Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Print this post

ΜΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ

Πριν από δεκατέσσερις μήνες ξεκίνησα να φτιάχνω τα δόντια μου και επιτέλους σήμερα τελείωσα. Είχα σοβαρό πρόβλημα και είναι ιδιαίτερα ευπαθή λόγω έλειψης αδαμαντίνης. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πριν ξεκινήσω όλη αυτή τη διαδικασία είχα πρόβλημα με ένα δόντι το οποίο πονούσε αφόρητα, πρηζόταν και έκανε απόστημα. Ποτέ δεν πήγα σε οδοντίατρο του Ι.Κ.Α. Τότε με έπρηξαν φίλοι και γνωστοί ότι στο Ι.Κ.Α. Σερρών ήρθε ένας καινούριος οδοντίατρος, νέος, με όρεξη για δουλειά καθώς και πολύ καλός στη δουλειά του. Με τα πολλά με έπεισαν. Κλείνω ραντεβού και πάω σ' αυτόν τον πολλά υποσχόμενο οδοντίατρο. Μπαίνω μέσα στο ιατρείο, λέω καλημέρα αλλά ανταπόκριση μηδέν. Ουγκ! Αγαλματάκια, ακίνητα, αμίλητα, αγέλαστα. Σκυθρωπότατος πριν καθίσω στην καρέκλα (και δεν πρόλαβα) με ρώτησε τι είχα. "Μητρικά", του λέω. "Δεν είναι ώρα γι' αστεία", μου απαντάει. Τι να σου πω ρε κόπανε; Ερώτηση κρίσεως ήταν αυτή; Για να έρθω εδώ σημαίνει ότι έχω πονόδοντο. Του εξήγησα για το πρόβλημα με το δόντι που πρήστηκε και μόλις άκουσε για απόστημα με διέκοψε και μου λέει ο αλμπάνης: "Θέλει βγάλσιμο". Ούτε έκατσα στην καρέκλα να ρίξει μια ματιά και έκανε κατευθείαν διάγνωση. Πονάει χέρι, κόψει χέρι. Ωραίος! Η συνέχεια γνωστή. Να λέει τις κλασσικές παπαριές ότι δεν έχει ανασθησία, δεν έχει υλικό για να κάνει σφραγίσματα, το δόντι είναι κατεστραμένο. Τι να κάνω και 'γω; Τον διαολόστειλα και πήγα σε ιδιώτη, το δόντι σώθηκε και έγινε η δουλειά μου.
Την άλλη εβδομάδα θα πάω από εκεί και θα του δείξω ότι δε χρειαζόταν εξαγωγή αλλά θέληση για δουλειά. Τα πράγματα όμως στην Ελλάδα είναι γνωστά. Είσαι στο δημόσιο; Στ' αρχίδια σου όλα. Είσαι στο Ι.Κ.Α.; Στ' αρχίδια σου όλα δυο φορές. Αν είσαι και στο Ι.Κ.Α. και γιατρός έχεις χρυσώσει Βατοπεδικά και αβασάνιστα. Μετά έρχεται το εύλογο ερώτημα. Γιατί με υποχρεώνουν να πληρώνω χρυσάφι το Ι.Κ.Α. εφόσον μου παρέχει μερικώς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; Αυτή η απορία είναι φυσικό επακόλουθο εφόσον αναγκάστηκα να πληρώσω κάτι παραπάνω από 2000 ευρά στον ιδιώτη. Το Ι.Κ.Α. δεν δικαιολογεί τίποτα. Η στοματική υγιεινή δεν είναι τόσο σημαντική; Δε μιλάμε για τη συμπεριφορά των γιατρών και των υπολοίπων υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. Αυτό είναι ανοιχτή πληγή εδώ και χρόνια. Φαίνεται ότι οι άνθρωποι κάνουν αγγαρεία και όχι δουλειά ή λειτούργημα.

buzz it!

