Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Print this post

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΝΤΙΡΙ

Πάει και ο Λαζόπουλος. Τελευταία εκπομπή χθες. Από τη μια είναι καλό γιατί όλοι έχουν πάθει μια Λαζοπουλίαση και σαν πρόβατα συμφωνούν με ότι λέει ο Λάκης. Αναμφισβήτητα ο άνθρωπος έχει ταλέντο. Απλά έχει και το βήμα για να εκθέτει τις προσωπικές του απόψεις και τα προσωπικά του πιστεύω. Αριστερός με δεξιά τσέπη... Τεσπα! Είναι το His secret combination.
Προσωπικά είτε τον δω είτε όχι το ίδιο είναι (πάντα εκφράζω την προσωπική μου άποψη, να εξηγούμαστε). Παρατήρησα όμως ότι με ορισμένα άτομα έχει κάποια εμμονή να τους κακολογεί, π.χ. Ντενίση. Δεν είμαι οπαδός της συγκεκριμμένης ηθοποιού αλλά ξέρω ότι ποτέ δεν έχει πει κάτι εναντίον του Λάκη.
Θα ήθελα να ξέρω όλα τα νέα παιδιά που δουλεύουν για να βγει η εκπομπή αυτή τι μισθό παίρνουν. Τα τηρεί αυτά που λέει ο Λάκης ή τα λέει μόνο για τη μαρμίτα;
Δεν αμφισβητώ ότι πολλά που λέει αντιπροσωπεύουν τον συνηθισμένο, χαμηλόμισθο έλληνα. Γι' αυτό η τηλεθέαση που είχε το Τσαντίρι χτυπούσε κάθε εβδομάδα κόκκινα. Μήπως όμως αυτό ήταν η ανακάλυψη της συνταγής για να βγάζει το παντεσπάνι του ο Λαζόπουλος;
Το ξαναλέω: Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο και τον σέβομαι ως καλλιτέχνη. Διαφωνώ με κάποιες απόψεις του. Από τη μια βλέπουμε να προβάλλει το καλό ελληνικό τραγούδι (καλό όπως το θεωρεί ο Λάκης) και από την άλλη στις πρώτες θέσεις των θεατών ένα σωρό τραγουδιστές και τραγουδίστριες της σκυλάδικης σκηνής.
Τι να πει κανείς! Ένα είναι σίγουρο. Κάθε Τρίτη επιστροφή στην καθημερινότητα μας όπως και κάθε μέρα. Μην ανησυχείτε. Ο Λάκης δεν πρόκειται να πεινάσει. Αλίμονο σ' εμάς.
Να μην ξεχνάμε κάτι: Η τηλεόραση και πολύ περισσότερο τα ιδιωτικά κανάλια για τη μετάδοση μιας εκπομπής έχουνε γνώμονα την τηλεθέαση και το χρήμα που φέρνει αυτή άσχετα με το τι περιεχόμενο έχει. Όλα γίνονται για το χρήμα όπως και η μετάδοση των προβλημάτων του απλού κοσμάκη με μια μεγάλη δόση συμπόνοιας.

buzz it!

7 σχόλια:

  1. Ετσι οπως τα λες ειναι..Επισης ενω αρχια ηταν να μη συνεχισει...τελικα του ΑΛΛΑΞΑΝ γνωμη.Τωρα οσον αφορα τη Ντενιση θα συμφωνησω,αλλα εκει που τον παω με 1000 ειναι στη περιπτωση του μοντελοπνιχτη Κουγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη όλα αυτά που λέει ο Λαζόπουλος τα λέει και όλος ο κόσμος. Απλά ο Λάκης έχει και το μέσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμενα μου αρεσει οπως τα λεει ο λαζοπουλος παιδια,λεει αυτα που σκεφτεται ενας μεσος Ελληνας,.....μονο που αυτος πληρωνεται αδρα γι'αυτο που κανει!Και θα συνεχισει η εκπομπη και του χρονου,λετε να αρνηθει το φουσκωμενο ποσο που θα του δωσουν για να συνεχισει;(γιατι φετος εκανε παταγο το τσαντιρι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή ακούστηκαν ορισμένα πρωτάκουστα σχετικά με τον πρόσφατο γάμο ομοφυλοφύλων στην Τήλο και το αν υπάρχει διάταξη νόμου που να το επιτρέπει κλπ, επισημαίνω ότι κανένας δεν έκανε τον κόπο να να ρωτήσει τον κατεξοχήν ειδήμονα της εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου στην ελληνική έννομη τάξη και στην υποχρεωτική ερμηνεία των κανόνων του εσωτερικού δικαίου σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.

    Πρόκειται για τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κύριο Παυλόπουλο, που τυχαίνει να είναι σήμερα και ο κατεξοχήν αρμόδιος υπουργός που θα κληθεί να εκδώσει εγκύκλιο στους δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων της χώρας για την εφαρμογή των διατάξεων του πολιτικού γάμου και σύνταξης των ληξιαρχικών πράξεων.

