Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Print this post

ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ...

Θα ήθελα να αναφερθώ στο περιβόητο πείραμα του Θεού. Αυτό που γίνεται στα Γαλλο - Ελβετικά σύνορα και όλος ο κόσμος το έμαθε σαν CERN. Δεν είμαι επιστήμονας και οι γνώσεις μου πάνω σε αυτά τα θέματα μπορούνε να θεωρηθούνε ανύπαρκτες. Δε λέω όχι στην επιστημονική έρευνα και στις διάφορες ανακαλύψεις και εφευρέσεις. Η γνώση είναι δύναμη. Άκουσα και διάβασα ότι η αρχή αυτού του εγχειρήματος έγινε πριν είκοσι χρόνια και τόσο είναι το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να γίνει η όλη διαδικασία μέχρι σήμερα. Σίγουρα τα λεφτά που δαπανήθηκαν για να βγει εις πέρας όλη αυτή η ιστορία δεν είναι λίγα. Μιλάμε για εκατομύρια και δισεκατομύρια δολλάρια ή ευρώ αν προτιμάτε. Και η φαιά ουσία που χρειάστηκε από τα μεγάλα μυαλά δεν είναι λίγη.
Έχω μια απορία. Όλα αυτά τα χρήματα αν δίνονταν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και αν γίνονταν σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και δρόμοι δε θα ήταν όλα καλύτερα; Δεν υπάρχει ήπειρος που να μην έχει ευπαθείς ομάδες ανθρώπων και φτώχια. Αφρική, νοτιοανατολική Ασία και όχι μόνο, Λατινική Αμερική, οι Αβορίγινες στην Αυστραλία ακόμα και στη Ευρώπη υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη.
Δε θα ήταν καλύτερα να γίνει άλλο ένα πείραμα του Θεού με σκοπό σε είκοσι χρόνια να δαπανηθούν τόσα χρήματα και φαιά ουσία όσο και για το πείραμα του CERN; Είμαι 1000% σίγουρος ότι αν λειφθεί μια τέτοια απόφαση από τους άρχοντες της υφηλίου θα βρεθούνε τα χρήματα σε χρόνο μηδέν και μάλιστα τα διπλάσια. Θέληση πρέπει να υπάρχει και τίποτε άλλο. Αλλά η ματαιοδοξία και οι σκοπιμότητες είναι ριζωμένες βαθιά στον άνθρωπο και γι' αυτόν το λόγο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

buzz it!

26 σχόλια:

  1. ετσι οπως τα λες ειναι Χακ!αν τα χρηματα πηγαιναν εκει που επρεπε...........δεν θα πεθαιναν χιλιαδες ανθρωποι στην γη καθε μερα............αλλα........
    την καλησπερα μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @σουζάνα Και δεν είναι η πρώτη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MOu ti spaei auti i logiki re file. Sigkrineis anomoia pramata. Auto to peirama einai oneiro ekatomurion anthropon epistimonon. Tha lusei polous epistimonikous grifous. Autos einai alloste o skopos tou anthropou. Na katalavei giati einai edo. Nai uparxei peina k ftoxia, dustuxia thanatos mikron paidion. Den uparxei omos giati ginontai epistimonika peiramata! Yparxei giati den ginetai sosti diaxeirisi ploutou. Ksereis oti to 6% tou plithismou exei to 60% tou ploutou tis gis ? mathe to. k kati allo.Akoma k an ola auta ta lefta dinontousan gia anaptiksi opos les (sxoleia klp klp), ti tha ginotan meta, de tha thelan k autoi oi morfomenoi anthropoi na kanoun peiramata ? tha thelan! opote to kala ta peiramata ...alla einai akiro! giati i idia i anaptiksi pou les, mesa apo auta proerxetai.

    filika
    sk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμος Αυτό κατάλαβες από το post; Εγώ δεν είπα να μη γίνονται πειράματα. Το αντίθετο. Απλά λέω ότι λεφτά υπάρχουν και καλό θα ήταν να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός όπως το CERN και να βοηθηθούνε κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι ουκ ολίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nai k apo ta lefta tou CERN brikes na kopseis re trele ? Koita ligo ta eksoplistika programmata k ta ksanaleme.

    k kati allo asxoloumai me tin ereuna, k ksero poso diskolo einai na dosoun lefta se epistimones, k poso liga einai otan tous ta dinoun. des stin ellada ti ginetai gia paradeigma. k do to 20% zei sti ftoxia. alla i ellada den dinei oute to 6% tou aep tis opos tin upoxreonei i europi. Des pou einai ola ta megala kefalia tis elladas. an menan autoi edo, k ependiame sautous, tha meionotan k i ftoxia k ola.

    Auto pou leo einai oti ereuna, peirama = anaptiksi, meiosi ftoxias, kaliteri zoi.

