Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Print this post

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

Αγαπημένε μου Άη Βασίλη,
είπα να σου στείλω ένα γράμμα... e-mail (έχουμε τεχνολογία) γιατί εδώ και πολλά χρόνια μ' έχεις στο κλάσιμο και δεν αντέχω άλλο τη μπόχα. Οι ευχές που ζητάω είναι πολλές γιατί σου βάζω και τόκο στα τόσα χρόνια που δεν πέφτεις από την καμινάδα μου (άσχετο αν δεν έχω). Είμουνα καλό παιδάκι. Δεν έκλεψα και δε σκότωσα κανένα... ακόμα!
Το λοιπόν δώσε βάση πως έχουν τα πράγματα. Επειδή βαρέθηκα να ξεραίνω στο σκατό μου και να το κάνω παξιμάδι έχω ένα κρατικό λαχείο (δε με παίρνει για πολλά). Σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων σε συνδυασμό με τη γκαντεμιά που με δέρνει δεν έχω καμιά ελπίδα και επειδή δεν έχω βύσμα θέλω να βάλεις το χεράκι σου για να βάλω και 'γω στην τσέπη μου το ζεστό παραδάκι. Ok?
Θα ήθελα να μεταμορφώσεις το αυτοκίνητο μου σε Jeep Cherokee. Όχι Grand, ας είναι και η απλή έκδοση. Μου κάνει. Είδες που είμαι βολικός; Εννοείται φυσικά με όλα τα παρελκόμενα (μασπιέδες, μπάρες, GPS, φραπεδιέρα, DVD, Play Station, τουαλέτα, μαγκάλι, ψυγείο κλπ.)
Θα ήθελα να δώσεις στη μάνα μου πίσω το ΕΚΑΣ γιατί τα καθήκια από το Ι.Κ.Α. της το κόψανε και η σύνταξη της με το ζόρι είναι τριακόσια ευρά.
Δεν ξέρω αν είδες καθόλου τηλεόραση αλλά σε πληροφορώ ότι στην Ελλάδα επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε τα δάση μας (ότι απέμεινε δηλαδή) αρχίσαμε να καίμε τις πόλεις μας. Ξεκινάμε με τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοσμούν τις πλατείες και μετά επεκτεινόμαστε σε μαγαζιά, σπίτια, κάδους και αυτοκίνητα. Όταν κάνεις περατζάδα από την Ελλάδα μην παρεξηγηθείς αν δε δεις πολλά στολισμένα δέντρα. Η κυβέρνηση είναι σύμφωνη με όλα αυτά εφόσον κάνει οικονομία με το να μη δίνει επιδόματα θέρμανσης. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Με τόσες φωτιές τριγυρνάμε με τα φανελάκια. Πολύ προχώ, ε;
Το επόμενο πράγμα που θέλω να σου ζητήσω είναι μια ανθρώπινη δουλειά γιατί εκεί που είμαι δεν παλεύεται άλλο. Τα έχω παίξει ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε! Θέλω να μου βρεις καμιά καλή θεσούλα στο δημόσιο με απεριόριστο ξύσιμο όρχεων, πολλά φράγκα και μπόλικες άδειες. Α! και μίζες.
Θέλω να χαρίσεις στο μοντελοπνίχτη δικηγόρο καμιά τριανταριά πόντους γιατί δεν αντέχω άλλο να ακούω για το μπόι του. Έχω σιχτιρίσει. Δώστου εκεί πέρα κατιτίς να ησυχάσουμε και 'μεις.
Ξέρεις Santa έχω να πάω καιρό διακοπές. Κανόνισε καμιά Χαβάη γιατί μόνο σε τραγούδι την ακούω. Ούτε ένα χάρτη έχω να τη δω.
Θέλω να μείνει στην Ά Εθνική ο Πανσερραϊκός. Δεν αντέχω άλλα δεκαπέντε (μπορεί και παραπάνω, έχασα το λογαριασμό) χρόνια να περιμένω για να τον δω στα μεγάλα σαλόνια.
Τα τεριμμένα: χαρά, υγεία και ευτυχία για όλο τον κόσμο εννοούνται. Δε χρειάζεται να επεκταθώ σ' αυτά γιατί το γράμμα... εχμ sorry... το e-mail θα γίνει πολύ shocking.
Αυτά είναι που θέλω πάνω - κάτω. Αν θυμηθώ κάτι στην πορεία θα σου στείλω SMS. Παζάρια και παρόμοιες μαλακίες δεν κάνω. Σ' αυτό είμαι κάθετος. Γκέγκε; Η σειρά που θα πραγματοποιήσεις τις ευχές μου δε με νοιάζει. Σου δίνω το ελεύθερο να ξεκινήσεις απ' όπου θέλεις εσύ. Είδες που είμαι και δημοκράτης;
Σ' αφήνω τώρα και τα λέμε σε λίγες μέρες. Κανόνισε πάλι να μ' έχεις στο κλάσιμο. Και μη δω κανένα ελαφάκι όπως κάνεις στη διαφήμιση. Τότε να δεις τι θα γίνει. Άντε χαιρετίσματα στην κυρά σου.

