Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Print this post

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ

Σαββατόβραδο και η σπαρίλα δεν έχει όρια. Το κεφάλι μου καζάνι. Λες να φταίνε οι χθεσινοβραδυνές βότκες; Α, ναι. Επιτέλους βγήκα έξω. Πάλι καλά που γύρισε ένα φιλαράκι από το Κόσσοβο (Ε.Π.Ο.Π. γαρ) και είπαμε να βρεθούμε για κανένα καφεδάκι. Τώρα πως το καφεδάκι έγινε βότκα και το ξημερώσαμε ιδέα δεν έχω. Τεσπα!
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μετά τα πρώτα ποτά έρχονται τα δεύτερα κερασμένα από το μαγαζί. Σε κάθε παραγγελία τα συνοδευτικά διέφεραν. Αγγούρια με καρότα, ξηροκάρπια, αλαντικά, τυριά, κριτσίνια με μαγιονέζα, ελιές, πατατάκια. Σκάσαμε να τρώμε. Σούπερ προσφορές για να κρατηθεί η πελατεία γιατί για ν' αυξηθεί το κόβω λίγο χλωμό. Να μην πω για την ευγένια του σερβιτόρου που μόνο τεμενάδες δε μας έκανε. Λίγα χρόνια πριν για το αν και πότε θα έκανε παραγγελία ο πελάτης ήταν καθαρά στην κρίση του κάθε σερβιτόρου. Τώρα και κουβεντούλα να πιάσουν για να είναι πιο οικείοι, και χαμόγελο μέχρι ηλιθιότητας και αστειάκια και τα τασάκια αλλάζουν κάθε πέντε λεπτά.
Επίσης μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο κόσμος και να μην έχει λεφτά θα βγει έξω. Είδα πολλούς και πολλές που ήταν ντυμένοι κυριλάτα και βγήκαν μόνο για καφέ άσχετα αν η ώρα ήταν για κάτι με περισσότερο αλκοόλ. Μετά από περίπου ένα δίωρο όσοι έφευγαν έλεγαν ότι δεν είναι για παραπάνω λόγω οικονομικών. Ούτε καν να προσποιηθούνε ότι υπάρχει άλλος λόγος. Τελικό συμπέρασμα; Ο κόσμος έχει διάθεση και χωρίς φράγκα και έτσι όπως έγινε η κατάσταση (η οικονομική εννοώ) δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι υπάρχει αφραγκία. Μερικά χρόνια πριν κοκκινίζαμε να πούμε ότι είμαστε εντελώς ταπί. Τώρα μας έγινε βίωμα. Η συνήθεια που έγινε λατρεία όπως έλεγε και η Τατιάνα σε ριάλιτι.
Βασικά δεν έχω όρεξη για τίποτα. Περιμένω το καινούριο PC που παρήγειλα με αγωνία και όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο ανυπόμονος γίνομαι. Το λοιπόν αντί να κάθομαι και να λέω παπαριές την κάνω. Τα λέμε tomorrow που θα είμαι σε καλύτερο (πιστεύω) mood.

buzz it!

24 σχόλια:

  1. ΑΦΡΑΓΚΙΑ Α.Ε. Και σε αυτήν την εταιρία, πιστεψέ με κανείς δεν είναι...άνεργος!!Καλησπέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες να αποκτησουμε επιτελους καταναλωτικη συνειδηση;
    Για να σφιξουν λιγο τα κωλαρακια των εμπορων - μαγαζατορων

