Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Print this post

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ... ΠΑΝΤΟΥ

Πριν από λίγο στις ειδήσεις (δε θυμάμαι σε ποιο κανάλι) είπαν, για άλλη μια φορά, ότι θα η βουλή θα περάσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από το 2010 καθώς επίσης σε καφετέριες, bars, clubs κ.ο.κ. Βλέπετε η κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι ικανή να κάνει έργα που δεν απαιτούνε χρήματα. Η όλη υπόθεση είναι μια απαγόρευση και τίποτε άλλο. Για άλλα σοβαρά προβλήματα όπως τα επιτόκια χέζονται πάνω τους να ψηφίσουν νομοσχέδιο υπέρ του πολίτη.
Αυτό δεν είναι ρατσιστικό; Σέβομαι τους μη καπνιστές και έχουνε χίλια δίκια όταν το κάθε φουγάρο φυσάει πάνω τους τον καπνό του αλλά δε θα ήταν καλύτερο και οι καπνιστές να έχουνε το δικό τους χώρο; Για παράδειγμα στη Σουηδία οι καπνιστές με τους μη καπνιστές χωρίζονται από μια τζαμαρία στις καφετέριες. Απλή λύση, φθηνότατη και πάνω απ' όλα βολεύει τους πάντες.
Είμαι καπνιστής εδώ και μια εικοσαετία. Το ξεκίνησα για μαγκιά και όχι επειδή παρασύρθηκα από τις κακές παρέες. Να πω και την αλήθεια; Μ' αρέσει το κάπνισμα. Είναι μια απόλαυση για 'μένα και είναι δικαίωμα μου να το βλέπω έτσι. Ναι είναι κακό για την υγεία, ναι είναι κακό για την τσέπη αλλά αν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα να σεβόμαστε και την απόφαση των καπνιστών η οποία είναι εντελώς προσωπική. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει κάτι από κάποιον άλλον όταν αυτό είναι προσωπική υπόθεση.
Πέρυσι βρέθηκα στη Λιθουανία όπου το κάπνισμα απαγορεύτηκε παντού προ τριετίας αν δεν κάνω λάθος. Πήγα σε ένα μαγαζί που είχε metal συναυλία. Ωραία μπάντα, η ντόπια μαύρη μπύρα είναι άλλο πράγμα και καθώς πάω να τριτώσω το καλό μ' ένα τσιγαράκι έρχεται η σερβιτόρα να μου πει ότι πρέπει να βγω έξω αν θέλω να καπνίσω. Πήγα έξω όντως. Εκείνη τη βραδιά πήγα αρκετές φορές για τσιγάρο έξω. Κάπνιζα ούτε το μισό και ξαναέμπαινα για να ακούσω και μουσική. Το αποτέλεσμα; Ξενέρωσα. Αν και είχα σκοπό να πάω και σε άλλα live δεν πήγα γι' αυτόν το λόγο. Το ίδιο βράδυ πήγαμε στην παλιά πόλη της πρωτεύουσας (Vilnius) σε παραδοσιακό μαγαζί για φαγητό. Τα πάντα τέλεια. Η μπάντα με την παραδοσιακή μουσική, η διακόσμηση, το φαγητό, η ατμόσφαιρα, οι τιμές, το service, αλλά... στην εξώπορτα υπήρχε και ένα πλήθος καπνιστών γιατί μέσα απαγορεύεται. Το φαγητό μου βγήκε από τη μύτη. Εφόσον τέντωσα από το φαγητό λογικό ήταν να θέλω να κάνω και ένα τσιγαράκι. Έκανα, δε λέω. Έξω και όρθιος. Δεύτερο σπάσιμο. Εννοείται ότι όσο έμεινα σ' αυτή τη χώρα έτρωγα μόνο σε μαγαζιά που είχαν τραπεζάκια έξω.
Η παραπάνω ιστορία είναι ένα παράδειγμα ότι από το νομοσχέδιο θα ζημιωθούνε και οι επαγγελματίες. Και θα ζημιωθούνε αρκετά γιατί είμαστε θεριακλήδες στην Ελλάδα.
Στο κάτω - κάτω και οι καπνιστές δεν πληρώνουν φόρους; Με την αγορά ενός πακέτου τσιγάρων το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων είναι φόρος. Πάει στο κράτος δηλαδή. Εφόσον πληρώνουμε και εμείς οι καπνιστές το γαμοκράτος γιατί να μην προβλέπονται και δημόσιοι χώροι καπνιστών; Να γίνουν και μαγαζιά που να είναι μόνο για καπνιστές.
Η δικαιολογία για την εφαρμογή του νόμου είναι ότι πιέζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ναι καλά! Μας πείσατε. Και την κατάργηση του εκτελωνισμού των αυτοκινήτων που αγοράζονται από το εξωτερικό διατάζει η Ε.Ε. αλλά εκεί δε λέει να συμμορφωθεί το κράτος. Γιατί; Γιατί το παραδάκι είναι τρελλό. Και για άλλα πόσα είναι που πιέζει η Ε.Ε. αλλά δε γίνεται τίποτα.
Το λοιπόν συνοψίζοντας η γνώμη μου είναι η εξής: Δημιουργία χώρων για καπνιστές όσο και για μη καπνιστές (δικαιότατο και δημοκρατικότατο). Δε γουστάρω να με αποστειρώνουν με το έτσι θέλω.
Επειδή ασχολήθηκα και στο παρελθόν με το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να αφήνουν σχόλια όχι απλοί μη καπνιστές αλλά πορωμένοι αντικαπνιστές που θέλουν να εξαφανίσουν τα τσιγάρα από τα χείλη των καπνιστών ακόμα και όταν οι τελευταίοι δεν ενοχλούνε τους πρώτους. Σ' αυτούς θέλω να πω να διαβάσουνε το post δις για να καταλάβουν τι λέω και να μην αφήνουν τις πίπες τους σε μορφή σχολίων. Γιατί αν το πάρουμε εγωιστικά τότε η πλειοψηφία, που είναι οι καπνιστές στην Ελλάδα, νικάει. Γκέγκε;

buzz it!