    Giati lipon na kanoume perikopes se tetoia peiramata ? min ksexnas oti apo auto mporoun na bgoun farmaka k therapeies pou tha sosoun eksisou pollous anthropous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη ανώνυμε sk, να σε ρωτήσω κάτι? Λες ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι να μάθει γιατί είναι εδώ. Αυτά είναι παραλογισμοί για να μην πω τίποτα χειρότερο. Είμαστε εδώ επειδή είμαστε εδώ, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος ούτε κάποιος συγκεκριμένος σκοπός στη ζωή. Αν δεν πιστεύεις στο Θεό, είμαστε εδώ λόγω μιας σειράς εξελικτικών συμπτώσεων. Αν πιστεύεις στο Θεό, είμαστε εδώ για να είμαστε Άνθρωποι με την έννοια της πνευματικής εξύψωσης και για να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Θεό μέσα από τη ζωή μας. Όποιο από τα δύο και να ισχύει, δεν πρόκειται να ωφελήσουν κανέναν όλα αυτά τα πειράματα. Προσωπικά ασχολούμαι με κάποια από όλες αυτές τις επιστήμες. Ξέρω πολύ καλά το σκεπτικό όλων αυτών των πειραματιστών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η φήμη και η δόξα, άντε και το χρήμα, αλλά κυρίως τους ενδιαφέρει να γίνουν γνωστοί. Μόνο αυτό. Δεν έχουν προσωπική ζωή, δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, δεν έχουν καμία ηθική και θα πατούσαν πάνω στο πτώμα σου προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Κοίτα λίγο πίσω σου στο μονοπάτι της ιστορίας. Ωφέλησε κανέναν η πυρηνική ενέργεια που τόσο φαγώθηκαν να ανακαλύψουν όλοι αυτοί? Ωφέλησαν κανέναν τα βιολογικά όπλα με τα οποία ασχολούνται τόσοι και τόσοι "επιστήμονες"? Ωφελήθηκες εσύ προσωπικά από το γεγονός ότι κάποιοι περπάτησαν στο φεγγάρι? Ωραία, και τί έγινε, βοήθησε αυτό κανέναν? Έκανε καλό αυτό σε κάποιον? Εδώ σε λίγο δε θα έχουμε νερό να πιούμε, δε θα έχουμε φαί να φάμε, και κοιτάμε τις μ...κίες (σόρι χάκαντει) του κάθε ψωνισμένου αρχι-επιστήμονα που θέλει να πάρει το Νόμπελ. Και θες να σου πω και κάτι άλλο? Ναι, υπάρχει δυστυχία και θάνατος επειδή γίνονται πειράματα. Αλλά άσε, δεν το αναλύω περισσότερο αυτό. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η γνώση είναι δύναμη δημητρό, πολύ σωστά...κ η φτώχεια κ η πείνα ντροπή όταν οδηγεί στον θάνατο μάλιστα. όμως το ένα δεν αντικρούει το άλλο. είμαι υπερ της επιστιμονικής προοδου, είναι καιρός να δωθουν απαντήσεις. ίσως μέσα απο αυτές δοθουν λύσεις για τα πιο καθημερινά προβλήματα της ανθρωπότητας. παράλληλα όμως μπορούμε να φροντίσουμε κ για την αντιμετώπιση της πεινας των υποανάπτυχτων λαών. παραλληλες κινήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ανώνυμος Ξαναδιάβασε το post και θα δεις ότι μιλάω να γίνει ένα άλλο πείραμα και όχι να κόψουν τα φράγκα από το CERN. Η αλήθεια είναι όπως λέει και η Σουζάνα ότι στο όνομα της επιστήμης έχουν γίνει άπειρες μαλακίες. Παράδειγμα ότι φάρμακο βγαίνει και είναι σε πειραματικό στάδιο δοκιμάζεται πρώτα στην Αφρική άσχετα να υπάρχει έγκριση γι' αυτό ή όχι. Δεν είναι λίγοι οι αθώοι που πληρώνουν τις όποιες συνέπειες. Την Ελλάδα μην την αναφέρεις. Εγώ μιλάω γενικά και εσύ εστιάζεις στην ψωροκώσταινα. Άλλο Ελλάδα και άλλο Ευρώπη και Αμερική όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται. για επιστημονικές έρευνες. Και τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι αποτελέσματα της επιστήμης. Για 'μένα μιας κακιάς επιστήμης γιατί το αποτέλεσμα αυτής είναι η αφαίρεση ζωής. Και επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι υπέρ των περικοπών ερευνητικών και επιστημονικών προγραμμάτων. Απλά όσα λεφτά δίνονται παγκοσμίως για έρευνες να δίνονται και για την καταπολέμηση της φτώχιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To oti exeis auti ti stigmi internet k les tin ilithia apopsi sou, pou ofelei ? Tha alaksei kati ?

    San epistimonas pou les oti eisai, tha ksereis oti to internet ksekinise apo peiramata tou amerikanikou stratou, gia tin asfaleia ton tilepikinion tous.

    To internet lipon esena den se exei ofelisei pouthena.. giati to exeis omos ?

    Den leo oti i epistimi einai panakeia. Oute oti mono ofelei. Auto pou leo, einai oti einai o monos dromos gia na mathoume. Den uparxei allos ektos apo to peirama.


    To giati eimaste edo einai filosofiko zitima, den mporoume na kseroume giati eimaste.. o kathenas mporei na exei tin apopsi tou gia auto. Ego pisteuo oti uparxei skopos stin uparksi mas. An esu mporeis na mou APODIKSEIS to antitheto, apla kanto. to ti pisteueis omos eilikrina den me endiaferei.

