Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Print this post

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ PC

Την καλησπέρα μου σε όλους και όλες. Το λοιπόν σήμερα είναι μια καλή μέρα από πλευράς αποφάσεων για 'μένα. Αποφάσισα να πάρω καινούριο pc. Τα μέτρησα από 'δω, τα ζύγισα από 'κει και βλέπω ότι με παίρνει να κάνω ένα δωράκι στον εαυτό μου τις γιορτές. Λίγο το χριστουγεννιάτικο δώρο από τη δουλειά, λίγο θα τσοντάρει και η αρραβωνιαστικιά μου, θα κάνω και λίγες μέρες έξτρα δουλειά και θα το πάρω επιτέλους το πολυπόθητο desktop.
Κακά τα ψέμματα αλλά το laptop του έχω βγάλει το λάδι τόσα χρόνια. Επεξεργασία εικόνας, ήχου και video, αμέτρητες ώρες download, πάλιωσε κιόλας. Ήρθε η ώρα του να ξεκουραστεί και αυτό λιγάκι. Η αλήθεια να λέγεται. Ασπροπρόσωπο με έβγαλε και με το παραπάνω.
Το μόνο μου κόλλημα είναι να επιμείνω στα windows ή να κάνω την ανατροπή και να πάρω Mac; Ιδού η απορία. Για Vista πάντως αποκλείεται. Τα XP αποδείχθηκαν σχεδόν σταθερή αξία για τα Windows. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.
Με μια επίσκεψη στο site του E-shop έκανα μια σύνθεση αρκετά δυνατή (πύργος, οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο) και βγαίνει περίπου 750 ευρά.
Από Mac είμαι από λίγο έως πάρα πολύ ανίδεος και πανάσχετος οπότε κάθε συμβουλή και άποψη θα εκτιμηθεί δεόντως. Ευχαριστώ προκαταβολικώς!

buzz it!

31 σχόλια:

  1. αντε ρε μητσαρα μεγια...
    απο συμβουλη δεν εχω ιδεα,διοτι ουτε το 1/5 δεν κατεχω σε σχεση με σενα για υπολογιστες...
    εμενα το δωρο παει ασφαλεια αυτοκινητου και τελη κυκλοφοριας.
    ΓΑΜΙΣΕ ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε με το καλό! Κι εγώ άσχετη είμαι αλλά λένε ότι τα mac είναι καλά. Και δεν κολλάνε και ιούς.
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με γεια !
    Λοιπόν εγώ θα σου πρότεινα mac μόνο αν δεν θέλεις να παίζεις παιχνίδια και μόνο αν έχεις ήδη βρει προγράμματα για να κάνεις ότι δουλειές έκανες και στα windows. Τα mac, κατά την γνώμη μου, είναι πιο καλά μόνο αν ξέρεις τι χρειάζεσαι από προγράμματα για να κάνεις την δουλεία σου σωστά και γρήγορα.
    Επιπλέον τα mac χωρίς να έχω καταλάβει ακόμα τον λόγο είναι αρκετά ακριβά...
    Γι' αυτό σου προτείνω να παραμείνεις στα windows