38 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο στο ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει όσα πρέπει να εφαρμόσει από Ε.Ε. αλλά δεν έχεις δίκιο στα περί καπνίσματος. Και εγώ είμαι καπνιστής και γουστάρω το τσιγάρο με τον καφέ ή το ποτό, μετά το φαγητό κτλ... Αλλά δεν έχω δικαίωμα να αναγκάζω τους άλλους που δεν γουστάρουν να καπνίσουν να καπνίζουν το τσιγάρο μου μαζί μου! Το τσιγάρο είναι ναρκωτικό, νόμιμο ναι μεν λόγο τεραστίων συμφερόντων αλλά ναρκωτικό και μάλιστα πολύ επικίνδυνο λόγο της νομιμότητάς του. Ναι, αν γουστάρουμε να καπνίσουμε να βγούμε έξω και να αφήσουμε τους άλλους να αναπνεύσουν!
    Για τον διαχωρισμό χώρου καπνιστών και μη που λες... εφαρμόζεται ήδη. Εδώ γελάμε βέβαια γιατί το εφαρμόζεται πρέπει να μπει μέσα σε πολλά εισαγωγικά. Γιατί εδώ είναι Ελλάδα και τίποτα δεν εφαρμόζεται. Αμφιβάλω και κατά πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο που περιγράφεις αλλά ας ελπίσουμε...
    Αν η μισή σου παρέα είναι καπνιστές και η άλλη μισή μη καπνιστές από ποια μεριά του bar θα καθίσεις?
    Και ένα τελευταίο. Πιστεύω ότι αν κάποιος δεν είναι καπνιστής και όλοι γύρω του καπνίζουν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει και αυτός καπνιστής ενώ αν κανείς δεν καπνίζει η πιθανότητα θα είναι μικρότερη. Επίσης αν κάποιος θέλει να κόψει το κάπνισμα(και καλά θα κάνει) είναι ποιο εύκολο να το κόψει σε ένα χώρο χωρίς καπνίζοντες παρά σε χώρο που όλοι καπνίζουν... Όσες φορές προσπάθησα να το κόψω το ξανάρχισα γιατί έβλεπα τους γύρο μου να καπνίζουν και δεν μπορούσα να αντισταθώ.
    Εν κατακλείδι ελπίζω ο νόμος να εφαρμοστεί και μάλιστα αυστηρά, και ελπίζω έως το 2010 να το έχω κόψει αλλιώς καλά να πάθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χειρότεροι όλων είναι οι "πρώην" καπνιστές. Δεν υποφέρονται και σπάνε ..μην πω τι. "Το λέμε για το καλό σας".
    Δεν δέχομαι να αποφασίζει ΚΑΝΕΝΑΣ για το καλό μου. Φοβάμαι όταν άλλοι αποφασίζουν για μένα. Τρέμω όταν ακούω άλλους να λέν πως θέλουν το καλό μου. Χέστηκαν αν πεθάνω..αλά, από χαρά.
    Η ευρωπαϊκή ένωση πιέζει; Ναί; και την ευρωπαϊκή ένωση ποιός την πιέζει, όταν ο νόμος αυτός ξεκίνησε απο Αμερική και Καναδά;
    Πώς τολμάνε να πουλάνε πανάκριβα κάτι, το οποίο απαγορεύουν;
    Πώς τολμάνε να επιτρέπουν τη χρήση μαριχουάνας, απαγορεύοντας το τσιγάρο;
    Μιλάμε για παγκόσμια τρομοκρατία φίλε. Αποφασίζουν και διατάζουν, απαγορεύσεις πάνω στις απαγορεύσεις. Σε λίγο, θα απαγορεύεται οτιδήποτε επιτρέπεται. Θα επιτρέπεται μόνο, ότι απαγορεύεται. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @riosif Όπως είδες μίλησα για μια τζαμαρία που θα διαχωρίζει το χώρο και για μαγαζιά μόνο για καπνιστές. Όσο για την μεικτή παρέα με καπνίζοντες και μη το ίδιο δε θα ισχεί και με την καθολική απαγόρευση; Οι καπνιστές που θα πάνε; Σίγουρα είναι ναρκωτικό το τσιγάρο αλλά είναι και προσωπική υπόθεση του καθενός. Σωστά; Συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να κάνω κακό στους γύρω μου με τον καπνό μου αλλά στον εαυτό κάνω ότι θέλω.
    Δεν είναι ρατσιστικό να μου επιβάλλουν με το έτσιν θέλω έμμεσα ένα ν τρόπο για να το κόψω; Αναφέρομαι στο τελευταίο που λες.