    Oso gia ti fimi k ti doksa pou les, na sou thimiso ton einstein pou elege oti aporo pou me gnorizoun k me thaumazoun toso polloi anthropoi xoris na me exoun katalabei ti akribos leo.

    Yparxoun k autoi pou les. Isos einai k polloi. Oi ligoi einai omos autoi pou tha kanoun ti diafora k tha grapsoun istoria.

    Tora an ofelithika ego apo to taksidi sto feggari.. NAi! fysika. giati mauto anoikse o dromos gia tin aeronaupigiki texnologia! ftiaxthikan aeroplana, k ta taksidia eginan pio eukola. eutixos mporo na pao stin agglia se 2 ores! Bebeos pethan polloi anthropoi apo auta..
    Opos pethenoun polloi k apo autokinitistika kathe mera..

    Me ti logiki sou tha prepe na stamatisoume k na petame!

    tespa, en oligis, peiramata tha ginontai eite to thes eite oxi, giati einai o monos dromos gia tin proodo..

    eutixos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ανώνυμος Όλες οι απόψεις εδώ μέσα είναι σεβαστές. Ένας από τους στόχους αυτού blog είναι να δημιουργείται διάλογος και όχι εμπάθεια και χλευασμός. Σε παρακαλώ οι χαρακτηρισμοί να λείπουν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μιά μικρουλα αποψη του θέματός σου, βε!
    http://xisigma.blogger.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χωρις ερευνα και επιστημη ο κοσμος δεν παει μπροστα ακομα και αν καπιοι επιστημονες στοχευουν και στην προσωπικη τους ματαιοδοξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρώτον, δε σε τιμά καθόλου να λες την άποψή μου ηλίθια, εσένα απαξιώνει και όχι εμένα.
    Δεύτερον, το ίντερνετ είναι όντως καλό και χρήσιμο και ωραίο, αλλά αν με ρωτούσαν αν θα προτιμούσα να το έχω ή να έχω πχ σωστή παιδεία για όλο τον κόσμο, θα επέλεγα το δεύτερο. Θα προτιμούσα να ζήσω χωρίς αυτό και να έχουν πχ όλα τα παιδιά της Αφρικής εμβόλια για την ερυθρά και τη διφθερίτιδα. Επειδή εσύ κι εγώ έχουμε καλυμμένες τις βασικές μας ανάγκες και το μόνο που μας νοιάζει είναι να γυρνάμε από blog σε blog και να λέμε την "ηλίθια" άποψή μας, δε σημαίνει ότι αυτό ισχύει για όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Άντε να δεις πως ζουν στην Ινδία εκείνοι που σου φτιάχνουν τον υπολογιστή και μετά έλα να ξαναμιλήσουμε. Σίγουρα με βολεύει στο να περνάω το χρόνο μου ωραία, αλλά αυτή η λογική είναι που έχει φέρει τον πλανήτη στα πρόθυρα του αφανισμού.
    Τρίτον, στην Ελλάδα δεν υπάρχει έρευνα όπως δεν υπάρχει και τίποτε άλλο. Όποιος δεν το παραδέχεται αυτό είναι επειδή κι ο ίδιος περιμένει να ωφεληθεί από τα παρεπόμενα των ερευνητικών διαδικασιών που κάθε άλλο παρά ερευνητικές είναι, δηλαδή να πληρωθεί αδρά χωρίς να κάνει τίποτα και να παρουσιάζει ποστς σε συνέδρια. Να αντλεί χρήματα από την πολιτεία για να κορδώνεται ότι είναι ερευνητής και να ασχολείται με τη διύλιση του κώνωπα για να βρίσκεται σε δουλειά. Όσον αφορά το εξωτερικό, συμφωνώ ότι είναι καλό να γίνονται πειράματα, ας λύσουμε όμως πρώτα τα βασικά μας προβλήματα και μετά ας προχωρήσουμε σε υπερσυμπαντικές διαδρομές. Χαίρομαι που μπορώ να πάω στην Αγγλία σε 2 ώρες, θα χαιρόμουν όμως περισσότερο αν είχε βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο. Αυτό που ήθελα να πω παραπάνω και δεν το κατάλαβες είναι ότι σαν ανθρωπότητα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας. Την παροιμία "εδώ ο κόσμος χάνεται..." τη γνωρίζεις πιστεύω.
    Τέταρτον, σχετικά με το γιατί είμαστε εδώ, δικά σου λόγια χρησιμοποίησα γιατί έγραψες παραπάνω ότι το πείραμα θα λύσει επιστημονικούς γρίφους και ο σκοπός του ανθρώπου είναι να μάθει γιατί είναι εδώ Στο παραπάνω σχόλιο πίστευες ότι είναι επιστημονικός γρίφος. Τώρα λες ότι είναι φιλοσοφικό ζήτημα. Αν είναι φιλοσοφικό ζήτημα, πώς θα σε βοηθήσει αυτό το πείραμα να το ανακαλύψεις? Με μπέρδεψες εδώ.
    Πέμπτον, το επιχείρημά σου για τη δόξα και τη φήμη είναι κάτι που είχε πει ο Einstein? Δεν έχεις δική σου απάντηση να μου δώσεις? Δεν έχεις δική σου άποψη? Γιατί πρέπει να θεωρούμε οτιδήποτε λέει κάποιος σωστό? Εντάξει, σίγουρα ήταν σπουδαίος επιστήμονας και πολύ έξυπνος άνθρωπος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είχε και όλες τις απαντήσεις! Δώσε μου ένα δικό σου επιχείρημα σχετικά με το θέμα για να δω τί σκέφτεσαι εσύ. Εκτός αν εσύ δε σκέφτεσαι και παίρνεις έτοιμες κοσμοθεωρίες από άλλους.
    Έκτον, φυσικά και γίνονται τροχαία κάθε μέρα και σκοτώνεται κόσμος, όπως κι ένα σωρό άλλα ατυχήματα. ATYXHMATA όμως, πρόσεξέ το. Το έβαλα και με έντονα γράμματα. Όχι εγκλήματα.
    Τεσπα, εν ολίγοις, πειράματα τέτοια θα γίνονται γιατί ο εγωισμός και η ματαιοδοξία μας δεν γνωρίζουν όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Proton. Esy pou exeis dei pos zoun stin india mallon de sigkinithikes katholou k sinexizeis na plironeis ti sindromi tou internet, anti na doseis auta ta lefta gia na ftiaxtoun perissotera embolia gia tin erithra k ti diftheritida. Sta logia mporo na gino k go to idio euaisthitos opos blepeis.