hackaday

Υ.Γ.: Όταν περάσεις από το σπίτι μου μην κάνεις πολύ φασαρία γιατί ξυπνάω εύκολα και πίστεψε με βρίζω πολύ όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

buzz it!

27 σχόλια:

  1. ενα ελαφακι για τον δημητρακη............

    χο χο χο...


    χρονια σου πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @spyros1000 Όχι ελαφάκια και κερατάδες. Γεια σου Σπυράκο. Χρόνια σου πολλά επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 0xa0ax0axax0ax0xa0axa0xxa00axax0 eleos opos leei kai stin diafimisi tis cosmote ena elafaki ston dimitri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα ρε παλικαρια σε αυτά τα κολοσχολεία που πάτε -ιδιωτικά η δημόσια- δεν σας εχουν μάθει ούτε ιστορία ούτε τις αρχές τις αστικής δημοκρατίας. Τουλάχιστον τι γιορτάζουμε την 25 μαρτίου ξέρετε?

    Κάθε άνθρωπος ρε παιδιά έχει δικαίωμα στην υπεράσπισή του από δικηγόρο και το δικαίωμα να δικαστεί όχι από τον όχλο αλλά απο συγκεκριμένο δικαστήριο και γνωστό νομικό σύστημα.
    Καλά δεν τα μάθατε αυτά ποτέ?
    Η οχλοκρατία και τα λαικά δικαστήρια στις πλατείες των χωριών -εργαλεία φασιστικών ιδεολογιών αριστερών ή δεξιών- στην ελλάδα δεν εφαρμόστηκαν. Μόνο στρατιωτικά δικαστήρια κατα την διάρκεια του εμφυλίου.
    Καλά δεν εχετε καταλάβει ρε παιδιά ότι για να τελειώσει η μεταεμφυλιακή αιμοραγία εφαρμόστηκε μετά την χούντα ο νεοκαραμανλισμός που επέβαλε απόλυτη ιστορική λήθη των εγκλημάτων από την μεριά της δεξιας και μερική από την κοινοβουλευτική αριστερά και ταυτόχρονη νομιμοποίηση και είσοδο του κκε στην βουλή και μοίρασμα των εξουσιών της χώρας (κυρίως των ΟΤΑ στην αριστερά - τα πρώτα χρόνια της δημοκρατίας)
    Για τον λόγο αυτόν ο καραμανλής - ο γέρος- κατέστει μισητός και θεωρήθηκε προδότης από την παλιά κυρίαρχη δεξια τάξη, βασιλικούς κλπ και αντίστοιχα το κκε θεωρήθηκε προδοτικό κόμμα από τους αναρχοαριστερούς, μαοικούς, αριστερούς τρομοκράτες κλπ. Η διαφορά ποια είναι. Το κομμάτι της δεξιάς που αρνήθηκε τον καραμανλισμό πολύ γρηγορα φθάρθηκε λόγω της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ. Παρέμειναν κάτι μειοψηφίες χρυσαυγίτες κλπ. Δυστυχώς το κομάτι της αριστεράς που αρνήθηκε τον αστικό κοινοβουλευτισμό και θεώρησε το κκε προδοτικό κομάτι ήταν και είναι πιο δραστήριο. Ανεξάρτητα τμηματά του συνεχίζουν το ένοπλο κύκλο της βίας οραματιζόμενο την κοινωνική αλλαγή που ο καθένας έχει στο κεφάλι του. Ισως τώρα γίνεται κατανοητό γιατι κοκορομαχούν κκε και συριζα = κκε εσωτερικού. Ο μόνος χώρος για να μαζέψεις στρατιώτες φανατικούς είναι οι μικρές ηλικίες και κυρίως τα παιδιά. Αυτό μάλλον το έχετε καταλάβει. Πηγαίνουμε στρατιώτες μικροί, βαπτιζόμαστε πριν ακόμη μιλήσουμε, τους κανουμ μουτζαχεντιν γεμάτους εκρηκτικά κλπ. Ο χώρος λοιπόν των παιδιών μας - το λουλούδι και το μέλλον όλων μας- δέχεται μια άνανδρη επίθεση από την αριστερά αυτή την