    @aaton Γεια σου Νικόλα. Το φόρο από τα τσιγάρα θέλουν να τον παίρνουν αλλά τους καπνιστές τους ρίχνουν στη φωτιά. Μόνο τα λεφτά θέλουν. ΚΑι εφόσον θα γίνει καθολική απαγόρευση σε όλους τους δημόσιους χώρους να μας επιστρέψουν μέρος των φόρων που πληρώνουμε οι καπνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένετε και το παραθυράκι για τους ειδικούς χώρους καπνιστών....Ελλάδα είμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Den synfwnw mazi sou Den eimai kapnisths kai epi xronia epivarinete thn ygeia mou opou kai xreiastei na paw. Dikaiwma sou ean epelexses na pe8aneis pio grhgora alla den xrwstaw tipota na paw kai egw mazi sou.
    Sigoura kai edw 8a yparxsoun xwristoi xwroi kanistwn h poly apla alpa opios 8elei na kapnisei vgainei exsw.
    Arghsame kai eimaste oi teleytaioi pou pernoume ayto to metro
    Oso gia ta epitokia, aytos pou phre daneio me kymenomeno epitokio(ypsilou riskou danio) kala na pa8ei twra giati ta epitokia anevenoun kai katevenoun analoga me tis sygiries. Egw pou phra danio me sta8ero epitokio den epa8a tipota apo thn olh istoria. Se plhroforw omws oti eimoun meiopsifia tote. Opios analamvanei risko to plhrwnei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά να μην εφαρμοστεί... Όσο εφαρμόστηκαν οι ταμειακές στις λαϊκές στα ταξί και στα βενζινάδικα, όσο εφαρμόστηκε η απαγόρευση κατάληψης πεζοδρόμων από τα καφέ, όσο εφαρμόστηκαν τα περί ωραρίου και ηχορύπανσης των ξενυχτάδικων...
    Εδώ θα 'μαστε hackaday, ελπίζω δηλαδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χακ, σε πολλά έχεις δίκιο αλλά θα ήθελα να μπείς και στην θέση του μη καπνιστή.
    Εγώ προσωπικά δεν καπνίζω, δεν πίνω χωρίς λόγο (γυρνώντας από την δουλειά ή στο ξεκούδουνο - παρά σε γιορτές) και γενικά κάνω την ζωή μου χωρίς να επιβαρύνω κανέναν.
    Αυτό είναι δημοκρατικό.
    Αν επειδή εσύ που καπνίζεις έχεις εθιστεί και το κάνεις με γούστο γιατί εγώ να πρέπει να ανεχτώ το γούστο σου. Αν θες να καπνίσεις πάρε μια πίπα που η μυρωδιά μου ανεχτή σε εμένα προσωπικά και το ανέχομαι. Αλλά αυτό που δεν ανέχομαι είναι η κολομυρωδιά του τσιγαρόχαρτου.
    Για πες σε εναν φίλο σου καπνιστή να φυσήξει τον καπνό από ένα τσιγάρο όχι απάνω σου αλλά δίπλα σου και προσπάθησε να το μυρίσεις.
    Κατόπιν ζήτα του ίδιο αλλά για τον καπνό από μια πίπα. Θα νοιώσεις ότι είναι διαφορετικό.
    Εγώ δεν είμαι ενάντια στο να καπνίσεις. Κάθε άλλο. Κάπνισε ελευθερα, αλλά μην ρίχνεις όλο το κολοκαπνό του κολοτσίγαρου πάνω στα μούτρα μου όταν τρώω διότι με πνίγει και δεν μπορώ να χαρώ την δική μου απόλαυση, το φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλαράκι Δημητρο, ειμαι κ γω μια απο κεινες τις σπαστικές αντικαπνίστριες. φανατική είμαι μόνο όσο αφορά τον εαυτό μου. με ενοχλεί και ως καπνος μα κ ως συνήθεια μου φαινεται αποκρουστικη. έχω έρθει πολλές φορές στη δύσκολη θέση να γίνομαι δυσάρεστη για να γλιτώσω απο τον καπνό που με πνίγει. επίσης εχω πολλες φορές βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να καταπιέσω τον εαυτό μου για να μην ενοχλήσω. τα δικια κ τα άδικα είναι μοιρασμένα. αναμφίβολλα δεν μπορούμε να λιθοβολήσουμε τους καπνιστές ή να τους παραγκωνίσουμε. σκέψου όμως κάποιον που δεν καπνίζει την ώρα που τρώει στο ταβερνάκι να καταπίνει κ τον καπνό του διπλανού του. σκέψου στον παιδότοπο που πάω την κόρη μου παραπάνω απο τους μισούς γονείς να καπνίζουν στον ίδιο χώρο που τα παιδιά μας παίζουν. το παν είναι ο σεβασμος που όμως δεν υπάρχει. μοιραστήκαμε στις διακοπές ένα δυάρι με ένα άλλο ζευγάρι που κάπνιζε. η κοπέλα η οποια καπνιζε περισσότερο απο τον άντρα μου κ τον άντρα της μαζί, δεν πρόσεχε καθόλου το θέμα του παιδιου. αποτέλεσμα;; η μικρή με ερεθισμένο λαιμό να κλαίει απο την δεύτερη μέρα. δευτερο αποτέλεσμα; έγινα δυσάρεστη όταν της ζήτησα να μην καπνίζει δίπλα στο παιδί... για το λογο αυτό θα ξαναπώ: όρια πρέπει να βάζουμε μονοι μας στις συνήθειες μας πριν φτάσουμε να ενοχλούμε τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τόσο ρατσιστικό όσο ρατσιστικές είναι οι θέσης parking για ανάπηρους...
    Όπως είπαν κ οι από πάνω πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Και δημοκρατία είναι η ελευθερία μας να κάνουμε ότι θέλουμε αλλά χωρίς να καταπατάμε την ελευθερία του άλλου.
    Έχουμε πολλές κακές συνήθειες ως Έλληνες γενικά. Καιρός σιγά σιγά να τις κόβουμε γιατί κάτι που εσένα σου σπάει τα νεύρα άλλος μπορεί να το θεωρεί ελευθερία του και δικαίωμά του, και το αντίστροφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @acaliptos Τι λες για φεγγίτη;