29 σχόλια:

  1. AMA TOU EVGAZES KANA 100 TI LES THA EVRISKE TA ULIKA MALON NAI..A KAI TORA POU THA PAS GIA NA TO DIKSI TIN IREMIA SOU THA XALASIS KAI TIPOTA ALLO .AOTOS NA TO KSERIS POU SE EXEI GRAMENO KAI SENA KAI MENA MAZI.TIN KALISPERA MOU APO TO MONAXO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλησπέρα μου στη Γερμανία και στο Μόναχο. Σιγώ μη του δώσω φράγκα. 100 κλωτσιές ευχαρίστως αλλά ευρά γιοκ. Δεν πιάνομαι θύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το μητρικα μου άρεσε,ψόφησα απο το γέλιο...
    σοβαρά του είπες τέτοια κουβέντα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά. Πρέπει μια μέρα να έρθεις μαζί μου στις δημόσιες υπηρεσίες να δεις τι γίνεται. Μιλάμε για show. Το ρεκόρ μου είναι εφτά καυγάδες μέσα σε δυο ώρες. Στις ηλίθιες ερωτήσεις πρέπει να δίνουμε και ηλίθιες απαντήσεις για να καταλαβαίνουν τι παπαριές λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H αδελφή μου είναι σαν και 'σενα.
    Ειδικά όταν δούλευε (λογίστρια) προτού κάνει τις κόρες, όταν την έμαθαν στις διάφορες εφοριές είχε υπαλλήλους που κρύβονταν. lol
    Όσο για το ΙΚΑ και ειδικά τους γιατρούς, κάθε σπίτι έχει να διηγηθεί ιστορίες που θα γέμιζαν βιβλιοθήκες ολόκληρες.
    Πληρώνουμε χρυσάφι, κάτι που δεν μας επιστρέφει ούτε το 1/10 σε υπηρεσίες και συμπεριφορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα είναι εξοργιστικό. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας. Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε πληρώνω μια ζωή ΙΚΑ και δεν έχω πατήσει σχεδόν ποτέ. Δράμα η κατάσταση... Αλλά και έξω, άστα να πάνε ένας αλμπάνης ιδιώτης όταν ήμουν 15 χρονών, μου έβγαλε δόντι το οποίο χρειαζόταν μόνο σφράγισμα!
    Πριν 2 χρόνια πήγα για γέφυρα σε άλλη αλμπάνισα ιδιώτισα. Μου την έβαλε, την πλήρωσα, μετά 5 μήνες χάλασε! Ξαναπήγα, μου ξανάβαλε, την ξαναπλήρωσα, ξαναχάλασε. Άστα βράστα. Στο Ελλαδιστάν αν δεν έχεις γνωστό-φίλο-συγγενή, θα σε πιάσουν ή θα προσπαθήσουν να σε πιάσουν κότσο. Γι'αυτό και εγώ που πάντα ήμουν ευσυνείδητος στις δουλειές που έχω κάνει τον τελευταίο καιρό όσο γίνεται λουφάρω και τα έχω γράψει. Κάτι όπως στον στρατό ένα πράγμα.... Έτσι είστε ρε κουφάλες; είπα. ΝΑ και 'μένα...

