Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Print this post

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Την περασμένη Πέμπτη αξιώθηκα και πήγα επιτέλους στον κινηματογράφο μετά από... ειλικρινά δε θυμάμαι πόσο καιρό είχα να πάω... δύο χρόνια; τρία χρόνια; Κακώς! Λίγο το internet, λίγο τα dvd που απολάμβανα στον καναπέ με συνοδεία σουβλακίων, πίτσας, τοστ, μπύρας, κόκα κόλας και τσιγάρων (εννοείται όχι όλα μαζί σε μια φορά), βάλε έλειψη χρόνου και διάφορες άλλες χαζές δικαιολογίες και έτσι κατάφερα να απέχω από τον κινηματογράφο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Από 'δω και πέρα υποσχέθηκα στον εαυτό μου να πηγαίνω πιο συχνά.
Πιο έργο είδα; Το "SAW V". Eντάξει, δεν τρελλάθηκα κιόλας! Δεν το βρήκα τόσο δυνατό όσο τα τρία πρώτα. Η πλοκή γνωστή. Βασανιστήρια, αίμα (όχι τόσο πολύ όσο στα προηγούμενα), διεφθαρμένος μπάτσος, καλός μπάτσος κλπ. Το φινάλε του είναι από τα πιο απότομα που έχω δει ποτέ σε ταινία υποννοώντας ότι θα υπάρξει και νούμερο έξι. Σήριαλ το κατάντησαν. Μερικές φορές οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν με αποτέλεσμα ένα καλό έργο να καταντάει βαρετό.
Αυτό που μου την έδωσε; Μέσα στην αίθουσα απαγορεύεται το κάπνισμα. Θεμιτό και σεβαστό. Πριν την ταινία όμως έβαλαν τρεις ή τέσσερις διαφημίσεις τσιγάρων απανωτά. Αυτό ήταν το δικό μου βασανιστήριο και όλων των περευρισκόμενων καπνιστών. Από τη μια πλευρά στο απαγορεύουν και από την άλλη σε ωθούνε να καπνίσεις. Αυτό το βρίσκω λάθος. Μου άρεσε που δεν είχε πολύ κόσμο αλλά μου την έσπασαν κάτι κωλόπαιδα που κάθονταν στον εξώστη και έκαναν ότι μαλακία μπορεί να φανταστεί κανείς. Φώναζαν, γελούσαν, κάπνιζαν, χειροκροτούσαν και έκαναν τα πάντα για να μην ευχαριστηθούνε οι υπόλοιποι το έργο. Αν και ο υπεύθυνος ήταν εκεί δεν τους έκανε ούτε μία σύσταση. Τα λεφτά να παίρνουν οι ιδιοκτήτες και όλα τα υπόλοιπα να γίνουν κομμάτια.

buzz it!

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Χάκαντει, τί κάνεις?
    Το ξέρω ότι πάλι θα μας πούνε γκρινιάρηδες, αλλά εγώ γι΄ αυτούς τους λόγους έχω κόψει το σινεμά. Συνήθως η αίθουσα είναι γεμάτη τύπους που δε σέβονται κανέναν και καταστρέφουν την ταινία με γέλια και ηλίθια σχόλια, αλλά κι επειδή το εισιτήριο πλέον είναι τόσο ακριβό που καταντάει ληστεία. Χίλιες φορές καλύτερο το dvd στον καναπέ. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με την Σουζάνα.
    Η τελευταία ταινία που είδα στο σινεμά ήταν το τελευταίο μέρος του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών". Με ενοχλεί τρομερά όταν πάω σινεμά, να ακούω κινητά να χτυπάνε, σακούλια απ'τα πατατο-γαριδάκια να τρίζουν, κουτάκια απ'τα αναψυκτικά να κυλάνε στο δάπεδο, φυσικά τους ψιθύρους και οι συζητήσεις -λες και το υπόλοιπο της μέρας δεν είχαν το χρόνο να τα πουν!
    Άσε δε που το dolby-surround πια δεν δουλεύει και χάνουν έτσι αρκετά απ'τα εφέ οι ταινίες.

    Δεν θα ξεχάσω την μοναδική αίσθηση του dolby surround όταν είδα στο σινεμά τη "διάσωση του στρατιώτη Ράϊαν", είχα την αίσθηση πως ήμουν κι εγώ εν μέσω πολέμου!

    Πιο καλά στο σπίτι σου το dvd και την ησυχία σου και σου μένει στην τσέπη το κόστος του εισητηρίου (το τρως πίτσα βρε αδερφέ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. PAIDIA 2 FORES EXO PAEI STIN ZOH MOU SINEMA TIN 1 STIN SYRO STON KALOKERINO KAI EPIASE VROXI KAI TIN 2 ME EPIASE H PETHERA MOU ME TIN GINEKA MOU OZAN TIN EIXA AKOMA FILENADA:G AUTO DVD KAI PALI DVD: Χάκαντει RE BAGASA MIN KANIS KANA POST OPOS TO PROHGOUMENO KAI TON KENOURGIO XRONO :MAS PIGE AUTOS STRABA MI MAS PAEI KAI O NEOS;TIN MALIMERA MOU NA EXEIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα σας
    Ειναι και αυτο ενα κοματι της καθημερινοτητας,αντε να μαθει ο καθε Μητσος τι ειναι σεβασμος.
    Και μετα τα νιατα θελουμε να τα βαλουμαι σε καλουπια.
    Ξερεις ποιος ειμαι εγω;;;
    Η μονιμη ατακα του νεοελληνα.
    Καλυτερα πιτσα καναπες πρασινη μπυρα,νετ,και σχεδια για την επομενη δραπετευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω η τελευταια φορα που πατησα στον κινηματογραφο ηταν οταν παιζοταν ο τιτανικος!!!!
    απο τοτε ΟΡΚΙΣΤΗΚΑ οτι δεν προκειται να ξαναπατησω...

    υ.γ.
    ηξερα οτι υπηρχε το "σε βλεπω 4"

    βγηκε και 5?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εξαιρέσεις το πρωτο μέρος, τα υπόλοιπα τα θεωρώ πολύ κατώτερα, και κουραστικά. όντως το χρήμα έχει άλλη χάρη..Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Σουζάνα + sadrina Σαν έξοδος είναι καλό. Συνέχεια μπαράκια και καφετέριες καταντάει μονότονο. Σίγουρα έχει και τα σπαστικά του όπως πολύ σωστά αναφέρατε και οι δυο σας.
    @molemou Κακομελέτα και έρχεται για το γκαντέμη. Ο κινηματογράφος είναι γρουσούζικος για 'σένα φίλε μου. Καλύτερο που το σταμάτησες στην αρχή.
    @vettos "Ξέρεις ποιος είμαι 'γω;", το πέτυχες διάνα.
    @spyros1000 βγήκε και το 5 και πάμε για το 6. Και να μην τα δεις δε χάνεις και τίποτα.
    @gatodiakritikos μετά από τόσες συνέχειες χάνεται η έμπνευση και η πρωτοτυπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;