    @Κώστας Αντωνίου, Fotini, chris: διαβάστε καλά το post γιατί δε νομίζω ότι καταλάβατε τι εννοώ. Πάμε ξανά λοιπόν. Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι οι μη καπνιστές πρέπει να ρουφάνε τον καπνό μου. Δε χωράει συζήτηση ότι πρέπει να είναι σεβαστή η υγεία τους και η απέχθεια προς το κάπνισμα. ΑΛΛΑ το νομοσχέδιο έτσι όπως έχει είναι ρατσιστικό σε βάρος των καπνιστών. Δε λέω ότι δεν πρέπει να παρθούνε μέτρα. Πρέπει και με το παραπάνω αλλά το νομοσχέδιο καλό θα ήτανε να συμπεριλάβει και χώρους μόνο για καπνιστές. Λογικό δεν είναι; Νομίζω ότι πιο ελληνικά και πιο κατανοητά δεν μπορώ να εκφραστώ. Μια τζαμαρία είναι όλη η υπόθεση και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Και για να μιλήσω πιο προσωπικά: Σέβομαι όταν είμαι με μη καπνιστές και δεν καπνίζω. Και οι γονείς μου δεν καπνίζουν και δεν τους επιβαρύνω με τον καπνό μου όταν τους επισκέπτομαι.Αλλά όταν είμαι σε μια παρέα των έξι ατόμων όπου οι πέντε είναι καπνιστές και ο ένας δεν είναι ποιος πρέπει λογικά να υποχωρήσει; Το θέμα είναι να καταλαβαίνουμε ορισμένα πράγματα από μόνοι μας. Και 'μένα μου τη δίνει όταν κάποιος καπνίζει μέσα στο ασανσέρ. Αλλά όταν βγαίνω έξω από το σπίτι δε θέλω να νιώθω ότι είμαι παρίσακτος. Η λύση είναι μία: Χώροι για καπνιστές και χώροι για μη καπνιστές. Όποιος δε συμορφωθεί να πέφτουνε γερές καμπάνες. Τι ποιο λογικό;
    @οι άθλιοι Και αυτό που λες είναι μια άποψη. Τα πάντα γίνονται σ' αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @riosif Τι ποιο δημοκρατικό από το να έχουν οι καπνιστές τους δικούς του χώρους και οι μη καπνιστές τους δικούς τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @hackaday: Άιντε να αρχιζουμε τώρα!
    Το θέμα δεν είναι το αν πρέπον να καπνίζεις ή να μην καπνίζεις. Το θέμα είναι το πότε και το πως καπνίζεις.
    Αν ο καπνός του τσιγάρου πέφτει απάνω μου, στα μούτρα μου, αυτό είναι ενοχλητικό. Εκεί τίθεται το θέμα, κατ΄εμέ.
    Αν εσύ θες να καπνίζεις και στον υπνο σου κάπνισε.
    Δεν θα νευριάσω καθόλου.
    Απλά θα σε πω, ή γύρνα το σε πούρο ή γύρνατο σε πίπα σαν τον Ανευβλαβή.
    Και για να σου ρθει και καμιά καλή ιδέα του πως θα καπνίζεις πήγαινε στον Λαϊλιά.
    Με το κρύο και την παγωνιά που έχει εκεί πέρα θα βγάζεις καπνούς από το στόμα σου χωρίς τσιγάρα!!! χεχεχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @chris 1. Που ξέρεις τον Λαϊλιά; 2. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σουηδία οπότε για κρύο άσε να έχω καλύτερη άποψη 3. Δουλεύω σε κατάψυξη που έχει -35 C άρα ξέρω από κρύο και δε με φοβίζει ο Λαϊλιάς (+ είμαι λάτρης των βουνών).
    Στο πρώτο σκέλος του σχολίου σου: Γιατί δε μπορείς ή δε θέλεις να καταλάβεις ότι συμφωνώ 1000% μαζί σου; Το λέω για τρίτη φορά: Οι μη καπνιστές έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους και δεν είναι δίκαιο να τρώνε στη μάπα τον καπνό. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝΕ ΧΩΡΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ Ή ΝΑ ΔΩΘΟΥΝΕ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. ΟΣΟΙ ΔΕ ΣΥΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΓΕΡΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ. Και για πιο απλή και οικονομική λύση να μπούνε τζαμαρίες ή χωρίσματα στους υπάρχοντες χώρους για να είναι ικανοποιημένοι όλοι. Αν μείνει το νομοσχέδιο όπως είναι τώρα αδικούνται οι καπνιστές και μην αναφέρεις πάλι ότι δε θέλεις να τρως τον καπνό στα μούτρα. Αυτό το εμπεδώσαμε και συμφωνήσαμε. Απλά βλέπω ότι οι μη καπνιστές δε θέλουν μόνο την απαγόρευση του καπνίσματος αλλά να βάλουν τους καπνιστές στο περιθώριο. Γιατί δεν επιδιώκετε (οι μη καπνιστές) μια λύση που να ικανοποεί και τους μεν και τους δε; Αυτό δεν είναι το σωστό και δημοκρατικό; Πόσο πιο λιανά να το κάνω ρε παιδιά;
    Όσο για τις πίπες; Τις αφήνω για κάτι γλείφτες βολεμμένους για να φάνε περισσότερα και να λεχουν πιο πολλά ρουσφέτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία το πρόβλημα λύθηκε. Αλλαγή Νομοσχεδίου.
    Τελος πάντων, τον Λαϊλιά τον ξέρω όπως και τον ακανέ και την μπουγάτσα και την λίμνη Κερκίνη και μερικά ακόμα ως Σερραίος.
    Οι γονείς μου είναι Σερραίοι και πηγαίνω συχνά πυκνά στα μέρη τα δικά μας.
    Όσο για το νέο νόμο δεν έχει ισχύ μιας και υπάρχει ήδη νόμος που βγήκε αλλά δεν τηρήθηκε, όπως πάρα πολλοί νόμοι, το οποίο υποχρεώνει τα καταστήματα όπως τα φαγάδικα και άλλα τέτοια να έχουν ειδικούς χώρους για καπνιστές όπου θα υπάρχει και ο κατάλληλος εξοπλισμός ιονιστή αέρα και φυσικά χώρος για μη καπνίζοντες βάζωντας και τις καταλληλες ενδείξεις (αυτά τα περιβόητα ταμπελάκια με ενα τσιγάρο να καιγετε μεσα σε εναν κόκκινο κύκλο διερχόμενο με 1 κόκκινη γραμμή, ένδειξη απαγόρευσης).
    Άρα γιατί χάνουμε τον χρόνο μας;
    Έλα μου ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @chris Και θεωρείς λύση το να αντιμετωπίζονται οι καπνιστές ως παρίσακτοι, ανεπιθύμητοι και μιάσματα της κοινωνίας; Εγώ πρότεινα μια λύση. Πρότεινε και 'συ κάτι που να ικανοποιεί και τις δυο ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρχίζω να τα παίρνω με τους αντικαπνιστές.
    Είστε μικροί δικτάτορες, απλά δεν το βλέπετε ή δεν θέλετε να το παραδεχτείτε. Δεν εκδηλωνόσασταν καθόλου, παρά εκδηλωθήκατε αμέσως μόλις βγήκαν αυτά τα πανηλίθια αντικαπνιστικά μέτρα.

