Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Print this post

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ

Η ξεφτίλα μας δεν έχει όριο. Σήμερα στις ειδήσεις είπαν ότι η Ελλάδα για την περίοδο του καλοκαιριού θα αγοράσει ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία. Ο λόγος είναι ότι τα δικά μας αποθέματα ενέργειας δεν μπορούν να καλύψουνε τις ανάγκες των πολιτών της χώρας. Μέχρι στιγμής αγοράζαμε από τη Βουλγαρία. Τώρα προστέθηκε και η Τουρκία στη λίστα των μαγαζιών που ψωνίζουμε. Τελικά είμαστε καλοί πελάτες.
Η Δ.Ε.Η. το μόνο που ξέρει είναι να κάνει αυξήσεις στα τιμολόγια της αλλά από παροχή υπηρεσιών υστερεί. Δίνουμε λεφτά στα Σκόπια (ναι ναι χάρη σ' εμάς επιβιώνουν) και δεν κοιτάζουμε να ανοίξουμε τα στραβά μας για να ορθοποδήσουμε. Το είπα και το ξαναλέω: έχουμε όλο το Αιγαίο και αν το εκμεταλευτούμε κατάλληλα δε θα έχουμε ανάγκη κανένα. Πολλά άλλα κράτη θα παρακαλούσαν να είχαν το Αιγαίο και να δημιουργούσαν αιολικά πάρκα. Με αυτόν τον τρόπο τα νησιά δε θα είχαν τον φόβο των διακοπών ρεύματος και κατ' επέκταση θα είχαμε απόθεμα ηλεκτρικής ενέργειας για την υπόλοιπη χώρα. Μην ξεχνάμε και την ηλιακή ενέργεια η οποία μένει ανεκμετάλευτη. Το κυριότερο; Θα κάναμε καλό και στο περιβάλλον.
Με τους παραπάνω τρόπους και θα καλύπταμε τις ανάγκες μας και θα πουλούσαμε ενέργεια αλλά μας αρέσει να είμαστε θύματα. Μόνο για Eurovision και πανηγύρια είμαστε καλοί και ξέρουμε να σκορπάμε χρήματα άσκοπα.

buzz it!

11 σχόλια:

  1. Ελλαδισταν!!! Ποτε δεν προκειται να αλλαξουμε.Δυστυχως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και απο την Τουρκια αγοραζουμε κατα καιρους ρευμα,αλλα και απο την "Μακεδονια"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά είμαστε πολύ για τον π.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως είσαστε λίγο βιαστικοί;

    Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μιλάνε για "αλληλοδανεισμό" και το ίδιο λέει και το απόσπασμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πιο κάτω. Ουσιαστικά η Ελλάδα χρειάζεται ρεύμα το καλοκαίρι και η Τουρκία τον χειμώνα.

    Από Καθημερινή

    Η συμφωνία, στην οποία παρέστη ο Tούρκος πρωθυπουργός κ. Tαγίπ Eρντογάν, αφορά την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από την Τουρκία κατά τους θερινούς μήνες και για τη διετία 2008-2009, καθώς επίσης και την επιστροφή των ίδιων ποσοτήτων στην Τουρκία κατά τους χειμερινούς μήνες. Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετούνται κατά τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες των συστημάτων των δύο χωρών.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_03/07/2008_276235

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξη να αγοράσουμε, αλλά γιατί δεν φροντίζουμε και όλοι εμείς να το ξοδεύουμε με σύνεση? Ξέρετε μου είπε μεγαλοστέλεχος της Δ.Ε.Η. πως όλες οι αυξήσεις και οι ελλείψεις οφείλονται στην δωρεάν παροχή απο την εταιρία για λόγους πολιτικούς σε ημέτερους και ημέτερους και φυσικά πάλι την πληρώνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος Εγώ σχολιάζω ότι είδα στην τηλεόραση. Για αλληλοδανεισμό δεν ειπώθηκε τίποτα.
    @Θεοδοσία Δεν έχεις άδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ!!!ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ Μ....Α!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως πάντα. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Β. (τί πιό άθλιο) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ? ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ'ΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ! ΦΙΛΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ! ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Σ'ΈΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @σκόρπιες σκέψεις Ποτέ δεν είπα ότι ενημερώνομαι μόνο από την tv. Το εναντίον. Απλά σε ένα κρατικό κανάλι άκουσα στο δελτίο ειδήσεων τη συγκεκριμμένη είδηση. Το ότι θα αγοράσουμε ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία είναι αλήθεια και διασταυρωμένο όπως κάνουμε και με την Ιταλία και τη Βουλγαρία εδώ και χρόνια. Κάθε παρατήρηση δεκτή. Μην ανησυχείς δεν παρεξηγώ και ότι άλλο στραβό βρίσκεις εδώ μέσα να το τονίζεις. Σ' ευχαριστώ ειλικρινά γι' αυτό το σχόλιο όπως σ' ευχαριστώ που δίνεις το παρόν στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;