Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Print this post

ΛΑΖΟΠΟΥΛΙΑΔΑ

Την Τρίτη άρχισε και πάλι η εκπομπή του Λαζόπουλου. Να εξηγούμαι από τώρα. Για 'μένα ο Λαζόπουλος δεν αντιπροσωπεύει το τέλειο. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Σίγουρα έχει ταλέντο αλλά πιστεύω ότι έχει και πολλά αρνητικά.
Το ξεκίνημα της εκπομπής του με αηδίασε. Ο άνθρωπος είναι τρομερά εμπαθής με τη Ντενίση. Όχι ότι το παίζω δικηγόρος της εν λόγω ηθοποιού αλλά να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους. Άλλο σάτυρα και άλλο χλευασμός. Η Ντενίση δε θυμάμαι να είπε ποτέ κάτι εναντίον του Λαζόπουλου. Αυτός έτσι και ακούσει το όνομα της τον πιάνει αμόκ και βγάζει κακία μεγατόνων.
Σίγουρα ο Λάκης βγάζει γέλιο αλλά όλα έχουν κάποιο όριο. Σίγουρα ανήκω στη μειοψηφία που δεν τον έχει ανακυρήξει ως εκφραστή του μέσου πολίτη. Πάνω απ' όλα δεν το κάνει τζάμπα και βαρέθηκα να τον ακούω να καταφέρεται εναντίον των ισχυρών και από την άλλη να τον βλέπω σε φωτογραφία αγκαλιά με τον Κοντομηνά. Πέρσι το έπαιζε συμπαραστάτης της νεολαίας και κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά το καλοκαίρι έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό (δε θυμάμαι ποιο) που τον έδειχνε σε μια εκδήλωση του Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ. Το συγκεκριμμένο Ι.Ι.Ε.Κ. λέγεται ότι είναι από τα πρώτα που θα πάρει άδεια λειτουργίας ιδιωτικού πανεπιστημίου.
Σιχάθηκα να τον ακούω να βρίζει όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις πλην της αριστεράς και του Τσίπρα. Η αριστερά δεν κάνει λάθη; Για ποια αριστερά μιλάμε όταν ο Αλαβάνος είναι από τους πιο πλούσιους βουλευτές; Από που και ως που το νεαρό της ηλικίας του Τσίπρα θεωρείται προσόν;
Το ότι η πλειοψηφία των τηλεθεατών σφάζεται στην ποδιά του δεν σημαίνει ότι ο Λάκης έχει το αλάθητο. Δε γίνεται να νομίζεις ότι έχεις πάντα μόνο εσύ δίκαιο. Αυτό είναι αλαζονεία.
Το ξαναλέω. Ατάλαντος δεν είναι με τίποτα. Απλά πιστεύω ότι πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να βάλει φρένο σε κάποια πράγματα. Δε γίνεται στο όνομα της τέχνης και της σάτυρας να τα κάνει πουτάνα όλα. Και γιατί η σάτυρα να μην έχει όρια; Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα όρια της σάτυρας είναι εκεί που αυτή καταντάει χλευασμός.
θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω όλα αυτά τα νέα παιδιά που προσλαμβάνει τι μισθό τα δίνει και αν τα κολλάει ένσημα. Είμαι πολύ περίεργος γιατί το έχει αναφέρει ότι στηρίζει τη νέα γενιά και προσλαμβάνει μόνο πιτσιρικάδες. Ο δικός του ο μισθός πάντως είναι σίγουρα μεγάλος και δεν πάει στο κόμμα.
Εν ολίγοις: Σιχαίνομαι τη διπροσωπία.

buzz it!

