Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Print this post

HACKERS & CRACKERS

Επιτέλους ξαναγράφω post. Όχι δεν πήγα διακοπές. Απλά το pc μου αρρώστησε και είχε πάνω από διακόσιους ιούς. Το χειρότερο είναι ότι κάποιος hacker μπήκε μέσα με κάποιο Trojan και έβλεπε τι κάνω. Ευτυχώς τον κατάλαβα γρήγορα και έμεινα άπραγος όσον αφορά το blog. Για καλή μου τύχη πρέπει να ήταν ψιλοάσχετος γιατί δεν πρόσεξε καλά και μπορούσα να ακούω από τα ηχεία μου τι κάνει. Μάλλον θα χρησιμοποίησε έτοιμα προγράμματα για να έχει πρόσβαση.
Βέβαια ήταν και δικό μου σφάλμα που τον τελευταίο καιρό απενεργοποίησα το firewall. Για να καθαρίσω το pc χρειάστηκαν δεκάδες σκαναρίσματα με antivirus προγράμματα. Και τι δεν βρήκα! Bots, Trojans, worms και χίλια δυο άλλα τέτοια "καλούδια". Καθάρισα τη registry δυο φορές και έσβησα χειροκίνητα διάφορα άλλα ύποπτα πραγματάκια που βρήκα στον υπολογιστή αλλά επειδή δεν ένιωθα αρκετά σίγουρος έκανα και ένα format. Με λίγα λόγια ασχολήθηκα πέντε μέρες για την ασφάλεια του υπολογιστή μου και εγκατέστησα παραπάνω προγράμματα προστασίας για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Με λίγα λόγια έχασα αρκετό χρόνο γιατί κάποιος ήθελε να το παίξει hacker (το σωστό είναι cracker). Αλλά ένας hacker πάντα φροντίζει να μην αφήνει ίχνη πίσω του. Ο συγκεκριμμένος φαίνεται ότι είναι ερασιτέχνης γιατί δεν κάλυψε τα νώτα του καθόλου. Γνωρίζω ότι είναι από Ελλάδα. Μου άφησε ένα σωρό ίχνη και αυτό θα έχει συνέπειες γι' αυτόν. Θα τον βρω και πολύ σύντομα. Θα του αχρηστεύσω τον υπολογιστή για τα καλά.
Υπάρχουν κάποια κωλόπαιδα που κατεβάζουν από το internet κάποια έτοιμα χακερίστικα προγράμματα και το παίζουν ειδήμονες και hacker μπαίνοντας σε υπολογιστές τρίτων χωρίς να σκεφτούνε ότι κάποιος στόχος τους μπορεί να έχει εντελώς άχρηστα πράγματα γι' αυτούς στον υπολογιστή του, αλλά αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για τον επιτιθέμενο, και μετά παριστάνουν τους σπουδαίους στους κολλητούς τους.

buzz it!

9 σχόλια:

  1. Καλησπερα χακ!καλα βρε!εσυ;ΕΣΥ να την πατησεις ετσι;;;;;;;;χαχαχαχα!τελος καλο ολα καλα λοιπον ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Εκάτη. Το pc είναι ok αλλά όχι και τέλος!!! Τώρα πρέπει να βρω ποιος προσπάθησε και μπήκε στον υπολογιστή μου και να του κάνω τη ζωή κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω, πω, με άγχωσες! Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο απλό! Μου φαίνεται ότι πρέπει να πάω το pc μου σε κάποιον να το δει επειγόντως... για check-up!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAPOIO TROJAN ΕΔΕΙΧΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΦΟΥ ΣΚΑΝΑΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ..ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Σουζάνα τώρα έβαλα εφτά προγράμματα και εννοείται firewall για την ασφάλεια του υπολογιστή μου.
    @anemos5 Και εγώ για πλάκα θα μπω μέσα στο pc του και θα του κάνω overclocking τόσο που θα του καεί το μηχάνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Hackers&CRACKERS=ARXI'MALAKA[Ε]S.
    Προ 10ΗΜΕΡΩΝ,κΑΠΟΙΟς ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ 1ΝΑ ΤΡΟΓΙΑΝ ''ΚΛΕΜ,ΜΕ ΤΟ ESET'NOD32+AVAST'HOME,TA Καταφερα,Ενημερωσα και το Συνκ,Θα Μαθω Ποιος Μπαγασας μου την Εκανε 'Που θα Παει,Καλη 'Εβδομαδα Δημητρη,Βαστα, Σε 'Εχουμε 'Αναγκη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλώς το Nispell, τον σοφό της παρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ hackaday
    Σε διαβάζω αρκετό καιρό τώρα και ποτέ δεν σχολίασα κάποιο post σου, αλλά σήμερα δεν θα αντέξω και θα το πω. Η ευθύνη βαραίνει περισότερο εσένα στο γεγονός ότι γέμισε ο υπολογιστής σου ιούς και άλλα κακά. Το ότι δεν έχεις (ή το έχεις απενεργοποιήσει) firewall είναι σαν να αφήνεις την πόρτα του σπιτιού σου ανοιχτή διάπλατα είτε είσαι εκεί έιτε λέιπεις, κάποια στιγμή κάποιος θα σε "νοικοκυρέψει".
    Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως σε εμπόδιζε το firewall στο να "ποστάρεις" ή σε ότι άλλο έχει να κάνει με το blog σου ( το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και άμμεσο) ακόμα και torrent να κατέβαζες μπορείς να το έχεις ενεργοποιημένο.
    Δεν είμαι "γκουρού" της πληροφορικής αλλά ή τελευταία φορά που αναγκάστηκα να κάνω φορμάτ λόγω ιού ήταν πριν από 5-6 χρόνια όταν ήμουν κυριολεκτικά άπειρος στο ίντερνετ.
    Ελπίζω τώρα το pc σου να είναι καλά και να μην έχασες αρχεία, να είσαι πάντα καλά και να ποστάρεις συχνά.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανώνυμος Δεν απενεργοποίησα το firewall γιατί είχα κάποιο πρόβλημα. Το εναντίον... Ο λόγος που το είχα απενεργοποιήσει είναι ότι φιλοξενούσα κόσμο στο σπίτι μου και επειδή το firewall τους δυσκόλευε (όπως μου είπαν) και δε μπορούσαν να μπούνε σε κάποιες σελίδες που ήθελαν. Αρχεία δεν έχασα. Ότι κάνω κρατώ back up. Ήταν η κακιά στιγμή. Τέλος πάντων... ότι έγινε, έγινε. Τώρα το έχω μετατρέψει σε φρούριο. Όταν λέω έμεινα άπραγος όσον αφορά το blog δεν εννοώ ότι είχα κάποιο πρόβλημα, απλά δεν έκανα καμιά ανάρτηση για να μην διαβάσει τα usernames και τα passwords που χρησιμοποιώ. Γιατί εκτός από το trojan που έβαλε χρησιμοποίησε το Cain & Abel για να κάνει sniffing και να πάρει τους κωδικούς. Πάλι καλά που δε χρησιμοποίησα καμιά πιστωτική κάρτα ή on line banking.
    Όσον αφορά τη μερίδα ευθύνης που μου αναλογεί συμφωνώ απόλυτα μαζίσου ότι έχω τη μεγαλύτερη και το αναφέρω και στο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;