    (τι computer παραγγειλες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @gatodiakritikos Πολύ εύστοχο το σχόλιο σου. Συμφωνώ μαζί σου. Καλή εβδομάδα.
    @Ανώνυμος Να σου πω την αλήθεια δε μας κάνουν χάρη οι μαγαζάτορες. Έτσι πρέπει να φέρονται στους πελάτες. Στο εξωτερικό είναι έτσι. Τελικά η κρίση έχει και τα καλά της. Τα χαρακτηριστικά του PC που παρήγγειλα είναι τα παρακάτω:
    PER.700284 THERMALTAKE VC2000BNS MAMBO BLACK 39.99 1 39.99
    PER.806602 COOLERMASTER RP-600 EXTREMEPOWER 600W 70.95 1 70.95
    PER.558238 INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LG 189 1 189
    PER.553829 KINGSTON KVR800D2N5/2G 2GB PC6400 800MHZ 18.4 1 18.4
    PER.554788 KINGSTON KVR800D2N5/1G 1GB PC6400 800MHZ 9.9 1 9.9
    PER.331715 SONY OPTIARC AD-7201S LIGHTSCRIBE SATA B 23.04 2 46.08
    PER.301632 SEAGATE BARRACUDA! 7200.11 ST3500320AS 50 51.6 1 51.6
    PER.801404 AC RYAN ACR-CR51004 PRO DATA 3.5'' USB2. 9.9 1 9.9
    PER.169527 LG W2241S-BF 22'' TFT BLACK 142.9 1 142.9
    PER.575587 MICROSOFT BASIC DESKTOP BLACK DSP 13.9 1 13.9
    PER.526750 GIGABYTE GA-EG31MF-S2 61.95 1 61.95
    PER.519653 XFX GEFORCE 9600GSO 768MB PVT96OSDF PCI- 87.95 1 87.95

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γαμισε τα φιλε...
    σε ταβερνα πας να παραγγειλεις και κοιτας ποσο κοστιζει η χωριατικη σαλατα !!!!!!!!
    παλια οντως ντρεποσουν να πεις δεν εχω λεφτα...
    τωρα βλεπεις ολα τα εικοσαχρονα με την γκομενα αντι να πανε σε κανα μπαρακι την βγαζουν στα παγκακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @spyros1000 Μόνο η σαλάτα να ήτανε ρε Σπυράκο... Τα πάντα φωτιά και λάβρα. όσο για τα εικοσάχρονα δεν έχεις και άδικο. Καλή εβδομάδα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλο αυτο γιατι καποτε θα επρεπαι να καταλαβουμαι οτι ο πελατης ειναι αυτος που πληρωνει.
    Οσο για την αφραγκια δεν το βλεπω, ακομη, ασε να μπει το καλοκαιρακι να βρασει ο καθε κατεργαρης στο ζουμι του.
    Γιατι αυτο το αβουλο κοπαδι εφτασε αυτο το χαλι εδω που ειναι, κανενα ελεος στο μιζερο ραγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @vrettos Όντως όλα ξεκινάνε και τελειώνουν από το λαό. Αυτός ψηφίζει και βγάζει κυβερνήσεις και αυτός λούζεται τα κατορθώματα τους. Και νοοτροπία δε βλέπω να αλλάζει. Το 2009 λένε θα είναι ακόμη χειρότερο. Μεταφορικώς θα φάμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ntebis Τεμενάδες=υποκλίσεις,προσκυνήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. LOIPON EXOUME KAI LEME :KALAMARAKIA ME SALATA ;RIZI KAI PATATES ;SOSE STO MONAXO 9E STIN ELADA MONO TIN SALATA TIN PLIROSA 6*50 MORE NA SFIKSOUNE TOUS KOLOUS OPOS KAI MIS EDO STO MONAXO ME TO POU ERXODE H GERMANI OUZAKI MOLIS FANE LOUKOUMADES KAI STO TELOS METAXA h OUZO PALI:KAI KSERETA KATI MENOUN KALA LEFTA STIN ELADA POSA TELOUN NA BGALOUN PADA EIXA AUTI TIN APORIA:TOSO MEGALO EINAI TO MERIKAMATO h TOSO MALAKES EIMASTE:KALES GIORTES SE OLOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ntebis δε σε ξέχασα για το banner. Δώσε μου λίγες μέρες ακόμη.
    @molemou Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα πολλοί και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν επιχειρήσεις σε τουριστικά μέρη θέλουν να βγάλουν ένα μηνιάτικο σε μια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hackaday μου φαίνεται τα θέλει ο κώλος σου κι εσένα... Εδώ εσύ παράγγειλες καινούριο υπολογιστή! Πόσα θες να μας τρελάνεις τώρα ότι έχεις αφραγκίες!!! :P