φορά -και ας τους λένε παιδια και αντιεξουσιαστές- χωρίς τσίπα και η κοινωνία δέχεται μια μπουνιά κάτω από το τραπέζι -στο υπογάστριο. Είναι αλήτικη συμπεριφορά αυτή που πραγματικά εμένα με θλίβει. Τα παιδιά τα θέλουμε ελεύθερα να αποφασίσουν. Αυτές οι γκαιμπελικές τεχνικές ειναι καταδικαστέες από όλους μας. Εαν πέσουν και άλλα παιδάκια η αστυνόμοι νεκροί πάει η λογική τέρμα. Ψυχές θα καταστραφούν και η παραλογη λογική του πολέμου θα επικρατήσει.
    Για κάποιον αλέξη νομίζετε πως γίνονται όλα αυτά?
    Μόνο στην καρδιά σας.
    Ρε παιδιά πονηρέψτε λίγο, η συμπεριφορά της νεανικής ηλικιας ειναι απόλυτα προβλέψιμη από όσους σκέγτονται. Γιαυτό και σας εβγαλάν στους δρόμους. Εκεί που μαζεύεστε για να διαμαρτυρηθήτε, κοιτάξτε πίσω και πλάγια. Θα δείτε κάτι τύπους μεγάλους σε ηλικία -ντυμένους σαν εσάς- αυτοί λέγονται καθοδηγητές νομίζω και επιτηρητές. βρείτε τους και ρωτήστε τους....

    Και τέλος πάντων ρε παιδιά ποιός από εσάς διαμαρτυρήθηκε -'η 'εκανε πορεία ? ποια πορεία? - για την αισχρή δολοφονία του αυστραλού νεαρού στην μύκονο από τους αντίστοιχους μπάτσους της νύχτας? Κανένας σας, πουθενά και φυσικά οχι γιατί δεν σοκαριστήκατε ...αλλά ...γιατι?... για σκεφτείτε ρε λίγο? γιατί τότε τίποτα δεν σας ώθησε να βγείτε στους δρόμους?...
    Μην απαντήσετε γρήγορα.. σκεφτείτε... και όταν το βρείτε .... καλώς ήρθατε στον κόσμο των μεγάλων και της πολιτικής και της προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ntebis Καλώς το παιδί. Τι έγινε; Έχουμε internet τελικά; Βαθμούς πήρες;
    @ανώνυμος Έχεις βάλει το ίδιο σχόλιο σε τρία posts. Κούλαρε λιγάκι γιατί θα πέσει ban. Είπαμε ότι έχουμε ελευθερία απόψεων αλλά η επανάλειψη καταντάει πλύση εγκεφάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ανώνυμος άφησε το ίδιο σχόλιο και σε μένα... μάλλον θα πέσει ban!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ανώνυμος άφησε το ιδιο σχόλιο κι σε μένα. Πραγματικά τι θέλει να κερδίσει;; Παντως δεν το διαγράφω. Στα δικα μας. Άπαιχτος!!!!!!!Να σαι καλά χακ. Εύχομαι όλες οι παρακλήσεις σου να πέσουν κατακέφαλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Lingua franca Ειλικρινά σύμφωνα με τα γραφόμενα του δε μπορώ να καταλάβω από ποιο πολιτικό χώρο προέρχεται.
    @gatodiakritikos Την υγεία μας να έχουμε, πάνω απ' όλα... Τα υπόλοιπα ας έρθουνε μετά... :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία η επιστολή στον Santa, ξεκάθαρη ώστε να μην υπάρχει περίπτωση παρερμηνείας.
    Βέβαια εγώ σαν δημόσιος υπάλληλος πρέπει τώρα να αντιδράσω, να πάρω τη μολότοφ μου και τα πετραδάκια μου και να κάνω ντου …αλλά από την άλλη λέω …άδικο έχει ο hackaday; …. πόσες φορές οι δημόσιοι υπάλληλοι μου έχουν ανεβάσει την πίεση; …. Τεςπα … θα πω κι εγώ ότι λένε και οι μπάτσοι … ότι δηλαδή δεν είναι όλοι ίδιοι. … υπάρχουν και καλά παιδιά που λέει και το άσμα ….

