Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Print this post

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π.

Σήμερα ήταν ξεχωριστή μέρα. Πανελλαδική ημέρα του φιάσκου. Γιατί το λέω αυτό; Να σας εξηγήσω αμέσως.
Σήμερα ξύπνησα νωρίς για να πάω σε μια άλλη πόλη για να λάβω μέρος, όπως τόσοι χιλιάδες έλληνες, στο τεστ γνώσεων και δεξιοτήτων. Το όλο σκηνικό ήταν το λιγότερο απαράδεκτο.
Πρώτον μας κουβάλησαν σε άλλη πόλη για να δώσουμε εξετάσεις ενώ τους διαγωνιζόμενους που ζούνε εκεί τους έστειλαν αλλού. Σαν ανταλλαγή πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική καταστροφή μου θύμιζε το όλο πράγμα. Ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω αυτό το σκεπτικό των υπευθύνων.
Δεύτερον υπήρξε μια καθυστέρηση άνω των δύο ωρών όπου είχαμε τα κινητά κλειστά και δε μας επέτρεπαν να τα ανοίξουμε για να ειδοποιήσουμε τους οικείους μας ότι θ' αργήσουμε, όπως επίσης κλείδωσαν τις πόρτες του κτηρίου και δε μπορούσανε οι διαγωνιζόμενοι να βγούνε έξω για να αγοράσουνε κάτι από το κυλικείο. Ούτε νερό. Το τσιγάρο απαγορευόταν και τρέχαμε στις τουαλέτες σαν σχολιαρόπαιδα να καπνίσουμε στα κλεφτά.
Τρίτον αρκετές ερωτήσεις ήταν για τα μπάζα (για να μην πω πιο βαριά λέξη). Παράδειγμα; "Ποιας χώρας πολιτικός αρχηγός επισκεύτηκε την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα". Η απάντηση είναι η Κίνα, αλλά πόσο καθοριστικό ρόλο θα παίξει αυτό στη σταδιοδρομία κάποιου ή τι είδους δεξιότητα δείχνει; Αυτό δείχνει ότι τα θέματα ετοιμάστηκαν την τελευταία στιγμή (εφόσον έχει ερώτηση που αφορά το κοντινό παρελθόν). Άλλη ερώτηση που θεωρώ πιο εξειδικευμένη και η απάντηση της δεν αφορά γενικές γνώσεις ήταν η ερώτηση παγίδα: "Πόσα βιβλία έγραψε ο Σωκράτης;" Η απάντηση είναι κανένα. Τα έγραψε ο Πλάτωνας. Εγώ δεν είμουν τριτοδεσμίτης. Πως να το ξέρω; Είχε και άλλες τρελές ερωτήσεις αλλά δεν τις θυμάμαι αυτή τη στιγμή.
Τέταρτον τέσσερις φορές μας διέκοψαν γιατί στάλθηκαν διευκρινήσεις. Καταλαβαίνετε ότι οργάνωση δεν υπήρχε αν και αυτό το τεστ ετοιμάζεται σχεδόν ένα χρόνο.
Το θέατρο του παραλόγου έκλεισε με την τελευταία ερώτηση. Τι παίχτηκε μ' αυτή; Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πριν ξεκινήσει το τεστ μας έδωσαν ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους για να μπούμε στο κλίμα επειδή το τεστ πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Μετά εννοείται ότι τα παραπάνω φυλλάδια τα πήραν πίσω πριν δωθούνε τα κανονικά θέματα. Η τελευταία ερώτηση λοιπόν έλεγε: "Στο φυλλάδιο με τα παραδείγματα για την εξοικείωση σας ένα θέμα σχετιζόταν με μία από τις παρακάτω επιλογές" και έδινε τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις. ΕΛΕΟΣ! Το φυλλάδιο με τα παραδείγματα μας το έδωσαν για να καταλάβουμε πως θα είναι το πνεύμα των εξετάσεων και όχι να το αποστηθίσουμε.
Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά των θεμάτων και της γενικότερης κατάστασης. Προσωπικά εμένα δεν με έπεισε αυτός ο διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π. Θεωρώ ότι δε θα με βοηθήσει πουθενά. Φανταστείτε το εξής: Είναι δύο άτομα που έχουνε τα ίδια μόρια. Ο ένας έχει μόνο καλό βαθμό στο απολυτήριο λυκείου ενώ ο δεύτερος δεν έχει τόσο καλό βαθμό στο απολυτήριο λυκείου αλλά μιλάει φαρσί δύο ξένες γλώσσες και ξέρει υπολογιστές και έτσι ισοβαθμεί με τον πρώτο στα μόρια. Λαμβάνουν και οι δύο μέρος στο τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων του Α.Σ.Ε.Π. Ο πρώτος γράφει καλύτερα από τον δεύτερο και παίρνει περισσότερα μόρια. Μετά από λίγο καιρό βγαίνει μια προκύρηξη για μια θέση και καταθέτουν τα χαρτιά τους και οι δύο. Ο πρώτος περνάει και διορίζεται χάρη στα μόρια του Α.Σ.Ε.Π. και ο δεύτερος μένει απ' έξω. Ειλικρινά ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερα προσόντα για να πάρει τη δουλειά;
Για άλλη μια φορά τα πράγματα έγιναν λίαν επιεικώς πρόχειρα. Μην ξεχνάτε ότι πριν λίγες μέρες ειπώθηκε στην τηλεόραση ότι θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις από την κυβέρνηση (και δεν αναιρέθηκε από αυτή) εκτός Α.Σ.Ε.Π. στο σύστημα υγείας με τη δικαιολογία ότι πρέπει να κερδηθεί χρόνος και ότι με τη διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π. καθυστερούνε τα πράγματα. Εκλογές και προσλήψεις γαλάζιων παιδιών μου μυρίζει.
Τεσπα! Καλή επιτυχία σε όλους αλλά μην απογοητευτείτε αν δεν πάρετε και τόσο καλά αποτελέσματα. Έτσι κι αλλιώς τα μόρια μετράνε μόνο για τρία χρόνια και όχι για πάντα.

buzz it!

24 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΙΠΑ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑ,ΤΑ ΕΙΔΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ,ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,67 ΑΠΑΝΤΗΜΕΝΕΣ,3 ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΚΑΙ 30 ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ..
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΘΕΛΑ 30 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ,ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ,ΑΠΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ..
    ΤΕΣΠΑ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @spyros1000 Σπυράκο καλά τα πήγα αλλά είπαμε... Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. a) Κόψε το τσιγάρο
    β) Να βλέπεις ειδήσεις και να έχεις επαφή με τη πραγματικότητα. Το ότι ήρθε ο ηγέτης της Κίνας στην Ελλάδα είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ γεγονός.
    γ)Σας κουβάλησαν σε άλλη πόλη, γιατί στο χωριό όλοι γνωρίζεστε και όλοι θα τα λύνατε παρεουλα
    δ)Δεν είχε ερωτήσεις για χχχδεσμιτες, είχε ερωτήσεις γενικών γνώσεων και κοινής αριθμητικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμος 1) δΕ θα μου υποδείξεις τι θα κάνω, 2) Βλέπω ειδήσεις αλλά δε βλέπω σε τι θα ωφελήσει σε κάποιον στη δουλειά του, 3) Εσύ που το παίζεις αστός και ξέρεις τα πάντα μάθε ότι από την πόλη μας κουβάλησαν σε χωριό, 4) Δικαίωμα σου να νομίζεις ότι μερικές ερωτήσεις δεν ήταν ιδιαίτερα εξειδικευμένες και 5) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΖΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΗ. ΓΚΕΓΚΕ;
