Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Print this post

ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Χθες το μεσημέρι πήγα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης να παραλάβω κάποιους συγγενείς που ήρθαν από το εξωτερικό. Όταν ήμουν καθ' οδόν για να πάω αλλά και στο δρόμο του γυρισμού κατάλαβα ότι εμείς οι έλληνες δε βάζουμε μυαλό. Τι εννοώ;
Το τραβάει ο οργανισμός μας και τα θέλει ο κώλος μας. Μιλάω για όλους αυτούς που νομίζουν ότι κάνουν ράλι και σανιδώνουν το γκάζι και τρέχουν σαν τρελλοί. Που θα πάτε ρε μαλάκες; Τι βιάζεστε; Μετά θρηνούμε θύματα κάθε Σαββατοκύριακο. Εκεί που πας στα δεξιά και νορμάλ έρχεται ένας μαλάκας από πίσω και ξεκινάει να κορνάρει από απόσταση εκατό μέτρων για να τον προσέξεις και να κάνεις στην άκρη για να σε προσπεράσει. Υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι αγάμητοι που την ώρα που προσπερνούν κάποιον νιώθουν την υπέρτατη ηδονή.
Άντε τη δέχομαι και αυτή την ανωμαλία. Αλλά τι φταίει ο άλλος που θα πάνε να καρφωθούνε πάνω του και θα τον σκοτώσουν; Τον γαμάς κύριε πρόεδρε ή δε τον γαμάς;
Το οδικό δύκτιο της χώρας δεν προσφέρεται για τρελλά γκάζια και καλό θα ήταν να το χωνέψουν αρκετοί τρόμπες και ειδικά πιτσιρικάδες που μόλις παίρνουν το δίπλωμα οδήγησης και ένα αυτοκίνητο νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τ' αρχίδια και θα γαμήσουνε τον κόσμο όλο κάνοντας αγώνες ταχύτητας.
Αν σας αρέσουν τα ταξίδια και οι εκδρομές και θέλετε να ξανακάνετε τις αποδράσεις σας κόψτε τις μαλακίες. (ήταν ένα κοινωνικό μύνημα προς τους τρόμπες από το ΘΕΜΑ)

buzz it!

15 σχόλια:

  1. ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ,ΚΑΤΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΟPEL,SUBARU,BMW,MERCEDES,
    ΓΑΜΙΩΝΤΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ 2,5 ΩΡΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΚΑΒΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΕ 200 Ε?
    ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΞΑΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα όλοι κάναμε τις μαλακίες μας αλλά για πες μου πόσο καύλα είναι να είσαι ακίνητη μέσα σε ασθενοφόρο και αυτό να γκαζώνει τρελλά και η σειρήνα του να δίνει το ρυθμό. Σωστό πάρτυ ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα hackaday..πολύ καλό αυτό με το ασθενοφόρο!!!πραγματικά βγαίνουμε στο δρόμο και δεν ξέρουμε αν θα φτάσουμε σώοι στον προορισμό μας..κι αυτό επειδή κάποιοι ασυνήδειτοι δεν σέβονται τις ζωές των άλλων.Αφού τους αρέσει η ταχύτητα γιατί λοιπόν δεν γίνονται ραλίστες και να γκαζώνουν στις πίστες?μάλλον είναι πιο ευχάριστο να προκαλούν φόβο και πανικό ίσως στους οδηγούς που κυκλοφορούν στο δρόμο μαζί τους..και όποιον πάρει ο χάρος!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σέρρες - Θεσσαλονίκη...
    Για επαγγελματικούς λόγους κάνω αυτήν την διαδρομή τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα. Ε λοιπόν, τι με ενοχλεί;
    1) Οι χοντροκέφαλοι μαλάκες με τις επικίνδυνες προσπεράσεις που συνήθως οφείλονται και στην πολύ μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν, οι οποίοι όταν δούνε πως δεν τους βγαίνει, υποχωρούνε σαν κότες, και προσπαθούνε να χωθούνε γρήγορα γρήγορα πίσω στην λωρίδα τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοψεις ταχύτητα για να μην πέσουν επάνω σου.
    2) Ο νέος δρόμος, ο οποίος είναι πραγματικά "ανάσα" στα σημεία που έχει ολοκληρωθεί, και που βλέπω να υπάρχει όριο ταχύτητας στα 80KM/h! Το μοναδικό σημείο στο οποίο μπορείς να τρέξεις άνετα και με ασφάλεια (σε σχέση με όλο τον υπόλοιπο δρόμο), υπάρχει ΓΕΛΟΙΟ ανώτατο όριο και περιστασιακές βόλτες της τροχαίας (είπε κανείς "για εισπρακτικούς λόγους";;; ).
    3) Οι τύποι λίγο πριν το Δερβένι (νομίζω η περιοχή λέγεται Λητή) οι οποίοι ανοίγονται εντελώς large στο αντίθετο ρεύμα, το οποίο ενώ πιστεύεται από πολλούς πως έχει καταργηθεί, η αλήθεια είναι ότι υφίσταται κανονικά παρ' όλο που σπάνια έχει αυτοκίνητο προς τα εκεί.

