Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Print this post

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ

Πριν μερικές μέρες ο βουλευτής Δαϊλάκης έστειλε επιστολή μετανοίας τον πρωθυπουργό και ο τελευταίος τον ξαναέβαλε στους κόλπους της Ν.Δ (Νέα Δικτατορία). Δεν ξέρω αν και κατά πόσο έπιασε τόπο και η επιστολή της Στέλλας Μπεζαντάκου (αυτή ως τι ακριβώς έστειλε την επιστολή της; Ως πρώην ή και αυτή το μετάνιωσε και θέλει να ξαναγίνει νυν;).
Με λίγα λόγια ζήσαμε την απόλυτη ξεφτίλα ενός πολιτικού. Εγώ ένα ξέρω. Εκεί που κατουράς δεν πας μετά να γλύψεις. Γιατί την έκανε αυτήν την κίνηση ο Δαϊλάκης; Γιατί φοβήθηκε ότι στις επόμενες εκλογές αν ήταν υποψήφιος σαν ανεξάρτητος δε θα έμπαινε στη βουλή. Αλλά και πάλι... στις επόμενες εκλογές αν βάλει υποψηφιότητα (και θα βάλει) με τι μούτρα θα αντικρύσει τους υποψήφιους ψηφοφόρους του - θύματα;
Η πολιτική είναι εθισμός μεγάλος και τα λεφτά πολλά. Έχεις και τις αβάντες σου. Ταξιδάκια, τζάμπα τηλέφωνα, internet και computer, δωρεάν αυτοκίνητο συν άλλα πόσα κρυφά έξτρα. Όταν ο αυτοξεφτυλιζόμενος βουλευτής κατάλαβε ότι ο κίνδυνος να τα χάσει όλα αυτά είναι μεγάλος αποφάσισε να λήξει το "αντάρτικο" του (λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα) μετά από λίγες μέρες.
Με τέτοιους πολιτικούς που πάνω απ' όλα βλέπουν το εγώ τους και τα φράγκα τι μέλλον να περιμένω εγώ σαν πολίτης αυτής της χώρας; Φανταστείτε να τον είχαμε σε κανένα νευραλγικό πόστο της κυβέρνησης π.χ. Υπουργείο Εξωτερικών. Με μια επιταγή που θα του ανέμιζαν στη μούρη θα μας ξεπουλούσε όλους στο πιτς φυτίλι.
Πολιτικοί τόσο ασταθείς στις απόψεις τους θα πρέπει να αυτοδιαγράφονται, αλλά ποιος απ' όλους αυτούς έχει αίσθηση της προσωπικής ευθύνης;
Ε, ρε κάτι εθνοπατέρες που μας κυβερνάνε! ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ ΡΕ!!!

buzz it!

13 σχόλια:

  1. Siga, Ase tis korones, mhn eisopedwneis toys pandes kai ta panda kai mhn kaneis paidariodeis aplousteyseis.
    Ton Dailakh ton xserw den einai akrivws opws ta les kai einai axsios douleyths tou topou tou. Twra allo an xseftilistike me ayta pou ekane
    Prepei na xsereis oti stis mikres koinwnies den paizei kanena rolo to marketing, edw eimaste oloi face to face

