Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Print this post

ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χθες το βράδυ είδα στις ειδήσεις ότι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν την είσοδο στο νομάρχη Αχαϊας και σε κάποιους άλλους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης των πληγέντων περιοχών από το σεισμό που έγινε πριν μερικές μέρες να συναντηθεί με κάποιον του κλειστού κύκλου του πρωθυπουργού για να μιλήσουν για τους πολίτες που δοκιμάζονται στην περιοχή που χτύπησε ο σεισμός (συγχωρέστε με που δε συγκράτησα ονόματα αλλά γύρισα ψόφιος από τη δουλειά).
Η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε η συνάντηση να γίνει στη βουλή. Τα κανάλια είπαν ότι οι επισκέπτες (ο νομάρχης και οι υπόλοιποι) έκαναν το επεισόδιο επειδή ήταν εκεί τα κανάλια και για λόγους εντυπωσιασμού.
Μαλακίες! Τα πρωτόκολλα θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να μην ισχύουν. Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπεί του κατοίκους στη συγκεκριμμένη επίσκεψη η οποία δεν έγινε για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για την επίσπευση της βοήθειας στους ταλαίπωρους ανθρώπους.
Για άλλη μια φορά φάνηκε το χάσμα που θέλουν οι πολιτικοί να υπάρχει μεταξύ πολιτών και αυτών. Το θέμα αρχίζει να γίνεται ταξικό. Η ελίτ και η εργατική τάξη. Καπιταλιστές και προλαιτάριοι. Επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι ειδικά στην Ελλάδα οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για τη μαρμίτα. Στα δύσκολα εξαφανίζονται και αν δεν μπορούνε ούτε και αυτό θα απαγγείλουν ένα ξύλινο λόγο και θα ξεμπερδέψουν.
Έχω μια απορία: οι ποδηλατόδρομοι που θα γίνουν στην Αθήνα, δε γίνεται να κατασκευαστούν αργότερα έτσι ώστε τα χρήματα να δωθούνε στους σεισμόπληκτους; Ή μήπως πρέπει να κατασκευαστούνε ποδηλατόδρομοι για να κυκλοφορούνε με τις αυτοκινητάρες τους πιο άνετα οι βουλευτάδες στους κανονικούς δρόμους αν καταφέρουν οι τελευταίοι να αποσυμφοριστούν; (που δεν το βλέπω).
Ένα είναι σίγουρο. Οι πολιτικοί μας έχουν γραμμένους όλους και δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούνε κοντά στον πολίτη. Εκτός και αν έχουν να κερδίσουν κάτι από τον τελευταίο.

buzz it!

10 σχόλια:

  1. Όχι μόνο την ψήφο ... θέλουν και τους φόρους ... νομίζω ξεχάσατε το βασικότερο .. ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. grbase ακόμα πιο σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Ο ΚΟΛΟΝΑΚΙΟΤΗΣ ΑΝ ΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ,ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο Σπύρο. Δεν το σκέφτηκα. Ζητώ ταπεινά συγνώμη. Ζητώ δημόσια συγνώμη απ' όλους τους έχοντες που πήγα να τους στερήσω τους ποδηλατόδρομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @hackaday
    Καλό είναι να γίνουν οι ποδηλατόδρομοι τώρα, χωρίς αναβολή.
    Καλό και αναγκαίο για μια πόλη τέρας που είναι πιο υγιεινό το να καπνίζεις από το ν’ αναπνέεις.
    Ας κόψουν χρήματα από τα δικά τους έξοδα γιατί το έχουν παρακάνει. Είναι απίστευτο το πόσο μας στοιχίζει ο καθένας από δαύτους μόνος του.

    Εδώ είχαν αγοράσει εισιτήρια για να πάνε στο EURO2008 τα χρυσά μου.

    Ο Κυριάκος ( ο Δρακουμέλ ντε!!) εμφάνισε τιμολόγια της SIEMENS 140.000 ευρώ για ΔΗΘΕΝ εξοπλισμό του πολιτικού του γραφείου (βλέπε ΜΙΖΑ), υπολογιστές και τηλεφωνικό κέντρο. Τι στο διάολο αγόρασε επιτέλους!!!!
    Ο Τσοχατζόπουλος επίσης είναι ανακατεμένος γιατί αγόρασε οικοσκευή από τη SIEMENS.

    Θα ‘πρεπε να ντρέπονται αλλά … δεν φταίνε αυτοί, βρίσκουνε και τα κάνουνε….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε grbase προέχει να διασφαλιστούν οι σεισμόπληκτοι. Οι άνθρωποι έχουν λαλήσει κανονικά. Όσο για τα σκάνδαλα, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν στην Ελλάδα.
    Για να γλιτώσει ο κόσμος από αυτήν την πόλη - τέρας υπάρχει και άλλη λύση και ονομάζεται αποκέντρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ hackaday
    με βρίσκεις 100% σύμφωνο ότι προέχουν οι ταλαιπωρημένοι πολίτες.
    Δεν ανέφερα τα σκάνδαλα για τα σκάνδαλα αλλά για να κάνω σαφή την τάξη μεγέθους της κοροϊδίας.
    Ο σεισμόπληκτος 3000 ευρώ για το σπίτι του που έπεσε
    και ο Κυριάκος 140.000 ευρώ για να οργανώσει το πολιτικό του γραφείο.

    Όσο για την αποκέντρωση είμαι φανατικός οπαδός εδώ και χρόνια ... 14 χρόνια έζησα στα Καλάβρυτα και έχω 8 χρόνια στην Πύλο.

    Φεύγω από το σπίτι στις 8:50 και στις 9:00 ….έχω παρκάρει, έχω χτυπήσει κάρτα και έχω αρχίσει να δουλεύω …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;