    Τέσπα, καλό Σ/Κ φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αλμπάνηδες και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν ξέρεις από που και από ποιον να κρυφτείς. Πίκρα. Καλό Σ/Κ Έκτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί να σου πω, δίκιο έχεις. Ό,τι και να πεις έχεις δίκιο, θέληση για δουλειά δεν υπάρχει. Βαριούνται όλοι να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται. Όχι μόνο οι οδοντίατροι και οι γιατροί, όλοι. Και οι νοσηλευτές, και οι δάσκαλοι, και οι καθηγητές, και οι αστυνομικοί, και οι γραμματείς, και οι υπάλληλοι στο ταχυδρομείο, όλοι. Ακόμα και στα μαγαζιά, μπαίνεις και σε κοιτάνε οι πωλήτριες βαριεστημένες που τους χαλάς την ησυχία. Είναι γενικό το φαινόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @σουζάνα Υπάρχει μια νωχελικότητα που σταδιακά μετατρέπεται σε σταρχιδισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙΚΑ????Kαι τι ειπαμε οτι ειναι αυτο??? (χαχα) Καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @gatodiakritikos Ίδρυμα Καταντημένων Ανασφάλιστων. Καλή εβδομάδα φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουν καταντήσει αηδία ... είχα γράψει παλιότερα για το Ι.Κ.Α. - Ίδρυμα Κοινωνικής Απαξίωσης

    Έκτοτε δεν έχω δει ν' αλλάξει κάτι. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν ξαναχρειάστηκα γιατρό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @grbase Το αηδία είναι πολύ επιεικής λέξη. Τη θυμάμαι τη ιστορία που με παραπέμπεις. Το θετικό είναι ότι η υγεία σου είναι μια χαρά. Ποιος τα γαμάει τα λεφτά μπροστά στην υγεία. Σίγουρα ανέβηκες τον Γολγοθά του Ι.Κ.Α. Θα περίμενα εκρήξεις εκ μέρους σου (και με το δίκιο σου) αλλά πάλι κράτησες επίπεδο και φάνηκες ανώτερος. Εγώ δεν μπορώ αυτό να το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @hackaday
    Η γραμματεία, η καρδιολόγος και ο διευθυντής του ΙΚΑ έχουν άλλη άποψη για την ... ανωτερότητά μου και τις εκρήξεις μου φίλε hackaday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @grbase Μακάρι, το εύχομαι. Οι καυγάδες είναι πλέον μονόδρομος για να λειτουργήσουν για λίγο οι δημόσιες υπηρεσίες και να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εγώ ένα έχω να σου πω: αν ήσουν ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ δεν θα δικαιούσουν οδοντίατρο οποτε δεν θα υπήρχε καν θέμα για το άν είναι ευσηνείδητος!! στο ΤΕΒΕ ο οδοντίατρος υφίσταται μόνο για παιδιά ως 12 ετών!!! μετά απο αυτή την ηλικια το θέμα είναι ληξαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φωτεινάκι το ΤΕΒΕ - ΚΛΕΒΕ είναι άλλη μια ανοιχτή πληγή. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Σου πίνει το αίμα κάθε μήνα και όταν έρθει η ώρα να πάρεις σύνταξη την παίρνεις από το Ι.Κ.Α. Το έχουμε κάψει τελείως ή νομίζω; Ποιος ο λόγος για όλη αυτή τη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία κατ' επέκταση του κοσμάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο χρόνος των γιατρών στο ΙΚΑ είναι αρκετά περιορισμένος λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.Σου θυμίζω ότι το ΙΚΑ εξυπηρετεί το 60% του πληθυσμού.Πήγες λοιπόν στο οδοντίατρο και απο τα γραφόμενά σου στην ερώτησή του τι έχεις,δηλαδή τι πρόβλημα έχεις,εσύ του απάντησες......."μητρικά".
    Στην οδοντιατρική όπως και σε κάθε άλλη ειδικότητα της ιατρικής τα πράγματα είναι σχετικά
    Θα μπορούσε άνετα να έχεις δώσει 2000 ευρώ για να επιδιορθώσεις ένα πολύ χαλασμένο δόντι ,βάζοντας του και μία γέφυρα απο πάνω και σε 6 μήνες να πρήζόταν και να τα πέταγες όλα ,και τα δόντια και τα λεφτά.Τότε πώς θα χαρακτήριζες αυτόν που σου υπέδειξε να βγάλεις το δόντι σου;
    Από τον τρόπο που γράφεις γίνεται κατανοητό ότι είσαι εμπαθής και εάν αυτό είναι αποδεκτό στον βαθμό που δέν μπορείς να γνωρίζεις την οδοντιατρική επιστήμη και δεν είσαι σε θέση να ξέρεις τι είναι σωστό και τι λάθος ,παρά κρίνεις εκ του αποτελέσματος ,σε ότι αφορά το ΙΚΑ
    το γεγονός ότι "σε έπρηξαν"οι φίλοι σου για να πάς σε συνδιασμό με τον τρόπο που μίλησες στον γιατρό,με τους χαρακτηρισμούς σου περι"αλμπάνη"και το ότι τον διαολόστειλες -έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις προφανώς-δείχνει μόνο ένα πράγμα, την προκατάλειψή σου απέναντι στο ΙΚΑ και στους γιατρούς του πράγμα που εξέφρασες από την αρχή άλλωστε.
    Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο γιατρό.Εάν συμπεριφέρθηκε άσχημα- κακώς έπραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ανώνυμος Μπορεί το Ι.Κ.Α. να εξυπηρετεί το 60% του πληθυσμού αλλά αυτός ο πληθυσμός το χρυσοπληρώνει. Εμπαθής δεν είμαι αλλά μ' έκαναν οι γιατροί και οι γραφιάδες του Ι.Κ.Α. Οι πρώτοι γιατί πολλές φορές δε βρίσκονται εκεί που πρέπει και όταν είναι αντιμετωπίζουν τους ασθενείς υπεροπτικά κάνουν δουλειά από αγγαρεία και οι δεύτεροι γιατί κάθονται πίσω από ένα γραφείο και το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηρίσει μια μεγάλη μερίδα τους κάποιος είναι να τος πει ανεύθυνους.
    Όσο για την περίπτωση μου; Εξήγησε μου γιατί όταν πήγα σε ιδιώτη το δόντι μου έγινε και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα πλέον; Μήπως κάποιος βαριόταν να δουλέψει; Δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερς φορές οι οδοντίατροι στο Ι.Κ.Α. δεν κάνουν σφραγ'ισματα επικαλούμενοι ότι δεν ε΄χουν υλικά. Ίσως να είσαι του κλάδου και καταλαβαίνω τη θέση σου αλλά εγώ σαν ασφαλιζόμενος εφόσον πληρώνω απαιτώ να έχω και κάποιες υπηρεσίες. Δεν πρόκειται να μπω στο τρυπάκι με τα διοικιτικά του Ι.Κ.Α. τα θέματα των γιατρών και οτιδήποτε άλλο. Εφόσον εγώ τους πληρώνω έχω απαιτήσεις. Οk? Δεν πιστεύω ν' αμφισβητείς το γεγονός ότι στο Ι.Κ.Α. γίνονται προχειροδουλειές ούτε ότι μια σημαντική μερίδα των γιατρών τ' αρπάζουν. Καθημερινά τόσα ακούμε από τα Μ.Μ.Ε. Οι βίλες και οι αυτοκινητάρες δε βγαίνουν με μισθό αλλά με φακελλάκια.
    Τεσπα να μη το συνεχίσω γιατί θα πάει πολύ μακριά η βαλίτσα. Η άποψη μου για τον συγκεκριμένο αλμπάνη είναι η ίδια. Και αν μου κάνει ο ίδιος ή κάποιος άλλος γιατρός κάτι παρόμοιο θα πέσουν οι καταγγελίες βροχή συν ότι θα δημοσιευτούν ονόματα στο net και στα κανάλια. ΄Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Νισάφι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Μπορεί το Ι.Κ.Α. να εξυπηρετεί το 60% του πληθυσμού αλλά αυτός ο πληθυσμός το χρυσοπληρώνει. "
    Σωστά τα λές χρυσοπληρώνει το ΙΚΑ,όχι τους γιατρούς.
    "Εμπαθής δεν είμαι αλλά μ' έκαναν οι γιατροί και οι γραφιάδες του Ι.Κ.Α."
    Άρα είσαι εμπαθής αφού αντιμετωπίζεις όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ΙΚΑ σαν ανεύθυνους,υπεροπτικούς ή οτιδήποτε άλλο.