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @homo-gr Εγώ δε βλέπω κορώνες και δεν ισοπεδώνω τίποτα. Κρίνω με βάση τα γεγονότα και λέω την άποψη μου. Δημοκρατία έχουμε. Αν εσύ τον ξέρεις προσωπικά αυτό είναι δικό σου θέμα. Δεν νομίζω να καταφέρθηκα εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο. Απλά σχολιάζω το βουλευτικό του γίγνεσθαι. Έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω και δεν μπορέι κανένας να μου το στερήσει. Για το αν είναι άξιος δουλευτής του τόπου του αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι συντοπίτες του. Α! Σου έχω νέα. Το marketing δουλεύει και στις μικρές κοινωνίες. Αυτός είναι ο λόγος που πάνε να ψηφίσουνε οι περισσότεροι σαν πρόβατα χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν και γιατί. Αν εσύ είσαι υπεράνω και σου έθιξα τον γνωστό σου να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσω. Εγώ δεν είμαι Δαϊλάκης. Γκέγκε; Πρέπει να παραδεχτείς ότι έκανε μαλακία και αυτοξεφτυλίστηκε. Σ' αρέσει ή όχι είναι πραγματικό γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε Μητσαρα τα ειπες ολα παλι, δεν νομιζω οτι μενει τιποτα αλλο να σχολιασουμε παρα...ΑΞΙΟΣ...οχι ο Δαιλακης βρε, για σενα λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @roverand Μα δεν τα λέω εγώ. Όλος ο κόσμος τα λέει. Είναι θέμα απλής λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Μπεζεντακου εστειλε την επιστολη ως...''τραγουδιστρια''...Μη μου πεις να σχολιασω την υπογραφη.. Αντ αυτου απλα θα γελασω δυνατα...
    Ως προς το υπουργειο εξωτερικων που αναφερεις ως παραδειγμα δεν νομιζω η τωρινη κατασταση να ειναι καλυτερη στα ''χερακια'' της Ντορας, συνεχεια παραβιασεις απο τουρκους στο Αιγαιο, λυση -αλυτη στο θεμα ονομασιας, με μηδεν αποτελεσμα και με μια Ντορα σε καθε εμφανιση της να χασκογελαει, λες κι πινει το καφε της με τις φιλες της. Πρεπει καποια στιγμη να δει το θεμα ''σοβαρα''.Εκτος κι αν σοβαρη βγαινει ασχημη στη καμερα. Τοτε αλλαζει.
    Τη καλησπερα μου, φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @gatodiakritikos Μην ξεχνάς ότι η Ντόρα είναι κόρη του Δρακουμέλ! Μπορείς να διανοηθείς φωτογραφία της που να είναι σοβαρή; Πίκρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. από κάτι τέτοιους ξεφτίλες που έχουν πληρώνουν την μπεζαντάκου να κάνουν μια βίζιτα τι περιμένεις αυτοί κύριοι μας διοικούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @anemos5 Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mhn eisai toso ey8iktos. Den eixaskopo na se 8ixsw oute na sou sterhsw ta dhmokratika sou dikaiwmata. Apla to sxolio htan sto yfos tou dhmosieymatos. To xsereis oti se ektimw.
    Den einai filos mou o Dailakhs, apla exw sxesh me to nomo kai xserw ti paizei. Den einai o typos tou politikou pou 8a psifiza, na to xseka8arisw.
    Mia kai megalwsa sthn eparxia kai thn zw apo konda 8a mou epitrepseis na exw mia pio emperistatwmenh apopsh gia ta dromena ths eparxias. Emeis provata den eimaste kai exoume steilei pollous star sta spitia tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είχα σκοπό να ανακατευτώ με το θέμα Δαϊλάκη αλλά τελικά δεν θα το αποφύγω.
    Τα παρακάτω είναι προσωπικές μου απόψεις περί ΗΘΟΥΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ …

    Τιμή και καμάρι σε οποιοδήποτε πολιτικό έχει το θάρρος και την τόλμη να τα βάλει με το ίδιο του το κόμμα αν το κρίνει αναγκαίο για το καλό της χώρας ….
    Όπως έκανε ο Δαϊλάκης

    Είναι αντρίκιο ένας πολιτικός να ξεκαθαρίζει τη θέση του απέναντι στο κόμμα του … δηλαδή ΝΑΙ ΜΕΝ διαφωνώ και κατακρίνω τα δρώμενα αλλά ΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ να παραιτηθώ θα το κάνω ….. ή ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ …
    Ο Δαϊλάκης έπραξε το πρώτο … σε πρώτη φάση

    Είναι καραγκιόζης ο πολιτικός που άλλα λέει την μια στιγμή και άλλα την άλλη. Ενώ είχε δηλώσει ότι για το καλό του κόμματος θα παραιτηθεί όταν του το ζήτησαν ΑΡΝΗΘΗΚΕ …
    Όπως έπραξε ο Δαϊλάκης σε δεύτερη φάση …

    Είναι ρεζίλης ο πολιτικός που δηλώνει αντρίκια την διαφωνία του … ενημερώνει ότι θα παραιτηθεί …. τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας …. ΔΕΝ παραιτείται όπως είχε πει … μετά από λίγο δηλώνει ότι θα το κάνει ….. και μετά στέλνει επιστολές μετανοίας και παρακαλετού … όπως κατέληξε να κάνει ο Δαϊλάκης.

    Το μόνο που έλειπε ήταν η επιστολή της Μπετζετάκου για να δέσει η μανέστρα και να μας αποδείξει αργότερα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση είναι τσίρκο δεχόμενος το Δαϊλάκη πίσω.

