Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Print this post

ΓΙΑΤΙ;

Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω αυτό το post. Τελικά πολύ κακό για το τίποτα. Όταν χάνεις ανθρώπους που γουστάρεις χάνεις και ένα κομμάτι του εαυτού σου. Όταν βλέπεις μια μάνα να θάβει το παιδί της μέσα σε αναφιλητά σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει χειρότερη κατάρα στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για έναν πατέρα βέβαια. Γιατί; Γιατί έτσι είναι η μοίρα. Ο καρκίνος σε οποιαδήποτε μορφή δεν ξεχωρίζει καλούς ή κακούς, παιδιά ή μεγάλους. Δε ρωτάει. Όποιον πάρει ο χάρος. Πολλές φορές όμως ο χάρος κάνει διακρίσεις και παίρνει τους καλούς.
Πήγαμε στο φεγγάρι και ένα φάρμακο γι' αυτή την κολοαρρώστια δε μπόρεσε να βρεθεί. Ψάχνουμε να βρούμε το σωματίδιο του Θεού ενώ ακόμα δε βρήκαμε το αντίδοτο που θα σώσει τον άνθρωπο από την πιο ύπουλη αρρώστια.
Ψάχνουμε να βρούμε την ευτυχία μέσα σε βιτρίνες, με υλικά και πολυσύνθετα αγαθά και εθελοτυφλούμε στα αυτονόητα. Απλοϊκότητα, γέλιο, έρωτας, κατανόηση, συμπαράσταση, συμπόνοια, ανθρωπιά.

Στη μνήμη του πιο χαμογελαστού ανθρώπου που γνώρισα στη ζωή μου ... του θείου μου Αυγερινού ...

buzz it!

8 σχόλια:

  1. Τί θα το κάνεις το φάρμακο κατά του καρκίνου όταν γύρω σου υπάρχουν καρκινογόνα προϊόντα;
    Από ενα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι μέχρι και τα φυτοφάρμακα;
    100,000άδες προϊόντα στον κόσμο δημιουργούν καρκίνο κι εσείς θες να σου δώσουν το αντίδοτο για να το παίρνεις στο τέλος ή στην αρχή της ημέρας και να ζεις 200 χρόνια.
    Και ποιόν θα κοροϊδεύουν κάθε 4 χρόνια βε για να ζουν αυτοί πλουσιοπάροχα από παροχές, επιδόματα, φάρμακοβιομηχανίες, και ένα σωρό επιχειρήσεις που κρύβονται πίσω από μια απλή και τόσο ύπουλη όπως θέλουν να την αποκαλούν αρρώστια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @chris Σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό κανείς δεν πρέπει να παίρνει φάρμακο αν είναι άρρωστος. Ούτε καν ασπιρίνη. Και κάτι ακόμα: Γιατί χρησιμοποιείς το βε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1ον να κάνω ένα σχόλιον επί του σχολίου μου (ε ρε τι είπα το άτομο). Δεν είπα να μην παίρνει κανείς φάρμακα, άλλωστε κι εγώ παίρνω φάρμακα για διάφορους λόγους (καμιά ασπιρίνη, κανένα κολλύριο, κα). Το θέμα είναι ότι υπάρχουν φάρμακα και φάρμακα. Στα φάρμακα συγκαταλλέγονται και φυτο-φάρμακα. Ε, τώρα τα υπόλοιπα τα συνδυάζεις όπως θες.
    Το βε ως Σερραίος θα πρέπει να το γνωρίζεις πάρα πολύ καλά, διότι ως Σερραίος κι εγώ στην καταγωγή το γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Ναι βε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα εγώ που δεν είμαι Σερραίος τι να κάνω;.... για το βε; ... ν' ανοίξω Σερραιϊκό Λεξικό;

    Όσο για τα φάρμακα .. ναι .. τώρα που το σκέφτομαι κι εγώ cutty παίρνω ...

    Όσο για το θείο θα συμφωνήσω φίλε hackaday ... ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ του πιο χαμογελαστού ανθρώπου που γνώρισες στη ζωή σου ... και δυστυχώς δεν τον γνώρισα εγώ :-(

    @chris
    Όσο για το φάρμακο κατά του καρκίνου ... για όποιον έχει φτάσει το "καλό" στη πόρτα του ... μάλλον θα το χρησιμοποιήσει άσχετο αν υπάρχουν γύρω του καρκινογόννα προϊόντα ... είναι εντολή Ιατρού ... υποκατάστατο του ΘΕΟΥ για τους ασθενούντες ... δυστυχώς !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα του πολύ-φαρμάκου κατά του καρκίνου, αν άκουσες, πρέπει να ψαχτεί λιγάκι.
    Δεν μπορεί έτσι ξαφνικά να βρέθηκε ένα χάπι που εξουδετερώνει όλους τους καρκίνους!
    Τόσα χρόνια και τόσα εκατομμύρια ασθενείς ένας δεν θα βρισκόταν;
    Λιγάκι να είμαστε επιφυλακτικοί σε κάποια πράγματα που ανακοινωνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @chris Αν έρθουν τα κακά τα μαντάτα σε οποιονδήποτε (δηλαδή διάγνωση καρκίνου) μέσα στην απόγνωση του θα πάρει ότι του υποδείξουν. Ακόμα και φάρμακο σε πειραματικό στάδιο να είναι θα το πάρει. Τι θα έχει να χάσει; Τη ζωή του; Αυτή ούτως ή άλλως θα θεωρηθεί καταδικασμένη.
    Όσο για το βε εγώ δεν το χρησιμοποιώ και ειλικρινά δεν το ακούω πουθενά στις Σέρρες εκτός και αν είναι ιδιωματισμός από παλιότερες δεκαετίες.
    @ grbase Θα ψάξω να βρω αν υπάρχει Σερραϊκο-Ελληνικό λεξικό και θα σου το στείλω. Το φάρμακο που παίρνεις είναι καλό. Αυτό στο πράσινο μπουκαλάκι δεν εννοείς; lol Ο θείος ήταν σπάνιος άνθρωπος. Όσο για το φάρμακο αναφέρθηκα προηγουμένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι κάτι το οποίο στο παρελθόν ακουγότανε, αλλά δεν γνωρίζω πόσοι το χρησιμοποιούσανε στον λόγο τους.
    Είναι σαν το ΅αμε΅ των αθηναίων.
    Αλλά, καμία σχέση με ΅πλάκα με κάνεις;΅ των Θεσσαλονικιών ή το ΅με΅ ΅σε΅ που λεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @chris
    άμα είναι έτσι ... τώρα που το κατάλαβα ... έχω τάση προς τις ξένες γλώσσες ...

    Ναι βε !!!! (χωρίς ερώτηση) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;