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mac θα έλεγα και εγώ. ξέρω ότι έχουν φοβερά προγράμματα γραφιστικής, κειμενογράφους κλπ. απο λεφτα να υπολογίζεις πολλάααααααα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @spyros1000 Ευχαριστώ ρε Σπυράκο αλλά κάτσε να το πάρω πρώτα... Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει βάλε και τη γκαντεμιά που με δέρνει... Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Τώρα που είπες τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια κάτσε να τα ξαναμετρήσω... :-)
    @σουζάνα Μακάρι βρε doctor. Βλέπω ότι και οι δύο έχουμε ακριβώ τις ίδιες πλούσιες γνώσεις πάνω στα Mac. Χρειάζομαι παραπάνω συμβουλές... Thanks πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @sotos Φτου μη μου το ματιάσετε ακόμα δεν το πήρα... Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιώ πληθώρα προγραμμάτων multimedia και όχι μόνο. Το μόνο που δεν ασχολούμε είναι τα παιχνίδια. Ξέρω η τιμή στα Mac είναι τσιμπημένη... :-(
    @το χρυσό πιπί Θα ήθελα να δουλέψω Mac αλλά νομίζω ότι τα ποσά είναι απαγορευτικά. Το πολύ να μπορέσω με πολύ ζόρι να σκάσω άλλα 100 ευρώ. Άρα παραμένω στα XP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήμουν χρήστρια mac ως το 2006, αλλά το νέο λογισμικό τους τελευταία δεν το έχω υπόψη. Παραμένω ερωτευμένη μαζί τους! Αλλά όντως κοστίζουν. Ωστόσο αν πάρεις καλό pc κοστίζει εξίσου από όσο μου είχε πει άνθρωπος που γνώριζε και τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @oraelladas Γεια σου βρε Ντίνα. Για καλό pc σίγουρα δε θέλει τόσα πολλά όσο ένα mac. Μερικά χαρακτηριστικά που θυμάμαι να έβαλα είναι 500HDD 3GB RAM, VGA 512MB, firewire θύρα, 2 DVDRWR Dual layer lightscribe, 650KW τροφοδοτικό και άλλα που δε θυμάμαι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγιεςςςς Δημήτρη'μου,παρ'ολο
    το'ότι είμαι γνωστός ασχετος,εαν σε παίρνη,κάνε τή 'Θυσία Μακ μέ
    Windows,μέ αυτά τα σοφά σε Αφήνω,Μεγιές,αααΠολλά'Φιλιά Μαριώ'σου........:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @nispell Γεια σου George. Όλα καλά; Καλά θα ήταν να μάθω και mac αλλά το οικονομικό ρε γμτ... τεσπα... Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειά σου, Hack... Μεγιά και καλορίζικο για όταν θα το πάρεις και mac να του φορέσεις.. Νομίζω θα του πηγαίνουν καλύτερα.. Τα υπόλοιπα ξεπερασμένα..

    Κι εγώ το laptop το έχω λιώσει.. Αναμμένω σύνδεση για να χρησιμοποιώ το desktop. Άντε γιατί πιάνομαι στον καναπέ.. Δεν μπορώ να πώ.. Κουβέντα δε λέει το καημενούλη το laptop. Του έχω βγάλει το λάδι..