    K kati allo. O plithismos tou planiti ta teleutaia 200 xronia exei auksithei kata 5 dis anthropous. Zoume tosoi polloi, giati anazitisame, mathame, gnorisame,! Etsi antimetopistikan oi megaliteres arrosties k o xronos zois mas auksithike opos k o plithismos. Etsi k tora mauto to peirama tha mathoume polla, k tha zisoume akoma perissoteroi k akoma kalitera.

    Deuteron. Embolio i farmako gia ton karkino den prokeitan na brethei POTE. K auto giati o karkinos den einai enas. Einai poluprosopi arrostia, ekdilonetai teleos diaforetika akoma k apo anthropo se anthropo. eksalou i biologiki epistimi einai poli prosfati, molis prin 55 xronia anakalifthike i domi tou DNA, eno akoma den exei oloklirothei i xartografisi tou anthropinou gonidiomatos.

    k kati allo, o kosmos den xanetai epidi uparxoun epistimones k kanoun peiramata. Xanetai giati autoi pou diaxeirizontai auti ti gnosi k auto to plouto, den ta diaxeirizontai sosta. Sto ksanaleo gia na sou bei kala sto mualo.

    Triton euxaristos na se kseberdepso. To peirama auto stoxeuei na lusei epistimonikous grifous. opos px to "paradokso tou einstein", i sto na apadisei an uparxei i oxi to "somatidio tou theou" .Tora an meso tis anagogikis epistimis, odigithoume stin pragmatiki gnosi k sto giati eimaiste edo, auto einai ena filosofiko zitima ontos.

    Tetarton sou anafera tou ti eipe o einstein, os apantisi tou " aλλά κυρίως τους ενδιαφέρει να γίνουν γνωστοί. Μόνο αυτό. Δεν έχουν προσωπική ζωή, δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, δεν έχουν καμία ηθική και θα πατούσαν πάνω στο πτώμα σου προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους."
    An o megaliteros epistimonas tou 20 aiona skeftetai etsi, tote esy kaneis lathos me auto pou les.
    Episis To oti den exoun prosopiki zoi, den se afora, o kathenas zei opos thelei, de tha tou upodikseis esy ti na exei k ti oxi.

    Telos, eipes:
    "Έκτον, φυσικά και γίνονται τροχαία κάθε μέρα και σκοτώνεται κόσμος, όπως κι ένα σωρό άλλα ατυχήματα. ATYXHMATA όμως, πρόσεξέ το. Το έβαλα και με έντονα γράμματα. Όχι εγκλήματα."

    To atixima pou egine sta tempi to 2003 k kostize ti zoi 21 mathiton, einai gia sena atixima.
    Gia mena einai egklima. Auti einai i diafora sto tropo skepsis mas.

    Fadasou na upirxan autokinita pou ta ulika tous akoma k an trakernes me 100km tha se prostateuane. Auta ta ilika, i akoma otidipote tha alaze ton tomea tis asfaleias stous dromous. apo pou tha proelthei ? Apo epistimonika peiramata! Apo ekei genietai i gnosi gia to otidipote. To pos tha xrisimopoihthei omos ksanaleo, den eksartatai apo tous epistimones, eksartatai aptous exontes.

    distixos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aγαπητέ ανώνυμε sk
    Σ΄ αυτό που λες ότι εξακολουθώ να έχω internet αντί να δώσω τα χρήματα για τα εμβόλια έχεις δίκιο. Δεν είπα ότι εγώ είμαι τέλεια ούτε αλάθητη. Το θέμα είναι ότι το παραδέχομαι και το γνωρίζω. Και όποτε μπορώ προσπαθώ με όσα μέσα διαθέτω σα μέσος άνθρωπος να βοηθήσω καταστάσεις. Τώρα αν εσύ θέλεις να με συγκρίνεις με εκείνους που διακινούν δισεκατομμύρια ευρώ, τί να σου πω, δικαίωμά σου.

    Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα απ΄ όσα προσπαθώ να πω. Εγώ δεν αντιδρώ στο να γίνονται πειράματα, το ξαναείπα άλλες δυο φορές προηγουμένως. Και ούτε είμαι εναντίον του συγκεκριμένου πειράματος επειδή είμαι οπισθοδρομική και παρωπιδοφόρος. Συγχώρεσέ με όμως αν πιστεύω με την ταπεινότητά μου και με την κατωτερότητά μου μπροστά στο δικό σου πνεύμα, αν πιστεύω (μου επιτρέπεις ελπίζω) ότι το συγκεκριμένο πείραμα είναι άκαιρο και υπερβολικά απαιτητικό από οικονομικής άποψης τη στιγμή που υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που απαιτούν άμεση λύση. Με όλο το θάρρος και να με συγχωρείς δηλαδή... τί σε νοιάζει να μάθεις από πού προήλθαμε τη στιγμή που υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταστραφεί ο πλανήτης και να έχει εξαφανιστεί η ανθρωπότητα μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια? Εκτός αν ελπίζεις ότι το πείραμα αυτό θα δώσει απαντήσεις που θα σώσουν το ανθρώπινο είδος ή θα συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα δεκαετιών.

    Όσον αφορά το φάρμακο για τον καρκίνο, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, να σε ενημερώσω ότι είμαι γιατρός με μεταπτυχιακό στην έρευνα. Χοντρό παράδειγμα ήτανε και σχήμα λόγου, προφανώς δεν το αντιλήφθηκες. Και πάλι κόλλησες στη λεπτομέρεια και δεν κατάλαβες ότι αυτό που εννοώ είναι ότι (πάμε ξανά) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

    Ο κόσμος σαφώς και δε χάνεται επειδή οι επιστήμονες κάνουν πειράματα. Χάνεται επειδή όλοι μας, και οι επιστήμονες μαζί, σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και το προσωπικό μας όφελος. Λυπάμαι αλλά δε θα με πείσεις ότι υπάρχουν σύγχρονοι Σβάιτσερ και αδελφές Τερέζες που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η πρόοδος της ανθρωπότητας. Μάλλον δεν γνωρίζεις τί παίζεται στα πανεπιστήμια (και στου εξωτερικού ακόμα περισσότερο) όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις και τα αλληλομαχαιρώματα μεταξύ όλων αυτών των ύψιστων επιστημόνων προκειμένου να δημοσιευτούν οι φοβερές και τρομερές τους ανακαλύψεις.

    Το ότι ο σκοπός του ανθρώπου είναι να καταλάβει γιατί είναι εδώ, κι αυτό η προσωπική σου άποψη είναι. Δε μπορείς να το αποδείξεις, ή μήπως μπορείς? Άρα πιστεύεις ότι το πείραμα αυτό θα σε βοηθήσει να βρεις απαντήσεις σε αυτό που ΕΣΥ πιστεύεις ότι είναι ο σκοπός σου σε αυτή τη ζωή. Συγνώμη και πάλι που τολμάω να σου φέρω τέτοιο μαντάτο, αλλά δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη επ' αυτού και επομένως δικαιούμαστε να μην το θεωρούμε το ίδιο απαραίτητο για την ύπαρξή μας.

    Το ότι κάποιος είναι ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 20ου αιώνα σημαίνει ότι είναι και ο καλύτερος άνθρωπος? Σημαίνει ότι έχει λύσει τα υπαρξιακά του, ότι γνωρίζει το λόγο της ύπαρξής του, ότι είναι και καλλιεργημένος, ότι ξέρει τα πάντα? Μάλιστα... δεν το ήξερα αυτό. Σ΄ ευχαριστώ για τη διαφώτιση.

    Φυσικά και δε με αφορά το αν έχουν όλοι αυτοί προσωπική ζωή. Είχα μείνει όμως με την εντύπωση ότι δικαιούμαι να βγάλω κάποια δικά μου συμπεράσματα. Συγνώμη και πάλι... αλλά κάποιος που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο όλων, που δεν έχει φίλους/ οικογένεια/ γνωστούς επειδή τους έχει απομακρύνει όλους, που δεν έχει ανοίξει ένα λογοτεχνικό βιβλίο σ΄ όλη του τη ζωή, δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο, σνομπάρει τις παρέες/ ένα ποτό με έναν φίλο/ ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο, κάποιος που δεν αναγνωρίζει τις καθημερινές χαρές και την αξία της φιλίας, της αγάπης, της συντροφικότητας, της αλληλοβοήθειας, της εμπιστοσύνης, της ισότητας... αυτός ο άνθρωπος για ΄σένα είναι κάποιος που μάχεται για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος? Ξημεροβραδιάζεται στο εργαστήριο επειδή αγαπάει τους συνανθρώπους του? Αχά...

    Όσο για τα ατυχήματα και τα εγκλήματα, δεν το κατάλαβες, κάτι πήγε να πει ο Χάκαντει, άντε να σου το εξηγήσω. Μιλάω για τα φαρμακευτικά πειράματα στην Αφρική. Και σε πειράματα που έχουν γίνει σε κρατούμενους φυλακών ανά τον κόσμο. Α, τώρα το θυμήθηκα, οι Ναζί έκαναν πειράματα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Φοβεροί επιστήμονες, έτσι? Μπράβο στα παιδιά!