23 σχόλια:

  1. Συμφωνώ. και ο λαπλάς έχει παρόμοιες απόψεις (laplace78), έχω δει στο μπλογκ του ανάρτηση για το ίδιο θέμα πριν καμιά 2 μέρες...
    Τελικά έχεις ωραίο μπλογκ!
    το καλό με το λαζόπουλο είναι ότι υπάρχει σαν φωνή, το κακό ότι δεν λέει όσα θα έπρεπε.... ανώδυνη σάτιρα... είχα βάλει και ψηφοφορία στο μπλογκ παλιότερα, αν πιστεύουμε ότι η σάτιρα σήμερα είναι ανώδυνη...
    Χαιρετίσματα από Ελσίνκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ιάκωβος Χαιρετώ το κρύο Ελσίνκι. Να 'σαι καλά για τα καλά σου λόγια. Το κακό είναι ότι όλα αυτά που ο Λαζόπουλος παρουσιάζει σαν ιδανικά, σαν κοινωνικά προβλήματα κλπ. τα εκμεταλεύεται μόνο για τηλεθέαση. Πάνω απ' όλα ο εαυτούλης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μονο που δεν εγραψες ειναι το κακο που κανει στο σιναφι του.
    Γιατι να μη βαλουν και τα αλλα καναλια εναν μακακα να λεει μακακιες και να πληρωνουνουν ενα σωρο ευρω για σηριαλ?
    Γεια σου Νικολα Καρβελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου, χακ.
    Εγραψα κι εγώ για τον Λαζόπουλο την αμέσως επομένη της εκπομπής του.
    http://xisigma.blogspot.com/2008/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ανώνυμος Δεν έχεις και άδικο.
    @chris Μπήκα και το διάβασα το post σου. Συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου χάκαντει.
    Κι εγώ θα συμφωνήσω. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δε μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά τώρα τελευταία το ΄χει παρακάνει. Και συμφωνώ ότι όλα γίνονται για την τηλεθέαση.

    Αν το δούμε πιο σφαιρικά, ο Λαζόπουλος είναι απλά κάποιος που κοροϊδεύει (εντάξει, σατιρίζει) κάποιους άλλους που τυχαίνει να είναι δημόσια πρόσωπα. Ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι στον κόσμο εκτός από ξέσπασμα και εύκολο γέλιο. Εφόσον δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να βελτιώσει τα πράγματα σ΄ αυτή τη χώρα, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να θεωρείται σαν κάτι τόσο το ξεχωριστό. Να μου ΄λεγες ότι προσπαθεί με έργα, με πράξεις, να σπρώξει προς τα μπρος την ελληνική κοινωνία, να πω ναι, αξίζει να τον ηρωοποιήσουμε. Τώρα που απλώς χλευάζει, όπως είπες κι εσύ, γιατί να μου φανεί σαν κάτι το εξαιρετικό που αξίζει να ασχολούνται μαζί του όλοι?
    Απλές προσωπικές σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @σουζάνα Οι απλές προσωπικές σου σκέψεις είναι απλές και πολύ σωστές σκέψεις. Δε χρειάζεται να τελειώσει κανένας πανεπιστήμιο για τα ευκόλως εννοούμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το συζητούσαμε αυτό και σ' ένα άλλο blog, οπότε θα πω μόνο, πως με βρίσκεις σύμφωνη σε πολλά απ' αυτά που έγραψες. Αυτή τη φορά ξεπέρασε τα όποια όρια της σάτυρας, ειδικά στο θέμα της Ντενίση. Καλησπέρα σου. Να που τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @madame de la luna Καλησπέρα και σε 'σένα και καλό μήνα. Νομίζω ότι η απλή λογική φτάνει για να καταλάβουμε τα αυτονόητα. Δε χρειάζεται και φιλοσόφιση το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το 77% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με το 25% του παγκόσμιου πλούτου.

    το 23% του παγκόσμιου πληθυσμού, καρπώνεται το 75% του παγκόσμιου πλούτου...

    300 Κροίσοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, κατέχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου!!!

    Τι λέγαμε για το Λάκη;
    Α ναι !!! ... συμφωνώ κι εγώ ... το ΄χει παρακάνει σε κάποια θέματα.

    Κάθε μέρα πεθαίνουν από την πείνα σε όλον τον κόσμο 36.000 παιδιά ....
    ... δηλαδή κάθε μια ώρα 1.500 παιδιά ....
    .... δηλαδή κάθε λεπτό που περνάει, στον πλανήτη πεθαίνουν 25 παιδιά, από την πείνα...

