Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Print this post

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες. Χαρά, ειρήνη, υγεία και περισσότερη ανθρωπιά πάνω στον πλανήτη.
Δε θέλω να γκρινιάξω σήμερα, απλά θα ήθελα να κάνω μια υπενθύμιση. Τέτοιες μέρες γίνονται διάφοροι έρανοι για συνανθρώπους μας οι οποίοι δε βρίσκονται και στην καλύτερη μοίρα. Κάθε βοήθεια δεκτή αλλά πρέπει να τους θυμόμαστε κάθε μέρα και όχι δύο με τρεις φορές το χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγαλύτερη βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας που τη χρειάζονται δε δίνεται από το κράτος, γιατί δεν έχουμε κράτος πρόνοιας, αλλά από τους ίδιους τους πολίτες και μάλιστα από τους πολίτες που δεν είναι οικονομικά και στην καλύτερη κατάσταση.
Να μην ξεχνάμε για να μην ξεχαστούμε αν χρειαστούμε κάποτε βοήθεια. Αυτό το λέω γιατί ζούμε σε δύσκολους καιρούς και ποτέ δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους ηλικιωμένους που είναι ξεχασμένοι σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό.

buzz it!

7 σχόλια:

  1. Ας το θυμόμαστε λοιπόν περισσότερο από μία φορά το χρόνο.
    Να ΄σαι καλά Χάκαντει, χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛ0ΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Σουζάνα Χρόνια πoλλά doctor. Σου εύχομαι τα καλύτερα. Ο άνθρωπος είναι ζώο με επιλεκτική μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @dimider Χρονια πολλά και καλά γεμάτα υγεία και ανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως να φανώ κυνικός...Δε μπόρεσα μέσα στις μέρες να δημοσιεύσω μία ανάρτηση σχετικά με τη βοήθεια που...πρέπει να παρέχουμε σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.Ήδη άρχισα να διαφωνώ με όσα έχω γράψει...Θα σταματήσω σε ορισμένα σημεία.Στο πρώτο, που είμαι ολοκληρωτικά αντίθετος,δεν είναι άλλο παρά από την ιδεολογία της ηθικής δέσμευσης που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες(από πολλούς οργανισμούς),το οποίο έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την ενοχοποίηση του ατόμου(που είναι και το ελάχιστο,μιας και φαινομενική),αλλά πρωτίστως την απομάκρυνσή του από τις πραγματικές ευθύνες...Τί αισθήματα ευθύνης παράγονται αυτές τις μέρες?Μας σχηματίζεται η πλαστή και σε επόμενο στάδιο βολική θα τολμούσα να δηλώσω εντύπωση(μάλλον ασυνείδειτα) πως δίδοντας κάποιο ποσό-μικρό ή μεγάλο-έχουμε ευαισθητοποιηθεί στο πρόβλημα...Αυτή δηλαδή είναι η “ευθύνη“??Να δώσουμε κάτι για να φύγει ένα βάρος και να κοιμόμαστε,αφού έχουμε ξοδέψει σε κάποιο ξενυχτάδικο,το βράδυ ήσυχοι?Η πραγματική μας ευθύνη είναι η πολιτική.Δε μπορούμε να προφασιζόμαστε πως φταίει το κράτος...Έχουμε αναρωτηθεί πως εμείς οι ίδιοι είμαστε θεμελιώδες τμήμα του??Το έχω ξαναπεί σε πολλές αναρτήσεις ,κι το συμπυκνώνω σε τούτη τη φράση:Yπάρχει αδικία,γιατί ακριβώς είμαστε άδικοι...Ας μη προχωρήσω βαθύτερα.
    Το δεύτερο σημείο είναι η ψυχολογία.Η ελεημοσύνη είναι η απόδειξη της βλακείας του ανθρώπου να αρνείται με πείσμα να πιστέψει πως οι τριγυρινοί του δεν έχουν ανάγκη τα περιφρονητικά βλέμματά του.Τάσσομαι ανοιχτά κατά των πράξεων ελεημοσύνης σε επίπεδο τουλάχιστον ατομικό.Θα δεχτώ κάτω από καλά ορισμένες συνθήκες τη συλλογική βοήθεια.Είτε ως πολιτεία(που δεν έπρεπε καν να φθάσουμε να μιλάμε σε τέτοιο στάδιο)είτε ως μικρότερα τμήματα αυτής..Όταν όμως βλέπω στο δρόμο κάποιους να αφήνουν χρήματα σε πλανώδιους ή επαίτες(δε με αρέσουν καθόλου αυτοί οι χαρακτηρισμοί,γιατί a priori εκχωρούμε ιδιότητες σε ανθρώπους,αλλά αδυνατώ να τους ονομάσω διαφορετικά..βλέπετε η γ...η η εκπαίδευση τί μου έκανε...)νευριάζω όσο δε μπορείτε να φανταστείτε.Και με αυτόν που περιμένει τα χρήματα,γιατί δέχεται με εξευτελιστικό τρόπο να ταπεινωθεί,και φυσικά με το δεύτερο που,αφήνοντας τα χρήματα,επαληθεύει τις διακρίσεις και ενισχύει τον εγωισμό του.
    Ενδέχεται να μην με καταλάβατε,αλλά θα προσπαθήσω να αναρτήσω μία σχετική ανάρτηση,με περισσότερη προσοχή.
    Και για να μην προκληθούν παρερμηνείες δεν τίθεμαι σε καμιά περίπτωση ενάντια στο συγγραφέα της ανάρτησης που σχολιάζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς τάσσομαι,κι όχι τίθεμαι...Το'χει η ώρα..Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Γ.Κ. Συμφωνώ μαζί σου. Σίγουρα η πολιτική ευθύνη είναι πάνω απ' όλα δική μας εφόσον εμείς τους ψηφίζουμε αλλά απειδή ο άνθρωπος είναι πρόβατο (έτσι μας έχουν καταντήσει) και είναι ζώο αγέλης αυτό δε θα σταματήσει ποτέ για διάφορους λόγους (ρουσφέτια κλπ.). Πάνω σ' αυτό η πολιτική σκηνή της χώρας κάθεται και ασχολείται με διάφορα εκτός από τα πρωτεύοντα προβλήματα των ανθρώπων. Η ουσιαστική λύση είναι ότι ο κάθε άνθρωπος - ψηφοφόρος πρέπει να αλλάξει συνείδηση και στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;