    Όταν οι επιστήμονες βγάζουν την ουρά τους έξω και λένε "αυτοί που διαχειρίζονται το χρήμα φταίνε", για ΄μένα είναι συνένοχοι.

    Απ΄ ό,τι κατάλαβα όμως, αγαπητέ ανώνυμε sk, είσαι πολύ αρνητικά προκατειλλημένος απέναντι σε οποιαδήποτε διαφωνία. Προφανώς δε μπορείς να διανοηθείς ότι μπορεί να υπάρξει άποψη διαφορετική από τη δική σου. Ή μπορεί και να μη σου αρέσει η πικρή αλήθεια. Επειδή μου φαίνεται ότι μονοπωλήσαμε το ποστ του χάκαντει, θα κλείσω το θέμα εδώ. Δε μου αρέσει ο διάλογος στον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του αλληλοσεβασμού και της προσπάθειας αλληλοκατανόησης. Και πάλι συγνώμη που τόλμησα να πω την άποψή μου, νόμιζα ότι έχουμε δημοκρατία.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tha sto po gia teleutaia fora, giati den ta pairneis eukola:

    To oti uparxoun provlimata stin anthropotita, de simenei oti prepei na kathisterisoume i na stamatisoume tin ekseliksi tis ereunas. Eidika otan einai tetoias klimakas.Ayto to peirama opos eipe k o hak, den einai tora, 20 xronia proetimazetai...makari na ginontousan k alla san auto.

    Exeis dikio. Eprepe na se rotisoun apo to CERN, na tous peis to OK, gia to pote na to ksekinisoun auto to peirama. Tha tous po na min epanalifthei.

    To oti o einstein einai o megaliteros epistimonas tou 20ou aiona simenei oti einai o megaliteros epistimonas tou 20ou aiona. I skepsi tou, gia to pos antimetopizei tin diasimotita k tin anagnorisi einai aplos i skepsi tou megaliterou epistimona tou 20ou aiona gia to pos antimetopizei ti diasimotita k tin anagnorisi. Tora gia ta logotexnika biblia ta pota me tous filous, ta geumata klp klp, de simenei oti epidi esena auta ta anousia upokatastata tis anagnorisis apo ton euato sou k to sinafi sou kanoun esena eutixismeni prepei na kanoun k allous.

    Telos pisteuo oti eisai megali upokritria. Les gia afriki, peina, dustixia, k les oti eisai giatros. k me metaptuxiako.Alitheia afou eisai toso euaisthiti, giati den eisai tora stous giatrous xoris sunora ?

    Tora tha eprepe na sozeis ta paidakia pou pethenoun aptous limous stin erimo.. den eisai omos ekei.

    sunexise lipon esy tin anousia k faidrh upokrisia sou, k ase allous epistimones na kanoun ereuna gia na dosoun stin anthropotita auto pou tis aksizei...


    filika
    sk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανούσια υποκατάστατα η φιλία, η αγάπη, ο έρωτας, η αλληλοκατανόηση, η εμπιστοσύνη?

    Ποιος σου είπε ότι δεν είμαι στους γιατρούς χωρίς σύνορα?

    Δηλαδή εσύ θα σώσεις την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Poso UFO mporeis na eisai ? tha sou apantiso, alla den asxoloumai ksana allo mazi soy.

    Erotas, filia, agapi, einai ta pio simantika sinaisthimata pou mporei na niosei enas anthropos. Exei milisei k o albert gi auta, alla sigoura gia sena de tha metraei i gnomi tou.

    Giati einai simantika ola auta ?
    Giati auta denoun tou anthropous k proxorane mazi.K giati proxorane ? gia na anakaliptoune.

    Anousia upokatastata einai ola auta ta tupika pou eipes. pota geumata klp klp. Dld ama kaneis ena oraio deipno esy eisai eroteumeni ?


    To mono pou metraei ston anthropo einai to pos skeftetai. k su eisai telios lathos legontas "esy tha soseis to kosmo" "den exo ego ta disekatomuria" "ta peiramata se maranan edo telionei o kosmos" alitheia esena pios sto pe oti telionei ? exeis kapoia aksiopisti pigi?

    De ksero an eisai stous giatrous xoris sinora i oxi, de me noiazei, ego pantos oute gia eksetasi ouron de tha se ebisteuomouna.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να διακτινιστούμε στον Άρη καμία αντίρηση, να το βάλουμε ως στόχο για τα επόμενα 100 χρόνια. Είναι σίγουρο ότι θα πάρουμε απαντήσεις για την προέλευσή μας, τη μοναδικότητά μας ή όχι στο σύμπαν. Ωστόσο 100 χρόνια έρευνας μοιάζουν πολύ λίγα για να μας δώσουν τις απαντήσεις που θέλουμε, θα περάσουν ίσως κάποιες χιλιετίες για να πάρουμε οι γήινοι τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ που ζητάμε. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει ούτε κατσαρίδα για να ενημερωθεί επι των εξελίξεων του σύμπαντος...

    Έτσι οι άνθρωποι μεταξύ άλλων ανακαλύψαμε και την λέξη ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ: H ιδιότητα του προηγούμενου σε τάξη, σειρά ή χρόνου.