    Για το 4ο, είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει στην διαδρομή Θεσσαλονίκης - Σερρών, επειδή ο δρόμος είναι πολύ στενός. Όταν λοιπόν πάω στο εξοχικό στην Χαλκιδική το Σ/Κ και πέφτω στην κίνηση επιστρέφοντας, βλέπω τους ένδοξους τιμητές της 3ης λωρίδας (δλδ της βοηθητικής). Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι έχω φάει το βρίσιμο της ζωής μου επειδή δεν τους αφήνω να περάσουν, και αγνοώ επειδικτικά τα φώτα και τα κορναρίσματα (και συγχαρητήρια σε όσους πράττουν το ίδιο), αλλά το συμπέρασμα είναι ότι, ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΖΩΑ.


    Και κάτι ακόμα: Το να λαδώσεις για να πάρεις το δίπλωμα, για μένα δείχνει κάτι πολύ σημαντικό. Μπορεί οι απαιτήσεις για δίπλωμα να είναι χαζές, αλλά η ανικανότητά σου να απομνημονεύσεις μερικά σήματα και κάποιες κινήσεις με το αυτοκίνητο (με αποτέλεσμα να λαδώσεις), δείχνουν ότι όταν θα βγεις στον δρόμο και θα πρέπει να συνηθίσεις σε πολύ δυσκολότερες και πολυπλοκότερες καταστάσεις, θα είσαι ανίκανος να εξελιχθείς ως οδηγός. Πράγμα που σημαίνει ότι θα είσαι επικίνδυνος για όλους.

    Φιλικά, καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @edelweiss το παράνομο είναι πάντα πιο γλυκό.
    @Mitsaras Έχεις δίκιο σε ότι ανάφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΥΧΤΑ HACKDAY.