    @molemou Να 'σαι καλά φίλε αλλά ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων αν δεν έχεις βύσμα στην Ελλάδα προκοπή δε βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υποθέτω ότι κάποιες από τις ερωτήσεις, όπως αυτή του φυλλαδίου και με την επίσκεψη. Δεν θα ήμουν αντίθετος σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο σίγουρα δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς την προχειρότητα που υπάρχει αν τα πράγματα είναι όπως περιγράφει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θελω να εκφρασω την γνωμη μου απλα. ειμαι 100% υπερ αυτου του τεστ. εξεταζει γενικες γνωσεις και οχι εξειδικευμενες.ολοι πρεπει να εχουμε σφαιρικη εικονα της πραγματικοτητας και γιατι οχι να γνωριζουμε ποιος επισκευτηκε τη χωρα την τελευταια εβδομαδα απο το να γνωριζουμε με ποιον γαμηθηκε η ταδε ηθοποιος τον προηγουμενο μηνα. επισης πιστευω οτι μεταξυ 2 ατομων που εχουν ακριβως τις ιδιες γνωσεις και τα ιδια πτυχια το τεστ βοηθα να προσληφθει ο εχων πιο σφαιρικη επιστημονικη και κοινωνικη μορφωση.εσυ εχεις να προτεινεις καποια καλυτερη λυση δηλαδη?στο κατω κατω οποιος νομιζει οτι εχει προσοντα και αδικειται μπορει να στοχευσει στον ιδιωτικο τομεα και οχι στον δημοσιο. αν τωρα πιστευει οτι και εκει υπαρχει μεσον ας εξετασει καλυτερα μηπως του λειπει η διαθεση για δουλεια και η προσπαθεια να πετυχει.εν παση περιπτωσει πιστευω οτι οποιος αξιζει δεν χανεται και οτι καποτε θα δικαιωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ανώνυμος 6:20μμ Δε λέω ότι δεν πρέπει να παρακολουθούμε την επικαιρότητα και ότι ο Κινέζος πρόεδρος ήρθε στην Ελλάδα δεν είναι μικρό πράγμα. Λένε για σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών και για εμπορικές συναλλαγές. Μήπως όμως off the record επισημοποιήθηκε το ξεπούλημα του Ο.Λ.Π. στην Κίνα; Για σκέψου λίγο... Από 'κει και πέρα δε βοηθάει σε τίποτα απολύτως στον εργασιακό τομέα αν γνωρίζει κάποιος για το πότε και ποιος πολιτικός αρχηγός μας επισκέφτηκε. Μην ξεχνάς ότι στον τομέα της υγείας η κυβέρνηση θα κάνει πάνω από 10000 προσλήψει εκτός Α.Σ.Ε.Π. Άρα τα μόρια που θα πάρουμε είναι άχρηστα στην προκειμένη περίπτωση. Όσο για τον ιδιωτικό τομέα; Δεν ξέρω που ζεις αλλά πίστεψε με παίζει πολύ μέσον. Εγώ δουλεύω σε μια ιδιωτική εταιρία σε κατάψυξη στους -35C και παίρνω 680 ευρώ. Πίστεψε με για να πάρω αυτή την κωλοδουλειά παρακαλούσα δύο χρόνια και έβαλα λυτούς και δεμένους. Δεν είναι όλα θέμα τεμπελιάς φίλε και μη βιάζεσαι να βγάλεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Ο καιρός θα δείξει αν το τεστ θα πιάσει τόπο ή όχι αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα αν έχεις μέσον δε χρειάζεσαι ούτε τεστ ούτε πτυχία. Κάτι ξέρω για να μιλάω. Είμαι 34 και μαζεύω πτυχία και χαρτιά για να έχω έξτρα μόρια και μια ζωή είμαι στην απ 'έξω γιατί δεν έχω βύσμα. Και είναι πολλοί σαν εμένα. Στην επαρχία όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινο έλα να δεις πόσο δύσκολα βρίσκεται δουλειά στον ιδιωτικό τομέα αν δεν έχεις γνωριμίες. Όσο για το παράδειγμα που έφερα λες: "επισης πιστευω οτι μεταξυ 2 ατομων που εχουν ακριβως τις ιδιες γνωσεις και τα ιδια πτυχια το τεστ βοηθα να προσληφθει ο εχων πιο σφαιρικη επιστημονικη και κοινωνικη μορφωση". Με λίγα λόγια συμφωνείς μαζί μου. Πρέπει να πάρει τη δουλειά αυτός που έμεινε απ' έξω. Για σκέψου λίγο καλύτερα γιατί έτσι φάσκεις και αντιφάσκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανώνυμος 10:01 π.μ. Προχειρότητα όσο δεν πάει φίλε μου.
