Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Print this post

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Από αύριο νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της η Δ.Ε.Η. και σε δύο μήνες, από Σεπτέμβρη δηλαδή, και άλλη αύξηση. Αυξήσεις υπάρχουν και στα ναύλα για ακτοπλοϊκές γραμμές προς νησιά των Κυκλάδων και αλλού.
Ποιος φταίει βέβαια για όλα αυτά; Μα φυσικά ή άνοδος της τιμής του πετρελαίου. Το μάθαμε το παραμύθι. Όχι ότι δεν είναι ένας λόγος αλλά μετά από κάποιες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες παύει να είναι τόσο πειστικός. Επειδή όλα αυτά είναι αλυσίδα η μπάλα θα παρασύρει σε αυξήσεις τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Και τη νύφη ποιος θα την πληρώσει; Πάλι ο απλός ο πολίτης με το μισθό των 3,60 και ο συνταξιούχος με τη σύνταξη πείνας.
Ο Αλογοσκούφης από την άλλη σε δηλώσεις του συνεχίζει τις αοριστολογίες λέγοντας ότι η ακρίβεια είναι ένα εθνικό πρόβλημα. ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!! Λες και δεν το ξέραμε. Τι κάνει όμως για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος; ΤΙΠΟΤΑ. Τα σαράντα τόσα μέτρα κατά της ακρίβειας έμειναν στα λόγια. Παροχές από τον υπουργό οικονομίας δεν πρόκειται να δούμε. Τα συνηθισμένα δηλαδή. Μία ολίγη από ψίχουλα. Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν ακούγεται τίποτα. Πώς θα ανταπεξέλθει ο κοσμάκης στις υποχρεώσεις του;
Εφόσον και οι πολιτικοί θέλουν να καταπολεμηθεί η ακρίβεια γιατί δεν κάνουν αυτοί το πρώτο βήμα; Να δώσουν ένα δείγμα καλής θέλησης. Να μειώσουν τους τεράστιους μισθούς τους, να παραδώσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που τους χορηγούνται, τα κινητά τηλέφωνα με τους δωρεάν χρόνους ομιλίας, τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια της Ολυμπιακής (ξεχάστηκε και αυτό το θέμα) και όλες οι άλλες τρελλές αβάντες που έχουν όπως είναι τα έξτρα φράγκα σε κάθε συνεδρίαση της βουλής.
Κόβονται όμως αυτές οι συνήθειες; Είναι να μη γλυκαθείς μια φορά.

buzz it!

4 σχόλια:

  1. ειλικρινα οι κυβερνωντες η εχουν χασει την μπαλα και δεν ελεγχουν την φαση
    ή
    εχουν αρχισει να αγοραζουν ολοι τους σπιτια σε μακρινα μερη του πλανητη γιατι
    μας βλεπω να γινομαστε αργεντινη στο τελος
    (2002ακριβεια και τρελη υποτιμηση του πεσος οδηγησαν στην εξεγερση της κατσαρολας, τοτε που βγηκε ολος ο κοσμος στο δρομο με κεντρικο συνθημα
    "να φυγφουν ολοι, να μην ερθει κανεις"
    και μιλαμε για την αρτζεντινα ετσι;
    μια χωρα που ηταν για την νοτιο αμερικη οτι ειναι η ελλαδα στα βαλκανια
    παραδεισος(λεμε τωρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις άδικο αλλά μη συγκρίνεις την Αργεντινή με την Ελλάδα. Μην ξεχνάς ότι παλιότερα ήταν πολύ πλούσια χώρα γι' αυτό και πολλοί ευρωπαίοι, ανάμεσα τους και έλληνες, την έκαναν με ελαφρά κατά 'κει σα μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ έχω μια άλλη απορία. Η ΔΕΗ δεν είναι ΔΕΚΟ? άρα ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση...Άρα η κυβέρνηση κάνει τις αυξήσεις, σωστό? Ξαφνικά μας παρουσιάζουν την ΔΕΗ σαν μια ιδιωτική εταιρεία που κοιτάει μόνο το κέρδος της! απίστευτο! αντί να πουν...κύριοι η ΔΕΗ θα έχει κέρδος μόνο 5% άρα μείωση των τιμολογίων! έχουν ξεφύγει όλοι τους! δεν έχει να κάνει με τον Σοσιαλισμό η ότι άλλη μπούρδα θες, έχει να κάνει με το δίκαιο! δεν μπορεί να λένε ότι νομοθετούν 41 μέτρα για την πάταξη της άκριβειας και να αφήνουν να περνάει 18% αύξηση των τιμολογίων σε λιγότερο από έναν χρόνο, σε μια επιχείρηση που ουσιαστικά ανήκει στους πολίτες αυτής της χώρας!!! ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Nick Fassolas εύλογη η απορία σου αλλά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Μια απάντηση μου έρχεται στο μυαλό και αλπίζω να σε καλύψει: welcome in Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;