Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Print this post

ΘΟΥ - ΒΟΥ: ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ STARS

Χθες είδα στις ειδήσεις (τυχαία γιατί δεν πολυβλέπω τηλεόραση) ότι βραβεύτηκαν κάποιοι έλληνες για τη συνολική προσφορά τους. Μέσα σ' αυτούς ήταν και ο αγαπημένος μου κωμικός Θανάσης Βέγγος. Ο μεγαλύτερος που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους κωμικούς του κόσμου κατά την ταπεινή μου άποψη. Με λίγα λόγια ένας καταπληκτικός ηθοποιός και ένας καταπληκτικός άνθρωπος (δυστυχώς δεν τον γνώρισα αλλά αυτό μου βγάζει) γιατί εκτός από κωμικούς ρόλους έχει παίξει και δραματικούς και Αριστοφάνη.
Ο άνθρωπος αυτός ότι έχει να πει το λέει μέσα από τις ταινίες του και πολύ σπάνια κάνει δηλώσεις στη μικρή οθόνη. Η σεμνότητα του φαίνεται. Δεν πρόκειται να πλέξω το εγκώμιο αυτού του ανθρώπου γιατί δεν το έχει ανάγκη. Απλά να πω ότι έτσι είναι οι πραγματικοί stars και όχι όπως οι υποτιθέμενοι σημερινοί που κάθε τρεις και λίγο διαλαλούν ότι πάνε στις Η.Π.Α. για διεθνή καριέρα μήπως και ανεβάσουνε τις μετοχές τους.
Ποτέ δε βαριέμαι να βλέπω τις ταινίες του. Ξεχνιέμαι! Κάθε του ταινία είναι μια όαση όπου μου φεύγει το άγχος της καθημερινότητας. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που τον είδα από κοντά σε μια επιθεώρηση πριν από πολλά χρόνια.
Ατάκες του έχουνε μείνει και τις χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως: "Ξέρεις από βέσπα" και"Καλοί μου άνθρωποι". Ποιος δεν έχει δει τo "Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση", τις ταινίες ΘΟΥ ΒΟΥ και τόσες άλλες. Πραγματικά είναι από τους λίγους που έχουμε στην Ελλάδα με τόσο πηγαίο ταλέντο.
Ότι και να πει κανείς για το Θανάση Βέγγο, τον δικό μας και καλό μας άνθρωπο, θα είναι λίγο. Θα ήθελα να κλείσω με τους στίχους ενός παλιού γνωστού τραγουδιού. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι του Γιώργου Ζαμπέτα.

Που 'σαι Θανάση,
που 'σαι Θανάση,
ήθελα να σ' αντάμωνα...
Που 'σαι Θανάση,
που 'σαι Θανάση,
ήθελα να σ' αντάμωνα
η γρουσουζιά να σπάσει.

buzz it!

13 σχόλια:

  1. Δεν είναι μόνο δική σου γνώμη
    Είναι πολλών.
    Ο Βέγγος είναι κορυφαίος και αξίζει να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΤΕΡΡΑς ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΝ.
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΑ ΥΤΟΣ ΩΣ ΠΑΛΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ.
    ΠΗΓΑΝΕ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ (ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ TV ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΕ) ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΡΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ
    ΜΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΤΡΑΒΑΛΟ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΝΤΡΑΒΑΛΑ
    ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.
    ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Μ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΓΚΡΙΜΑΤΣΕ ΣΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΑΣΤΕΙΑ
    ΤΩΡΑ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ ΤΡΟΠΟ
    ΒΕΓΓΟ ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΚΛΑΜΟΥΡ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ
    ΚΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
    ΒΕΓΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δον Κιχώτη στην εξορία γνώρισε και τον Νίκο Κούνδουρο με τον οποίο ξεκίνησε στον κινηματογράφο πρώτα πίσω από την κάμερα ως φροντιστής, χαμάλης και παιδί για όλες τις δουλειές και μετά μπροστά στην κάμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. grbase έγραψες. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αχ τί ωραίο αφιέρωμα που έκανες!! είναι κ ήταν κ θα είναι κ για μένα ο αγαπημένος μου . σεμνός στη ζωή κ πρωταγωνιστής στους ρόλους. έχω πετύχει κ γω αφιέρωμα του με αιτία κάποια απονομή. είναι γνήσιος, αυθεντικός, απέδειξε περίτρανα (αυτός κ η βασιλειάδου) ότι για να πετύχεις δεν χρειάζεται να είσαι όμορφος, να κρατας από τζάκι και να φωνάζεις "ειμαι εδώ!!δείτε με γιατί θα δημιουργήσω σκάνδαλο!"είναι αγαπημένος πατέρας στις καρδιές πολλών από εμάς. τον αγαπάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φωτεινή δεν έκανα κανένα αφιέρωμα. Αν έκανα αφιέρωμα θα έγραφα με τις ώρες. Απλά θέλω να πω πως είναι οι αληθινοί stars.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EINAI O AΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ Ο ΒΕΓΓΟΣ!!! ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!
    Β.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. balabala όλοι αυτοί οι μεγάλοι καλιτέχνες δεν πεθαίνουν ποτέ. Η τέχνη που υπηρετούν τους δίνει μια θέση στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Respect..Περα απο ηθοποιος, ειναι μεγαλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. roverand έχεις μεγάλο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;