    @παλαλός Συμφωνώ μαζί σου. Θολώνουν τα νερά. Εκλογές έρχονται βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3 λεξεις: ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @mygreekblogspot ...και ατέλειωτη ψωροκώσταινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ψυχραιμία, η αξιολόγηση είναι δύσκολη διαδικασία ασυνήθιστη στην ενδοχώρα,η ανεργία καρφώνει καθημερινά χωρίς Ανάσταση η αναξιοκρατία χωρίς θεσμούς και όρια οργιάζει δίπλα μας και μας βγάζει προκλητικά τη γλώσσα, ευτυχώς την συναντάμε ακόμα σε Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα περιβάλλοντα εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @dionysos Καλησπέρα και καλωσήρθες
    στο ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα και απο μενα!!Εμενα γιατι ολη αυτη η κωμικοτραγικη κατασταση δεν μου προκαλει καμια αισθηση και εντυπωση πλεον....;;Στην Ελλαδα ζουμε ειτε το θελουμε ειτε οχι. Για να αλλαξουν καποια πραγματα απαιτει οργανωση προγραμματισμο,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ. Λεξεις που για ολους εκει μεσα μαλλον αγνωστες ειναι, και απο οτι φαινεται θα παραμεινουν να ειναι! Δεν θελω να γραψω κι αλλα, γιατι θα βρισω....Τη καλησπερα μου!!!Και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @gatodiakritikos Καλησπέρα και καλό μήνα. Και δε βρίζεις... ο πρώτος θα είσαι ή ο τελευταίος; Όλη η Ελλάδα βρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "επισης πιστευω οτι μεταξυ 2 ατομων που εχουν ακριβως τις ιδιες γνωσεις και τα ιδια πτυχια το τεστ βοηθα να προσληφθει ο εχων πιο σφαιρικη επιστημονικη και κοινωνικη μορφωση". Με λίγα λόγια συμφωνείς μαζί μου. Πρέπει να πάρει τη δουλειά αυτός που έμεινε απ' έξω. Για σκέψου λίγο καλύτερα γιατί έτσι φάσκεις και αντιφάσκεις.
    to test voithaei na katanohsoume poios exei afti tin morfosi.tora an esi nomizeis oti prepei na poarei tin douleia aftos pou egrapse ta arxidia tou metaxi isos ptyxion.......exeis mia alli logiki pou den mporo na katalavo.teleia.den asxoloumai ksana.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ανώνυμος Τι να σου πω. Μη σώσεις και ασχοληθείς. Μάλλον είσαι κανένα βύσμα που βολεύεται με το τεστ για να έχει άλλωθι. Ποια είναι η σφαιρική μόρφωση; Να γνωρίζουμε τις ειδήσεις; Να είμαστε μάντεις; (γιατί με την τελευταία ερώτηση του τεστ μάλλον μάγους και μέντιουμ ζητάνε). Πάρτο χαμπάρι. Σε όλες τις δουλειές χρειάζεται καλή γνώση Η/Υ και πολύ καλή γνώση ξένων γλωσσών λόγω Ε.Ε. Σίγουρα ότι μαθαίνει κανείς είναι κέρδος αλλά το να δουλέψεις σε τράπεζα ή σε νομαρχία ή σε νοσοκομείο ή στην εφορία δε θα σε βοηθήσει αν γνωρίζεις πόσα βιλία έγραψε ο Σωκράτης στην αρχαιότητα (που δεν έγραψε κανένα). Γκέγκε; Ελληνικά μιλάμε ρεεεεεεεεεε!!! Όσο για κοινωνική μόρφωση αυτή δε διδάσκεται ούτε μπορεί να μετρηθεί με το τεστ. Υπάρχουν άνθρωποι αγράμματοι και αμόρφωτοι που η κοινωνικότητα τους χτυπάει τη στρατόσφαιρα και υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες με δεκαπέντε πτυχία ο καθένας των οποίων η ευγένεια βρίσκεται στα Τάρταρα. Το τεστ δεν ήταν τεστ ευγένειας, συναισθηματισμού, αλληλεγγύης, ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Αυτά τα πέντε απαρτίζουν την κοινωνική μόρφωση. Και για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους αν έχεις βύσμα στην Ελλάδα δε χρειάζεσαι τίποτα. Ούτε πτυχία, ούτε τεστ δεξιοτήτων ούτε τίποτα. Και μάντεψε κάτι. Ο Α.Σ.Ε.Π. δεν είναι αδιάτρηττος. Σ' αυτή τη χώρα μια ζωή βολεύεται ο βυσματίας οπότε μη μου λες παπαριές ότι το τεστ θα κάνει τη ρήξη και την ανατροπή. Το θέμα δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέω αλλά δε θέλεις να καταλάβεις από εγωισμό. Πριν μια εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι στο σύστημα υγείας θα προσληφθούνε πάνω από 10000 άτομα εκτός Α.Σ.Ε.Π. Γιατί δίνουμε τότε το γαμωτεστ; . Άι σιχτίρ με τις μαλακίες σου βραδιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. o hackaday εγραψε:"Πίστεψε με για να πάρω αυτή την κωλοδουλειά παρακαλούσα δύο χρόνια και έβαλα λυτούς και δεμένους........" επισης εγραψε "Και για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους αν έχεις βύσμα στην Ελλάδα δε χρειάζεσαι τίποτα"
