Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Print this post

ΚΟΥΚΛΕΣ - ΠΑΝΟΥΚΛΕΣ

Μια γνωστή μου την περασμένη εβδομάδα φιλοξενούσε δυο φίλες της που είχε να τις δει σχεδόν δυο χρόνια (από τότε που τελείωσε το πανεπιστήμιο δηλαδή). Εννοείται ότι οι φίλες με το που ανταμώθηκαν έκαναν σα χαζές για την επανασύνδεση της παρέας. Έκαναν σχέδια για το πως θα περνούσαν καλύτερα αυτές τις δέκα μέρες που θα ήταν μαζί. Οι χαρές δυστυχώς δεν κράτησαν πολύ.
Οι φιλοξενούμενες ήταν αραχτές όλη μέρα κάθε μέρα και η γνωστή μου ξεσκίζοταν να τις εξυπηρετήσει. Να κάνει πρωϊνό, να μαγειρέψει μεσημεριανό, βραδυνό, να πλύνει τα πιάτα, να καθαρίζει το σπίτι, να τις βγάλει έξω και να τις κερνάει, να τις κάνει περιήγηση στα αξιοθέατα κλπ. Με λίγα λόγια ψόφησε από την κούραση. Ως και τα ρούχα τους έβαζε στο πλυντήριο γιατί οι άλλες δυο φακλάνες το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι να το ξύνουν. Η αναισθησία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο.
Μπάνιο έκαναν μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης παραμονής τους και το μόνο που έκαναν ήταν να μακιγιάρονται και να αδειάζουν το ψυγείο. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν έκαναν μπάνιο και άφησαν την τουαλέτα μέσα στις τρίχες και τα νερά. Ως και μπατονέτες χρησιμοποιημένες βρέθηκαν στο τραπέζι του σαλονιού της φίλης μου. Με τα παπούτσια και τις παντόφλες που κυκλοφορούσαν έξω στην πόλη κυκλοφορούσαν και μέσα στο σπίτι.
Ενώ έβλεπαν την οικοδέσποινα να ξεσκίζεται να καθαρίζει οι δύο μοντέλες δε συγκινήθηκαν να κάνουν μια κίνηση για να βοηθήσουν την πρώτη η οποία δεν κάπνιζε αυτές τις δέκα μέρες μέσα στο ίδιο της το σπίτι για να μην ενοχλήσει ο καπνός τις άλλες δυο κότες.
Από την πέμπτη μέρα τα νεύρα της φίλης μου έγιναν σμπαράλια και το μετάνιωσε χίλιες φορές που τις κάλεσε αλλά επειδή είναι ευγενικός άνθρωπος μέχρι αηδίας (θύμα τη λέω εγώ) δεν είπε τίποτα.
Μόνο την ώρα το αποχαιρετισμού (και της λύτρωσης) όταν έφευγαν οι φιλοξενούμενες της είπαν: "Θα τα ξαναπούμε σύντομα" και η απάντηση της ήταν: "Δε νομίζω".

buzz it!

3 σχόλια:

  1. Γεια σου Hackaday.
    Κι εγώ σαν αυτή τη φίλη σου ήμουν παλιά, σούπερ θύμα, αλλά τώρα προσπαθώ να το κόψω και ως ένα σημείο το έχω καταφέρει. Κατάλαβα ότι είναι λάθος να καταπατάς μόνος σου τον εαυτό σου για χάρη μιας κακώς εννοούμενης ευγένειας. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να πεις κάτι εκτός από το να μαλώσεις και να βρίσεις. Αρκεί να το πεις σοβαρά, χωρίς να χαμογελάς ούτε στο ελάχιστο (αυτό είναι το πιο σημαντικό), και να κοιτάς τον άλλο στα μάτια όταν το λες.
    Προσωπικά αν ήμουν η φίλη σου θα έλεγα ότι 1)βαριέμαι να μαγειρεύω, αν θέλετε παραγγέλνουμε απ΄ έξω 2)ρε κορίτσια πώς το κάνατε έτσι το μπάνιο 3)τέλειωσε το ψωμί, ποια θα πάει να φέρει κλπ. Υπάρχουν τρόποι να δώσεις στον άλλο να καταλάβει. Και στην τελική, μήπως η φίλη σου είναι υπερβολικά ευγενική σε σημείο να μη νιώθουν οι άλλες άνετα και να μην τολμούν να πιάσουν να τη βοηθήσουν από φόβο μην παρεξηγηθεί? Γιατί το έχω δει κι αυτό να συμβαίνει.
    Σόρι για το κατεβατό, απλώς μου δημιούργησες πολλές σκέψεις. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. re si hackaday etsi einai stin ellada (kamia fora) einai aharistoi kai den skeftontai ton allon. gia ton kapnisma an ithele na to kopsei tha itan poli kali voitheia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @souzana Σε καμία περίπτωση δεν ένοιωθαν άβολα. Όταν νιώθεις άβολα δεν τριγυρνάς σε όλο το σπίτι με τα παπούτσια. Τι να σου πω. Είναι καλοπροαίρετη κοπέλλα η φίλη μου και πολύ συγκαταβατικός άνθρωπος απλά έγινε αυτό που είπες. καταπάτησε τον εαυτό της για χάρη της υπερβολικής ευγένειας.
    @ntebis Πολλές φορές πολλοί λειτουργούνε ατομικά χωρίς να σκέφτονται τον άλλο. Όσο για το κάπνισμα είναι ενίλικη και δεν έχω το δικαίωμα να της πω να το κόψει ή όχι. Πόσο μάλλον όταν και εγώ είμαι καπνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;