Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Print this post

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑ

Εδώ και δυο μέρες έχω σιχαθεί τα κροκοδείλια δάκρυα, τα δήθεν τάχα μου συναισθήματα πόνου, λύπης και στεναχώριας και την εμπορευματοποίηση του θανάτου από τα κανάλια. Μιλάω για τον τραγικό θάνατο του γνωστού ηθοποιού που όλοι έτρεξαν σαν τις ύαινες να καπηλευτούν με το να βγαίνουν στα κανάλια και να λένε το κοντό τους και το μακρύ τους με μοναδικό σκοπό να αυτοδιαφημιστούνε.
Όλες οι εκπομπές, πρωινές, μεσημεριανές, τα δελτία ειδήσεων κυνηγάνε την τηλεθέαση και τις διαφημίσεις με αφιερώματα και δήθεν πληροφορίες της τελευταίας στιγμής. Αν και έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο ο άνθρωπος αυτοί δεν τον αφήνουνε στην ησυχία του.
Άλλοι ασχολούνται με την προσωπική του ζωή. Ότι και να έκανε ο άνθρωπος ήταν δικιά του υπόθεση. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΡΕ ΖΩΑ! Δε σέβονται ούτε τους οικείους του ούτε τίποτα. Αποστολή στη Δράμα στο σπίτι του έστειλαν τα κανάλια και την ώρα που τον έκλαιγαν οι δικοί του, κάθε πέντε λεπτά έβγαιναν κάτι δημοσιογράφοι του κώλου που ήταν εκεί απεσταλμένοι για να πούνε το απόλυτο τίποτα ως πληροφορία της τελευταίας στιγμής.
Βέβαια αυτοί το θάνατο κάποιου γνωστού και δημοσίου πρσώπου τον βλέπουνε σα λαβράκι. Αν πάθαινε το ίδιο κάποιος μη διάσημος μια δυο αναφορές να γινόταν το πολύ μέσα σε ένα τριήμερο. Μετά το θέμα θα πήγαινε στα αζήτητα.
Το μεγάλο γέλιο είναι όταν βλέπεις όλους αυτούς να παίρνουν δραματικό ύφος. Ούτε σε αρχαία τραγωδία να έπαιζαν. Λένε βαρύγδουπες κουβέντες με πομπώδες ύφος και η μαλακία δεν έχει όριο. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!
Ο άνθρωπος πέθανε και δε γυρίζει πίσω. Λίγο σεβασμός δε βλάπτει. Ας αναπαυθεί η ψυχή του... αν την αφήσουν κάποιοι...

buzz it!

16 σχόλια:

  1. Θα διαλέξω σκόρπιες λέξεις για να ασχοληθώ μαζί τους και δεν θ’ ασχοληθώ με το νόημα του κειμένου γιατί δεν βρίσκω και κάτι να διαφωνήσω :-) απλά να πω και ‘γω το κάτι τις μου ……

    Ας πάρουμε τον τίτλο του post.
    Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑ
    … πάντα έφερνε χρήμα … γιατροί …ιατροδικαστές .. κοράκια .. κασάδες ….όλοι κονομάγανε …ακόμα και τα σκουλήκια την κάνουνε ταράτσα ….. όταν κάποιος την κάνει για κει που δεν έχει επιστροφή.

    Βέβαια η αλήθεια είναι ότι εσύ αναφέρεσαι στο ότι κάποιοι καπηλεύονται τον θάνατο ενός διάσημου ( όχι αναγκαστικά και επιφανούς ) ατόμου και «παίζουν» χρησιμοποιώντας εκφράσεις που εξάπτουν τη νοσηρή φαντασία της κυρά-Κατινίζουσας τάξης, της ευγενούς τάξης των ανθρωποειδών … αλλά φίλε hackaday η ανθρωπιά της τάξης αυτής εξαντλείται εκεί που αρχίζει η ανθρωπιά.

    Τους έκατσε και η ιστορία περί «γάμου ομοφύλων» προσφάτως και έδεσε η κομπόστα. Πουλάει το αντικείμενο τις μέρες αυτές. Εκφράσεις του στυλ «τα ανομολόγητα πάθη του διάσημου και προσφιλούς καλλιτέχνη», «οι αυτοκαταστροφικές τάσεις που τον οδήγησαν στα έκφυλα κυκλώματα της εφήμερης ηδονής» …ακόμα και η έκφραση περί τα «… της πλατείας Κουνδούρου» φτάνουν να αφήσουν τη στάμπα του χαμόγελου στο δακρυσμένο πρόσωπο της κας Ευλαμπίας που ξορκίζει το κακό και καταλήγει λέγοντας ενδόμυχα «…και μακριά από μας».

    ΠΟΥΛΑΕΙ ρε συ ΤΟ ΠΡΑΜΑ. ΕΞΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ δεν θα το εκμεταλλευτούν τα κανάλια και οι εφημερίδες;

    Ας πάρουμε το δεύτερο με κεφαλαία γραμμένο κείμενο …..
    ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΡΕ ΖΩΑ!
    Όταν απευθύνεσαι σε ζώα να θυμάσαι ότι δεν καταλαβαίνουν όταν τους μιλάς. Στην καλύτερη να πιάσουν τον τόνο της φωνής σου και να ψυλλιαστούν ότι τους θύμωσες.
    Δεν θα φοβηθούν όμως γιατί στην προκειμένη περίπτωση είναι περισσότερα κι εδώ επικρατεί ο νόμος της αγέλης. Θα τα φοβίσεις και θα επιτεθούν.
    Μην προσπαθείς ποτέ να μάθεις μουσική ένα γουρούνι, χαλάς το χρόνο σου κι ενοχλείς και το ζωντανό.