    επισης εγραψε"Σ' αυτή τη χώρα μια ζωή βολεύεται ο βυσματίας "
    Τωρα ποιος ειναι ο βυσματιας και ποιος οχι τα συμπερασματα δικα σας........Τελικα αυτοι που εχουν το βυσμα ειναι και αυτοι που φωναζουν πιο πολυ......σαν εσενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ανώνυμος 11:03μμ Αν με θεωρείς βυσματία να σε πληροφορήσω ότι δουλεύω σε κατάψυξη στους -35C, παίρνω 670 ευρώ το μήνα, για ν αέχω τη δουλειά υπογράφω χαρτί που λέει ότι δε θέλω την κανονική μου άδεια και από Μάρτιο μέχρι και Αύγουστο κάθε μέρα κάνω κατά μέσο όρο 2-3 ώρες υπερωρία από τις οποίες τις περισσότερες δεν τις πληρώνομαι. Τυγχάνει να δουλεύω 2 και 3 Κυριακές συνεχόμενα και εννοείται χωρίς ρεπό. Τις τριετίες στην εταιρία όπου δουλεύω δεν τις μετράνε σύμφωνα με τα ένσημα που έχω στον ασφαλιστικό μου φορέα (Ι.Κ.Α.) όπως λέει ο νόμος αλλά σύμφωνα με τα ένσημα που έχω κολλημένα στην εταιρία. Και κάτι ακόμα για να συμπληρώσω τριετία πρέπει να δουλέψω τουλάχιστον πέντε χρόνια γιατί είμαι κάθε χρόνο με σύμβαση κάποιων μηνών και τους υπόλοιπου που δε δουλεύω είμαι στο ταμείο ανεργίας. Ξέρω ότι η σύμβαση μου ποτέ δε θα γίνει αορίστου για να μην αποκτήσω δικαιώματα. ΤΩΡΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΒΥΣΜΑΤΙΑΣ ΕΙΜΑΙ; Μην κρίνεις αν δε γνωρίζεις. Αν είμουν βύσμα δε θα προσπαθούσα να πάρω αυτή την κωλοδουλειά για δυο χρόνια αλλά θα είχα βολευτεί στο δημόσιο ή στη χειρότερη περίπτωση σε κανένα γραφείο ιδιωτικής εταιρίας με τα bonus μου, τον καλό μου το μισθό και με προοπτικές εξέλιξης κάτι που δεν υπάρχει στη δουλειά που είμαι τώρα. Μάθε να καταλαβαίνεις τη διαφορά ανάμεσα σε ένα βυσματία και σε έναν που κατάφερε μετά από προσπάθεια δύο χρόνων να πάρει μια κωλοδουλειά. Ο βυσματίας και να φύγει από τη δουλειά του κατά πάσα πιθανότητα να βρει άλλη παρόμοια χάρη στις γνωριμίες του. Στη δική μου την περίπτωση, επειδή κανένας δε με έβαλε στη δουλειά αλλά εγώ ο ίδιος κατάφερα τους εργοδότες να με πάρουν, αγωνίζομαι κάθε μέρα να αποδεικνείω ότι αξίζω γιατί αν τη χάσω δεν έχω εναλλακτική λύση. Αυτά προς γνώση σου. Κατάλαβες γιατί φωνάζω και βρίζω; Άντε και γαμήσου τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. .....sure καταλαβα γιατι φωναζεις και βριζεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ.ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.
    ΠΑΠΙΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Παπίστας Βασίλειος Δεν ξέρω για 'σένα αλλά στις Σέρρες κάποια άτομα τα έστειλαν σε άλλη πόλη. Το ίδιο έγινε και αλλού, π.χ. Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα μπες στο blog του spyros1000 (http://spyros1000.blogspot.com) και θα δεις ότι από Αλεξανδρούπολη τον έστειλαν στην Ορεστιάδα. Όσο για τσιγάρο, τηλέφωνο και φαγητό μπορεί να έπεσες σε cool επιτηρητές. Εγώ και οι υπόλοιποι που είμασταν στη Νιγρίτα πέσαμε σε ψαράδες. όσο για την καθυστέρηση; Όσοι είχαμε και άλλες δουλειές μας πείραξε. Όσοι ήταν χαλαρά σαν εσένα προφανώς όχι. Αν διάβασες καλά το post δε λέω ότι τα πράγματα ήταν τραγικά. Απλά ήταν μια από τα ίδια που μας σερβίρουν τόσα χρόνια. Μήπως είσαι από Σέρρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;