    Η άνιση κατανομή εισοδήματος, τα μεγάλα κονδύλια ερευνών, οι "σπουδαίες" επιστημονικές ανακαλύψεις, η προσωπική στάση του καθενός μας και πολλοί άλλοι λόγοι ευθύνονται για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο μέρος του πλανήτη, αλλά και για την επερχόμενη καταστροφή της.

    Το συμπαντικό δίκαιο, γιατί υπάρχει, τιμωρεί όταν δεν τηρούνται οι ισορροπίες και οι προτεραιότητες...

    Η γη ως γνήσιο θηλυκό ετοιμάζεται για συμπαντική καριέρα (πώς λέμε η Βίσση κάνει διεθνή καριέρα;), εγώ μαζί της είμαι, έχω βέβαια τις απορίες μου. Τι θα συμπεριλάβει στο book της η γη όταν θα εξορμήσει στο υπερπέραν, έτσι γρια και ταλαιπωρημένη που θα είναι;

    Πράγματι θα ήθελα να ανακαλυφθεί το φάρμακο του καρκίνου, γιατί πάσχω κι εγώ από αυτήν την ασθένεια...Δεν μπορώ όμως να δώσω απαντήσεις στην κόρη μου όταν με ρωτάει το γιατί; Γιατί δεν διατίθενται χρήματα για αυτή τη σπουδαία ανακάλυψη! Δεν την ενδιαφέρει να περπατήσει στον Άρη, την ενδιαφέρει να ζήσει η μάνα της. Οι προτεραιότητες που λέγαμε;

    Είμαστε μια κουκκίδα στο σύμπαν, δεν ξέρω αν ο πλανήτης μας είναι ο μοναδικός που κατοικείται από αυτό που ονομάζουμε ΑΝΘΡΩΠΟ... Σίγουρα όμως είμαστε τα μοναδικά όντα του σύμπαντος που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή, πάντα βέβαια με την αρωγή της επιστήμης.

    ΥΓ Δέχομαι όλες τις απόψεις επί του θέματος, δεν δέχομαι όμως καμία άποψη όσο ορθολογιστική και να είναι, όταν προσυπογράφεται από έναν ΑΓΝΩΣΤΟ...Αγαπητέ ανώνυμε, ποιος είσαι; Θα μπορούσε να είσαι ο οποιοσδήποτε και αυτό το λιγότερο με εξοργίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητή Σουζάνα σε συγχαίρω για την μαχητικότητά και την ειλικρίνεια με τις οποίες υπερασπίζεσαι τις απόψεις σου.

    Σε αντίθεση με τον αγαπητό ανώνυμο θα θελα να μουν μικρό παιδί, για να αντικρύσω την αλήθεια στο βλέμμα σου και την ευσυνειδησία με την οποία άγεσαι και φέρεσαι. Θα ταν πολύτιμο εφόδιο για μένα...

    Όσο για τα ούρα του αγαπητού ανώνυμου, νομίζω ότι μια ανάλυση του συγκεκριμένου δείγματος, θα έδειχνε ακριβώς το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ανθρώπινης ύπαρξης...

    Αυτός είναι ο λογος που ξοδεύονται τόσα κονδύλια για την ανακάλυψη της προέλευσής μας, ενώ είναι τόσο απλό όσο μια ανάλυση ούρων, υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν χαλαλίζουν ούτε τα ούρα τους, για να λυθεί αυτό το "μυστήριο"...

    Υπομονή κάποτε θα σε εμπιστευθούν, μακάρι να μην είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι (ή, πιο σωστά, πανεπιστήμονες) περιφρονούσαν και καταδίκαζαν την πρακτική εφαρμογή των γνώσεών τους για κατασκευή μηχανών κ.λπ. Και είχαν, ασφαλώς, τους λόγους τους.
    Στην εποχή μας έχει κυριαρχήσει ολοκληρωτικά η λογική τού «ό,τι μπορώ να κάνω, έχω και το δικαίωμα να το κάνω». Με αυτήν τη λογική, και αδιαφορώντας παντελώς για τις ενδεχόμενες συνέπειες των έργων τους, δρουν οι σημερινοί «επιστήμονες». Αυτή είναι η –ανύπαρκτη– ηθική τους. Και σπεύδουν να κατακεραυνώσουν όλους τους σκεπτικιστές με το φοβερό «επιχείρημα» ότι, εάν ο άνθρωπος δεν τολμούσε να προχωρήσει στο πεδίο της γνώσεως, θα είχε παραμείνει στα σπήλαια και δεν θα είχε πετύχει καμμία εξέλιξη. Μέγα ψεύδος: ενώ όλοι τους εμφανίζονται ως ένθερμοι οπαδοί της εξέλιξης, στην πραγματικότητα την πολεμούν με όποιο μέσο διαθέτουν. Διότι η εξέλιξη είναι μια φυσική διαδικασία η οποία συντελείται σε χρονικό διάστημα πάρα πολλών ετών, και όχι το θλιβερό προϊόν κάποιων νοσηρών εγκεφάλων, το οποίο βιάζει συστηματικά τη φύση και υποβιβάζει τον άνθρωπο σε ένα μηχανοκίνητο νευρόσπαστο.

