλλήλους από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.
    Και κάτι ακόμα. Η ζωή σου δεν πρέπει να έχει ως επίκεντρο τη δουλειά για να μην φαντάζει βαρετό και μονότονο το μέλλον σου. Η δουλειά πρέπει να είναι το μέσο για την επιβίωση και στο να κάνουμε άλλα πράγματα και όχι ο σκοπός της ζωής. Να δουλεύουμε για να ζούμε και όχιο να ζούμε για να δουλεύουμε. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @hackaday

    Σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα θιγμένος από το post σου ή το θεώρησα μομφή προς έμενα. Ξέρω ότι στο δημόσιο τα πράγματα είναι στην πλειοψηφία τους όπως τα περιγράφεις αλλά … ήθελα να πω ότι αυτό που περιγράφεις σαν «βόλεμα» εγώ το λέω «συμβόλαιο με την δια βίου μιζέρια».

    Ξέρω ότι 650 ευρώ είναι τα 2/3 των 980 ευρω και αφού παραπονιέμαι ότι τα 980 δεν φτάνουν δε το συζητώ περαιτέρω. Εξάλλου πριν το 2005 στην ίδια εργασία έπαιρνα 520 ευρώ στο χέρι και μετά την επιστροφή από την εφορία έφτανα τα 620 γιατί ήμουν με σύμβαση έργου και δεν είχα ούτε δώρα ούτε άδεια, συνεπώς έχω γνώση επί του αντικειμένου.

    Όσο για το ΙΚΑ διάβασε εδώ.

    Που μας έχουν καταντήσει φίλε hackaday; Να είμαστε πάντα στο πάτο και όταν φτάσουμε στο όρια της αξιοπρέπειας να κάνουμε χαρά.

    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εκνευρίστηκα όταν διάβασα ότι μια φωτογραφία της Κάρλας Μρούνι ( αυτής του Σαρκοζί) πουλήθηκε σε συλλέκτη για 95.000 δολάρια … ήτοι 63.000 ευρώ …τουτέστιν 8 χρόνια δική σου εργασίας και 5 χρόνια δικής μου … αφήνοντας στην άκρη τον κόσμο που πεθαίνει από ασιτία.
    63 χιλιάρικα ευρώπουλα για μια φωτογραφία της μοντέλας συζύγου του Γάλλου πρωθυπουργού … όταν ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα.

    Βρήκα ένα πίνακα του Νταλί κοψοχρονιά ….200 χιλιαρικάκια … τι λές; Τον αγοράζουμε; Έτσι για …επένδυση … μεταξύ μας έχω 200 ευρώπουλα στην άκρη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. grbase πάλι είσαι πιο πλούσιος από 'μένα. Εγώ έχω 80 ευρώ στην άκρη. ΒΟΛΕΜΕΝΕ... χαχαχαχαχα!!! (αυτό ήταν black houmor)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. aaaaaaaaaaa ego exo 30 mporo na simetexo (asteio)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ntebis Όσοι πιστοί προσέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ hackaday

    Έχεις προσωπικό μήνυμα στον "ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟ".
    Τη πρόσκληση για αναδημοσίευση και παρακολούθηση του θέματος μέχρι το τέλος την απευθύνω και προς εσένα.
    Ας βάλουμε το λιθαράκι μας όσο μπορούμε να ξεμαγαρίσει τούτος ο τόπος.