    Αγαπητέ αντικαπνιστή, διάβασε καλά, το τονίζω ΚΑΛΑ και προσπάθησε να με καταλάβεις πρίν αρχίσεις να πληκτρολογείς για να μου απαντήσεις, γιατί αν βιαστείς και αν ΔΕΝ καταλάβεις τι λέω, ξέρω ήδη τι θα μου απαντήσεις, οπότε μην κάνεις καν τον κόπο.
    "Πάταξον μέν, άκουσον δε"

    Είμαι καπνιστής, και εθισμένος σε πολύ μεγάλο βαθμό απο το ναρκωτικό που λέγεται Νικοτίνη, και τα παράγωγά της. Πάει αυτό, καλά ως εδώ;

    Ξέρω καλά πως σε ενοχλεί ο καπνός, η μυρωδιά του και η μυρωδιά στα ρούχα σου, και έχεις δίκιο και το σέβομαι.
    Προσπαθώ λοιπόν να μην καπνίζω σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ρωτάω πάντοτε ευγενικά αν ενοχλεί για να ανάψω τσιγάρο σε μια παρέα, δεν επισκέπτομαι ποτέ κάποιον σπίτι του όταν ξέρω πως δεν καπνίζουν εκεί, προειδοποιώ πάντα τους επισκέπτες μου πως εγώ στο σπίτι μου καπνίζω για να το ξέρουν, δεν καπνίζω σε ξένα αυτοκίνητα, προειδοποιώ τους συνεπιβάτες στο δικό μου πως καπνίζω σε μεγάλες διαδρομές, οπότε αν ενοχλούνται, ας βρούν άλλο μέσον η κάποιον που δεν καπνίζει.

    Αυτά είναι μερικά, απο τις δεκάδες ή και εκατοντάδες παραδείγματα που θα μπορούσα να σου παραθέσω, και που δεν είναι φαντασίες μα έτσι ενεργώ.

    Ξέρεις πολύ καλά πως, απο το λεγόμενο "παθητικό" κάπνισμα, ΤΙΠΟΤΕ απολύτως δεν παθαίνεις, και το παραμύθι που μας σερβίρετεκαι που σας σερβίρουν δεν έχει τέλος, μα το δεχόμαστε και ανεχόμαστε στωϊκά. Όπως ανεχόμαστε και τους ανα την γή φανατικούς σε θέματα θρησκειών.

    Ξέρεις επίσης πάρα πολύ καλά, πως το καυσαέριο που αναπνέεις, είναι πιο θανατηφόρο, πιο καρκινογόνο, πιο ύπουλο απο τον καπνό του τσιγάρου και την νικοτίνη, μα δεν μιλάς, δεν βγάζεις άχνα γιατί δεν σε συμφέρει. Βλέπεις, έχεις κι εσύ αυτοκίνητο..

    Ξέρεις πάλι πως τα τρόφιμα που καταναλώνεις, έχουν δεκάδες χημικών που προκαλούν αρρώστιες και καρκίνο μαζί, μα τα τρώς.
    Το ίδιο και στο νερό που πίνης, μέχρι και ψοφίμια βρίσκουν καθημερινά στα υδραγωγεία μα δεν στο λένε. Και που το μαθαίνεις κάποια μέρα, σημασία δεν δίνεις..

    Εάν έβγαινε ένας νόμος που θα έλεγε, "Τα καταστήματα που θα επιτρέπουν το κάπνισμα, θα πρέπει να αναρτούν υποχρεωτικά πινακίδες που να τονίζουν πως είναι ΜΟΝΟ για καπνιστές" να είσαι απόλυτα σίγουρος πως θα ήταν σε ποσοστό με εκείνα που ΔΕΝ θέλουν το τσιγάρο, σε μια αναλογία του 85%-15% αντίστοιχα. Διαφωνείς;
    Τότε όμως, θα έσκουζες και θα τσίναγες όταν ο μαγαζάτορας θα σου έλεγε "ευγενικά", το μαγαζί είναι μόνο για καπνιστές, παρακαλώ περάστε έξω, μην πάθετε τίποτε...για το καλό σας!
    Θα φωνάζατε λέγοντας πως, είναι φασιστικός νόμος, πως σας εξαιρεί απο το δικαίωμά σας να παρευρίσκεστε σε όποιο χώρο σας αρέσει, πως είναι ρατσιστικό να σας θεωρούν κάτι το διαφορετικό..."αντικαπνιστές" και να σας πετάνε έξω σηκωτούς..για το καλό σας.

    Τώρα αγαπητοί συνάνθρωποι, τα πράγματα είναι ανάποδα.
    Εμάς πετάνε έξω. Απαγορεύονται σκυλιά εντός του καταστήματος και καπνιστές..
    Για δείτε το και λίγο απο την δική μας πλευρά;

    Η λύση είναι μία, και η μόνη δημοκρατική αν θέλουμε να μιλάμε για Δημοκρατίες, αλλιώς ας το βουλώσουμε επι τέλους και ας μιλάμε για συγκαλυμμένες δικτατορίες να ξέρουμε και τι λέμε..

    1. ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Η ΟΧΙ

    2. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟ ΕΤΗΣΙΩΣ Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

    3. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ (ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ) ΤΟ (ΙΔΙΟ) ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ.