    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @xaroulita Να 'σαι καλά βρε χαρουλίτα. Δεν έχω κάτι εναντίον των laptops αλλά ένα desktop πάντα είναι πιο γρήγορο από ένα αντίστοιχο laptop συν ότι μπορείς να κάνεις καλή αναβάθμιση και όχι μερική όπως στους φορητούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. www.arelis.gr
    περιεχει ερωτονομικον που σοκαρε κοινο και κριτικους με το ομοφυλοφιλικο του περιεχομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Oπως σου ειχα πει και τις προαλες που μιλησαμε στο skype μπορεις ανετα να εγκαταστησεις και windows στον mac και να επιλεγεις με πιο απο τα δυο λογισμικα θες να μπουταρεις.
    Αλλα αποτην αλλη μπορεις να χρησιμοποιησεις το laptop σου για πραγματα που δεν μπορεις να κανεις στον mac oπως κανω και εγω.
    Το φθηνοτερο destop mac κανει 1070 ευρω και πιστεψε με δεν ειναι καθολου πολλα μπροστα σε αυτα που θα σου προσφερει.
    Θα μπορουσα να σου πω παρε mac και μην το σκεφτεσε με τιποτα αλλα ο καθε ανθρωπος εχει τις δικες του ιδεες και αντιληψεις, οποτε δεν μπορω να σε παρω και στο λαιμο μου.
    Παντως ανθρωπο που να εφυγε απο τα windows και να πηγε σε mac και να το μετανοιωσε ακομα δεν εχω βρει.
    Για οτιδηποτε αλλο θες ειμαι στην διαθεση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @roverand Καλά μιλάμε έχω μπει στην πρίζα για mac με τα μπούνια αλλά τα γκαφρά ρε γμτ... :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μείνε για κανένα χρόνο ακόμη στα XP (Κι εγώ XP έχω κρατήσει)
    Τα windows 7 έρχονται λίαν συντόμως με αρκετές εκπλήξεις.
    Και εμφανισιακά και από άποψη απαιτήσεων hardware
    (Μην ρίξεις τρομερά λεφτά στην οθόνη...)
    Υ.Γ
    Τα Mac είναι διαφορετικής φιλοσοφίας μηχανήματα.
    Βασισμένα σε ανοικτό κώδικά κι όμως το πιο κλειστό σύστημα που πρόκειται να υπάρξει ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Χάρης Τα Windows 7 διάβασα ότι θα είναι μια βελτιωμένη μορφή των Vista. 'Οσο για οθόνη βρήκα μια 24΄΄ με 165 ευρώ. Τα ότι τα Mac είναι αρκετά κλειστά στον "εαυτό" τους το ξέρω. Λογικά και τα Windows 7 Θα τρώνε πολλούς πόρους. Έτσι δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλορίζικο φίλε καλημέρα εγώ δεν τολμάω να φύγω απο τα windows φοβάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Hack κοίτα.
    Με 2.800 Euros αγοράζεις ένα Mac pro (Τέρας) αλλά αυτο το κάνεις μόνο στην περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρουν τα Games.
    Απο την άλλη με 1.700 Euro αγοράζεις ένα PC(Τέρας).
    Η αλήθεια είναι οτι αγοράζοντας ενα Mac γλιτώνεις απο πολλα προβλήματα τον PC αλλά πρέπει να μπείς και σε μια άλλη φιλοσοφία.
    Το αν είναι καλύτερο ή όχι εχει να κάνει άμεσα με τις δικές σου ανάγκες ώς χρήστη. Οτι είναι απιστευτο μηχάνημα..είναι, δεν υπαρχει αμφιβολία.
    Αλλα ειναι πολλά τα λεφτά φίλε μου και ζούμε σε δύσκολες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @alkis Nα σουπ ω και 'γω την αμαρτία μου ότι φοβάμαι ν' αλλάξω λειτουργικό.
    @Nick Fassolas Νικόλα βασικά το θέλεω για επεξεργασία, εικόνας, ήχου, video, rendering, internet και hacking (πλάκα κάνω με το τελευταίο). Τα παιχνίδια δε με απασχολούνε καθόλου. Αλλά τα λεφτά είναι εξωπραγματικά για 'μένα όσο αφορά τα Mac.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @nick fasolas Ποιος σου ειπε οτι με τα macpro δεν μπορεις να παιξεις παιχνιδια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @roverand: Δεν είπα οτι δεν μπορείς, απλά λέω ότι η ευκολία του να βρείς games με οποιονδήποτε τρόπο στα PC είναι πολύ μεγαλύτερη απο οτι των Mac.

    @Hack: Ενα Mac Ειναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για τέτοιου είδους εφαρμογές, αλλά όντως είναι πολλά τα λεφτά αν δεν είσαι επαγγελματίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @nick fassolas Δεν είμαι επαγγελματίας αλλά χομπίστας. Από παιχνίδια απέχω, δε με συγκινούνε συν είμαι εντελώς σκράπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να το πάρεις το κανούργιο pc. Τώρα για το αν θα πρέπει να πάρεις mac, ο μόνος που θα ξέρει την απάντηση είσαι εσύ. Αν παίζεις παιχνίδια και θέλεις να βάζεις χέρι στο hardware μόνος σου και να κάνεις αναβαθμίσεις υλικού, τότε pc. Όσο για τα vista δεν συμφωνώ στο να μη τα βάλεις σε ένα καινούργιο μηχάνημα με ικανή μνήμη και επεξεργαστική ισχύ. Και εδω το DX10 έχει καλύτερα αποτελέσματα στο πως φαίνονται τα παιχνίδια. Μπορείς να κάνεις ένα σύστημα dual boot. είναι αρκετά εύκολο και έτσι θα έχεις και Xp και Vista.
    Αν σε ενδιαφέρει να επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες για το πως γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @χρήστος Γνωρίζω πως να το κάνω dual boot αλλά δε θα μου τρώει πόρους με αποτέλεσμα να γίνει πιο αργό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόρους; Όχι βέβαια. Μπορείς στον ίδιο υπολογιστή να έχεις περισσότερα από ενα λειτουργικά. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω σε mail links που θα σε βοηθήσουν και screenshots από το δικό μου pc που είναι multi boot εδώ και 2 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Χρήστος Αν δεν σου κάνει κόπο στείλε τα Links και τα screenshots. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @christinatoum Mac ε; Δε μου λες και τις εντυπώσεις σου αν έχεις mac για να μάθω κάτι και 'γω ο αδαής; Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;