    GrBase

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου HACHADEY ότι το μέσον βασιλεύει στην Ελλάδα...το βιώνω καθημερινά και αισθάνομαι καμιά φορά ηλίθια που πορεύομαι "με τον σταυρό στο χέρι"!
    Δεν μπορώ να αλλάξω τη νοοτροπία του Νεοέλληνα αλλά δεν μπορώ να αλλάξω και την δική μου ...οπότε συνεχίζω να αγωνίζομαι με τις δυνατότητες και τα προσόντα μου!
    Έχε αισιοδοξία και μην "ζηλέυεις" τίποτα από την μούχλα των βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων! Απλά φυτοζωούν ... ξεχασμένοι μέσα στα θλιβερά γραφεία τους !
    Με πιάνει απελπισία όταν μπαίνω σε δημόσια υπηρεσία! Πνέει ενας αέρας μιζέριας και πλήρους αποχαύνωσης !
    Τίποτα το νέο,το ελπιδοφόρο,το λαμπερό...μια μάζα από ανθρωπάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος Αυτή την ανάρτηση την έγραψα ενάμισι χρονο πριν και παραμένει επίκαιρη. Δυστυχώς πάντα το περιεχόμενο αυτής θα είναι επίκαιρο. Ακόμα και για 'μένα εφόσον είμαι και πάλι άνεργος. Πολύ σηστή η τοποθέτηση σου για τις δημόσιες υπηρεσίες. Δεν έχω κάτι να προσθέσω. Απλά συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ ΗACKADAY μια που απάντησες το συνεχίζω ... ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα για να βρείς μια σοβαρή δουλειά με κάποια προοπτική χρειάζονται οι συστάσεις! Δυστιχώς κι εκεί η επιλογή προσωπικού βασίζεται στις πελατειακές σχέσεις και στον "γνωστό του γνωστού".
    Για κάποιο μυστήριο λόγο οι περισσότεροι εργαζόμενοι ,σε μια επιχείρηση, έχουν κάποιον κοινό συνδετικό κρίκο με την εργοδοσία!
    Σου παραθέτω την προσωπική μου εμπειρία ... λοιπόν η πρώτη ερώτηση όταν πηγαίνω σε μια νέα δουλειά είναι ποιόν γνωρίζω και από πού προέκυψα ! Όταν τους απαντώ ότι απλά έστειλα ένα βιογραφικό και απάντησα στην αγγελία πέφτουν από τα σύννεφα!
    Βέβαια στη συνέχεια διαπιστώνω ότι οι "συστημένοι" χαίρουν καλύτερης μεταχείρησης...δηλαδή σε περίοδο κρίσης της εταιρείας θα πληρωθούν πρώτοι , αποφασίζουν πότε θα πάρουν άδεια και θα την πληρωθούν οπωσδήποτε , δέχονται τα εύσημα από το διευθυντή για ό,τι κι αν κάνουν και γενικά καθιστούν τον εαυτο τους απαραίτητο για την επιχείρηση κι ας μην κάνουν τίποτα το ουσιαστικό!
    Αντιθέτως οι "μή συστημένοι" τραβάνε Γολγοθά...είναι κάτω από μικροσκόπιο σε μόνιμη βάση και φυσικά για ό,τι γίνει στραβά το φταίξιμο είναι δικό τους! Μια καλή δικαιολογία για να τους "στείλουν" μια ώρα γρηγορότερα!
    Σκέψου ότι σε εταιρεία τεχνική ερχόταν καθημερινά πολλά βιογραφικά με e-mail(και κατ'επανάληψη τα ίδια) τα οποία τύχαινε να τα δώ και ήταν πλουσιότατα και ακριβώς αυτό που έψαχναν αλλά...ποτέ δεν τους καλούσαν για συνέντευξη! Είχαν ήδη δικούς τους γνωστούς...τον ανηψιό,τον γείτονα ,τον φίλο,τον κάθε άσχετο που μεχρι να πάρει μπρός...μας είχαν σπάσει τα νεύρα αλλά κανένα πρόβλημα! Πληρωνόταν κανονικά και μάλιστα μας έκαναν και τους έξυπνους...με το δικό μας κόπο! Υπήρξε και περίπτωση που πήραν και προαγωγή χωρίς να έχουν την παραμικρή προυπηρεσία! "Θα μάθουν..." έλεγαν οι ανώτεροι μας! Εμείς έπρεπε από την πρώτη κιόλας μέρα να ξέρουμε ακόμη και τα κατατόπια του γραφείου! Δεν έπρεπε να κάνουμε ερωτήσεις ... έπρεπε να ξέρουμε τα πάντα! Και φυσικά κατευθείαν στα βαθειά..καμιά περίοδος χάριτος για προσαρμογή ή εκπαίδευσης !

    Η μεγαλύτερη γελοιότητα είναι όταν ο διακανονισμός ακόμη και του μισθού γίνεται από το "μέσον"... δηλαδή ο προστατευόμενος να είναι σίγουρος από όλες τις απόψεις και να πάρει και κάτι παραπάνω!

    Στα γράφω για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος...είναι και πολλοί άλλοι που δεν έχουν μέσον αλλά συνεχίζουν !

    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ...όπως σε όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος Όλα αυτά που λες τα έχω ζήσει σε μια εταιρία που είμουν συμβασιούχος και για 5 χρόνια δούλευα κάποιους μήνες και κάποιους άλλους είμουν στο ταμείο ανεργίας. Αυτό το πράγμα γινόταν κάθε χρόνο. Όταν δούλευα βίωνα όλα αυτά που αναφέρεις. Μέχρι που χρειάστηκε να φύγω για οικογενειακούς λόγους στο εξωτερικό για 1 εβδομάδα και ερήμην μου αποφάσισαν να με απολύσοπυν με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο. Σου δίνω το link αν θέλεις να διαβάσεις.
    http://hackaday-thema.blogspot.com/2009/08/blog-spot_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διάβασα το link (στα θέματα του Αυγούστου ...ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΑ ΑΝΕΡΓΟΣ...).
    Λυπάμαι ειλικρινά για την άδικη απόλυση σου και για τις ηλιθιότητες που σου έλεγαν για να διακαιολογήσουν την απόφαση τους. Δεν εκπλήσσομαι πια για τίποτα...ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα δεν αναγνωρίζουν την ευσυνειδησία σαν προτέρημα και σαν μια βασική προυπόθεση για να κατοχυρώσεις την θέση εργασίας! Στον δημόσιο τομέα αδιαφορούν πλήρως αλλά αυτό είναι γνωστό !
    Ξαφνικά -εκεί που δεν το περιμένεις , σε ανύποπτο χρόνο - σου έρχεται το χαρμόσυνο μήνυμα της απόλυσης...για λόγους χ,ψ,ω. Σε πολλούς έφτασαν ανάλογες "καμπανιές" με ένα απλό sms κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ή γενικά κάποιας άδειας!
    Μια φορά έναν συνάδελφο τον διώξανε με την φοβερή δικαιολογία (άκουσον-άκουσον) ότι ήταν γκαντέμης...και έφερνε γρουσουζιά στην (ήδη προβληματική ) επιχείρηση! Βέβαια σε αυτόν δεν το αποκάλυψαν, βρήκαν μιά άλλη φτηνή διακαιολογία...αλλά οι υπόλοιποι το γνωρίζαν!

    Καλή δύναμη κα πάλι καλή τύχη φίλε HACKADAY !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμος Για τις απολύσεις μέσω sms κάτι έχω ακούσει και 'γω στο κοντινό παρελθόν. Σαφέστατα η δική μου περίπτωση δεν είναι μοναδική αλλά μία από τις πολλές χιλιάδες όπου η απόλυση δικαιολογείται με βλακώδη επιχειρήματα από πλευράς εργοδοσίας νομίζοντας η τελευταία ότι οι υπάλληλοι είναι εντελώς αδαείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;