    4. Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ.

    5. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ, ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥς ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, Η ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΡΝΗΣΗΣ.

    Μακάρι φίλοι μη καπνιστές να σας έμοιαζα και να μην το κάπνιζα ποτέ μου. Μακάρι να μπορέσω και να το κόψω κάποια μέρα. Μα ως τότε, αφήστε μου λίγο χώρο, να μπορώ να καπνίζω δίχως να ενοχλώ κανέναν.
    Αλά το απάνθρωπο αυτό κόλπο, "καπνίζεις; ψόφα έξω στο κρύο", δε λέει..δεν είμαστε σκυλιά, το ξέρω πως ένα σκυλί έχει πιο μεγάλη αξία και περισσότερα δικαιώματα απο μένα κι απο σένα, μα ..είπαμε, φτάνει, μην το ξεφτιλίζουμε.

    Συγνώμη αν έγραψα την νέα Ιλιάδα, μα ..ώρες ώρες τα παίρνω. Πάω για τσιγάρο, συγχύστηκα :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα η λύση έχει δωθεί ήδη.
    Άλλως χώρος για τους μεν και άλλως για τους δε.
    Αλλωστε και οι μη καπνιστές δεν θεωρούνται κατα μια έννοια ως μια διαφορετική ομάδα;
    Αλλα να το δούμε και διαφορετικά.
    Όσοι έκοψαν το τσιγάρο, συγγενικά κου πρόσωπα, έχασαν κιλά, αντέχουν περισσότερο οταν περπατάνε και έχουν την αίσθηση της γεύσης σε καλύτερη ποιότητα.
    Υπόψιν δεν θέλω να σε βάλω στην γωνία επειδή σου αρέσει το κάπνισμα, αλλά μήπως πρέπει να βγάζουμε τον εγωισμό μονο στο θέμα της επιβίωσης (πχ για το φαγητό) παρά σε όλους τους τομείς της ζωής μας;
    Και στο κάτω κάτω της γραφής ξέρεις και κάτι ακόμη;
    Πόσα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν κατασεκυαστεί για δεξιόχειρες;
    Μήπως θα έπρεπε να βγούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε ως μειονότητα να κατασκευάζουν προϊόντα και για αριστερόχειρες;
    Το ότι υπάρχει ένα 10% που είναι αριστερόχειρες μας βάζει και εμάς στην γωνία. Θυμαμαι που όταν με βλέπανε, στο δημοτικο τώρα, να πιάνω το μολύβι με το αριστερό και να γράφω να έρχονται και να μου το βάζουν το μολύβι στο δεξί μου χέρι.
    Στην πρώτη δημοτικού επίσης εγώ έκανα τον σταυρό μου με το αριστερό χέρι παρακαλώ και μια κυρία ήρθε και με έβαλε χωρίς να μου πει τίποτα να κάνω το σταυρό μου με το δεξί.
    Δεν πρέπει να θεωρούμε παρίσακτος;
    Λέω να το συζητήσουμε το θέμα διότι είναι πολύ σημαντικό να το θίξουμε. Δεν είναι δικαίωμα μου να πιάνω το κουτάλι για να φάω με το χέρι που βολεύομαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @aaton Επιτέλους και ένας που με καταλαβαίνει.
    @chris Και όμως υπάρχουν προϊόντα και μαγαζιά για αριστερόχειρες απλά θέλει ψάξιμο. Στο θέμα μας τώρα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δε θέλω μεσσίες να μου λένε ότι θα περπατάω περισσότερο ή ότι δε θα λαχανιάζω αν κόψω το τσιγάρο. Αυτά τα ξέρω. Είμαι υπεύθυνος και καπνίζω γνωρίζοντας τις συνέπειες του καπνίσματος. Όταν και αν μου τη δώσει θα το κόψω. Προς το παρόν θέλω να το απολαμβάνω. Και να θυμάσαι ότι οι μειοψηφίες (πολλές φορές δυστυχώς) ακολουθούνε τις πλειοψηφίες. Είναι άγραφος κανόνας. Στο θέμα του καπνίσματος τώρα πάει να γίνει το αντίθετο. Φαντάζεσαι να ίσχυε αυτό και στην πολιτική; Θα είχαμε για πρωθυπουργό τον Λεβέντη. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Η τοποθέτηση του aaton με καλύπτει πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Chris, κι εγώ αριστερόχειρας είμαι, και μάλιστα μικρός έφαγα και ξύλο γιατί "αριστεροί" ήταν οι κομμουνιστές..εσυ έφαγες ξύλο; Γιόκ!!
    Με το ξύλο όμως, έμαθα να χρησιμοποιώ και το δεξί μου χέρι, κι όχι να το θεωρώ "άχρηστο" ή δευτερεύον. Αλά, όπως λέει κι ο φίλος ο Τζίμης, τα νέα προϊόντα-εργαλεία- που κατασκευάζονται, εδώ και χρόνια είναι ΚΑΙ για "ζερβοκουτάλες" σαν κι εμάς.
    Μην το πάμε όμως εκεί, άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.
    Εδώ πλέον μιλάμε για την δημιουργία νέας αστικής τάξης, μιας και εξαλείφεται η μεσαία τάξη. Των καπνιστών.
    Δεν σε ανησυχεί;
    Σήμερα καλέ μου φίλε, απαγορεύουν εμένα απο κάτι, που θεωρώ προσωπική μου επιλογή και δικαίωμα.
    Αύριο (και να το θυμάσαι πολύ καλά αυτό) θα απαγορέψουν σ' εσένα κάτι άλλο, που θα θεωρείς κι εσύ δικαίωμα και προσωπική επιλογή.
    Θα μου φωνάζεις τότε, γιατί επιτρέπω την αδικία που σου γίνεται.
    Τώρα σου φωνάζω εγώ, μα μου γυρνάς την πλάτη, απο μένα, τι θα πρέπει να περιμένεις τότε, σαν έρθει η σειρά σου;
    Αυτό λέω, μα δεν το βλέπεις.
    Δες πιο μακρυά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η υποχρέωση των καταστημάτων σε διαχωρισμό χώρου καπνιστών και μη καπνιστών ισχύει ήδη με νόμο στην Ελλάδα. Όμως δεν έχει αποτελέσματα και κανείς δεν την εφαρμόζει.
    Ο διαχωρισμός σε καπνιστές και μη καπνιστές από μόνος του δεν σου φαίνεται ρατσιστικός? "Οι καπνιστές στη γυάλα"? Τες πα. Εγώ πάντα θα ελπίζω ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και ας καπνίζω αυτή τη στιγμή 25 τσιγάρα τη μέρα. Και μην σκέφτεστε μόνο τους εαυτούς σας ο καθένας και την πάρτη του. Σκεφτείτε και τα παιδιά σας και τα παιδιά τον άλλων που ακόμα δεν είχαν την ατυχία να δοκιμάσουν το νόμιμο ναρκωτικό. Σκεφτείτε ότι αν δεν έχουν συνέχεια αυτή την εικόνα του ανθρώπου με το τσιγάρο προέκταση του χεριού του και το στόμα φουγάρο να μην καταντήσουν έτσι! Και στο κάτω κάτω εδώ αντέχουμε για μέρες χωρίς φαΐ, δεν μπορούμε να αντέξουμε λίγες ώρες "υγιεινής αναπνοής" χωρίς τσιγάρο?