    Συνεπώς και πριν φίλε hackaday με θέσεις εκτός θέματος θα καταλήξω ότι ...
    μεγάλη αξία δίνουμε στον αυστηρά επιλεκτικό και συχνά εμμονικό σατιριστή Λάκη.

    Σκέφτηκα σήμερα να γίνω σοβαρός ... έτσι για αλλαγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακριβως οπως το ειπατε, ο Λαζοπουλος εχει ξεφυγει απο την σατιρα και εχει περασει στον χλευασμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @hackaday, όπως οι περισσότεροι σ' αυτό τον τόπο, έτσι κι αυτός δεν είναι αυτό που δείχνει στο γυαλί. Διπρόσωπος του κερατά είναι... και εμπαθής.
    σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @grbase Πάλι σφάζεις με το βαμβάκι φίλε.
    @roverand Ακόμα και ο πιο αδαής μπορεί να το καταλάβει.
    @οι αθλιοι Γιάννη εκμεταλεύεται και αυτός καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ότι κάνει τον κόσμο να γελάει, δεν το βρίσκω και τόσο σπουδαίο. Όποιος θέλει να γελάσει π.χ. μπορεί να κοιτάξει εμένα.
    Το να κλάψει ο κόσμος επίσης, το έχουν καταφέρει όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας, απο εποχής Κολοκοτρώνη και εντεύθεν. Άρα, τίποτε νεώτερο.
    Κάθε εκπομπή στην αρχή της έχει κάποια θέματα και ξεκινάει. Στη διάρκεια αρχίζει η φθίνουσα πορεία της, και τότε αρχινάνε τα κωμικοτραγικά και τραγελαφικά κόλπα, ώστε να κρατήσουν όπως όπως ψηλά, την χαμηλή τηλεθέαση.
    Ε, κι ο Λάκης μια απο τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ΑΑΤΟΝ Νικόλα ο Λάκης στο τέλος θα αναγκαστεί να κάνει καραγκιοζιλίκια (όπως πέρρυσι που έκανε live αναπαράσταση πορδών) και μόνο καραγκιοζιλίκια μήπως και καταφέρει να μείνει στην κορυφή λίγο ακόμα. Να μην ξεχνάμε ότι όλα έχουν ένα τέλος και ότι ανεβαίνει κατεβαίνει. Αυτά ο Λάκης μάλλον τα λησμονεί και μια ωραία πρωίαν θα βρεθεί προ εκπλήξεως όταν οι τηλεθεατές θ' αρχίσουν να του γυρνάνε την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαίρομαι που επιτέλους βρίσκω άτομα που δεν πάνε αυτόν τον ΜΑΚΑΚΑ Λαζόπουλο. Είχα κάνει ολόκληρη ανάρτηση για την "πάρτη" του στο παλιό μου blog. Νομίζω υπάρχει ακόμα στην σελίδα του νέου blog με τίτλο "1ο blog Σεπτέμβρης 2007"

    Καλημέρα Hackaday

    P.S. Δε βλέπω ΠΟΤΕ "Λάκη"...Τσού ρε λάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @molemou Γεια και σε 'σένα.
    @ektoras Γεια σου Έκτορα. Αν μπορείς δώσε τα links για να διαβάσουμε τα posts που έγραψε για τον ΜΑΚΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχώς Hackaday επειδή η google δεν αφήνει πρόσβαση σε link της, σου μεταφέρω εδώ τι είχα γράψει από πέρσι σχεδόν για τον Λαζόπουλο

    Ιανουάριος 08, 2008
    ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
    Η προσωπική μου άποψη για τον Λαζόπουλο

    1. Πόσα παίρνει ο κος. Λαζόπουλος για να είναι τόσο αριστερός όσο “είναι”;

    2. Τι έχει κάνει πέρα από ορισμένες ενέργειες φιλανθρωπικού χαρακτήρα - φοιτητής με πράσινα παπούτσια)-επισκέψεις σε φυλακές και εκπομπή από εκεί-θυμίστε μου θά’χει κάνει και άλλες, αλλά δεν τον παρακολουθώ. Του στοιχίζουν όμως τίποτα; Όχι.
    Ανεβάζει τηλεθέαση έτσι; Ναι.