    Όσον αφορά τώρα τον ανώνυμο που στέλνει το ίδιο κατεβατό σε όλους … μην γκρινιάζετε … είναι σταθερός ο άνθρωπος …λέει τα ίδια …δεν αλλάζει άποψη κάθε τρις και λίγο … άσε δε που δεν τον αδικώ για το διδακτικό-δασκαλίστικο ύφος του σχολίου του ….. γράμμα τον Άϊ Βασίλη είδε ο άνθρωπος σκέφτηκε πιτσιρικαρία θα είναι …κάτσε να γράψω κάτι επιμορφωτικό ….

    Σου εύχομαι ο Santa να ακούσει τις επιθυμίες σου αν και …κατά το «ένα ελαφάκι στο Δημητράκη» ..το κόβω το πράμα …. γιατί τι να σου κάνει κι ο Santa όταν η κυβέρνηση τα έχει κάνει Santa-moutra-tous-ola

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μου ρθε μια επιστολή του σάντα στο σπίτι να την προωθήσω για τον χακ τον φίλο,γιατί η σύνδεση του σάντα ήταν αργή:

    αγαπημένε φίλε χακ,
    οι επιθυμίες σου είναι σεβαστές φίλε... έχεις κάθε δικαίωμα να "θέλεις" μα δεν έχεις δικαίωμα να "έχεις"!!! διοτι είσαι μεγάλο πια παιδι κ θα πρεπε να έχεις ενημερώθεί ότι το εργαστήρι του ΣΆΝΤΑ ΚΛΑΟΥς περνά οικονομική κρίση καθότι φερμένος απο την Καισαρεία-αμερική!! οι καλικαντζαροι κ οι λοιποι βοηθοι του σάντα κατέβηκαν σε πορεία για να διαμαρτυρηθουν...χμ, δε θυμάμαι κ οι ίδιοι να κατάλαβαν γιατί. επίσης το έλκηθρο ήταν για επισκευή σε συνεργείο των αθηνών κ ως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε μολότωφ.. η κυρά, αγαπητέ χακ, έπαθε καταθλιψη κ βγήκε για σόπιν θέραπυ μια κ βρήκε προσφορες. συνεπώς ούτε γλυκά, ούτε παιχνίδια , ούτε σάλιο φέτος ο αί βασίλης...
    και μια κ τα λέμε τώρα μεταξύ μας, αν περισσεύει κάνα κομμάτι βασιλόπιτα θα είναι ευπρόσδεκτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DILADI ME KAMIA BMW DE GINETE OXI TIPOTA ALO APLOS EXO KATI AKRES?KALES GIORTES NA EXEIS KAI OSO GIA TO EKAS TIS MANA SOU PERIMENE THA TO PAROUN TA EGGONIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @grbase Santa moutra tous... πολύ καλό. Όντως φίλε μου είναι πολλοί οι δάσκαλοι. Το κακό είναι ότι δε μπορούνε να βρούνε μαθητές και φρικάρουν.
    @fotini Στείλε εκ μέρους μου στο Santa τα παρακάτω: "Ως γνήσιος νεοέλληνας δε με νοιάζει τίποτα παρά μόνο ο εαυτός μου. Δε με νοιάζει για το εργαστήριο και τα ξωτικά. Να πάνε σε κανένα φανάρι να πουλήσουν χαρτομάντιλα. Η κυρά του Santa κάνει shopping therapy ενώ έχουμε κρίση; Μόνο εμένα μη μου έρθει κρίση και γίνουμε κώλος. Επιμένω στα αιτήματα - ευχές μου και είναι ανένδοτος".
    @molemou Καλή και η BMW αλλά όχι για ελληνικούς δρόμους. Θέλω να κάνω off road διαδρομές μέσα στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελπίζω να πραγματοποιηθούν οι ευχές σου, αν όχι όλες τουλάχιστον κάποιες (εγώ θα επιδείξω ρεαλισμό και θα κάνω παζάρια, χιχι!).