    Επαναλαμβάνω: Είμαι καπνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @riosif Είναι ρατσιστικό μέσα στη γυάλα ενώ δεν είναι ρατσιστικό οι καπνιστές και τα σκυλιά έξω από το μαγαζί; Μου θυμίζει παλιότερες εποχές στις Η.Π.Α. που τα μαγαζιά είχαν πινακίδες στην εξώπορτα που έγραφαν: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ". Πως σου φαίνεται αυτό; Καλό ε; Και γιατί γυάλα; Εγώ είπα διαχωριστικό. Δεν είπα για απομόνωση.Φαντάσου ένα μαγαζί με δύο αίθουσες που χωρίζονται από μια τζαμαρία. Όσο για τα μέτρα; Το ξέρω ότι υπάρχουν γι' αυτό και σε άλλα σχόλια μου είπα να πέφτουν γερές καμπάνες. Να θεσπιστεί χώρος καπνιστών και όποιος μαγαζάτορας δε συμμορφώνεται να του γίνεται ανάκληση αδείας για ένα τρίμηνο. Και στο κάτω - κάτω εσύ εφόσον προτιμάς να είσαι στο χώρο των μη καπνιστών αν και καπνιστής τι σε νιάζει αν εγώ είμαι στη γυάλα; Σε ενοχλεί να με βλέπεις και αισθάνεσαι λύπηση για τον υποτιθέμενο ρατσισμό που υφίσταμαι εγώ (πράγμα ανύπαρκτο κατ' εμέ) ή απλά δε θες να βλέπεις καπνιστή σε κλειστό χώρο γενικώς και ασχέτως αν εσύ προστατεύεσαι από την απειλή του καπνού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σταματήστε την υποκρισία επιτέλους. Τίνος παιδιά σκεφτήκατε. Δηλαδή εσυ όταν καπνίζεις, κρύβεσαι μη σε δούν παιδιά; Όταν πίνετε αλκοόλ και σας βλέπουν παιδιά όμως, το πίνετε καμαρώνοντας. Μερικοί δίνουν και στο μωρό να πιεί μπύρα..
    Δεν μίλησα για καμιά γυάλα για τους καπνιστές, δεν είμαστε χρυσόψαρα.
    Μερικοί έχω την εντύπωση πως γράφουν για να γράφουν.
    Φίλε Hackaday, νομίζω άδικα σπαταλάω φαιά ουσία ώρες ώρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @aaton Νικόλα μάλλον κάποιοι θέλουν κάτι παραπάνω από την απαγόρευση... Σαν εκδίκηση μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κι εγώ έτσι αρχίζω να αισθάνομαι..
    Βλέπω μια χαιρεκακία πίσω απο την όλη σκηνή, δεν ξέρω πώς αλά την νοιώθω ρε παιδί μου.
    Αλά, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Σίγουρα έχουν κι οι ίδιοι κάποιο πολύ αγαπημένο "χόμπυ". Όταν θα τους το απαγορεύσουν, να δείς εμένα τότε πόσο εκδικητικός είμαι.
    Άντε πάλι...πάω για τσιγάρο, πάω να πεθάνω νέος, μπάς και με κλάψει καμιά γκόμενα της προκοπής, γιατί αν πάω γέρος, κωλόγριες θα με μοιρολογάνε..και θα λένε πως άργησα μάλιστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @aaton Χαχαχαχα... προχώρα προς την έξοδο και ακολουθώ και 'γω. Τσιγάρο time...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ναι φίλε, πάμε, αλά μην τον φυσάς πάνω μου τον καπνό, θέλω να πεθάνω μόνος μου, κι όχι απο "παθητικό κάπνισμα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και γω στον χώρο καπνιστών θα είμαι...
    Ή στην πόρτα μέχρι να το κόψω. Δεν πειράζει.
    Δεν θα σας την σπάσω άλλο διαφωνώντας μαζί σας. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, ούτε να σας αλλάξω γνώμη.
    Ότι είναι να γίνει θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @rosif Το θέμα είναι να γίνει ότι γίνει σωστά και αποτελεσματικά για όλους. Τώρα έλα να σε κεράσω ένα τσιγαράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. rosif; που είπες θα είσαι; στο χώρο τον καπνιστών; αμ δε!
    θα σε βγάλω έξω εσένα...αν δεν σε κάνω εγώ να το κόψεις, να μη με λένε "Κυριάκο.." :-Ρ

