Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Print this post

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

Πριν λίγο έβλεπα το δελτίο ειδήσεων στο ΣΚΑΪ και είδα ότι στη Ζιμπάμπουε εκλέχτηκε για άλλη μια πενταετία ο ίδιος πρόεδρος (Robert Mugabe ή κάτι τέτοιο) ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.
Ο συγκεκριμμένος πολιτικάντης χρησιμοποίησε το στρατό για να τρομοκρατήσει τους πολίτες και όσοι πήγαν να ψηφίσουν το έκαναν από φόβο. Εκλογές παρωδία με λίγα λόγια. Κάτι σαν το Ελλάντα.
Και στην Αφρική δημοκρατίες του κώλου έχουν. Και εμείς στην Ελλάδα δεν πάμε πίσω. Τόσα χρόνια τρεις οικογένειες αλωνίζουν στην πολιτική σκηνή της χώρας. Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες και Παπανδρέοι. Το χειρότερο απ' όλα; Ο έλληνας γουστάρει το δούλεμα που τρώει με το παραπάνω. Μια ζωή γίδι. Τα θέλει ο κώλος του. Από τη μια βρίζει για τα όσα του κάνουν και από την άλλη στο τέλος της τετραετίας τρώει το παραμύθι, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα (που λέει και το γνωστό άσμα) και τους ξαναψηφίζει. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Τώρα αν αντιγράφει η Ζιμπάμπουε την Ελλάδα ή το αντίθετο θα σας γελάσω.
Μπεεεεεεεεεε!!!

buzz it!

8 σχόλια:

  1. H Ζιμπαμπουε μας αντιγραφει, δεν τιθεται θεμα.Κοιτα εγω στις επομενες εκλογες δεν θελω να παω στη καλπη.Οι λογοι γνωστοι ετσι??Μη τους αναφερω εδω.Εγω πιστευω οτι καλουμαστε να επιλεξουμε μεταξυ του χειροτερου και του ακομα πιο χειροτετρου.Με αποτελεσμα να καταληγουμε να ψηφισουμε αυτο που ειτε εκεινη την ωρα μας ερχεται στο νου, ειτε παιζοντας ΤΟ Α ΜΠΕ ΜΠΑ ΜΠΛΟΜ μεσα στο παραβαν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνωνόματε εγώ πάντως στις εκλογές είμαι απών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ...
    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ...
    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΔ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΔΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ...
    ΤΟΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΠΟΥ ΖΕΙΣ?
    ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΤΖΗ....
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΨΑΚΙΑΣ,ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΙΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ
    2199 ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ...
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΜΗΤΣΑΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπυράκο που ζεις; Η νοοτροπία του έλληνα δεν αλλάζει με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βασικό θέμα όμως είναι πως κάποιοι (αρκετοί) σε αυτήν την χώρα εξακολουθουν να ψηφίζουν τους ίδιους είτε γιατί είναι ζώα είτε γιατί θα τους υποσχέθηκαν οτι θα τους διορίσουν είτε γιατί τρώνε μαζί τους.

    Οι υπόλοιποι που αντιδράτε και φωνάζετε με το δίκιο σας όμως απλά δεν θα πάτε να ψηφίσετε. Δεν τους κάνετε κακό. Καλό τους κάνετε και τους βοηθάτε.

    Δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν έχουν όλοι τους ίδιους στόχους. Αυτοί και με 5% των ψήφων θα βγούνε. Ο μόνος τρόπος να φύγουν είναι να βγει ένα άλλο κόμμα. Στηρίξτε τα μικρά. Αποκλείεται να είναι χειρότερα. Ας δούμε και οι άλλοι τι έχουν να προσφέρουν.

    Δείτε λίγο και ποιοι μιλάνε για τα δικαιώματα σας και ποιοί έχουν προγράμματα διαφορετικά.

    Εάν δεν πάτε να ψηφίσετε, εάν δεν ξεκολλήσετε από την προπαγάνδα που συμφέρει τους πάνω ότι όλοι είναι ίδιοι, εάν δεν κάτσετε να διαβάσετε τα προγράμματα του κάθε κόμματος, εάν δεν ξεκουνηθήτε απο την θέση σας εν τέλει μην διαμαρτύρεστε. Εμείς φταίμε για αυτούς που μας κυβερνούν. Κανένας δεν θα έρθει να μας σώσει σαν από μηχανής θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. pan δεν έχεις άδικο φίλε μου αλλά μην ξεχνάς ότι ζούμε στην ελλάδα. Η εμπιστοσύνη χάθηκε με τόσες κοροϊδίες. Πολλοί παρουσιάζουν καλά προγράμματα αλλά όταν παίρνουν καρέκλα ξεχνάνε τα πάντα. Σεβαστή η άποψη σου και λογική και σωστή. Απλά το να ξανακερδίσεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων είναι λίγο δύσκολο. Πριν μερικά χρόνια έγιναν μεταγραφές από το ένα κόμμα στο άλλο. Ούτε ποδοσφαιρικές ομάδες να ήταν. Με αυτές τις μεταγραφές ξεχάστηκαν και ιδεολογίες και προγράμματα και τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά έχουνε γίνει παντού όχι μονο στην Ελλάδα.

    Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι πλήρως την αγανακτηση και την απογοητευση όσων ζουνε στην Ελλάδα αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε με αυτά.

    Γενικά η λογική του ότι ένα κόμμα ή ένας άνθρωπος θα μας σώσει είναι λάθος. Όσο ο κόσμος το πιστεύει αυτό και δεν είναι έτοιμος να συμμετέχει να ρίχνει άκυρο, να πάρει την εξουσία στα χέρια του και να διεκδικεί τα ίδια θα παθαίνει.

    Δεν μπορεί κάποιος να παραπονιέται για τα εργασιακα πχ και να ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ.ΝΔ στην ΓΣΕΕ, να μην κατεναίνει στις πορείες και να μην συμμετέχει στις απεργίες.

    Μόνο με το να γκρινιάζουμε δεν γίνεται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο τελευταίο που είπες pan συμφωνώ και επαυξάνω. Οι γκρινιάρηδες είναι πολύ περισσότεροι από τους ενεργούς πολίτες. Μπουχτίσαμε από λόγια και όχι μόνο των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;