    Πράγματι σωστά θεώρησες ότι είμαι οδοντίατρος και θα προσπαθήσω να σου δώσω μια απάντηση στο ερώτημά σου γιατί όταν πήγες σε ιδιώτη "έγινες κάλά".Αν κάλα κατάλαβα έκανες απονεύρωση σε ένα δόντι.Το δόντι αυτό όπως μας είπες είχε πρηστεί.Επομένως ήταν πάρα πολύ χαλασμένο.Για να δώσεις τόσα πολλά λεφτά σημαίνει ότι έντυσες αυτό και τα διπλανά με γέφυρα.Δηλαδή άν καλά υποθέτω χρησιμοποίησες σαν στήριγμα της γέφυρας ένα πρόσφατα απονευρωμένο δόντι.Άν έτσι έγιναν τα πράγματα επέτρεψέ μου να σου πώ ότι ότι η θεραπεία αυτή έχει ρίσκο διότι συχνά τα απονευρωμένα δόντια δημιουργούν προβλήματα μετά την πάροδο 6-12 μηνών,δηλαδή με λίγα λόγια υπάρχει πιθανότητα το δόντι αυτό να σου ξαναπρηστεί και να πάει στράφι όλη η δουλειά.Βεβαίως με κανένα τρόπο δεν αμφισβητώ τίς ικανότητες του οδοντίατρού σου ο οποίος μπορεί να εκτίμησε το περιστατικό και να θεώρησε ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει να σου σώσει το δόντι.Όλα αυτά σου τα γράφω για να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν έχει να κάνει με το άν ο γιατρός δούλευε στο ΙΚΑ ή όχι αλλά με την εκτίμηση που έχει ο ίδιος σαν γιατρός με τα πράγματα αλλά βεβαίως και με την δική σου διάθεση να παλέψεις να σώσεις ενα δόντι.
    Σε βεβαιώ ότι υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρίσκο να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε ένα πολύ χαλασμένο δόντι και άλλοι οι οποίοι θα σε κατηγορούσαν γιατί το προσπάθησες.
    Το διακύβευμα εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά είναι πόνος,ταλαιπωρία και ενίοτε φοβερό πρήξιμο.
    Τώρα ,σίγουρα σαν ασφαλισμένος του ΙΚΑ πρέπει να απαιτείς να έχεις την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη,πληρώνεις και την δικαιούσαι όμως διαφωνώ μαζί σου ότι μια σημαντική μερίδα γιατρών τα αρπάζουν και ότι έχουν αυτοκινητάρες και βίλες.
    Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως μας τα λες τότε αλίμονο για την κοινωνία μας,μια κοινωνία της οποίας μέλος είσαι και εσύ.
    Εάν όλοι οι γιατροί κλέβουν τότε κιόλοι οι δάσκαλοι,οι δικηγόροι οι μηχανικοί,οιαγρότες,οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ιδιωτικοί κάνουν το ίδιο.
    Δεν γνωρίζω τι επαγγέλεσαι αλλά είμαι βέβαιως ότι και για το δικό σου "συνάφι" υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να πούν πολλά.
    Είναι άδικο και για σένα αλλά και για την κοινωνία να καταφεύγουμε σε γενικεύσεις οι οποίες δεν μας πάνε μπροστά ,δεν μας κάνουν καλύτερους άνθρωπους ,αλλά μας γεμίζουν μίσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ανώνυμος Είπα οι περισσότεροι και όχι όλοι οπότε δεν γενικολογώ. Εγώ πληρώνω το Ι.Κ.Α. και όχι τους γιατρούς; Τα θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Τους δημόσιους υπαλλήλους ποιος τους πληρώνει; Η κοινωνία μας (εννοώ την ελληνική) στην οποία είμαι και 'γω μέλος πάει κατά διαόλου. Δεν ξέρω αν το συνειδητοποίησες. Όσο για το συνάφι μου; Να σου απαντήσω ευχαρίστως. Δουλεύω ως αποθηκάριος (δηλαδή εργάτης) σε κατάψυξη στους -35C (δηλαδη στον ιδιωτικό τομέα). Παίρνω το εξωφρενικό μεροκάματο των 27,5 ευρώ, υπογράφω σύμβαση που λέει ότι δε θέλω να πάρω την κανονική μου άδεια, δουλεύω τρελλές υπερωρίες και Κυριακές (παράδειγμα δούλευα από τις 06:00π.μ. έως τις 02:00 τα ξημερώματα της άλλης μέρας - αυτό έγινε το πολύ δέκα φορές, αλλά μέσα σε διάστημα τριών μηνών οι υπερωρίες που έκανα αντιστοιχούν σε ένα μήνα εργασίας). Ίσω να μη με πιστεύεις. Δικαίωμα σου. Αλλά συμβαίνουν και όχι μόνο σε