    Διαβάστε τι γράφει σε σύγγραμμά του:

    «Όταν πρόκειται για την ερμηνεία και την εφαρμογή οποιωνδήποτε άλλων, προγενεστέρων ή μεταγενεστέρων της Κοινοτικής Οδηγίας διατάξεων του εθνικού δικαίου, το ΔΕΚ δέχεται ότι ο εθνικός δικαστής οφείλει να προβαίνει στην ερμηνεία και εφαρμογή του δικαίου αυτού, πάντα μέσα στα πλαίσια του δυνατού, υπό το φως του κειμένου και του σκοπού του κοινοτικού δικαίου, προκειμένου να επιτύχει το στόχο, που καθορίζεται από αυτή, και να συμμορφωθεί έτσι προς τις διατάξεις του άρθρου 189 παρ. 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (Βλ. Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C-21/04, 4 Ιουλίου 2006, Κωνσταντίνος Adeneler and others ver. Ellinikos Organismos Galaktos. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει οι διατάξεις του εσωτερικού δικαίου και συγκεκριμένα οι διατάξεις περί γάμου να ερμηνευτούν «υπό το φως του κειμένου και του σκοπού των αντίστοιχων διατάξεων του κοινοτικού δικαίου (ισότητα ανδρών και γυναικών, οιουδήποτε γενετήσιου προσανατολισμού ως προς τα δικαιώματα τέλεσης γάμου κλπ).

    Τέλος ο εθνικός δικαστής στην προσπάθεια του να εναρμονίσει, π.χ. με τις μεθόδους που ήδη εκτέθηκαν, το εθνικό δίκαιο με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, δεν έχει «διέξοδο διαφυγής». Λόγω της αρχής της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου υποχρεούται να μην εφαρμόσει τη διάταξη του εθνικού δικαίου, η οποία αντιτίθεται τόσο στο πρωτογενές, όσο και στο παράγωγο κοινοτικό δίκαιο. Η υποχρέωση αυτή εμφανίζεται ακόμη περισσότερο έντονη και επιτακτική, όπως είναι ευνόητο, στην περίπτωση κατά την οποία έχει ήδη προηγηθεί απόφαση του ΔΕΚ, η οποία και έχει κρίνει, με δύναμη δεδικασμένου κατά τις κείμενες κοινοτικές διατάξεις, την αντίθεση μιας διάταξης του εθνικού δικαίου προς το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο (Βλ. Πρ. Παυλόπουλου εγγυήσεις του δικαιώματος δικαστικής προστασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, σελ. 83-84, Εκδόσεις Σάκκουλα, 1993).»

    Αν υπάρχουν όλα αυτά γραμμένα, χρειάζεται να ψάχνουμε στο λεξικό του Μπαμπινιώτη και να ρωτάμε τους παπάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκάτη το χρήμα γλυκαίνει τον άνθρωπο και αν συνδιάζεται με μια μεγάλη δόση δόξας τότε δύσκολα αντιστέκεται κανείς.
    @ανώνυμος Άσχετο αλλά δεκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα μου λείψει ο φίλτατος Λάκης …..
    Τον έχω παρακολουθήσει πολλές φορές και έχω γελάσει πάρα πολύ. Έχει αυτό το κάτι που σε κάνει να γελάς ακόμα κι όταν λέει μαλακίες …. πράγμα που τον κάνει πετυχημένο κωμικό, αλλά και σατιρικό, καλλιτέχνη.
    Ο Λαζόπουλος, κατ’ εμέ, αν και πετυχημένος σ’ αυτό που κάνει, προφανώς μεθυσμένος από την επιτυχία παλινδρομούσε ανάμεσα στη σάτιρα και το κοινωνικό έργο !!! Όταν στα παραπάνω βάλουμε και τις προσωπικές του εμμονές για πρόσωπα καθώς επίσης και όλα όσα για συγκεκριμένους λόγους ΔΕΝ σατίρισε παρ’ όλο που ενέπιπταν στο σύνολο του κοινωνικού έργου που ήθελε να προσφέρει ….. τότε παρ’ όλη την επιτυχία του …. δεν θα μου λείψει .

    Δεν γουστάρω την μεθοδευμένη, εμπαθή και επιλεκτική σάτιρα όσο κι αν με κάνει να γελάω.

    Είναι μια ανεπαίσθητη μυρωδιά «ηθικής» που πρέπει να έχει η σάτιρα για να είναι απολύτως του γούστου μου…. βλέπετε διαφωνούσα πάντα με την τακτική « το ένα παιδί καλό παιδί και τα’ άλλο γαμώ τη μάνα του»

    Να ‘ναι καλά που μ’ έκανε να γελάω με τις ατάκες του αλλά …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ και επαυξάνω grbase.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;