Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Print this post

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Αλήθεια πιστεύετε τις πίπες περί μέτρων κατά της ακρίβειας; Εγώ όχι. Τα πράγματα είναι απλά. Να δωθούνε χρήματα στους οικονομικά ασθενέστερους όπως δώθηκαν στις τράπεζες. Χρήματα υπάρχουν αλλά τα κρατάνε για λίγους. Άλλο μέτρο είναι η μείωση των επιτοκίων. Οι ελληνικές τράπεζες πραγματικά αλωνίζουν. Ποιος είναι πιο πάνω; Οι τράπεζες ή ο νόμος; Το κυριότερο είναι να σταματήσουν οι τρελλές αυξήσεις σε μισθούς πολιτικών και διάφορων διευθυντάδων δημόσιων υπηρεσιών.
Αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα τίποτα απ' όλα τα παραπάνω δεν πρόκειται να συμβεί. Με λίγα λόγια να μη ζούμε με αυταπάτες και για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα να μην περιμένουμε πολλά πράγματα. Και να γίνει κάτι καλό (λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα) θα είναι μικρό και μικρής διάρκειας. Ίσα - ίσα για να θολώσουν τα νερά.
Και να δώσουν κάτι να είστε σίγουροι ότι θα κόψουν από κάπου αλλού. Για παράδειγμα ένα οικείο μου πρόσωπο παίρνει σύνταξη 195 ευρώ και το Ι.Κ.Α. έστειλε χαρτιά για επανεξέταση για να κοπεί το Ε.Κ.Α.Σ. Ορίστε σε τι μπουρδέλο ζούμε.

buzz it!

19 σχόλια:

  1. ουτε που με ενδιαφερουν τα επιτοκια,ουτε δανειοληπτης ειμαι ουτε καταθεσεις εχω,ενα αμαξι που εχω το ξεχρεωσα μετα απο 4 χρονια.
    ας τα σκεφτοταν μητσαρα πριν πανε να βγαλουν πιστωτικες,ξερω ανθρωπο που το 2002 ειχε 3 πιστωτικες,αλωνιζε με αυτες αφου ειχε οριο μεχρι 2400ευρω,μου ερχοτανε καθε μερα με τζιν παντελονακι ντιζελ,πουκαμισακι αρμανι,παπουτσακι τιμπερλαντ!!!
    τωρα ας παει στην τραπεζα να δωσει τις μπλουζες ουγκο μπος, μπας και καταφερει να ξοφλησει καμια δοση που του εχουν φτασει τα χρεη εως το λαιμο!!
    οσο για την συνταξιουχο των 195?
    λυπαμαι,αλλα τετοιοι μαλακες ειμαστε εμεις που ψηφιζουμε τ'αρχιδια...
    εδω που ειναι η εκκλησια να βοηθησει?
    παιζει στο χρηματιστηριο μηπως?
    μονο αυτο δεν ειδαμε ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @σπυρος Πολλοί δανείστηκαν γιατί δεν έφταναν αυτά που έβγαζαν. Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που έφγαλαν πιστωτικές κάρτες όχι γιατί τις χριάστηκαν αλλά για ντόλτσε βίτες. Όσο για την εκκλησία; Μην περιμένεις τίποτα από εκεί. Ο Εφραίμ ετοιμάζεται να πάει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για να διεκδικήσει την "περιουσία" της μονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα περιμένεις να ανακαλύψεις ότι είναι μπουρδέλο και ότι οι πολιτικοί δε θέλουν καν, και αν ήθελαν δεν μπορούν έτσι και αλλιώς. Πόσες φορές έχει φανεί;
    Να κοπούν ναι, κακοδιαχείριση, υπεράριθμοι, προκλητικά μεγάλοι μισθοί, αναθέση έργων σε ημέτερους και εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων/οργανισμών (βλ. π.χ. ΔΕΗ, αυτό έκαναν τόσα χρόνια και λέμε τι έγινε).
    Αλλά εδώ συζητάμε ακόμα για έναν παπά (γιατί δεν ξεχνάει το ράσο να γίνει τραπεζίτης ή κάτι αντίστοιχο;) και μερικούς άλλους που πουλάνε ό,τι τους καπνίσει όσο θέλουν.
    (σημ.: θα βγάλουν και την αστυνομία στους δρόμους να κυνηγήσουν τους "αντικαθεστωτικούς", άσε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @iremi.dinami Το ότι κατάντησαν το κράτος μπουρδέλο δεν το κατάλαβα τώρα απλά το υπενθυμίζω για να μην ξεχνιώμαστε. Όσο περνάει ο καιρός και δεν αντιδράς σε κάτι στραβό σου γίνεται βίωμα, συνήθεια και κατ 'επέκταση σου φαίνεται εντελώς φυσιολογικό. Όσο για τον παπά που δε γίνεται τραπεζίτης; Δε χρειάζεται να τελειώσει κανείς πανεπιστήμιο για να καταλάβει. Είναι το αφορολόγητο στη μέση. Μιλάμε για καθαρά κέρδη και τρελλές μπίζνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα. Εγώ στο δικό μου μπλογκ δεν γράφω λύσεις διότι πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αλλά κάνουν τα ακριβώς αντίθετα για να συνεχίζουν να μην δίνουν στους οικονιμικά ασθενεστερους.
    Είναι οικονομικά τερτίπια πασίγνωστα σε όλους και όλοι το γνωρίζουν. Καλύτερα να μας έχουν χωμένους σε ένα φαύλο κύκλο πληρωμών και απλήρωτων δανείων πληρώνοντας μόνο τόκους παρά να ξεχρεώνουν.
    Οι τράπεζες από τους τόκους ζούν. Όταν άρχισαν να δίνουν δάνεια και πιστωτικές τα έδιναν σε αυτούς που είχαν να ξεπληρώσουν. Τους πλούσιους. Οταν όμως ο πλούσιος έχει κάρτα χωρίς όριο και ξοδέψει σε έναν μήνα 2000 ευρώ όταν ο λογαριασμός θα δώσει εντολή να πληρωθεί μέχρι τελευταιο σεντ. Έτσι οι τράπεζες δεν έχουν το κέρδος που θέλουν από τα απλήρωτα κεφάλαια-χρέη και δεν μπαίνουν τόκοι. Ετσι άρχισαν να δίνουν δάνεια και πιστωτικές σε ανθρω΄πους με μικρότερο εισόδημα. Σου λεει μια θα πληρώσει δυο θα πληρώσει, δεν μπορεί κάποια στιγμή θα ξανοιχτεί και θα ξεπληρώνει τα μισά ή θα δίνει το ελάχιστο ποσόν και έτσι εμείς θα χρεώνουμε νόμιμα τους τόκους από τα δανεικά και πάει λέγοντας.
    Το είδα σε ντοκυμαντερ του Σκάι στις αρχές της χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @chris Καλημέρα. Ούτε 'γω προτείνω λύσεις, απλά είναι θέμα απλής λογικής. Αυτά που σκέφτεται η πλειοψηφία των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παλληκάρι μου, από αρχαιοτάτων χρόνων τα λεφτά πάνε στα λεφτά, σιγά να μην άλλαζε τώρα το σύστημα και τα λεφτά να πηγαίνουν σ' αυτούς που δεν έχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @οι αθλιοι Μα αυτό ακριβώς λέω ρε Γιάννη. Που χάθηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάλι μια ανάρτηση με την οποία συμφωνώ 100%, οπότε τί σχόλιο να κάνω... απλά σε κάτι που ανέφερες:

    "όταν δεν αντιδράς σε κάτι στραβό σου γίνεται βίωμα"

    Αυτό το έχουν καταφέρει ήδη δυστυχώς. Πάρε παράδειγμα τα 500000 σκάνδαλα της ΝΔ όχι οτι το ΠΑΣΟΚ ήταν καλύτερο, μπορεί να είχε 2-3 μηδενικά λιγότερα. Πρίν 15 20 χρόνια, ο λαός θα είχε επαναστατήσει. Τώρα είναι τόσο αποχαυνωμένος που αρκείται να τα παρακολουθεί αδρανώς, μάλλον τρώγοντας στα δελτία των 8

    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ακριβως οπως το ειπες,- επειδη ζουμε στην Ελλαδα-...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ektoras Ωραία η τοποθέτηση σου. Κάτι σαν το tv food των αμερικάνων κατά την περίοδο του πολέμου στο βιετνάμ και στην Κορέα.
    @roverand Το "επειδή ζούμε στην Ελλάδα" είναι ένας λόγος για να καταλάβουμε τα ακατανόητα που μας συμβαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήμουν άνευ υπολογιστού και χρησιμοποιούσα ευκαιριακά ενός φίλου.
    Τα λέμε
    α! το ντοκυμαντερ το έχω δεί, σε βάζει σε σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το παιχνιδάκι με τα δάνεια κλπ. είναι δεδομένο και διεθνές, λέγεται ακριβώς "έχω τεχνολογική εξέλιξη να ζουν όλοι μια χαρά αλλά το μυαλό μου είναι ακόμα στη ζούγκλα, πάνω στα δέντρα, και κοιτάω πώς θα πάει το κρέας στο κρέας, σόρυ, τα λεφτά ήθελα να πω".

    Να το πιάσουμε ευρύτερα και να πούμε ότι ο καταναλωτισμός είναι μέρος του παιχνιδιού και το θέμα είναι ανθρωπολογικό, δλδ. πότε θα καταλάβουμε ότι κατεβήκαμε επιτέλους από τα δέντρα και δε χρειάζεται να ζούμε στη ζούγκλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @iremi.dynami Με λίγα λόγια πρέπει να σταματήσει ο άνθρωπος να μετατρέπει τις επιθυμίες σε ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι επιθυμίες βαφτίζονται ανάγκες για χάρη της υπερκατανάλωσης. Το θέμα είναι να μπορείς να ξέρεις και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σου και να γνωρίζεις τη βάση των επιθυμιών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @iremi.dinami Τα ίδια λέμε αν το κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας μη δωσουν χρηματα στις οικονομικα ασθενεστερες ταξεις. Αλλα ας συγκρατησουν τις τιμες, ας μας προστατεψουν τουλαχιστον. Κι οσο για τις αυξησεις των διεθυνταδων δεν ξερω αν ακουσες για τους δημαρχους που πλεον δικαιουνται και τον μισθο του Δημαρχου αλλα και τον μισθο υπαλληλου που ειχαν πριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ασημωνης Τα έμαθα και έφριξα. Αυτό είναι το λεγόμενο "συμβιβασμένο ασυμβίβαστο". Τις τρελές αυξήσεις των διοικητών που τις βάζεις; Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα. Η ανικανότητα τους έχει χτυπήσει κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;