    μένα αλλά και σε άλλους που είναι "η τελευταία τρύπα του ζουρνά" στον ιδιωτικό τομέα. Οι τριετίες δε μετράνε στην εταιρία όπως λέει ο νόμος. Δηλαδή οι τριετίες μετριούνται με βάση τα ένσημα που έχω κολλημένα στην εταιρία και όχι στο Ι.Κ.Α. που είναι ο ασφαλιστικός μου φορέας. Αν βάλεις ότι κάθε χρόνο είμαι με σύμβαση κάποιων μηνών και ότι βγαίνω στο ταμείο ανεργίας καταλαβαίνεις ότι για να συμπληρώσω τριετία πρέπει να περάσουν στην καλύτερη περίπτωση πέντε χρόνια συν ότι με τις απολύσεις κάθε χρόνο η σύμβαση μου δε μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου και δεδεν έχω κανένα δικαίωμα. Εν ολίγοις έχω μόνο υποχρεώσεις. Για πες μου τώρα τι είδους ατασθαλείες μπορεί να κάνει το συνάφι μου; Τι μπορείς να το καταλογίσεις; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Θα μου πεις: "Γιατί δε φεύγεις;". Η απάντηση είναι μια λέξη: ΑΝΕΡΓΙΑ. Σου φαίνεται λογικό που για να πληρώσω ένα σφράγισμα πρέπει να δουλεύω πάνω από μια μέρα στους -35C;
    Όσον αφορά το δόντι; Το πρόβλημα δεν ήταν ορατό γιατί η μόλυνση ήταν στη ρίζα. Όντως έκανα απονεύρωση, μετά ο οδοντίατρος μου γέμισε με ένα υλικό για να μην υπάρχει κενό και δεν έβαλα γέφυρα ούτε τρόχισα τα διπλανά δόντια όπως υπέθεσες. Έχουτν περάσει 15 μήνες και είμαι μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν σε ρώτησα για τις συνθήκες της δουλειάς σου .Αυτές εξυπακούεται οτι απο την στιγμή που είσαι εργάτης είναι προς όφελος του εργοδότη σου και οχι δικό σου.Σου θύμίζω όμως μια που το ανέφερες οτι και οι γιατροί είναι εργάτες με παραπλήσια προβλήματα στην ασφάλιση με παραπλήσιες υπερωρίες στα νοσοκομεία ,με συμβάσεις 24 μηνών,με ανεργία. Εγώ αναφέρθηκα στο "συνάφι" το δικό σου θέλοντας να σου πώ οτι παντού υπάρχουν άνθρωποι ασυνείδητοι,κλέφτες,που βαριούνται να δουλέψουν,που κάνουν προχειροδουλειές.
    Ναι μου φαίνεται λογικό που ένα σφράγισμα κοστίζει πάνω απο 35 ευρώ.Το παράλογο είναι που εσύ αμοίβεσαι με τόσα λίγα.Μήν κατηγορείς γιαυτό όμως τους υπόλοιπους ,πληρώνουν και αυτοί το ανάλογο κόστος.Πάλεψε να αλλάξεις τις συνθήκες εργασίας σου
    μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και οχι ενάντιά τους
    Όσον αφορά το δόντι;Το πρόβλημά σου ήταν ορατό.Μόνο και μόνο που ανέφερες οτι πρήστηκες αυτό σημαίνει μόλυνση στη ρίζα απο βαθύ χάλασμα.Γιατί τότε πλήρωσες 2000 ευρώ;Προφανώς για εργασία άσχετη με την απονεύρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ξέχασα.Η σχέση γιατρού -ασθενή είναι μια πολύ προσωπική σχέση(μάλλον έτσι οφείλει να είναι)που με κανένα τρόπο δεν μπορείναχαρακτηριστεί"δημοσιουπαλληλική"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ανώνυμος 2000 πλήρωσα γιατί έκανα όλα τα δόντια μου και πέρασα και γέφυρες και δεν έδωσα τόσα λεφτα΄για ένα δόντι. Έχω μεγάλη έλλειψη αδαμαντίνης από πολύ μικρή ηλικία και ανέκαθεν είχα πρόβλημα με τα δόντια μου. Το συγκεκριμένο δόντι μου βγήκε 100€.