    Και μόνο όμως που πιστεύεις ακόμα στον Άγιο Βασίλη μετά από όλα αυτά, τί να πω, συγχαρητήρια!
    Καλά Χριστούγεννα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Σουζάνα Και εγώ θέλω να ελπίζω αλλά δεν το βλέπω να γίνεται κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @anonimos ayto grafo kai sto diko mou blog alla den xreiazete na kaneis copy paste pantou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ntebis Όταν λες τα πάντα τι εννοείς; Μια φιλική συμβουλή από κάποιο μεγαλύτερο σου. Η γνώση είναι δύναμη. Πρόσεχε μη χτυπάς το κεφάλι σου σαν εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα posts σου έχουν πολύ πλάκα. Κάθε φορά πέφτω κάτω από τα γέλια.
    Τα περιγράφεις με πολύ γλαφυρό τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @dimider Να 'σαι καλά. Εφόσον καταφέρνω να κάνω μερικούς να γελάνε κάτι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΧΑΚ!!! ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΟΛΥΤΑ ΜΙΖΕΡΟ.
    Β.Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @balabalabambaluna Αγαπητή ΒΒ αν δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ εγώ δε φταίω. Και η Μέριλην Μονρό ένα pin-up girl - πουταναριό της δεκαετίας του 50 ήταν. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου μ' αυτήν και την εκθειάζει σε βαθμό αηδίας. Αν ήταν ζωντανή θα έλεγα ότι τη γλύφεις. Τη θεοποιείς και ταυτόχρονα υποβαθμίζεις την υπόσταση σου ως άνθρωπος. Δικαίωμα σου να νιώθεις κατώτερη. Μεγάλο πράγμα η αυτογνωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. επειδή ποτέ δεν ήμουν καλό παιδί, και βαριέμαι να γράφω στον Σαντα, μπορώ να αντιγράψω το γράμμα σου και να του το στείλω? ίσως έτσι αυξηθούν οι πιθανότητες να έρθουν τα δώρα. (1 στους 2 κερδίζει! και θα είμαι ΕΓΩ χιχιχιχιιχιχι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. και επειδή βαριέμαι να σου γράψω ευχές σε αντιγράφω πάλι
    http://hackaday-thema.blogspot.com/2008/12/blog-post_11.html
    (πολλά χαμογελάκια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @το χρυσό πιπί Ελεύθερα. Πάρε όλα τα δώρα... χαλάλι σου... μην ξεχάσεις τη μίζα μου όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια Πολλά Χακ και Καλή Χρονιά να έχεις!!! το γράμμα είναι τέλειο, περιμένω να μου πεις τί θα σου στείλει απ' όλα αυτά ο Αϊ Βασίλης...πάντως αυτό με τους πόντους του δικηγόρου το θέλω κι εγώ...χα χα χα!!! νάσαι καλά γιατί πραγματικά μου έφτιαξες τη διάθεση!!! φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @melissa Να 'σαι καλά μελισάκι. Θα σε κρατάω ενήμερη όσον αφορά την πραγματοποίηση των επιθυμιών μου αν και το κόβω πάλι να μένω με τα @@ στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;