    καλό βράδυ σας εύχομαι και τους δύο
    Νίκος Τορόντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @aaton Μήπως το επώνυμο είναι Μητσοτάκης; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
    Καλό βράδυ Νικόλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ιησούς Χριστός Νικά...φτου φτου...
    μα τι σ' έπιασε ξαφνικά με τους γκαντέμηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @aaton Μα σε γκαντέμικη χώρα ζούμε με γκαντέμικη κυβέρνηση και γκαντέμικη αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. πολλη φασαρια για το τιποτα.
    τι να λεμε τωρα ,θυμαστε το νομο παπαθεμελη για τα νυχτερινα κεντρα το 1993?
    ελεγα το συγκεκριμενο νομοσχεδιο οτι μετα τις 2 δεν λειτουργει τιποτα.
    ποσο εφαρμοστηκε το μετρο?
    ουτε μια εβδομαδα.
    κατι αναλογο θα γινει και σε αυτη την περιπτωση.
    ΥΓ.
    αν και δεν καπνιζω,το τσιγαρο δεν με ενοχλει ιδιαιτερα,μου την δινει μονο οταν καπνιζει γυναικα και φυσαει προς το μερος μου,εκνευριζομαι αφανταστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @spyros1000 Σπυράκο καλησπέρα. Καλό θα είναι να εφαρμοστούνε μέτρα αλλά όχι μόνο για μια μερίδα πολιτών γιατί αυτό είναι διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φίλε μου, κανένας δεν σου αρνείται ότι είναι δικαίωμα σου να καπνίζεις. Επίσης δικαίωμα σου είναι να πας να κόψεις το λαιμό σου, τις φλέβες σου, να πας να πνιγείς κοκ.. Καλό θα μας κάνεις, ένας δολοφονός λιγότερος (γιατί οι καπνιστές είστε πραγματικά δολοφόνοι, δολοφόνοι της υγείας των μη καπνιστών). όμως, φίλε μου, το δικαίωμα σου αυτό να πάθεις καρκίνο, καρδιακά και πνευμονολογικά προβλήματα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το ασκείς σε βάρος της υγείας όλων εμάς ου έχουμε επιλάξει να μην καπνίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άλη μια απόδειξη το πόσο κακόψυχα άτομα είναι οι μη καπνιστές. Σε πληροφορώ ανώνυμε, πως περισσότεροι μη καπνιστές παθαίνουν καρκίνο, επειδή είναι σαν εσένα μίζεροι και αγχωμένοι πώς να πούν κάποια κακία, και ποιόν να κάνουν κάποιο κακό. Αυτό το άγχος θα σας τρώει μια ζωή, το ίδιο και σένα.
    Προσωπικά, κι εμάς σκασίλα μας, ένα κακιασμένο κάθαρμα λιγώτερο.
    Πήγαινε τώρα να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, και να φάς καθαρό φαγητό, πίνοντας μη μολυσμένο νεράκι. Άμε στο καλό :)

    (Υ.Γ. Που είδα την απάντησή σου; Γι αυτό υπάρχει η "Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου". Και παραμένει επ' άπειρον αν δεν την καταργείς.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ανώνυμος Μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι οι μη καπνιστές έχουν όλα τα δίκια με το μέρος του να μην εισπνέουν τον καπνό. Γι' αυτό λέω να δημιουργηθούνε ξεχωριστοί χώροι. Και οι καπνιστές έχουμε δικαίωμα. Πιστεύω ότι μιλάω λογικά. Αλλά εσένα δε σου φτάνει αυτό. Σου βγαίνει το μίσος και η κακία. Από τα τόσα εσένα σε βλάπτει μόνο το τσιγάρο; Τα δάση που καίγονται δε σε βλάπτουν; Το καυσαέριο δε σε βλάπτει; Τα διάφορα εμβόλια που θέλουν να σε πασάρουν δε σε βλάπτουν; Αλλά γι' αυτά δε μιλάς γιατί είσαι κότα. Προτιμάς μια προσωπική επίθεση γιατί ενδιαφέρεσαι για τον εαυτούλη σου και μόνο και όχι για το κοινό καλό. Πήγαινε λοιπόν να ζήσεις την αποστειρωμένη ζωή σου σε μια κάψουλα με ηχομόνωση ή καλύτερα βάλε μόνο το κεφάλι σου μέσα για να στρουθοκαμηλίζεις όσο θέλεις. Σου εύχομαι έτσι να σε βρει ο θάνατος. Με μάτια και αυτιά κλειστά χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τίποτα παρά μόνο για τον εαυτό σου. Πάντως αυτό που λέει Ο ΑΑΤΟΝ για τους μη καπνιοστές που πάνε από καρκίνο είναι αλήθεια αλλά με τις παρωπίδες που φοράς που να το δεις; Δεν καταλαβαίνω τι κόμπλεξ έχετε μερικοί μη καπνιστές και βγαίνει η χούντα από μέσα σας. Και που ξέρεις αν σέβομαι ή όχι τους μη καπνιστές όταν βρίσκομαι ανάμεσα τους; Το ρωτάω αυτό γιατί το σχόλιο σου έχει προσωπικό χαρακτήρα προς το άτομο μου. Το λοιπόν μίζερε και τρισάθλιε μη καπνιστή με τα χίλια κόμπλεξ πήγαινε να ζήσεις στο βουνό και σου έυχομαι να πεθάνεις ευτυχισμένος αν και δεν το βλέπω. Γιατί σε μια κοινωνία αν θέλεις να σε σέβονται πρέπει να μάθεις και εσύ να σέβεσαι αλλά ο τρόπος που διατυπώνεις τη γνώμη σου φανερώνει το αντίθετο. Δε σου φτάνει η λύση του προβλήματος αλλά θέλεις την εξάλειψη των καπνιστών. Αυτό σε καθιστά ως καρκίνο της κοινωνίας θλιβερέ και μίζερε τύπε. Άντε γεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;