    3. ΟΚ τα παιδιά μαθαίνουν να βρίζουν από πολύ μικρά σήμερα. Είναι ανάγκη να συμβάλει και αυτός στις 9μμ. που προβάλλεται το show, με την φρασεολογία του;

    4. Ρώτησε τους αθίγγανους προτού σφετεριστεί την κουλτούρα τους ως σκηνικό στο show του;

    5. Μπορεί να μιλάει και να χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο νησί συλλήβδην ειδικά αυτός που δεν έχει ακόμα απαντήσει για το περίφημο περιστατικό με τη θαλαμηγό; Να μας έδινε μια απάντηση προτού έβαζε τους πίθηκους να χορεύουν “Κρητικά”

    6. Γιατί το έκοψε το συγκεκριμένο; (τους πίθηκους να χορεύουν “Κρητικά”) αφού είναι τόσο αναρχοκομμουνιστής και δεν υποκύπτει σε πιέσεις;

    7. O Makakas σας αρέσει; Προσωπικά θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στα σκουπίδια της trash tv

    8. Ξέρετε που συχνάζει ο κος. Λαζόπουλος; όσες φορές έχω περάσει από Κολωνάκι, τις μισές τον έχω πετύχει.

    9. Αρέσκεται να σατιρίζει την προσωπικότητα διαφόρων, που συμφωνώ, είναι για τα μπάζα, αλλά ποτέ δεν έχει σατιρίσει τον εαυτό του. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την προσωπική του ζωή. Τι κρύβει ο κος. Λαζόπουλος;

    10. Γιατί δεν λέει ευθαρσώς σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει; Σατιρίζει ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΝ άρα, είναι ΚΚΕ; Αν είναι γιατί δεν το λέει; Φοβάται τίποτα, ή μήπως δεν ανήκει καν στο ΚΚΕ και αν πει κάτι τέτοιο θα τον πάρουν με τις πέτρες τα στελέχη του κόμματος;

    11. Τέλος, να μας πει τι αμάξι οδηγεί, πού μένει και πόσα εξοχικά έχει και πού.

    H άποψη του Δημήτρη Λυμπερόπουλου – Δημοσιογράφου/Συγγραφέα----> Είναι αρκετά μεγάλη οπότε δεν έκρινα σωστό να τη μεταφέρω σε σχόλιο. Όποιος θέλει ας μπει στο νέο μου blog και θα τα δει

    Έκτορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εξαιρετικη αναρτηση και πολυ σωστα τοποθετηθηκες,αλλο η σατιρα και αλλο ο χλευασμος,οντως με την ντενιση το παρακανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @zamanftou Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου Έκτορα. Απλά ο Λάκης βρήκε το μήνα που θρέφει τους άλλους ένδεκα.
    @spyros1000 Σπυράκο που είσαι ρε φίλε; Όλα καλά; Η κορούλα καλά; Μη χάνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΕΙΑ ΣΑΣ,
    ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ,,ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΛΑΚΗΣ ΣΑΝ ΜΠΑΖΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Σ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ,,,ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΕΦΗ ΣΑΡΡΗ.....ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΑΙ, ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΙ ....ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΣΑΡΡΗ ΣΤΟ ΣΥΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΛΑΛΑΚΗΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ....
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ,,,ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΤΥΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ,,,ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ,ΜΕ ΔΕΞΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμος Σίγουρα ο καθένας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι αλλά ο Λάκης αποφασίζει ποιος πρέπει να βάλει υποψηφιότητα και ποιος όχι... Έγινε γενικός δερβέναγας με λίγα λόγια... το καλάμι το έχει καβαλήσει εδώ και πολύ καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;