    Καλά λες ότι η σχέση ασθενή-γιατρού πρέπει να είναι προσωπική αλλά τις περισσότερες φορές είναι δημοσιοϋπαλληλική. Σταμάτα να εθελοτυφλείς. Εγώ δεν είδα ποτέ γιατρό που να βγαίνει στα κανάλια ή να κατεβαίνει σε πορίες όπως όλοι οι απελπισμένοι. Δε νομίζω ότι οι γιατροί είναι στη χειρότερη μοίρα. Ίσως εσύ ναείσαι ρομαντικός και να νομίζεις ότι όλα είναι καλά και άγια. Άκουσε με. Έχω φάει το 1/3 της ζωής μου σε νοσοκομεία και κάτι παραπάνω ξέρω. Έχω πάει νκαι σε νοσοκομεία του εξωτερικού και μπορώ να συγκρίνω. Έχω δει επιτροπή γιατρών να ζητάνε από άνθρωπο με ακρωτηριασμένο πόδι να ξαναπεράσει επιτροπή για να του ανανεώσουν την αναρρωτική άδεια μέχρι να ετοιμαστούν τα χαρτιά του για σύνταξη, θαρρείς και υπήρχε περίπτωση να φυτρώσει το πόδι ξανά.
    Όποιον και να ρωτήσεις θα σου κάνει παράπονο για κάποιο γιατρό, και θα σου πει ότι έχει όχι και τόσο καλές εμπειρίες από γιατρούς. Δε λέω όλοι οι γιατροί κάνουν ατασθαλείες. Λέω η πλειοψηφία και δεν είναι καθόλου μεμονωμένα περιστατικά. Δε θέλω να επεκταθώ σε παραδείγματα γιατί ένας μήνας να γράφω δε μου φτάνει. Πρόσφατα ένα συγγενικό μου πρόσωπο πήγε για επέμβαση ρουτίνας και κατέληξε σε κώμα τριών μηνών και σηψαιμία γιατί ο γιατρός έκανε λάθος. Ξέρεις πόσα τέτοια γίνονται; Πάρα πολλά. Μην εθελοτυφλείς και τουλάχιστον μη μου λες για προσωπικές σχέσεις γιατρού-ασθενή γιατί και εγώ και η οικογένεια μου τα έχουμε παίξει εξ' αιτίας των γιατρών εδώ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επειδή συχνά αναφέρεις τα κανάλια και το τι παρουσιάζεται απο αυτά θέλω να σου πώ οτι αναδεικνύουν μόνο αυτό που πουλάει και πουλάει μόνο το κακό.Πόσες φορές είδες να παρουσιάζει η τηλεόραση ανθρώπους και έργα άξια προς μίμηση;
    Άν είχες την ατυχία να επισκέπτεσαι συχνά νοσοκομεία και γιατρούς σίγουρα συνάντησες και τέτοιους, όπως τους περιγράφεις.
    Τι θέλεις να πείς δηλαδή, οτι οι γιατροί στην Ελλάδα περνούν κάποια ειδική εκπαίδευση προχειρότητας,ατασθαλίας και ρεμούλας.Προφανώς όχι.Αυτό προσπαθώ τόσο καιρό να σου πώ.Αν είναι τα πράγματα όπως λες,πράγμα που απεύχομαι,αγγίζει όλους μας και όχι μόνο τους γιατρούς.
    Στο εξωτερικό δεν είναι μόνο οι γιατροί διαφορετικοί,είναι και οι συνθήκες εργασίας διαφορετικές,η νοοτροπία του κόσμου διαφορετική.Είναι η κοινωνία διαφορετική.Σε κάποια πράγματα καλύτερη ,σε κάποια χειρότερη.