    Δεν υπάρχει ένας μάγκας τελικά σ’ αυτή τη κυβέρνηση; … να έχει το σθένος να πει κάτι και να το τηρήσει;

    Ενδιαφέρεται κανείς απο δαύτους για το καλό της Ελλάδας ή μόνο για το καλό του κόμματος;

    @homo-gr
    Ο Δαϊλάκης ισοπεδώθηκε μόνος του … χωρίς βοήθεια από κανέναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Den eipa oti to sygekrimeno peristatiko ton tima, oute oti einai eykolos o dromos gia ayton apo edw kai pera, oute oti den xseftilistike.
    Apla eipa oti h mexri prin to aponenoimeno diavima poreia tou den exei kati mempto.
    Oso gia th mpezentakou, exoume paradeigmata sto parel8on pro8ipourgwn na einai mplegmenoi me poytanakia(gia na poume ta pramata me to onoma tous) oi opoioi 8ewri8ikan mages apo ton kosmo, o Dailakhs sas peiraxse?
    Apla pramata
    Mh xtypieste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @homo-gr
    Δηλαδή προσπαθείς να μας πεις ότι ο Δαϊλάκης πριν γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη ήταν άμεμπτος; Κι όταν λέμε άμεμπτος τι εννοούμε;
    Φίλε homo-gr ένας πολιτικός πρέπει να έχει ΗΘΟΣ … όχι να συμπεριφερθεί ηθικά σε κάποια στιγμή αλλά να το έχει μέσα του.
    Όταν ο Δαϊλάκης προσπάθησε να σηκώσει το ανάστημα του κι έφαγε την πρώτη κατραπακιά έκανε πίσω κάνοντάς τα όλα μπάχαλο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΗΘΟΥΣ … όχι ηθικής.

    Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι καλύτερος από άλλους συναδέλφους του, που στερούνται και της τυπικής ηθικής …. αυτό όμως δεν τον κάνει κάτι σημαντικό … ένα ανθρωπάκι του Θεού είναι που κιότεψε μπρος στο κίνδυνο να χάσει τα κεκτημένα … φοβήθηκε ότι αν δεν μπορεί να αυτοσυστήνεται σαν βουλευτής στην κάθε Μπετζετάκου …. δεν θα χαίρει και της …εκτιμήσεώς της.

    Απλά πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @homo-gr Δεν είμαι εύθικτος απλά αν σου έχει ξεφύγει (το αναφέρω σε πολλά post)είμαι από τις Σέρρες. Άρα επέτρεψε μου να ξέρω και εγώ τι πάει να πει επαρχία. Όσον αφορά τον Δαϊλάκη εγώ αναφέρθηκα σε ένα περιστατικό (στα τελευταία γεγονότα). Για το αν είναι καλός, χρυσός ή άγιος ή αν έχει καλό παρελθόν αυτό είναι θέμα δικό του. Και να πηδούσε μοντέλες και τραγουδιάρες μπράβο του. Μαγκιά του και σίγουρα δεν είναι ο μόνος. Απλά όταν δηλώνει κάτι και μετά λέει τα αντίθετα για 'μένα (προσωπική μου άποψη) δεν πρέπει να είναι πολιτικός. Δεν έχει σθένος (κοινώς δεν έχει αρχίδια). Ένας πολιτικός πρέπει να μη μασάει, να είναι αλτρουιστής και να κοιτάζει το κοινό καλό. Να έχει τη δύναμη να καταλαβαίνει τα λάθη του και να ξέρει να ζητάει συγνώμη πρώτα από τον ΛΑΟ. Το τι κάνει στην προσωπική του ζωή είναι δικαίωμα του. Ας έχει και χαρέμι και ας πιστεύει στο Βούδα. Όταν μου δίνει όμως την εντύπωση ότι είναι ένα φοβισμένο ανθρωπάκι, ένας χέστης που τρέμει στην ιδέα μήπως χάσει το κεχρί και κοιτάζει πρώτα απ' όλα τον εαυτούλη του εκεί είναι που δεν θα το ανεχτώ. Την Καλησπέρα μου και μην παίρνεις τις απαντήσεις μου εντελώς προσωπικά. Δεν τσατίζομαι με 'σένα απλά πορώνομαι με τη βλακεία και ίσως γίνομαι αγενής. Πάνω απ' όλα όμως διάλογος να γίνεται και ας διαφωνούμε κάθετα.
    @grbase Τελικά ανακατεύτηκες στο θέμα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;