    Και γενικά πάντα υπήρχε μια μικρή αυτοσυγκράτηση λίγο πριν τις γιορτές για να'χει να ξοδέψει ο κόσμος ανήμερα. Πάντα η γκρίνια υπάρχει και τελικά που τα βρίσκουν τα λεφτά για να τα ξοδέψουν σε γαρύφαλλα στα μπουζουξίδικα, δεν το'χω καταλάβει. Και μη μου πεις "η φτώχια θέλει καλοπέραση". Γιατί αν μερικοί το συμμερίζονταν και εκτιμούσαν το χρήμα και το επένδυαν κατά πως πρέπει, δεν θα είχαν τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητο αλλά ΣΠΙΤΙ ΔΙΚΟ τους (και χωρίς δάνεια)! Αυτές οι περιπτώσεις είναι πάμπολες και γενικώς υπάρχουν και οι "όσα πάνε κι όσα έρθουνε" και καταναλώνουν ασυλόγιστα γιατί η πρώτη δόση ξεκινά σε έναν χρόνο!!!

    Ας κάνουμε μια σωστή διαχείριση στα οικονομικά της οικογένειας, ας μαζέψουμε ελαφρώς το χέρι μας απ'την τσέπη μας που σταματημό δεν έχουμε να πετάμε τα ευρώ κι ας μάθουμε στα παιδιά να εκτιμάνε το χρήμα και το πως βγαίνει... Άντε γιατί όλοι χάσαμε τον μπούσουλα εντελώς και θέλουμε θέσεις γραφείου με πρώτο μισθό 2000, διακοπές χριστούγεννα-πάσχα-καλοκαίρι, ταξίδια σε εξωτικά νησιά... κι έχουμε χάσει την καταγωγή μας εντελώς! Ας μάθουμε να εκτιμάμε του χωριού μας τα καλά και μετά να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις!


    Καλές γιορτές και προσοχή στους δρόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @sadrina Μάλλον δεν κατάλαβες το post. Εγώ πουθενά δεν αναφέρομαι για δική μου αφραγκία. Μιλάω για ένα φαινόμενο που παρατηρώ και τις αντιδράσεις του κόσμου. Ο υπολογιστής αγαπητή μου είναι εργαλείο και μάθε ότι αγόρασα μετά από οχτώ χρόνια. Έπρεπε να αγοράσω γιατί κάνω διάφορες εργασίες σα δεύτερη δουλειά, βγάζω κάτι έξτρα και ο παλιός δεν μπορεί πλέον ν' ανταποκριθεί ειδικά στο rendering.
    Δε μ' αρέσει να απολογούμαι για κάτι που είναι εντελώς προσωπικό και θα σε συμβούλευα να μη βιάζεσαι να κρίνεις και να κατακρίνεις. Καλύτερα να διαβάζεις ένα post δυο φορές για να μην οδηγήσε σε λανθασμένα συμπεράσματα.
    Στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές. Αλλά πίστεψε με όση οικονομία και να κάνει κάποιος σπίτι δικό του χωρίς δάνειο δεν αγοράζει.
    Άντε καλές γιορτές και καλά να περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασικά περίμενα ότι θα αντιδρούσες έτσι, αλλά είχα και την μικρή ελπίδα ότι ίσως καταλάβαινες πως μέσω εσού θα έριχνα καρφί για το πως χειρίζονται τα οικονόμικά τους οι περισσότεροι τη σήμερον (o υπολογιστής για άλλους δεν είναι εργαλείο, αλλά μέσο για να δείξουν ότι έχουν κι αυτοί την τεχνολογία μέσας τους κι ας μην έχουν ιδέα - θεωρητικά άχρηστο αντικείμενο γι'αυτούς που παίζει τον ρόλο του... μπιμπελό)! Γενικά να σε πειράξω ήθελα κι όχι να δημιουργήσω κλίμα παρεξήγησης. Μακάρι ο blogger να είχε τη δυνατότητα να δεχτεί τις φατσούλες για να παρατηρούσες κι εσύ πως με το :P έκανα πλάκα.