    Και τώρα το τρίτο και καταληκτικό με κεφαλαία….. γράμματα….
    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
    Ειλικρινά τώρα …. από τότε που γεννήθηκες …αλλά και πιο πριν κανα 2 χιλιάδες χρόνια νωρίτερα … πιστεύεις ότι μέτραγε τίποτα καλύτερο;

    και για να μην επαναλαμβάνομαι, είμαι και κουρασμένος στις 04:50, κάνω link σε προηγούμενα καταγεγραμμένα με τίτλο «Του παράλογου ο λόγος και η αλόγιστη χρήση του»

    Κουράγιο αδέρφια … αν θα επιβιώσουμε καλό είναι να μην είναι θέμα τύχης ή πόρισμα της AGB …. να είναι θέμα ΘΕΛΗΣΗΣ και ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά που λες τα γνωρίζω και συμφωνώ μαζί σου αλλά θα σκάσω αν δεν τα πω. Περιμένουν σαν τα όρνεα όλοι τραφούν από έναν πεθαμένο. Βγαίνει στο γυαλί κάθε πιπίτσα και μυξοκλαίει μπας και βγάλει κάτι και όχι γιατί είναι πραγματικά λυπημένη. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε τις μαλακίες του αιώνα μέσα σε ένα διήμερο. Θα έσκαζα φίλε μου αν δε τα έλεγα. Θα εκφραζόμουνα με πολύ μπινελίκι σε αυτό το post αλλά συγκρατήθηκα λόγω του θύματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως η ολη κατασταση θα παραμενει η ιδια κι θα επαναλαμβανεται.
    Χθες η μισοι εδειχναν το Σαρκοζι στη βουλη,κι η αλλοι τη κηδεια του γνωστου ηθοποιου.Ας μας σωσει καποιος απο τη τρικυμια του τιποτα,της τηλεορασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΛΑ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ...ΚΡΙΜΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ...ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ...ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΠΩ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ,ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΘΥΜΙΟΣ,ΣΤΗΝ ΠΡΕΖΑ Τ.Β. ''...ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΝΤΕ.....''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Δημήτρης Θα σωθείς αν κλείσεις την τηλεόραση.
    @Εκάτη Ότι δε φέρνει χρήμα ξεχνιέται. Αυτό είναι νόμος.
    @Σκόρπιες σκέψεις Είναι και αυτό μια άποψη. Όχι κακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή κι εγώ απηύδησα με τα πτωματοφάγα όρνεα της τηλεόρασης και την ασέβεια στη μνήμη ενός νεκρού, μου ήρθε έξαφνα η ιδέα να συγκρίνω την φυσική σήψη ενός πτώματος με την ηθική σήψη που συμβαίνει από τηλεοράσεως.

    Η άποψη αυτή τεκμηριώνεται στο παρακάτω link:

    http://panosnotes.blogspot.com/2008/06/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παναγιώτη καλωσόρισες στην παρέα μας. Επισκεύτηκα το blog σου και το συγκεκριμμένο post. Δεν γίνεται να συμφωνήσω μαζί σου περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΝΩ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΖΩΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ... ΠΟΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ;

    ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε εγώ δεν ανέφερα κανένα επίπεδο συζήτησης ούτε είπαότι ανεβαζω κανένα επίπεδο. Φέρομαι όπως τους αξίζει και πιστεύω ότι και 'συ θα είσαι τέτοιο ρεμάλι. Αν δε σ'αρέσει άντε στο διάολο και πιο πέρα και μην ξαναμπείς σ' αυτό το blog. Πανηλίθιε. Άντε εγώ δεν προσφέρω τίποτα με το post. Εσύ ρε ανώνυμο μηδενικό τι προσφέρεις με αυτό το σχόλιο σου; Άντε σάλτα και γαμήσου πρωινιάτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ανώνυμος
    Θα επισημάνω ότι οι λέξεις από μόνες τους δεν παίζουν κάποιο ρόλο στο επίπεδο κάποιας συζήτησης γιατί το επίπεδο καθορίζεται από τα νοήματα που εκφράζονται χρησιμοποιώντας τι λέξεις και όχι από αυτές καθαυτές τις λέξεις.
    Ειλικρινά καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου και το ύφος σου γιατί προφανώς τα νοήματα της «ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ … ΠΟΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ» που αναφέρεις σου έκατσαν κομματάκι δυσνόητα οπότε αναγκάστηκες δύσμοιρε να επικεντρωθείς σε μεμονωμένες λέξεις.
    Παρ’ όλα αυτά σε συγχαίρω γιατί έδειξες ότι έχεις επίπεδο προβάλλοντας τις ανησυχίες «ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ;» και «ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΟΥ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ». Η αλήθεια είναι ότι συγκινήθηκα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με απαντήσεις, γιατί πρέπει να κάτσω να ασχοληθώ με το αυταπόδεικτο και βαριέμαι.

    @hackaday
    Φίλε μου έχασες την ψυχραιμία σου και με στεναχώρησες. Δεν το ξέρεις ότι οι μονοκύτταροι οργανισμοί είναι τρομερά ευαίσθητοι; Φαντάσου να τον πληγώσεις και να κάψει το μοναδικό εγκεφαλικό του κύτταρο; Θα το κουβαλάς τύψεις μετά … :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. grbase έχω χίλια δυο στο κεφάλι μου έχω και τον κανένα να μου λέει το απόλυτο τίποτα. Ο ανώνυμος προφανώς θα είναι λάτρης των κουτσομπολίστικων εκπομπών και θα είναι νεκρολάγνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ε μα... δεν είναι δυνατόν με το που ξυπνάς το πρωί και λες ότι έχεις να χαλαρώσεις να σε πικάρει το μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;