    Μου λές οτι γίνονται ιατρικά λάθη.Δεν το αμφισβητώ.Μόνο ο θεός είναι αλάνθαστος.Ο άνθρωπος δεν είναι.Αυτό που πρέπει να γίνει είναι οι συνθήκες εργασίες να γίνουν τέτοιες που να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη που οφείλονται σε φόρτο εργασίας,κούραση.Στο ΙΚΑ συγκεκριμένα αντί να φέρουν γιατρούς να εξηπηρετούν τον κόσμο για να μην δημιουργούνται ουρές,έβαλαν το 184 για να περιμένεις στο σπίτι σου αντί έξω απο την πόρτα του γιατρού
    Δεν υπάρχουν κατά την γνώμη μου επεμβάσεις ρουτίνας.Κάθε παρέμβαση στο ανθρώπινο σώμα,ειδικά οι χειρουργικές,έχουν ρίσκο.Είναι δεκάδες τα πράματα που μπορεί να μην πάνε καλά.Ο όρος "επέμβαση ρουτίνας" βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία.Ποιός μπορεί όμως να "μετρήσει" στατιστικά την αξία έστω και μίας ανθρώπινης ζωής;
    Γιαυτό άν προσέξεις στα περισσότερα ιατρεία,νοσοκομεία και χειρουργεία δεσπόζει η εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας.
    Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα λόγια ενός καθηγητή που έλεγε οτι όσο περισσότερο μαθαίνω τόσο λιγότερο γίνομαι κριτικός προς τους άλλους.
    Τέλος θα συμφωνήσεις νομίζω οτι "οι γιατροί δεν θεράπεύουν το σώμα με το σώμα ,αλλά με την ψυχή.Και η ψυχή ποτέ δεν θα μπορούσε να θεραπεύσει τίποτα καλά αν ήταν η ίδια κακή"
    Σε ευχαριστώ για την ωραία κουβέντα.Σου εύχομαι καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ανώνυμος Κάνεις λάθος. Αναφέρομαι πολύ σπάνια στα κανάλια απλά όταν βλέπεις τόσο κόσμο ταλαιπωρημένο, άσχετα για τις σκοπιμότητες που προβάλλονται από τα κανάλια, καταλαβαίνει κανείς ότι το σύστημα μπάζει απ' όλες τις μεριές. Δεν είμαι εναντίον στους κακούς γιατρούς, οι οποίοι κατά τη γνώμη μου είναι η πλειοψηφία, αλλά και κατά πολλών στραβώ. Αν βρεις χρόνο και ασχοληθείς με το blog μου και διαβάσεις τι γράφω ίσως έτσι καταλάβεις καλύτερο για το πως σκέφτομαι.
    Δε λέω ότι οι γιατροί περνάνε ειδική εκπαίδευση ρεμούλας στην Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα το έδαφος είναι πολύ καλό για να ξεχάσουν τον όρκο του Ιπποκράτη και να ακολουθήουν αυτό του υποκριτή.
    Ίσως είσαι από τους λίγους που λες ότι δεν υπάρχουν επεμβάσεις ρουτίνας αλλά αυτόν τον όρο, πίστεψε με, τον έχω μάθει από γιατρούς ουκ ολίγους.
    Λάθη να γίνονται γιατί είναι ανθρώπινα αλλά να αναλαμβάνονται και οι ευθύνες από τους υπαίτιους. Ειδικά όταν χάνεται μια ζωή. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που χάθηκαν ζωές ή ασθενείς έμειναν ανάπηροι από ιατρικό λάθος και ο γιατρός που έκανε την κουτσουκέλα τη γλίτωσε πολύ φτηνά.
    Και κάτι τελευταίο: οι ψυχές γιατρών για να δουλέψουν ή να γιατρέψουν κάποιον χρειάζονται φακελλάκι. Φαντάσου σαν ένα είδους κερματοδέκτη που πέρνει πολλά αλλιώς λέει GAME OVER.
    Τεσπα! Καλή χρονιά να έχειςκαι σου εύχομαι επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;