    Σήμερα πήγα στον ΟΑΕΔ και πήρα τα ένσημα μου πίσω, η αγορά στα μέρη μου παρά την βροχή έχει κίνηση. Τα σούπερ μάρκετ είχαν κόσμο και στα κρεοπωλεία δεν έπαιρνες σειρά.

    Αυτά! Σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη, αν συνεχίζεις να είσαι τσαντισμένος.

    Φιλιά πολλά και να περάσεις καλά αυτές τις μέρες! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @sadrina Πίστεψε με δεν τσατίζομαι εύκολα και εννοείται ότι δεν παρεξηγήθηκα. Ίσως το ύφος της απάντησης μου να μην ήταν τόσο χιουμοριστικό ή ευγενικό και νομίζεις ότι νευρίασα. 1000% όχι. Μην ανησυχείς και δε χρειάζεται να ζητάς συγνώμη για τίποτα. Τη γνώμη σου είπες και συμφώνησα μαζί σου. Απλά στο κομμάτι που αφορούσε εμένα έδωσα κάποιες εξηγήσεις για το ότι έπρεπε να πάρω PC πρώτον γιατί το παλιό τα έπαιξε και δεύτερον για τις δουλειές που κάνω χρειάζεται δυνατός υπολογιστής και ως γνωστόν το internet και διάφορες εφαρμογές βαραίνουν με το πέρασμα του χρόνου.
    Στο ξαναλέω για να το εμπεδώσεις. Δεν είμαι θυμωμένος και ζητώ εγώ συγνώμη αν η απάντηση μου ήταν κάπως εριστική απέναντι σου.
    Καλές γιορτές και για το νέο έτος σου εύχομαι ότι επιθυμείς στην αγκαλιά σου να το βρεις με μια θέση διευθύντριας στο δημόσιο. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα καλά... Τόσο του πεταματού είμαι; Διευθύντρια; Με υποτιμάς! Από πρόεδρος και πάνω... το συζητάμε!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @sadrina Τι πρόεδρος! Ιδιοκτήτρια του Βατοπεδίου. Άμα είσαι να είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Από έγγυρες πηγές έμαθα ότι το έστηυσες το pc. πες εντυπώσεις από τους 4 πυρήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Χρήστος Μιλάμε για άλλο πλανήτη. Θαυμάσια εμπειρία. Ταχύτητα και καθόλου κολλήματα. Κορυφή σου λέω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα. Αν είναι έτσι εγώ δεν το ΄χω καταλάβει γιατί όλους τους βλέπω να ψωνίζουν και να τρώνε έξω. :))
    Mε το καλό να σου ΄ρθει το καινούριο pc και να ΄ναι σιδερένιο και απρόσβλητο, χαχα! Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Σουζάνα Γεια σου doctor. Το παρέλαβα το pc και σου γράφω απ' αυτό. Άλλη φάση ρε παιδάκι μου σου λέω. Καλές γιορτές και σ' εσένα. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αντε μητσαρα,μεγια το καινουργιο μηχανημα,το αξιζες ρε φιλε,στους -40 δουλευεις καθημερινα...
    καλες γιορτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @spyros1000 Ευχαριστώ ρε Σπυράκο. Η αλήθεια είναι ότι δε δουλεύω στους -40 αλλά στους -35. :-) Να μη με αποκαλέσουν και ψεύτη! Καλές γιορτές φιλάρα και πολλά φιλιά στη μπέμπα σου την πριγκηπέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;