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @braininfo Όντως με τα διπλώματα κάτι πρέπει να γίνει. Παίρνει η κάθε κότα ένα αυτοκίνητο, μετά παίρνει δίπλωμα και στο δρόμο ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να το κουμαντάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα! Το καλύτερο είναι να μένουμε μακριά απ΄ όλους αυτούς τους τρελούς γιατί έχουν έναν και μόνο προορισμό, τα Επείγοντα. Αργά η γρήγορα εκεί θα καταλήξουν, και δε θα ΄ναι καθόλου γελαστοί, σας το διαβεβαιώνω από επαγγελματική πείρα. Έχεις δίκιο, Hackaday, εκεί να δεις πώς κόβεται κι η μαγκιά και όλα. Μόνο που συνήθως είναι πολύ αργά.
    Καταλαβαίνω όμως ότι σήμερα η κοινωνία πιέζει τους ανθρώπους τόσο πολύ, από κάθε άποψη, που νιώθουν την ανάγκη να κάνουν κάτι για να ξεσπάσουν. Το βρίσκουν σαν μέσο εκτόνωσης. Σ΄ αυτό φταίει φυσικά το ότι δεν έχουν μάθει να εκτονώνονται με άλλο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σουζάνα θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο κόσμος πρέπει να εκτονώνεται. Για να γίνει αυτό πρέπει να βρει ενδιαφέροντα, χόμπυ ή όπως αλλιώς θέλεις πέστο. Για να βρεθούνε αυτά δεν πρέπει να περιμένουμε να μας τα σερβίρουν αλλά να κουνήσουμε τον κώλο μας εφόσον τα διάφορα χόμπυ είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Βλέπεις όμως ότι στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει ο ωχαδερφισμός και ο σταρχιδισμός και η γκρίνια. Η γκρίνια είναι δικαιολογημένη σε πολλά πράγματα αλλά είναι αδικαιολόγητη όταν περιμένουμε κάποιοι να κάνουν κάτι για εμάς όταν δεν είναι υποχρέωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα βέβαια, εννοείται. Νομίζεις όμως ότι είναι εύκολο να βρει κάποιος ένα υγιές χόμπι; Προϋποθέτει να ξέρεις πέντε πράγματα στη ζωή σου, να έχεις ανοιχτό μυαλό, υπομονή, θέληση να προσπαθήσεις για κάτι και να γίνεις καλός σ΄ αυτό, μεράκι, παιδεία, αυτοεπίγνωση, αυτοπεποίθηση κι ένα σωρό άλλα. Πρέπει να μπορείς να βγεις από το στενό πλαίσιο του cool τύπου που τα σνομπάρει όλα και γελάει ειρωνικά όταν ακούει λέξεις διαφορετικές από "club" και "γκόμενα".

    Όσο για την εκτόνωση, κι εγώ μπορώ να εκτονωθώ με μια σύριγγα στη φλέβα, αλλά προτιμώ πχ να ζωγραφίζω ή να γράφω ή να κάνω ποδήλατο Παλλήνη - Χαλάνδρι και πάλι πίσω. (Θα μου πεις, και πάλι μπορεί να με πετύχει κανένας τρελός μ΄ ένα φτιαγμένο subaru και να με λιώσει :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σουζάνα αυτή η προσποίηση είναι που θα μας φάει. Ο κόσμος κάνει τα πάντα για να δείχνει cool. Με λίγα λόγια προσπαθεί να ξεφύγει από τον πραγματικό εαυτό του και να δείξει κάτι που δεν είναι. Για το δρομολόγιο που αναφέρεις δεν ξέρω γιατί δεν είμαι από την Αθήνα. Σίγουρα χρειάζεται προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. χαχα δημητρό! ωράια τα λες! το πρόβλημα όμως είναι πως αυτοί οι πιτσιρικάδες, οι φρέσκιοι, οι ορεξάτοι με τα φτιαγμένα αυτοκίνητα δεν ..χορταίνουν ποτέ! δεν έρχεται για αυτους ποτέ ο κορεσμος της ταχύτητας να τους χτυπησει την πόρτα...αν σταθούν τυχεροί κ δεν απολαύσουν κάποια ασχημη εμπειρία που να τους συνεφέρει, μεγαλώνουν με την ίδια λόξα κ όταν φτάσουν πια στα 30-35 κ έχοντας πιο γέμάτη τσέπη(ή πιο βολικό εκκαθαριστικό για δάνειο)πέρνουν ένα πιο γρήγορο αμάξι, γιατί όχι κ μηχανή, το φτιάχνουν καλύτερο, γρηγορότερο και ....ξαμολιώνται.... γιατί περνούν κ την κρίση της ηλικίας που πρέπει να αποδείξουν πρώτα στον εαυτό τους ότι η εφηβική μαγκειά δεν τους εγκατέλειψε βρε αδελφέ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωστά αυτά που λες Φωτεινάκι. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;