    Αξίζει τον κόπο να εστιάσουμε στην «ηθική» των επιστημόνων, όπως μας την αποκάλυψε μεγαλοπρεπώς ένας εκ των στυλοβατών του CERN, ο «δικός μας» κύριος Νανόπουλος, σε μια συνέντευξή του στην «Καθημερινή», εδώ και πεντέμισι χρόνια. Αντιγράφω αυτολεξεί:
    Νανόπουλος: «O δικός μας ήλιος ζει 4,6 δισ. χρόνια και θα ζήσει ακριβώς άλλα τόσα [...]».
    Δημοσιογράφος: «Δηλαδή, γνωρίζουμε απόλυτα την τύχη του ηλιακού μας συστήματος. Έχουμε 4,6 δισ. χρόνια ζωής».
    Νανόπουλος: «Πολύ λιγότερα. Τη Γη θα την καταστρέψουμε πολύ νωρίτερα εμείς οι ίδιοι. Αυτός ο πλανήτης είναι χαμένος. Το βλέπουμε. Απειλείται από πυρηνική, από περιβαλλοντική καταστροφή. Όσο για τον άνθρωπο, μετοικώντας, θα κάνει άλλο ένα βήμα στην εξέλιξή του. Διότι, οι έξυπνοι, θα μπουν σε διαστημόπλοια και θα φύγουν. Θα μείνουν οι Ταλιμπάν Δύσης και Ανατολής».
    Όπως βλέπετε, ο κύριος Νανόπουλος όχι μόνο δεν δίνει δυάρα για τον κίνδυνο να καταστραφεί ο πλανήτης, αλλά επιχαίρει κιόλας εν όψει αυτής της προοπτικής, διότι έτσι θα προχωρήσει η «εξέλιξη» του ανθρώπου, με την παρανοϊκή δραπέτευση των «έξυπνων» από τη Γη!! Τα «έξυπνα» ποντίκια, ως το επόμενο στάδιο της «εξέλιξης» του ανθρώπου, θα εγκαταλείψουν το σκάφος που βυθίζεται (ή, πιο σωστά, που τα ίδια βυθίζουν). Αλλά και για όλους εμάς τους υπόλοιπους φρόντισε ο «σοφός» Νανόπουλος: μας προσφέρει το κλειδί της υπέρτατης αυτογνωσίας, της ταλιμπανικής! (Ολόκληρη η συνέντευξη αυτή του Νανόπουλου, μια μέρα θα αποτελεί κύρια διδακτέα ύλη στο μάθημα «Αναγνώριση και αποφυγή της δολιότητας», το οποίο θα εισαχθεί στα αυριανά σχολεία που θα καλλιεργούν αληθινούς ανθρώπους.)

    Τι ρόλο παίζουν αυτοί οι επιστήμονες; Ιδού μία «αυθεντική» απάντηση:
    «Κι όταν λύνουμε κάποιο πρόβλημα, δεν εφησυχάζουμε. [...] Δουλειά μας είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να βγάλουμε καινούργια προβλήματα, να σπρώχνουμε κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο και την επιστήμη και την τεχνολογία στο όριο που μπορεί να πάει [...] Πάντα υπάρχουν προβλήματα να επιλύσουμε, γιατί, όπως είπαμε, σπρώχνουμε την τεχνολογία και την επιστήμη όσο πάει και δημιουργούμε καινούργια προβλήματα» (οι τονισμοί δικοί μου).
    Τάδε έφη ο κύριος Λεωνίδας Ρεσβάνης, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροσωματιδιακής Φυσικής «Νέστωρ».
    Μπορείτε να τον απολαύσετε από εδώ (μαζί με τον κύριο Γραμματικάκη παραληρούντα, και τον κύριο Ασανοντζή), στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας και σκεφτείτε μήπως πρέπει να τους στολίσετε με κανένα σχόλιο (θα πρέπει, γι’ αυτό, να γραφτείτε στο Pathfinder). Εγώ το έκανα ήδη.

    Τελειώνοντας, κι αφού ευχαριστήσω για τη φιλοξενία, θέλω να πω ότι συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με το πνεύμα της αρχικής ανάρτησης και της Σουζάνας Χατζηνικολάου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @αϊάσανθος ίων Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα όσα είπες. Ευχαριστώ για την υπομονή που έδειξες για να μας πει όλα αυτά τα χρήσιμα πράγματα. Να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @hackaday:
    Σε ευχαριστώ πολύ, και για τον χρόνο που διέθεσες να διαβάσεις αυτό το "μακρινάρι" μου.
    Θέλω, με την ευκαιρία, να επιμείνω σε κάτι: Επειδή έχω διαθέσει αμέτρητες ώρες να ψάχνω αυτό το ζήτημα και έχω πια πεισθεί βαθύτατα ότι αυτό το πείραμα είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ -είτε γίνει καμμιά "στραβή" είτε όχι-, θεωρώ επιτακτική ανάγκη να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, όσο μπορούμε περισσότερο, ώστε να σταματήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω να αναρτώ άρθρα και σχόλια για το CERN, παρ' ότι τώρα έχει "πάει πίσω" από άποψη επικαιρότητας.
    Εάν σε ενδιαφέρει, μπορώ να αναρτήσω και εδώ ένα άλλο μου σχόλιο, με ιδέες για την παρεμπόδιση του πειράματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;